Overzicht accountbeveiliging

Om uzelf tegen risico's te beschermen, leest je hoe je unieke wachtwoorden voor je accounts kunt genereren, een gecompromitteerd account kunt beveiligen en aan de zwarte lijst toegevoegde inloggegevens opnieuw kunt instellen.

Unieke wachtwoorden genereren met een wachtwoordkluis

Veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor meer dan één account. Vaak koppelen ze het aan dezelfde gebruikersnaam of hetzelfde e-mailadres. Als er geen unieke wachtwoorden worden gebruikt en zo'n combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord door een aanvaller wordt achterhaald, kan hij ook toegang krijgen tot andere accounts die die inloggegevens gebruiken.

Het gebruik van wachtwoordkluissoftware is een geweldige manier om uw wachtwoorden te genereren en beheren. Wanneer u een wachtwoordkluis gebruikt, hoeft u alleen de hoofdsleutel van de kluis te onthouden en kunnen uw andere wachtwoorden een automatisch gegenereerde wirwar van letters, cijfers en symbolen zijn. Populaire wachtwoordkluizen zijn LastPass, Dashlane en 1password.

Verdedigen tegen phishing

Phishing-aanvallen proberen je schadelijke software op uw apparaat te laten installeren of gevoelige informatie te verstrekken. Ontdek hoe je uzelf kunt beschermen.

Tweestapsverificatie inschakelen

Je kunt tweestapsverificatie inschakelen voor je Shopify-account om de kans te verkleinen dat iemand die je wachtwoord heeft verkregen, schade kan veroorzaken. Je medewerkers kunnen ook tweestapsverificatie instellen voor hun accounts.

Waar mogelijk is het een goed idee om tweestapsverificatie in je andere accounts te gebruiken. Bekende services die tweestapsverificatie ondersteunen, zijn onder meer:

Een gecompromitteerd account beveiligen

Als uw account is gecompromitteerd, onderneem dan onmiddellijk actie om uw gegevens te beveiligen.

Stappen:

1. Meld u aan bij het e-mailaccount dat u gebruikt om u bij Shopify aan te melden, en wijzig het wachtwoord.
  2. Meld u aan bij Shopify en wijzig het wachtwoord voor uw Shopify-account. Als u zich niet kunt aanmelden, stel uw wachtwoord dan opnieuw in. Als u geen e-mail voor het opnieuw instellen van uw wachtwoord ontvangt, neemt u contact op met Shopify-ondersteuning.
  3. Schakel tweestapsverificatie in voor extra beveiliging bij het aanmelden. Als tweestapsverificatie al is geconfigureerd en een aanvaller deze kon omzeilen, bijvoorbeeld door je apparaat te stelen, verandert u van apparaat en stelt u tweestapsverificatie opnieuw in.
  4. Controleer uw bankgegevens op Shopify Payments en werk ze indien nodig bij.
  5. Controleer je bankgegevens op PayPal en andere betalingsproviders die u hebt geconfigureerd, en werk ze bij.
  6. Controleer je algemene accountinstellingen om ervoor te zorgen dat alle andere gegevens correct zijn.
  7. Volg overheidsrichtlijnen om je identiteit en gevoelige informatie te beschermen.

Aan de zwarte lijst toegevoegde inloggegevens opnieuw instellen

Veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor meer dan één account en koppelen het aan dezelfde gebruikersnaam of hetzelfde e-mailadres. Als zo'n combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord door een aanvaller wordt achterhaald, kan hij ook toegang krijgen tot andere accounts die die inloggegevens gebruiken.

Om het risico te verkleinen dat dit bij u gebeurt, verzamelen en analyseren we gegevens uit openbare gegevenslekken. Als je inloggegevens worden gevonden in een van deze lekken, vergrendelen we je account. Wanneer je je probeert aan te melden, ziet u een foutmelding totdat u je wachtwoord opnieuw instelt op een wachtwoord dat niet is gecompromitteerd.

Je moet ook tweestapsverificatie en wachtwoordkluissoftware gebruiken om al je accounts zo veilig mogelijk te maken.

Verdachte inlogactiviteit

Om aanmeldingen op Shopify-accounts van aanvallers te voorkomen, detecteren en vergrendelen de beveiligingssystemen van Shopify ongebruikelijke activiteit. In deze gevallen moet u uw identiteit bevestigen als onderdeel van het aanmeldingsproces.

Een zescijferige code wordt naar uw e-mailadres verzonden voor aanmelding die kan worden gebruikt om uw identiteit te bevestigen en de aanmelding te voltooien.

Stappen:

1. Voer op de pagina Uw identiteit verifiëren de code in die naar uw e-mailadres is verzonden en klik op Inloggen.

2. Nadat u uw identiteit hebt bevestigd, bekijkt u de vorige verdachte inloggegevens en geeft u aan of de login door u is gemaakt of niet door te klikken op Ja, dat was ik, of Nee, dit was ik niet.

3. Als u klikt op Nee, dit was ik niet, dan moet u in Shopify uw wachtwoord opnieuw instellen om uw account veilig te houden voordat u zich aanmeldt bij uw account.