Jumpstart

Jumpstart is speciaal gemaakt voor crowdfunding van afgestudeerden, maar is ook heel geschikt voor de verkoop van één tot tien producten. Op de startpagina worden een videosectie en een sectie met features weergegeven.

Voorbeeld van online winkel met Jumpstart

Themabewerker

Gebruik de themabewerker om je thema aan te passen. De werkbalk van de thema-editor is opgedeeld in Secties en Thema-instellingen.

De werkbalk voor de themabewerker geeft de secties en thema-instellingen weer

Je kunt secties gebruiken om de inhoud en lay-out van de verschillende pagina's in je winkel te wijzigen. Je kunt de thema-instellingen gebruiken om de lettertypen en kleuren van je winkel aan te passen en wijzigingen aan te brengen in je koppelingen naar sociale media en in de kassa-instellingen.

Secties zijn blokken met inhoud die kunnen worden aangepast en de indeling van verschillende pagina's van uw online winkel bepalen.

• Home-secties bevatten functies, zoals een diavoorstelling of een aanmelding voor een nieuwsbrief, die u kunt toevoegen, herschikken of verwijderen. Je kunt maximaal 25 secties op uw startpagina plaatsen.

• Elk type pagina bevat eigen secties. De sectie Productpagina's bepaalt bijvoorbeeld de indeling van elke productpagina in je online winkel.

• Paginasecties staan altijd op specifieke plaatsen in uw online winkel. Je kunt ze aanpassen, maar u kunt ze niet herschikken of verwijderen.

• Elk thema bevat vaste secties, zoals de kop- en voettekst, die op elke pagina van uw online winkel worden weergegeven.

U kunt meer leren over de unieke selectie secties van en hoe u ze kunt aanpassen aan uw behoeftes.

Jumpstart bevat de volgende statische secties:

• Koptekst

• Voettekst
  • Productpagina's
  • Collectiepagina's
  • Pagina collectielijst
  • Artikelpagina's
  • Winkelwagenpagina

Dynamische secties

U kunt dynamische secties toevoegen, verplaatsen en verwijderen en zo de indeling van uw startpagina aanpassen. Elk thema heeft een unieke reeks dynamische secties om uit te kiezen.

Jumpstart bevat de volgende dynamische secties:

• Blogposts

• Weergegeven collectie
  • Afbeelding met tekst
  • Foto met tekstoverlay
  • Logolijst
  • Diavoorstelling
  • Uitgelicht product
  • Nieuwsbrief
  • Campagne bijhouden
  • Kaart
  • Veelgestelde vragen
  • Rich text
  • Tekstkolommen met pictogrammen
  • Video

Koptekst

Met Jumpstart kunt u een omgekeerd logo uploaden om in uw koptekst tegen een donkere achtergrond weer te geven. Jumpstart bevat ook een knop Nu kopen voor het product om uw klanten aan te moedigen een product te kopen dat u voor weergave hebt geselecteerd.

Logoafbeeldingen voor het kopgedeelte moeten 200 pixels breed zijn.

De kopsectie aanpassen:

1. Klik op Secties.

2. Klik op Kop.

3. Voeg je logo en omgekeerde (lichtgekleurde) logo toe aan de kop:

1. Klik in het gedeelte Logo op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit: - Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar de Shopify-beheerder, klikt je op het tabblad Bibliotheek.
    2. Als u een afbeelding wilt selecteren vanaf uw computer, klikt u op het tabblad Bibliotheek en vervolgens op de knop met een plus.
    3. Als u een omgekeerd logo wilt toevoegen, schakelt u Omgekeerd logo in.
    4. Klik in het gebied Omgekeerd logo op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit: - Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar de Shopify-beheerder, klikt je op het tabblad Bibliotheek.
    5. Als u een afbeelding wilt selecteren vanaf uw computer, klikt u op het tabblad Bibliotheek en vervolgens op de knop met een plus.
    6. Voer de breedte van het logo in het veld Aangepaste logobreedte (in pixels) in.
  1. Stel de opties voor het navigatiemenu in:

1. Selecteer in het gedeelte Navigatie in de vervolgkeuzelijst Menu het navigatiemenu dat u wilt weergeven in de kop van uw winkel.
    2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Menustijl een klassiek menu of een lademenu.
    3. Geef met de lijst Kleur klassiek menu op of de menutekst licht of donker moet zijn.
  1. Selecteer een product voor de knop Nu kopen:

1. Klik in het veld Product voor 'knop Nu kopen'.
    2. Begin met het typen van een productnaam of selecteer er een in de vervolgkeuzelijst.
  2. Klik op Opslaan.

