Overzicht accountbeveiliging

Lees hoe je unieke wachtwoorden voor je accounts kunt genereren, een gecompromitteerd account kunt beveiligen en aan de geblokkeerde lijst toegevoegde inloggegevens opnieuw kunt instellen om jezelf tegen risico's te beschermen.

Unieke wachtwoorden genereren met een wachtwoordkluis

Veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor meer dan één account. Vaak koppelen ze het aan dezelfde gebruikersnaam of hetzelfde e-mailadres. Als er geen unieke wachtwoorden worden gebruikt en zo'n combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord door een aanvaller wordt achterhaald, kan hij ook toegang krijgen tot andere accounts die die inloggegevens gebruiken.

Het gebruik van wachtwoordkluissoftware is een geweldige manier om je wachtwoorden te genereren en beheren. Wanneer je een wachtwoordkluis gebruikt, hoef je alleen de hoofdsleutel van de kluis te onthouden en kunnen je andere wachtwoorden een automatisch gegenereerde wirwar van letters, cijfers en symbolen zijn. Populaire wachtwoordkluizen zijn LastPass, Dashlane en 1password.

Verdedigen tegen phishing

Phishing-aanvallen proberen je schadelijke software op je apparaat te laten installeren of gevoelige informatie te verstrekken. Ontdek hoe je jezelf kunt beschermen.

Tweestapsverificatie inschakelen

Je kunt tweestapsverificatie inschakelen voor je Shopify-account om de kans te verkleinen dat iemand die je wachtwoord heeft verkregen, schade kan veroorzaken. Je medewerkers kunnen ook tweestapsverificatie instellen voor hun accounts.

Waar mogelijk is het een goed idee om tweestapsverificatie in je andere accounts te gebruiken. Bekende services die tweestapsverificatie ondersteunen, zijn onder meer:

Een gecompromitteerd account beveiligen

Als je account is gecompromitteerd, onderneem dan onmiddellijk actie om je gegevens te beveiligen.

Stappen:

1. Meld je aan bij het e-mailaccount dat je gebruikt om je bij Shopify aan te melden, en wijzig het wachtwoord.
  2. Meld je aan bij Shopify en wijzig het wachtwoord voor je Shopify-account. Als je je niet kunt aanmelden, stel je wachtwoord dan opnieuw in. Als je geen e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord ontvangt, neem contact op met Shopify-ondersteuning.
  3. Schakel tweestapsverificatie in voor extra beveiliging bij het aanmelden. Als tweestapsverificatie al is geconfigureerd en een aanvaller deze kon omzeilen, bijvoorbeeld door je apparaat te stelen, verander van apparaat en stel tweestapsverificatie opnieuw in.
  4. Controleer je bankgegevens op Shopify Payments en werk ze indien nodig bij.
  5. Controleer je bankgegevens op PayPal en andere betalingsproviders die je hebt geconfigureerd, en werk ze bij.
  6. Controleer je algemene accountinstellingen om ervoor te zorgen dat alle andere gegevens correct zijn.
  7. Volg overheidsrichtlijnen om je identiteit en gevoelige informatie te beschermen.

Geblokkeerde accountgegevens opnieuw instellen

Veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor meer dan één account en koppelen het aan dezelfde gebruikersnaam of hetzelfde e-mailadres. Als zo'n combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord door een aanvaller wordt achterhaald, kan hij ook toegang krijgen tot andere accounts die die inloggegevens gebruiken.

Om het risico te verkleinen dat dit bij jou gebeurt, verzamelen en analyseren we gegevens uit openbare gegevenslekken. Als je inloggegevens worden gevonden in een van deze lekken, vergrendelen we je account. Wanneer je je probeert aan te melden, zie je een foutmelding totdat je je wachtwoord opnieuw instelt op een wachtwoord dat niet is gecompromitteerd.

Je moet ook tweestapsverificatie en wachtwoordkluissoftware gebruiken om al je accounts zo veilig mogelijk te maken.

Verdachte inlogactiviteit

Om aanmeldingen op Shopify-accounts van aanvallers te voorkomen, detecteren en vergrendelen de beveiligingssystemen van Shopify ongebruikelijke activiteit. In deze gevallen moet je je identiteit bevestigen als onderdeel van het aanmeldingsproces.

Een tiencijferige code wordt naar je e-mailadres verzonden. Voer deze code in om je identiteit te bevestigen en in te loggen.

Stappen:

1. Voer op de pagina Je identiteit verifiëren de code in die naar je e-mailadres is verzonden en klik op Inloggen.

2. Nadat je je identiteit hebt bevestigd, bekijk de vorige verdachte inloggegevens en geef aan of de login door jou is gemaakt of niet door te klikken op Ja, dat was ik, of Nee, dit was ik niet.

3. Als je klikt op Nee, dit was ik niet, dan moet je in Shopify je wachtwoord opnieuw instellen om je account veilig te houden voordat je je aanmeldt bij je account.

Aanmelden bij een inactief account

Als je drie maanden of langer niet bent ingelogd op je account, moet je je identiteit bevestigen als onderdeel van het inlogproces.

Een tiencijferige code wordt naar je e-mailadres verzonden. Voer deze code in om je identiteit te bevestigen en in te loggen.

Stappen:

1. Voer op de inlogpagina de code in die naar je e-mail is verzonden.
  2. Kik op Aanmelden.