Structuur van een thema

Hoewel elk thema anders is, hebben alle thema's een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Met alle thema's kunt u dezelfde typen pagina's gebruiken en alle pagina's bevatten een aantal standaardelementen. De volgende pagina-elementen en paginatypen vormen de structuur van een thema.

Pagina-elementen

Alle pagina's van een thema bevatten deze pagina-elementen:

Element Beschrijving
Hoofdtekst Het gebied op elke pagina van uw online winkel tussen de koptekst en de voettekst. In tegenstelling tot de kop- en voettekst, die vaste elementen zijn die op elke pagina hetzelfde blijven, is de hoofdtekst van de pagina dynamisch en bevat deze inhoud die verandert, afhankelijk van de pagina waarop u zich bevindt.
Voettekst De inhoudscontainer die onderaan elke pagina van uw winkel wordt weergegeven. De voettekst kan menu's, pictogrammen voor sociale media, contactgegevens of een nieuwsbriefaanmelding bevatten.
Koptekst De inhoudscontainer die bovenaan elke pagina van uw winkel wordt weergegeven. De koptekst bevat doorgaans de naam van uw winkel, uw logo, navigatie in het hoofdmenu en de winkelwagen.
Navigatie Een menu of een reeks menu's waarmee klanten uw online winkel kunnen verkennen of hierin kunnen navigeren. De navigatie van het hoofdmenu is opgenomen in de koptekst van een thema.

Paginatypen

Alle thema's bevatten deze typen pagina's:

Pagina Beschrijving
Artikel De artikelpagina bevat de inhoud van één blogartikel.
Blog De blogpagina bevat de titel en beschrijving van uw blog en fragmenten van en links naar uw blogartikelen.
Winkelwagen De winkelwagenpagina bevat een overzicht van alle producten die een klant aan de winkelwagen heeft toegevoegd, een subtotaal en een totale prijs voor de bestelling en een knop Afrekenen waarmee klanten naar de beveiligde betaalpagina's van Shopify gaan. Wanneer er geen producten zijn toegevoegd, wordt op de lege winkelwagenpagina de link Blijf winkelen weergegeven. Hiermee kunnen klanten teruggaan om meer producten te bekijken.
Collectie U kunt uw producten in collecties onderbrengen zodat klanten deze eenvoudiger kunnen vinden. Op de collectiepagina worden alle producten weergegeven die u in een bepaalde collectie hebt opgenomen.
Collectielijst Op de pagina Collectielijst worden alle collecties in uw winkel weergegeven. Deze pagina is te vinden op de URL `uw-winkel.com/collecties`.
Contact De contactpagina bevat een formulier dat klanten kunnen gebruiken om contact met u op te nemen.
Aangepast Een aangepaste pagina is een pagina die u in de sectie Pagina's van uw Shopify-beheercentrum maakt.
Klant Klantpagina's zijn alleen toegankelijk als u klantaccounts hebt ingeschakeld in het gebied Instellingen > Afrekenen van uw Shopify-beheercentrum. Deze bestaan uit de registratiepagina, de aanmeldingspagina en de accountpagina voor klanten. De accountpagina voor klanten bevat het verzendadres van de klant en informatie over bestaande bestellingen.
Startpagina De startpagina is de hoofdpagina van uw online winkel. Dit is de standaardpagina die wordt geopend wanneer een klant uw website bezoekt.
Wachtwoord De wachtwoordpagina is één pagina waarmee u tijdelijk kunt voorkomen dat klanten uw online winkel kunnen zien. U kunt een wachtwoordpagina gebruiken voordat u uw winkel opent of wanneer u op vakantie bent. Op de wachtwoordpagina kunt u de startdatum van uw winkel weergeven, het type producten dat u verkoopt, recente berichtgeving in de media of details over een aanstaande uitverkoop. De wachtwoordpagina bevat ook een e-mailveld waarmee klanten zich kunnen aanmelden als ze in de toekomst nieuwsbrieven van u willen ontvangen.
Product De productpagina bevat een product en de bijbehorende varianten. Het bevat productafbeeldingen, prijsinformatie, een productbeschrijving en een knop Aan winkelwagen toevoegen.
Zoeken De zoekpagina bevat een zoekbalk en een lijst met zoekresultaten.