Thema-instellingen voor Express

Je kunt de thema-instellingen van Express gebruiken om de kleuren en typografie van je onlinewinkel aan te passen. Je kunt ook links instellen op je sociale media-accounts, je winkelwageninstellingen bewerken en een favicon toevoegen.

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je onlinewinkel.

Je kleurinstellingen aanpassen

1. Klik naast Express op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klick op Kleuren.

4. Klik voor elk type inhoud op het kleurstaal om de kleurkiezer te gebruiken:

De kleurkiezer in de themabewerker

- Het gedeelte Onlangs geselecteerd geeft de kleuren weer die je onlangs hebt geselecteerd voor je thema. - Het gedeelte Wordt momenteel gebruikt geeft de kleuren weer die je momenteel gebruikt in andere delen van je thema.

Als je de kleur transparant wilt maken, klik op Geen.

1. Klik op Opslaan.

Typografie

Je kunt het lettertype en de lettergrootte instellen voor de tekst in je onlinewinkel.

Je typografie-instellingen aanpassen

1. Klik naast Express op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Typografie.

4. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken:

De knop 'Wijzigen' in de lettertypekiezer

5. Verken lettertypen met het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibiliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

6. Klik op de naam van het lettertype dat je wilt gebruiken.

7. Als je het lettertype wilt veranderen, bijvoorbeeld vet of cursief, klik op Normaal. Klik vervolgens op de stijl die je wilt gebruiken en klik dan op Selecteren:

Een selectie van lettertdiktes die beschikbaar zijn in de lettertypekiezer

8. Klik op Opslaan.

Favicon

Je kunt een pictogram voor favorieten, ook wel favicon genoemd, uploaden, waarmee je je onlinewinkel kunt promoten door je logo op de volgende plaatsten weer te geven:

• op het tabblad van je webbrowser
  • de geschiedenis van je webbrowser
  • als pictogrammen op je bureaublad
  • naast de naam van je online winkel wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer.

Een favicon uploaden

1. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

2. Klik op Flavicon.

3. Klik in het gedeelte Faviconafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Klik op Opslaan.

Nieuwsbrief

Je kunt een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan je voettekst. Met een nieuwsbriefaanmelding kun je e-mailadressen van klanten verzamelen voor campagnes met e-mailmarketing. In de Shopify-blog vind je meer informatie over e-mailmarketing.

De nieuwsbriefsectie in het gedeelte Express-voettekst. Er is een veld voor klanten om een e-mailadres in te voeren en een knop met de tekst 'Abonneren'.

Een aanmelding voor een nieuwsbrief aan je voettekst toevoegen

1. Klik naast Express op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Voettekst.

4. Klik in het gedeelte Inhoud op Inhoud toevoegen > Nieuwsbrief. Om de positie van de nieuwsbrief aan te passen, klik je op het ⋮⋮ pictogram en sleep je het blok naar een andere plaats.

5. Klik op Opslaan.

Social media

Je kunt knoppen voor sociaal delen voor je producten en blogposts, en links naar je sociale media-accounts toevoegen.

De instellingen voor social media aanpassen:

1. Klik naast Express op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Social media.

4. Klik in het gebied Afbeelding voor sociaal delen op Afbeelding selecteren of Gratis afbeeldingen ontdekken als je een afbeelding voor sociaal delen wilt uploaden.

5. Geef in het gebied Accounts in de desbetreffende velden de links naar je accounts op als je links naar je sociale media-accounts wilt toevoegen. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

Links naar je social media-accounts worden in de voettekst van je onlinewinkel weergegeven.

6. Je kunt knoppen voor sociaal delen aan je producten en blogberichten toevoegen door in het gebied Opties voor delen een of meer selectievakjes aan te vinken.

Je kunt de volgende knoppen voor delen toevoegen:

- Delen op Facebook - Twitteren op Twitter - Pinnen op Pinterest

1. Als je de stijl van de knoppen voor delen wilt wijzigen, selecteer in het menu Knopstijl de optie Volledig merk of Alleen logo.

2. Klik op Opslaan.

Afrekenen

In dit gedeelte kun je de kassa van je winkel aanpassen. Zie Betaalpaginavoor meer informatie over de betaalpagina van je winkel.