Beveilig je account met verificatie in twee stappen

Tweestapsverificatie (ook wel tweeledige verificatie of meervoudige verificatie genoemd) maakt het inlogproces veiliger. Tweestapsverificatie biedt extra beveiliging wanneer iemand anders met jouw account probeert in te loggen bij je Shopify-beheercentrum. Wanneer je probeert in te loggen, moet je twee afzonderlijke stappen doorlopen:

1. Voer de inloggegevens voor je account, oftewel je e-mailadres en wachtwoord, in.
  2. Verifieer je inlogpoging met een mobiel apparaat of beveiligingssleutel.

Tweestapsverificatie maakt het voor een onbevoegde persoon veel moeilijker om toegang te krijgen tot je account. Zelfs als iemand anders je wachtwoord heeft weten te achterhalen, kan diegene niet inloggen zonder de tweede stap.

Veilige tweestapsverificatie is gebaseerd op het combineren van twee factoren. Deze factoren kunnen bestaan uit iets wat je weet (zoals je e-mailadres- en wachtwoordcombinatie), iets wat je hebt (zoals een code voor eenmalig gebruik die door een verficatie-app of per sms wordt verstrekt, of een beveiligingssleutel) of iets wat je bent (biometrische authenticatie, zoals een vingerafdruk).

Wanneer je bijvoorbeeld geld opneemt bij de bank, heb je iets nodig wat je hebt (je betaalpas) en iets wat je weet (je pincode). Tweestapsverificatie is vergelijkbaar, behalve dat je, telkens wanneer je je bij je Shopify-account aanmeldt, ook een verificatiemethode, zoals een code voor eenmalig gebruik, moet gebruiken. In het geval van een code voor eenmalig gebruik vervalt de code nadat deze is gebruikt en kan deze niet opnieuw worden gebruikt.

Tweestapsverificatie kan voor alle medewerkersaccounts worden ingesteld, maar niet door de winkeleigenaar. Medewerkers moeten voor hun eigen accounts zelf tweestapsverificatie instellen.