Beveilig uw account met verificatie in twee stappen

Tweestapsverificatie (ook wel bekend als verificatie in twee stappen) biedt een veiliger aanmeldingsproces, omdat wanneer u (of iemand anders) zich probeert aan te melden, u de volgende gegevens moet verstrekken:

• Het wachtwoord van het account.
  • Een autorisatiecode voor eenmalig gebruik gegenereerd door een mobiele app of een sms-bericht.

Dit is vergelijkbaar met een geldautomaat bij de bank, die zowel een betaalpas als een persoonlijk identificatienummer (pincode) vereist. Het verschil is dat u elke keer dat je je aanmeldt een andere verificatiecode moet gebruiken, omdat een verificatiecode verloopt nadat deze is gebruikt.

Tweestapsverificatie kan voor alle accounts worden ingesteld, maar de accounteigenaar kan dit niet inschakelen voor personeelsleden. Personeelsleden moeten het voor hun eigen accounts instellen.

Tweestapsverificatie inschakelen

Er zijn verschillende manieren om verificatiecodes op te halen voor gebruik bij het aanmelden:

• Tweestapsverificatie inschakelen met sms-berichten
  • Tweestapsverificatie inschakelen met een verificatie-app
  • Tweestapsverificatie inschakelen met een beveiligingssleutel

Tweestapsverificatie inschakelen met sms-berichten

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Account.

2. Scrol naar het gedeelte Accounts en machtigingen en klik op uw naam.

3. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Tweestapsverificatie inschakelen.

4. Voer het wachtwoord van je account in om door te gaan.

5. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Klik ergens in het vak Sms-levering.

6. Klik op Volgende.

7. Voer onder Telefoonnummer je mobiele telefoonnummer in.

8. Klik op Code verzenden.

9. Controleer uw mobiele telefoon op een sms-bericht. Voer de 6-cijferige code uit het sms-bericht in stap 2 van het dialoogvenster in.

10. Klik op Bevestigen.

11. Je krijgt een lijst met 10 herstelcodes die er als volgt uitzien:

Noteer uw herstelcodes en bewaar ze op een veilige plek. Als u geen toegang hebt tot uw mobiele apparaat, is het gebruik van een herstelcode de enige manier om u aan te melden bij een account waarvoor tweestapsverificatie is ingeschakeld.

Je kunt je herstelcodes op een later tijdstip ophalen, maar alleen als je al bent aangemeld. Zie Herstelcodes ophalen voor instructies.

1. Klik op Back-uptelefoonnummer instellen (optioneel).

2. Voer een alternatief telefoonnummer in. Gebruik alleen een vertrouwd nummer, zoals dat van je partner, zakenpartner of een goede vriend.

3. Klik op Bevestigen.

Wanneer je zich nu probeert aan te melden, hebt je je mobiele apparaat nodig voor tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatie inschakelen met een verificatie-app

Als u tweestapsverificatie met een verificatie-app wilt inschakelen, moet u een verificatie-app downloaden op uw mobiele apparaat. Aanbevolen mobiele apparaten zijn onder meer:

• smartphones;
  • andere mobiele apparaten met een iOS-, Android-, Windows- of BlackBerry-besturingssysteem.

De app kan QR-codes scannen en verificatiegegevens voor je ophalen. Aanbevolen verificatie-apps zijn onder meer:

Volg de installatie-instructies van de app op een van de bovenstaande links zorgvuldig. Shopify-ondersteuning kan je niet helpen deze externe apps op je mobiele apparaten te installeren. Zodra je app is gedownload en ingesteld, gaat je verder met het activeren van de functie in Shopify.

Een verificatie-app activeren in Shopify

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Account.

2. Klik op uw naam.

3. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Tweestapsverificatie inschakelen.

4. Voer het wachtwoord van je account in om door te gaan.

5. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Klik ergens in het vak Verificatie-app.

6. Klik op Volgende.

7. Configureer uw verificatie-app via een van de twee geboden methoden.

Om de geleverde QR-code te gebruiken, tikt u op Scan QR code (QR-code scannen) en richt u uw camera vervolgens op de QR-code op uw computerscherm.

Om handmatige invoer te gebruiken, klikt je op Klik hier om de sleutel weer te geven om de geheime sleutel op te halen. Tik in de app op Handmatige invoer en voer het e-mailadres van je Google-account in. Typ vervolgens de geheime sleutel op je computer in het vak naast Sleutel in en tik op Gereed.

8. Voer de zescijferige code in die door de app is gegenereerd om stap 3 van het dialoogvenster te voltooien.

9. Klik op Bevestigen.

10. Je krijgt een lijst met 10 herstelcodes die er als volgt uitzien:

Noteer uw herstelcodes en bewaar ze op een veilige plek. Als u geen toegang hebt tot uw mobiele apparaat, is het gebruik van een herstelcode de enige manier om u aan te melden bij een account waarvoor tweestapsverificatie is ingeschakeld.

Je kunt je herstelcodes op een later tijdstip ophalen, maar alleen als je al bent aangemeld. Zie Herstelcodes ophalen voor instructies.

