Boundless

Boundless is een fotografisch thema met een minimale gebruikersinterface die fotografie zonder marges biedt. Boundless is in de eerste plaats een thema voor mobiele apparaten en is geschikt voor winkels met middelgrote tot grote inventarissen.

Voorbeeld van online winkel met Boundless

Themabewerker

Gebruik de themabewerker om uw thema aan te passen. De werkbalk van de themabewerker is opgedeeld in Secties en Thema-instellingen.

De werkbalk voor de themabewerker geeft de secties en thema-instellingen weer

U kunt secties gebruiken om de inhoud en opmaak van de verschillende pagina's in uw winkel te wijzigen. U kunt de thema-instellingen gebruiken om de lettertypen en kleuren van uw winkel aan te passen en wijzigingen aan te brengen in uw koppelingen naar social media en in de kassa-instellingen.

Secties zijn blokken met inhoud die kunnen worden aangepast en de indeling van verschillende pagina's van uw online winkel bepalen.

• Home-secties bevatten functies, zoals een diavoorstelling of een aanmelding voor een nieuwsbrief, die u kunt toevoegen, herschikken of verwijderen. U kunt maximaal 25 secties op uw homepage plaatsen.

• Elk type pagina bevat eigen secties. De sectie Productpagina's bepaalt bijvoorbeeld de opmaak van elke productpagina in uw online winkel.

• Paginasecties staan altijd op specifieke plaatsen in uw online winkel. U kunt ze aanpassen, maar u kunt ze niet herschikken of verwijderen.

• Elk thema bevat vaste secties, zoals de kop- en voettekst, die op elke pagina van uw online winkel worden weergegeven.

U kunt meer leren over de unieke selectie secties van Boundless en hoe u ze kunt aanpassen aan uw behoeftes.

Boundless bevat de volgende statische secties:

• Koptekst
  • Zijbalkmenu
  • Aankondigingsbalk
  • Diavoorstelling
  • Actiebalk
  • Voettekst
  • Product
  • Collectie
  • Pagina Collectielijst
  • Artikel

Dynamische secties

U kunt dynamische secties toevoegen, verplaatsen en verwijderen en zo de indeling van uw homepage aanpassen. Elk thema heeft een unieke reeks dynamische secties om uit te kiezen.

Boundless bevat de volgende dynamische secties:

• Blogberichten
  • Collectielijst
  • Uitgelichte collectie
  • Afbeelding met tekst
  • Uitgelicht product
  • Nieuwsbrief
  • Kaart
  • Tekst met opmaak
  • Video
  • Aangepaste HTML

Koptekst

De koptekst van je thema is de sectie die bovenaan elke pagina in je winkel wordt weergegeven.

De koptekstsectie bevat de volgende instellingen:

• Logo: voeg een logoafbeelding aan de koptekst toe.
  • Logo voor homepage: voeg een logo toe dat alleen op de homepage wordt weergegeven. Het logo voor de homepage wordt op de diavoorstelling weergegeven. Kies dus een versie van uw logo die eenvoudig te zien is bovenop een afbeelding.
  • Aangepaste logobreedte (in pixels): stel de grootte van uw logo in.

Uw koptekst aanpassen

1. Zoek Boundless en klik op Aanpassen.

2. Klik op Kop.

3. Gebruik de instellingen om uw koptekst aan te passen.

4. Klik op Opslaan.

Zijbalkmenu

Het zijbalkmenu werkt als een inhoudsopgave voor uw winkel. Ongeacht waar een klant zich bevindt, de menuknop geeft het hoofdmenu en het voettekstmenu van uw winkel weer:

Het zijbalkmenu geeft twee menu's weer: het Primaire menu wordt bovenaan weergegeven met een groter lettertype en het Extra menu wordt onder het Primaire menu weergegeven met een kleiner lettertype.

Het zijbalkmenu aanpassen:

1. Klik op Secties.

2. Klik op het zijbalkmenu.

3. Selecteer in de lijst Primair menu het menu dat u als het primaire menu wilt weergeven. Dit is meestal het hoofdmenu van uw winkel.

4. Selecteer in de lijst Extra menu het menu dat u onder het primaire menu wilt weergeven. Dit is meestal het voettekstmenu van uw winkel.

5. Klik op Opslaan.

Diavoorstelling

U kunt een diavoorstelling met maximaal vijf afbeeldingen voor de homepage maken.