Voettekst

In de voettekstsectie kunt u de inhoud bewerken die onderaan elke pagina in uw winkel wordt weergegeven. Je kunt het volgende aan de voettekst toevoegen:

• uw logo
  • een aanmelding voor een nieuwsbrief
  • een menu
  • betalingspictogrammen

Het voettekstgedeelte van een website met de winkelnaam, een menu, een auteursrechttekst en betalingspictogrammen.

De sectie voettekst aanpassen:

1. Zoek Jumpstart en klik op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Voettekst.

4. Voeg je logo toe aan de voettekst door te klikken op Afbeelding selecteren. Upload een afbeelding van je computer door op Uploaden te klikken. Als je een gratis stockafbeelding van Burst wilt gebruiken, klikt je op Gratis afbeeldingen. Als je geen logoafbeelding gebruikt, wordt in plaats daarvan de naam van je winkel weergegeven.

5. Als u de breedte van uw logo wilt wijzigen, past u de schuifregelaar Aangepaste logobreedte aan. Het aanpassen van de breedte van het logo zal uw logo niet vervormen.

6. Voer de volgende stappen uit om een aanmelding voor een nieuwsbrief toe te voegen aan de voettekst:

1. Schakel Nieuwsbrief weergeven in.
    2. Voer in het veld Subkop nieuwsbrief een subkop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardsubkop is 'Promoties, nieuwe producten en uitverkoop'. Rechtstreeks in uw postvak'.
  7. Pas het voettekstmenu aan in het gebied Menu. Als u het standaardmenu wilt bewerken, klikt u op Menu bewerken. Als u wilt overstappen op een ander menu, klikt u op Wijzigen en selecteert u een bestaand menu of klikt u op Menu maken.

8. Voeg betalingspictogrammen, zoals Mastercard of PayPal, aan de voettekst toe door Betalingspictogrammen weergeven in te schakelen.

9. Klik op Opslaan.

Productpagina's

In het gedeelte Productpagina's kunt je een dynamische checkout knop en pictogrammen voor sociaal delen toevoegen of verwijderen.

De instellingen voor productpagina's bewerken:

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu op de bovenste balk.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Productpagina's.

4. Als u een dynamische checkout knop wilt weergeven, schakelt u Dynamische checkout knop weergeven in.

5. Schakel Product delen inschakelen in om knoppen voor sociaal delen weer te geven.

6. Klik op Opslaan.

Collectiepagina's

Je kiest het aantal kolommen en rijen voor productafbeeldingen die op uw collectiepagina worden weergegeven. De grootte van de productafbeeldingen wordt zo aangepast dat de afbeeldingen op de pagina passen.

1. Open in het voorbeeld van de themabewerker een collectiepagina.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Collectiepagina's.

4. Selecteer het aantal rijen en kolommen dat je wilt weergeven.

5. Klik op Opslaan.

Winkelwagenpagina

Wanneer klanten een artikel aan hun winkelwagen toevoegen, worden ze meteen naar de winkelwagenpagina gebracht. Er is bij Jumpstart geen knop 'doorgaan met winkelen' of winkelwagenlade beschikbaar. Jumpstart is bedoeld voor het verkopen van een enkel product, dus hoeft de klant niet door te gaan met winkelen wanneer hij/zij een beslissing heeft genomen.

Je kunt met Jumpstart winkelwagennotities voor de klant inschakelen zodat klanten instructies over hun bestelling kunnen verzenden:

Winkelwagenpagina met veld 'Speciale instructies voor verkoper'

1. Voeg in het voorbeeld van de themabewerker een product toe aan de winkelwagenpagina.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Winkelwagenpagina.

4. Schakel Bestelnotitie inschakelen in.

5. Klik op Opslaan.

Afbeelding met tekst

Jumpstart bevat een gedeelte Afbeelding met tekst waarmee u een afbeelding met een aangepast bericht kunt weergeven voor uw klanten.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Afbeelding met tekst.

