Beveilig uw account met verificatie in twee stappen

Tweestapsverificatie (ook bekend als tweefactorauthenticatie of multifactor-authenticatie) biedt een veiliger inlogproces. Wanneer u probeert in te loggen, moet u twee afzonderlijke stappen uitvoeren:

1. Voer het account wachtwoord in.
  2. Verifieer via een mobiele app, sms, beveiligingssleutel of biometrische sensoren.

Nadat u deze twee stappen hebt uitgevoerd, is het voor een onbevoegde persoon veel moeilijker om toegang te krijgen tot uw account. Zelfs als ze uw wachtwoord kunnen leren, kunnen ze zich niet zonder de tweede stap aanmelden.

Veilige authenticatie in twee stappen is gebaseerd op het combineren van twee factoren, wat kan bestaan uit iets wat u weet (zoals uw login- en wachtwoordcombinatie), iets wat u hebt (zoals een eenmalige code verstrekt door een authenticatie-app of via sms ) of iets wat u bent (biedt biometrische authenticatie, zoals een vingerafdruk).

Als u bijvoorbeeld contant geld opneemt bij de bank, hebt u iets nodig dat u hebt (uw bankpas) en iets dat u weet (uw pincode). Het gebruik van tweestapsverificatie is vergelijkbaar, met als verschil dat u elke keer dat u u aanmeldt een andere authenticatiecode moet gebruiken, omdat een authenticatiecode vervalt nadat deze is gebruikt.

Tweestapsverificatie kan voor alle accounts worden ingesteld, maar de winkeleigenaar kan dit niet inschakelen voor medewerkers. Medewerkers moeten het voor hun eigen accounts instellen.

Tweestapsverificatie inschakelen

Er zijn verschillende manieren om verificatiecodes op te halen voor gebruik bij het aanmelden:

• Tweestapsverificatie inschakelen met sms-berichten
  • Tweestapsverificatie inschakelen met een verificatie-app
  • Tweestapsverificatie inschakelen met een beveiligingssleutel

Tweestapsverificatie inschakelen met sms-berichten

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op uw gebruikersnaam en accountafbeelding.
  2. Doe een van de volgende dingen:

- Klik op Uw account > Beveiliging. - Klik op Uw profiel.

1. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op sms-authenticatie inschakelen.

2. Selecteer een landcode en voer in het betreffende veld uw telefoonnummer in.

3. Klik op Verificatiecode verzenden.

4. Controleer uw mobiele telefoon op een sms. Haal de 6-cijferige code uit de sms op en voer deze in onder Verificatiecode.

5. Voer uw huidige wachtwoord onder Wachtwoordbevestiging in en klik op Inschakelen.

6. U krijgt een lijst met 10 herstelcodes. Sla uw herstelcodes op een veilige plek op en sluit het dialoogvenster.

Als u geen toegang hebt tot uw mobiele apparaat, is het gebruik van een herstelcode de enige manier om u aan te melden bij een account waarvoor tweestapsverificatie is ingeschakeld.

U kunt uw herstelcodes op een later tijdstip ophalen, maar alleen als u al bent aangemeld. Zie Herstelcodes ophalen voor instructies.

Wanneer u zich nu probeert aan te melden, hebt u uw mobiele apparaat nodig voor tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatie inschakelen met een verificatie-app

Als u tweestapsverificatie met een verificatie-app wilt inschakelen, moet u een verificatie-app downloaden op uw mobiele apparaat. Aanbevolen mobiele apparaten zijn onder meer:

• smartphones;
  • andere mobiele apparaten met een iOS-, Android-, Windows- of BlackBerry-besturingssysteem.

De app kan QR-codes scannen en verificatiegegevens voor u ophalen. Aanbevolen verificatie-apps zijn onder meer:

Volg de instructies zorgvuldig op wanneer u een authenticator-app installeert. Ondersteuning van Shopify kan u helaas niet helpen deze apps van derden op uw mobiele apparaten te installeren. Nadat uw app met succes is gedownload en ingesteld, kunt u de functie in Shopify activeren.

Een verificatie-app activeren in Shopify

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op uw gebruikersnaam en accountafbeelding.
  2. Doe een van de volgende dingen:

- Klik op Uw account > Beveiliging. - Klik op Uw profiel.

1. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op app-verificatie inschakelen.

2. Configureer uw verificatie-app op een van de volgende manieren:

- Om de geleverde QR-code te gebruiken, tikt u op Scan streepjescode en richt u uw camera vervolgens op de QR-code op uw computerscherm. - Om handmatige invoer te gebruiken, tikt u op Voer een opgegeven sleutel in en voer het e-mailadres van uw Google-account in. Voer vervolgens de geheime sleutel op uw computerscherm in het vak naast sleutel in en tik op TOEVOEGEN.

1. Voer de zescijferige code in die door de authenticator-app is gegenereerd om stap 3 van het dialoogvenster te voltooien.

2. Voer uw huidige wachtwoord in de daarvoor bestemde ruimte in en klik op Inschakelen.

3. U krijgt een lijst met 10 herstelcodes. Sla uw herstelcodes op een veilige plek op en sluit het dialoogvenster.

Als u geen toegang hebt tot uw mobiele apparaat, is het gebruik van een herstelcode de enige manier om u aan te melden bij een account waarvoor tweestapsverificatie is ingeschakeld.