Het is het beste om afbeeldingen met hoge resolutie te gebruiken voor uw dia's. Gebruik afbeeldingen die 3840 x 2160 pixels of groter zijn, maar overschrijd de uploadlimieten van Shopify niet.

Omdat de grootte en vorm van de diavoorstelling afhangen van de grootte en vorm van het apparaat van de klant, worden de afbeeldingen van uw diavoorstelling op sommige schermen bijgesneden. Probeer afbeeldingen te gebruiken met een focuspunt in het midden zodat het belangrijkste deel van elke afbeelding altijd zichtbaar is.

Lees in Afbeeldingen uploaden meer tips voor afbeeldingen in diavoorstellingen.

Het diavoorstellingsgedeelte bevat de volgende instellingen:

• Diahoogte: Stel de hoogte van de diavoorstelling in. Selecteer Aanpassen aan eerste afbeelding om de hoogte van uw diavoorstelling te baseren op de hoogte van uw eerste afbeelding.
  • Automatisch roteren tussen dia's: Stel de diavoorstelling in om automatisch af te spelen.
  • Nieuwe dia elke: Selecteer hoe vaak een nieuwe dia moet worden weergegeven.
  • Tekst en pictogrammen: selecteer een kleur voor de tekst en pictogrammen die in de diavoorstelling worden weergegeven.
  • Beeld-overlay: voeg een laag kleur toe aan uw afbeeldingsdia. Een overlay kan de tekst van een diavoorstelling gemakkelijker leesbaar maken.
  • Ondoorschijnend: maak de overlay ondoorschijnend.
  • Afbeelding: Voeg aan uw diavoorstelling een afbeeldingsdia toe.
  • Afbeeldingspositie: Kies het belangrijkste gebied van de afbeelding waarop moet worden scherpgesteld in de diavoorstelling.
  • Kop: Voeg een kop aan uw dia toe.
  • Knoptekst: voeg een knop met een tekstlabel aan uw dia toe.
  • Knoplink: Koppel uw dia aan een ander deel van uw online winkel.

Een diavoorstelling toevoegen aan uw homepage

1. Zoek Boundless en klik op Aanpassen.

2. Klik op Diavoorstelling.

3. Gebruik de instellingen om uw diavoorstelling aan te passen.

4. Klik op Opslaan.

Actiebalk

Standaard wordt op de actiebalk het hoofdmenu van uw winkel weergegeven. U kunt de actiebalk zo aanpassen dat er verschillende items worden weergegeven op basis van de pagina die uw klant bekijkt. Op de homepage wordt de actiebalk meestal gebruikt om uw productcollecties weer te geven. Binnen een collectie kunnen op de actiebalk verdere subcategorieën of andere gerelateerde collecties worden weergegeven.

Als u winkel bijvoorbeeld kleding verkoopt, wordt op de actiebalk mogelijk Heren, Dames en Accessoires weergegeven op de homepage. Als een klant op Dames klikt, zou op de actiebalk bijvoorbeeld Tops, Broeken en Schoenen op de collectiepagina kunnen worden weergegeven.

Gebruikt het hoofdmenu voor links naar je collecties als u de actiebalk op deze manier wilt gebruiken. Plaats links naar andere delen van je winkel (de pagina's Contact of Over) in het voettekstmenu.

De actiebalk aanpassen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Actiebalk.

3. Selecteer in de lijst Menu het menu dat u wilt weergeven op de actiebalk.

4. Klik op Opslaan.

Voettekst

Met Boundless kunt u een menu in uw voettekstinhoud weergeven.

De voettekst van uw winkel aanpassen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Voettekst.

3. Selecteer in de lijst Menu het menu dat u wilt weergeven in de voettekst.

4. Klik op Opslaan.

Product

In de sectie Product kunt u de volgende elementen toevoegen of verwijderen:

• Het productmerk of de leverancier
  • Een hoeveelheidskiezer
  • Pictogrammen voor sociaal delen
  • Een dynamische checkout knop
  • Productaanbevelingen

U kunt de eerste productafbeelding ook overslaan, de stijl van uw afbeeldingen instellen en de breedte van het productformulier kiezen.

De instellingen voor productpagina's bewerken:

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu van de bovenste balk.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Product.