3. Selecteer in de lijst Uitlijning of de afbeelding links of rechts van de tekst moet worden weergegeven.

4. Klik in het gedeelte Afbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit om de afbeelding toe te voegen:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar de Shopify-beheerder, klikt je op het tabblad Bibliotheek. - Als u een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klikt u op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kunt u een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als u een afbeelding wilt selecteren vanaf uw computer, klikt u op het tabblad Bibliotheek en vervolgens op de knop met een plus.

1. Voeg tekst voor de afbeelding toe:

1. Typ in het veld Kop de koptekst die u wilt weergeven.
    2. Voer in het veld Tekst de tekst in die je wilt weergeven onder de kop.
    3. Voer in het veld Knoplabel de tekst in die je wilt weergeven op de knop.
    4. Plak in het veld Knoplink een link naar een URL of klik in het veld om een pagina uit uw winkel te selecteren.
  2. Klik op Opslaan.

Diavoorstelling

Jumpstart-afbeeldingen voor een diavoorstelling zijn maximaal 1200 pixels breed, dus kunt u het beste een afbeelding gebruiken die ten minste 1200 pixels breed is, of maximaal de uploadlimieten van Shopify.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Diavoorstelling.

3. Klik op Dia.

4. Klik in het gedeelte Afbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar de Shopify-beheerder, klikt je op het tabblad Bibliotheek. - Als u een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klikt u op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kunt u een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als u een afbeelding wilt selecteren vanaf uw computer, klikt u op het tabblad Bibliotheek en vervolgens op de knop met een plus.

1. Ga in het veld Link-URL op een van de volgende manier te werk:

- als u de afbeelding van de diavoorstelling wilt koppelen aan een pagina in de winkel, klikt u in het veld Link-JeRL en selecteert u een pagina in de lijst met opties. - als u de afbeelding van de diavoorstelling wilt koppelen aan een externe URL, voert u in het veld Link-URL het URL-adres in.

1. Herhaal stap 3 tot 5 totdat u alle dia's aan de diavoorstelling hebt toegevoegd.

2. Klik op Opslaan.

Uitgelicht product

In het gedeelte Uitgelicht product van Jumpstart wordt de productbeschrijving niet weergegeven. De productbeschrijving wordt alleen op de productpagina weergegeven. De reden hiervoor is dat de vele andere gedeelten voor de startpagina ook bedoeld zijn om uw product uit te leggen en te beschrijven. Het gedeelte Uitgelicht product kan worden gezien als een 'call to action' die ervoor zorgt dat klanten doorklikken om uw product te kopen.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Uitgelicht product.

3. Klik in het veld Product om te selecteren uit een alfabetische lijst met producten in je winkel of voer een productnaam in.

4. Klik op Opslaan.

Nieuwsbrief

Je kunt een aanmelding voor een nieuwsbrief toevoegen aan uw startpagina. Met een aanmelding voor een nieuwsbrief kunt u e-mailadressen van klanten verzamelen voor campagnes met e-mailmarketing. In de Shopify-blog vindt u meer informatie over e-mailmarketing.

De nieuwsbriefsectie op een website. Er is een veld voor klanten om een e-mailadres in te voeren en een knop met de tekst 'Abonneren'.

Een aanmelding voor een nieuwsbrief toevoegen aan uw startpagina:

1. Zoek Jumpstart en klik op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Nieuwsbrief.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardkop is 'Blijf op de hoogte'.

5. Voer in het veld Subkop een subkop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardtekst is 'Promoties, nieuwe producten en uitverkoop. Rechtstreeks in uw postvak'.

6. Klik op Opslaan.

Campagne bijhouden

Jumpstart bevat een uniek gedeelte Campagne bijhouden dat leidt naar uw fondsenwervingssite en laat zien hoe dicht u bij uw fondsenwervingsdoel bent:

Gedeelte Campagne bijhouden met de naam van de fondsenwervingscampagne en fondsenwervingsstatistieken

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Campagne bijhouden.

3. Voer in het veld Titel een titel voor de campagne in.

4. Voer in het veld Subtitel een subtitel in. Laat dit veld leeg als u geen subtitel wilt weergeven.

5. Selecteer in de lijst Stijl statistische gegevens of een cirkeldiagram met kleinere tekst of een staafdiagram met grotere tekst moet worden weergegeven.