1. Klik op Back-uptelefoonnummer instellen (optioneel).

2. Voer een alternatief telefoonnummer in. Gebruik alleen een vertrouwd nummer, zoals dat van je partner, zakenpartner of een goede vriend.

3. Klik op Bevestigen.

Wanneer je zich nu probeert aan te melden, hebt je je mobiele apparaat nodig voor tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatie inschakelen met beveiligingssleutels

Je kan een beveiligingssleutel die compatibel is met de WebAuthn-standaard, als een tweede factor gebruiken voor aanmelding bij je account. Als je tweestapsverificatie wilt inschakelen met een beveiligingssleutel, heb je een compatibele browser en een compatibele sleutel nodig. Als je een nieuw beveiligingssleutel in je account registreert, wordt je gevraagd het te activeren wanneer je je aanmeldt.

U kunt meerdere beveiligingssleutels en meerdere tweestapsverificatiemethoden registreren om te voorkomen dat u wordt buitengesloten van uw account.

De volgende browsers zijn compatibel met beveiligingssleutels:

• Google Chrome voor desktop versie 67 en hoger
  • Mozilla Firefox voor desktop versie 60 en hoger
  • Google Chrome voor Android versie 73 en hoger
  • Mozilla Firefox voor Android versie 66 en hoger
  • Microsoft Edge versie 18 en hoger
  • Opera versie 54 en hoger
  • Safari Technology Preview 83 of hoger

Aanbevolen apparaatfabrikanten zijn onder andere:

Een compatibel apparaat registreren in uw Shopify-account

Stappen:

1. Klik op je Shopify-accountpagina op Beveiliging.

2. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Registreer een nieuw apparaat.

3. Typ in de betreffende velden een bijnaam voor het apparaat dat u wilt registreren en uw accountwachtwoord.

4. Klik op Doorgaan.

5. Je wordt door je browser gevraagd je beveiligingssleutel te activeren.

6. Je beveiligingssleutel activeren. Je krijgt een lijst met 10 herstelcodes die er als volgt uitzien:

7. Noteer je herstelcodes en bewaar ze op een veilige plek. Als je geen toegang hebt tot je beveiligingssleutel, is het gebruik van een herstelcode de enige manier om je aan te melden bij een account waarvoor tweestapsverificatie is ingeschakeld.

Je kunt je herstelcodes op een later tijdstip ophalen, maar alleen als je al bent aangemeld. Zie Herstelcodes ophalen voor instructies.

Nadat je deze instelling hebt voltooid, is voor tweestapsverificatie je beveiligingssleutel vereist.

Een back-uptelefoonnummer instellen (optioneel)

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Account.

2. Klik op uw naam.

3. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Tweestapsverificatie inschakelen.

4. Klik onder Back-uptelefoonnummer op Instellen.

5. Voer het wachtwoord van je account in om door te gaan.

6. Klik op Bevestigen.

7. Voer onder Telefoonnummer uw mobiele back-uptelefoonnummer in.

8. Klik op Bevestigen.

Herstelcodes ophalen

Wanneer u bent aangemeld bij uw account, kunt u op elk gewenst moment de lijst met 10 herstelcodes ophalen die we u lieten zien toen u tweestapsverificatie activeerde.

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Account.

2. Klik op je naam/personeelsaccount.

3. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Herstelcodes weergeven.

Aanmelden met tweestapsverificatie

Wanneer tweestapsverificatie is ingeschakeld, verandert uw aanmeldingservaring enigszins.

Stappen:

Tweestapsverificatie uitschakelen

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Account.

2. Klik op je naam/personeelsaccount.

3. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Uitschakelen.

4. Bevestig door op Tweestapsverificatie uitschakelen te klikken.

5. Voer het wachtwoord van uw account in om de uitschakeling te voltooien.

Uw apparaat wijzigen

Als u bijvoorbeeld van plan bent een nieuwe telefoon te kopen, kunt u het apparaat wijzigen dat u voor tweestapsverificatie gebruikt.

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Account.

2. Klik op je naam/personeelsaccount.

3. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Wijzigen onder Back-uptelefoonnummer.

4. Voer het wachtwoord van je account in om door te gaan.

5. Schakel tweestapsverificatie in op uw nieuwe apparaat.

Problemen met aanmelden met tweestapsverificatie?

Toen u tweestapsverificatie activeerde, genereerden we 10 herstelcodes voor u. In plaats van de 6-cijferige code die door uw mobiele app wordt gegenereerd, kunt u een herstelcode gebruiken om u aan te melden.

Is je account vergrendeld?

Als u geen toegang hebt tot uw telefoon, uw back-upapparaten of uw herstelcodes, wordt uw account vergrendeld.

• Als je de accounteigenaar bent

Je moet 1 uur wachten voordat je je opnieuw probeert aan te melden. Als u denkt dat je winkel kwaadwillig is overgenomen, neem dan onmiddellijk contact op met ons ondersteuningsteam.

• Als u een personeelslid bent

Vraag de accounteigenaar uw tweestapsverificatie uit te schakelen, zodat u zich opnieuw kunt aanmelden.