4. Als u de eerste productafbeelding wilt overslaan, schakelt u Eerste productafbeelding overslaan in.

Dit betekent dat de eerste productafbeelding alleen wordt weergegeven op collectiepagina's en niet op productpagina's. Met deze optie kun je je eerste productafbeelding zo ontwerpen dat deze er het beste uitziet op collectiepagina's en uw andere productafbeeldingen zo aanpassen dat deze er beter uitzien in de grotere ruimte op productpagina's:

Een voorbeeld van de collectiepagina met de eerste productafbeelding en productpagina met de tweede en derde productafbeeldingen

5. Als u de afbeeldingsstijl wilt instellen, selecteert u in het vervolgkeuzemenu Afbeeldingsstijl de optie Hoog/vierkant of Breed.

6. Schakel Leverancier weergeven in om het productmerk of de leverancier weer te geven. Als u een merk of leverancier wilt weergeven, moet u een leverancier aan het product toevoegen.

7. Schakel Hoeveelheidskiezer weergeven in om een hoeveelheidskiezer weer te geven.

8. Schakel Product delen inschakelen in om pictogrammen voor sociaal delen weer te geven.

9. Als u een dynamische checkout knop wilt weergeven, schakelt u Dynamische checkout knop weergeven in.

10. Als je de breedte van uw productformulier wilt instellen, selecteert u in het vervolgkeuzemenu Breedte van het productformulier de optie Klein of Groot.

11. Klik op Opslaan.

Productaanbevelingen toevoegen of verwijderen

U kunt aanbevolen producten op productpagina's weergeven om het voor klanten gemakkelijker te maken om andere producten te ontdekken die hen mogelijk interesseren.

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu van de bovenste balk.

2. Klik op Productaanbevelingen.

3. Gebruik het selectievakje Dynamische aanbevelingen weergeven om productaanbevelingen op uw productpagina's weer te geven of te verbergen.

4. Optioneel: als u de titel boven de aanbevolen producten wil wijzigen, voer dan een nieuwe in het veld Kop in.

5. Optioneel: gebruik het selectievakje Leverancier weergeven om de leveranciers in de productbeschrijvingen te tonen of te verbergen.

6. Klik op Opslaan.

Collectie

Boundless bevat verschillende sorteer-, filter-, weergave- en pagineringsopties voor uw collectiepagina's.

1. Open een collectiepagina in het themavoorbeeld.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Collectie.

4. Stel in de sectie Uiterlijk de volgende opties in:

- Selecteer in de lijst Afbeeldingsstijl een weergavestand voor productafbeeldingen: Hoog/vierkant of Breed.

• Selecteer in de lijst Afbeeldingsgrootte een formaat voor productafbeeldingen.

• Als u de afstand tussen afbeeldingen wilt vergroten, schakelt u Afstand tussen afbeeldingen toevoegen in.

• Als u de leverancier of merknaam onder productafbeeldingen wilt weergeven, schakelt u Productleverancier weergeven in.

1. Stel in het gebied Sorteren en filteren de volgende opties in:
  • Als u een lijst met sorteeropties wilt weergeven, schakelt u Sorteeropties weergeven in.

• Als u een lijst wilt weergeven waarmee klanten kunnen filteren op tag, schakelt u Tag-filtering weergeven in.

1. Selecteer in het gebied Paginering van de lijst Pagineringstype of u genummerde pagina's wilt weergeven of een knop Meer weergeven.

2. Klik op Opslaan.

Uitgelichte collectie

In de sectie Uitgelichte collectie van de themabewerker kunt u met de optie Afbeeldingsstijl wijzigen hoe afbeeldingen worden weergegeven in uw collectie en op productpagina's:

• Hoog/vierkant is het beste als de productafbeeldingen vierkant of staand zijn
  • Breed is het beste als uw afbeeldingen rechthoekig of liggend zijn

Met de optie Afbeeldingsgrootte bepaalt u hoe groot de productafbeeldingen op uw collectiepagina zijn. Als u kleine productafbeeldingen gebruikt, kunt u meer afbeeldingen in één rij plaatsen.

Het aantal afbeeldingen dat per rij wordt weergegeven, is ook afhankelijk van het apparaat van een klant (desktop of mobiel) en de venstergrootte.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op de sectie Uitgelichte collectie.