6. Klik in het gedeelte Achtergrondafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar de Shopify-beheerder, klikt je op het tabblad Bibliotheek. - Als u een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klikt u op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kunt u een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als u een afbeelding wilt selecteren vanaf uw computer, klikt u op het tabblad Bibliotheek en vervolgens op de knop met een plus.

1. Voer in het gedeelte Campagnedetails de volgende statistieken voor uw campagne in:

1. Voer in het veld Percentage gefinancierd het gerealiseerde percentage van het totale fondsenwervingsdoel in.
    2. Voer in het veld Financieringsbedrag het gerealiseerde bedrag in dollars in.
    3. Geef in het veld Aantal geldschieters op hoeveel geldschieters aan uw campagne hebben bijgedragen.
    4. Voer in het veld Project-URL de URL in van je fondsenwervingswebsite.
  2. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Je kunt een lijst met veelgestelde vragen toevoegen aan uw startpagina. Je kunt dit gedeelte gebruiken om informatie te geven over uw fondsenwervingscampagne (als u die hebt) of om vragen over uw producten of beleid voor verzending en retournering te beantwoorden.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Veelgestelde vragen.

3. Voer in het veld Kop een titel voor het gedeelte Veelgestelde vragen in. Standaard is de titel 'Veelgestelde vragen'.

4. Voer de volgende stappen uit om een vraag toe te voegen:

1. Klik in het gedeelte Inhoud op een gedeelte Veelgestelde vragen om het uit te vouwen.
    2. Typ de vraag in het veld Kop.
    3. Typ het antwoord in het veld Tekst.
  5. Herhaal stap 4 totdat u alle vragen voor het gedeelte Veelgestelde vragen hebt toegevoegd.

6. Klik op Opslaan.

Tekstkolommen met pictogrammen

In het gedeelte Tekstkolommen met pictogrammen kunt je informatieve tekst met bijbehorende pictogrammen groeperen. Je kunt bijvoorbeeld beschrijven wat je merk onderscheidt, klantreacties bieden of benadrukken hoe gemakkelijk het is om in je winkel te winkelen:

Drie tekstkolommen waarmee wordt beschreven hoe gemakkelijk het is om te winkelen

Je kunt kiezen uit honderden Font Awesome 4.7.0-pictogrammen. Als u een pictogram wilt weergeven, voert u de pictogramnaam in het veld Pictogramnaam in. Het pictogram wordt automatisch weergegeven.

Een sectie tekstkolommen met pictogrammen toevoegen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Tekstkolommen met pictogrammen.

3. Voer in het veld Kop de titel in die boven de tekstkolommen zal verschijnen.

4. Een tekstkolom met een pictogram toevoegen:

1. Klik op Een feature beschrijven.
    2. Voer in het veld Naam pictogram de naam in van het pictogram dat u wilt weergeven. Bijvoorbeeld 'bestek' of 'winkelwagen'.
    3. Voer in het veld Titel een titel voor de tekstkolom in.
    4. Voer in het veld Tekst de hoofdtekst in.
    5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Containerbreedte een breedte voor de tekstkolom.
  5. Herhaal stap 4 totdat u klaar bent met het toevoegen van tekstkolommen.

6. Klik op Opslaan.

Video

Je kunt aan uw startpagina een video toevoegen die wordt gehost op YouTube of Vimeo. Video's kunnen klanten aantrekken en interesse in uw bedrijf wekken.

Een video toevoegen aan je startpagina:

1. Zoek Jumpstart en klik op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Video.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de video in.

5. Voer in het veld Videolink een link voor delen voor de video in.

Een YouTube-link voor delen ziet er als volgt uit: https://youtu.be/OTJXAUZY9t0. In dit YouTube Help-artikel leert u hoe u de link voor het delen van een YouTube-video kopieert.

Een Vimeo-link voor delen ziet er volgt uit: https://vimeo.com/281332510. In dit Vimeo Help Center-artikel leert u hoe u de link voor het delen van een Vimeo-video kopieert.

6. Stel de kleur in voor de koptekst en de afspeelknop door Donker of Licht in het vervolgkeuzemenu Tekstkleur te selecteren.