U kunt uw herstelcodes op een later tijdstip ophalen, maar alleen als u al bent aangemeld. Zie Herstelcodes ophalen voor instructies.

Wanneer u zich nu probeert aan te melden, hebt u uw mobiele apparaat nodig voor tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatie inschakelen met beveiligingssleutels

U kunt een beveiligingssleutel die compatibel is met de WebAuthn-standaard, als een tweede factor gebruiken voor aanmelding bij uw account. Als u tweestapsverificatie wilt inschakelen met een beveiligingssleutel, hebt u een compatibele browser en een compatibele sleutel nodig. Als u een nieuw beveiligingssleutel in uw account registreert, wordt u gevraagd het te activeren wanneer u zich aanmeldt.

U kunt meerdere beveiligingssleutels en meerdere tweestapsverificatiemethoden registreren om te voorkomen dat u wordt buitengesloten van uw account.

De volgende browsers zijn compatibel met beveiligingssleutels:

• Google Chrome voor desktop versie 67 en hoger
  • Mozilla Firefox voor desktop versie 60 en hoger
  • Google Chrome voor Android versie 73 en hoger
  • Mozilla Firefox voor Android versie 66 en hoger
  • Microsoft Edge versie 18 en hoger
  • Opera versie 54 en hoger
  • Safari Technology Preview 83 of hoger

Aanbevolen apparaatfabrikanten zijn onder andere:

Een compatibel apparaat registreren in uw Shopify-account

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op uw gebruikersnaam en accountafbeelding.
  2. Doe een van de volgende dingen:

- Klik op Uw account > Beveiliging. - Klik op Uw profiel.

1. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Registreer een nieuw apparaat.

2. Typ in de betreffende velden een bijnaam voor het apparaat dat u wilt registreren en uw accountwachtwoord.

3. Klik op Doorgaan.

4. U wordt door uw browser gevraagd uw beveiligingssleutel te activeren.

5. Uw beveiligingssleutel activeren. U krijgt een lijst met 10 herstelcodes die er als volgt uitzien:

6. Noteer uw herstelcodes en bewaar ze op een veilige plek. Als u geen toegang hebt tot uw beveiligingssleutel, is het gebruik van een herstelcode de enige manier om u aan te melden bij een account waarvoor tweestapsverificatie is ingeschakeld.

U kunt uw herstelcodes op een later tijdstip ophalen, maar alleen als u al bent aangemeld. Zie Herstelcodes ophalen voor instructies.

Nadat u deze instelling hebt voltooid, is voor tweestapsverificatie uw beveiligingssleutel vereist.

Een back-uptelefoonnummer instellen (optioneel)

Nadat u tweestapsverificatie op een apparaat hebt ingesteld, kunt u een back-up-mobiele telefoon instellen om per sms verificatiecodes te ontvangen. Dit is handig wanneer uw primaire mobiele apparaat niet beschikbaar is.

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op uw gebruikersnaam en accountafbeelding.
  2. Doe een van de volgende dingen:

- Klik op Uw account > Beveiliging. - Klik op Uw profiel.

1. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Back-uptelefoon inschakelen

2. Selecteer een landcode en voer in het veld uw back-uptelefoonnummer in.

3. Klik op Bevestigen.

4. Controleer uw mobiele telefoon op een sms. Haal de 6-cijferige code uit de sms op en voer deze in onder Verificatiecode.

5. Voer uw huidige wachtwoord onder Wachtwoordbevestiging in en klik op Inschakelen.

Herstelcodes ophalen

Wanneer u bent aangemeld bij uw account, kunt u op elk gewenst moment de lijst met 10 herstelcodes ophalen die we u lieten zien toen u tweestapsverificatie activeerde.

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op uw gebruikersnaam en accountafbeelding.
  2. Doe een van de volgende dingen:

- Klik op Uw account > Beveiliging. - Klik op Uw profiel.

1. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Herstelcodes bekijken.

Aanmelden met tweestapsverificatie

Wanneer tweestapsverificatie is ingeschakeld, verandert uw aanmeldingservaring enigszins.

Stappen:

Tweestapsverificatie uitschakelen

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op uw gebruikersnaam en accountafbeelding.
  2. Doe een van de volgende dingen:

- Klik op Uw account > Beveiliging. - Klik op Uw profiel.

1. Gebruik in de sectie tweestapsverificatie de knop uitschakelen voor de verificatiemethode die u wilt uitschakelen. Als u bijvoorbeeld verificatie wilt uitschakelen met de verificatie-app, klikt u op App-verificatie uitschakelen.

2. Voer uw wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Uitschakelen.

Problemen met aanmelden met tweestapsverificatie?

Toen u tweestapsverificatie activeerde, genereerden we 10 herstelcodes voor u. In plaats van de 6-cijferige code die door uw mobiele app wordt gegenereerd, kunt u een herstelcode gebruiken om u aan te melden.

Is uw account vergrendeld?

Als u geen toegang hebt tot uw telefoon, uw back-upapparaten of uw herstelcodes, wordt uw account vergrendeld.