3. Selecteer een collectie in de lijst Collectie. Er worden maximaal 50 producten weergegeven uit de collectie die u selecteert.

4. Geef in de lijst Afbeeldingsstijl aan of afbeeldingen Hoog/vierkant of Breed moeten zijn.

5. Kies een afbeeldingsgrootte in de lijst Afbeeldingsgrootte.

6. Als u de afstand tussen productafbeeldingen wilt vergroten, schakelt u Afbeeldingsafstand toevoegen in.

7. Als u de productleverancier of merknaam wilt weergeven, schakelt u Productverkoper weergeven in.

8. Klik op Opslaan.

Nieuwsbrief

Je kunt een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan de homepage. Met een nieuwsbriefaanmelding kunt u e-mailadressen van klanten verzamelen voor campagnes met e-mailmarketing. In de Shopify-blog vindt u meer informatie over e-mailmarketing.

De nieuwsbriefsectie op een website. Er is een veld voor klanten om een e-mailadres in te voeren en een knop met de tekst 'Abonneren'.

Een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan uw homepage:

1. Zoek Boundless en klik op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Nieuwsbrief.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de nieuwsbriefaanmelding in. De standaardkop is 'Abonneren op onze nieuwsbrief'.

5. Voer in het veld Subkop een subkop voor de nieuwsbriefaanmelding in.

6. Klik op Opslaan.

Tekst met opmaak

Gebruik de sectie Tekst met opmaak om geschreven inhoud op te geven die u op uw homepage wilt weergeven of om een pagina in te sluiten die in het Shopify-beheercentrum is gemaakt. U kunt bijvoorbeeld geplande evenementen weergeven door uw blogpagina in te sluiten of u kunt een pagina weergeven met een van de volgende items:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op*Tekst met opmaak*.

3. Typ uw tekst en maak deze op.

4. Als u een pagina uit uw winkel wilt weergeven, klikt u op Inhoud toevoegen en klikt u vervolgens op Pagina. Selecteer een pagina die als uw homepage moet worden weergegeven in het vervolgkeuzemenu.

5. Klik op Opslaan.

Video

U kunt aan de homepage een video toevoegen die wordt gehost op YouTube of Vimeo. Video's kunnen klanten aantrekken en interesse in uw bedrijf wekken.

Een video toevoegen aan de homepage:

1. Zoek Boundless en klik op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Video.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de video in.

5. Voer in het veld Videolink een link voor het delen van de video in.

Een YouTube-link voor delen ziet er als volgt uit: https://youtu.be/OTJXAUZY9t0. In dit YouTube Help-artikel leert u hoe u de link voor het delen van een YouTube-video kopieert.

Een Vimeo-link voor delen ziet er als volgt uit: https://vimeo.com/281332510. In dit Vimeo Help Center-artikel leert u hoe u de link voor het delen van een Vimeo-video kopieert.

6. Klik op Opslaan.

Aangepaste HTML

In de sectie Aangepaste HTML kunt u HTML-code gebruiken om aangepaste inhoud voor uw homepage te maken. U kunt bijvoorbeeld HTML gebruiken om tekstblokken op te maken, tabellen te maken of inhoud van een externe website op te nemen.

Om aangepaste HTML toe te voegen aan uw homepage:

1. Zoek Boundless en klik op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen.

4. Klik in Geavanceerde layout op Aangepaste HTML > Toevoegen.

5. Klik op Aangepaste HTML en voer de HTML-code in die u aan uw homepage wilt toevoegen.

6. Klik op Opslaan.

Boundless bevat de volgende thema-instellingen:

• Kleuren
  • Typografie
  • Winkelwagen
  • Social media
  • Favicon
  • Afrekenen

Kleuren

U kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van uw online winkel.

Uw kleurinstellingen aanpassen

1. Klik naast Boundless op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klick op Kleuren.

4. Klik voor elk type inhoud op het kleurstaal om de kleurkiezer te gebruiken:

De kleurkiezer in de themabewerker

- Het gedeelte Onlangs geselecteerd geeft de kleuren weer die u onlangs heeft geselecteerd voor uw thema. - Het gedeelte Wordt momenteel gebruikt geeft de kleuren weer die u momenteel gebruikt in andere delen van uw thema.

Als u de kleur transparant wilt maken, klikt u op Geen.