7. Voeg een coverafbeelding aan de video toe door op Afbeelding selecteren te klikken. Jepload een afbeelding van je computer door op Jeploaden te klikken. Als u een gratis stockafbeelding van Burst wilt gebruiken, klikt u op Gratis afbeeldingen.

De aanbevolen grootte voor een coverafbeelding is 1920 x 840 pixels.

8. Klik op Opslaan.

Jumpstart bevat de volgende thema-instellingen:

• Kleuren
  • Typografie
  • Sociale media
  • Favicon
  • Afrekenen

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je online winkel.

Uw kleurinstellingen aanpassen

1. Klik naast **** op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klick op Kleuren.

4. Klik voor elk type inhoud op het kleurstaal om de kleurkiezer te gebruiken:

De kleurkiezer in de themabewerker

- Het gedeelte Onlangs geselecteerd geeft de kleuren weer die je onlangs heeft geselecteerd voor je thema. - Het gedeelte Wordt momenteel gebruikt geeft de kleuren weer die u momenteel gebruikt in andere delen van uw thema.

Als u de kleur transparant wilt maken, klikt u op Geen.

1. Klik op Opslaan.

Typografie

Je kunt het lettertype en de lettergrootte instellen voor de tekst in je online winkel.

Uw typografie-instellingen aanpassen

1. Klik naast **** op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Typografie.

4. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken:

De knop 'Wijzigen' in de lettertypekiezer

5. Verken lettertypen met de het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibiliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

6. Klik op de naam van het lettertype dat u wilt gebruiken.

7. Als u het lettertype wilt veranderen, bijvoorbeeld vet of cursief, klikt u op Normaal. Klik vervolgens op de stijl die u wilt gebruiken en klik dan op Selecteren:

Een selectie van lettertdiktes die beschikbaar zijn in de lettertypekiezer

8. Klik op Opslaan.

Favicon

Je kunt een pictogram voor favorieten, of een favicon, uploaden, waarmee je je online winkel kunt promoten door je logo op de volgende plaatsten weer te geven:

• op het tabblad van uw webbrowser
  • de geschiedenis van uw webbrowser
  • als pictogrammen op uw bureaublad
  • naast de naam van uw online winkel wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer.

De beste afbeeldingsgrootte voor een favicon voor Jumpstart is 32 x 32 pixels.

1. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

2. Klik op Flavicon.

3. Klik in het gedeelte Faviconafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar de Shopify-beheerder, klikt je op het tabblad Bibliotheek. - Als u een afbeelding wilt selecteren vanaf uw computer, klikt u op het tabblad Bibliotheek en vervolgens op de knop met een plus.

1. Klik op Opslaan.

Sociale media

Je kunt knoppen voor sociaal delen voor uw producten en blogposts, en links naar uw sociale media-accounts toevoegen.

De instellingen voor sociale media aanpassen:

1. Zoek Jumpstart en klik op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Sociale media.

4. Als u een afbeelding voor sociaal delen wilt uploaden, klikt u in het gebied Afbeelding voor sociaal delen op Afbeelding selecteren of Gratis afbeeldingen ontdekken.

5. Als u links naar uw sociale media-accounts wilt toevoegen, voert u in het gebied Sociale accounts in de betreffende velden de links naar uw accounts in. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

Links naar uw sociale media-accounts worden in de voettekst van uw online winkel weergegeven.

6. Klik op Opslaan.

Afrekenen

In dit gedeelte kunt u de betaalpagina van uw winkel aanpassen. Klik hier voor meer informatie over de betaalpagina van uw winkel.

Als je wilt dat klanten gemakkelijk op de startpagina van je winkel kunnen navigeren, voegt je interne links aan de verschillende secties van de startpagina toe. Als je interne startpaginalinks wilt toevoegen aan een menu, stelt je het type link in op Webadres en gebruikt je een van de onderstaande linkadressen als bestemming:

Startpaginasectie Linkadres
Afbeelding en video /#home-video
Afbeelding met tekst /#home-imagebox
Tekstkolommen met pictogrammen /#home-features
Rich text /#home-page
Crowdfunding-campagne /#home-kickstarter
Veelgestelde vragen /#home-faq
Diavoorstelling /#home-slideshow
Product /#home-product
Recente blogposts /#home-blog
Logolijst /#home-clients