1. Klik op Opslaan.

Typografie

U kunt het lettertype en de lettergrootte instellen voor de tekst in uw online winkel.

Uw typografie-instellingen aanpassen

1. Klik naast Boundless op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Typografie.

4. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken:

De knop 'Wijzigen' in de lettertypekiezer

5. Verken lettertypen met het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibiliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

6. Klik op de naam van het lettertype dat u wilt gebruiken.

7. Als u het lettertype wilt veranderen, bijvoorbeeld vet of cursief, klikt u op Normaal. Klik vervolgens op de stijl die u wilt gebruiken en klik dan op Selecteren:

Een selectie van lettertdiktes die beschikbaar zijn in de lettertypekiezer

8. Klik op Opslaan.

Winkelwagen

Met Boundless kun je je winkelwagenpagina aanpassen door het winkelwagentype te selecteren en bestellingsnotities van de klant in te schakelen.

Het Boundless-thema ondersteunt twee winkelwagentypen:

• Via Pagina worden klanten omgeleid naar uw winkelwagenpagina wanneer een artikel wordt toegevoegd aan de winkelwagen.

• Met Lade wordt er een lade aan de zijkant van de pagina geopend wanneer artikelen worden toegevoegd aan een winkelwagen en wordt de gebruiker gevraagd om door te gaan naar de betaalpagina.

Boundless bevat ook een optie waarmee uw klanten speciale instructies kunnen meesturen bij hun bestelling.

Winkelwagenopties in Brooklyn instellen:

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Winkelwagenpagina.

3. Selecteer een winkelwagentype in de lijst Winkelwagentype.

4. Als klanten bestellingsnotities mogen opgeven tijdens het afrekenen, schakelt u Bestellingsnotities inschakelen in.

5. Klik op Opslaan.

Social media

U kunt knoppen voor sociaal delen voor uw producten en blogberichten en links naar uw sociale media-accounts toevoegen.

De instellingen voor sociale media aanpassen:

1. Zoek Boundless en klik op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Social media.

4. Als u een afbeelding voor sociaal delen wilt uploaden, klikt u in het gebied Afbeelding voor sociaal delen op Afbeelding selecteren of Gratis afbeeldingen ontdekken.

5. Als u links naar uw sociale media-accounts wilt toevoegen, geeft u in het gebied Accounts in de desbetreffende velden de links naar uw accounts op. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

Links naar uw sociale media-accounts worden in de voettekst van uw online winkel weergegeven.

6. U kunt knoppen voor sociaal delen aan uw producten en blogberichten toevoegen door in het gebied Opties voor delen een of meer selectievakjes in te schakelen.

U kunt de volgende knoppen voor delen toevoegen:

- Delen op Facebook - Twitteren op Twitter - Pinnen op Pinterest (niet beschikbaar voor het delen van blogberichten)

1. Klik op Opslaan.

Favicon

U kunt een pictogram voor favorieten, ook wel favicon genoemd, uploaden, waarmee je je online winkel kunt promoten door uw logo op de volgende locaties weer te geven:

• op het tabblad van uw webbrowser
  • de geschiedenis van uw webbrowser
  • als pictogrammen op uw bureaublad
  • naast de naam van uw online winkel wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer

Een favicon uploaden:

1. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

2. Klik op Flavicon.

3. Klik in het gebied Faviconafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende handelingen uit:

- Als u een afbeelding wilt selecteren die u al heeft geüpload naar de Shopify-beheerder, klikt u op het tabblad Bibliotheek. - Als u een afbeelding wilt selecteren vanaf uw computer, klikt u op het tabblad Bibliotheek en klikt u vervolgens op de plusknop.

1. Klik op Opslaan.

Afrekenen

In dit gedeelte kunt u de betaalpagina van uw winkel aanpassen. Klik hier voor meer informatie over de betaalpagina van uw winkel.

Als u een menu op de actiebalk maakt dat naar de homepage verwijst, wordt dit menu ook weergegeven op de homepage. Dit kan gebeuren wanneer u menu's instelt voor collecties die nog niet bestaan. Daarom maakt u in plaats hiervan een tijdelijke aanduiding met een link naar de homepage.

Maak uw collecties voordat u de collectielinks voor de actiebalk maakt. Of u kunt een link maken naar de pagina Alle producten totdat u de collectie heeft gemaakt waarnaar u een link wilt maken.