Tweestapsverificatie met een verificatie-app

Als je tweestapsverificatie met een verificatie-app wilt inschakelen, installeer dan een verificatie-app op je mobiele apparaat. Aanbevolen mobiele apparaten zijn o.a.:

• smartphones
  • andere mobiele apparaten die een iOS-, Android- of Windows-besturingssysteem gebruiken

Voordat je begint

Installeer een verificatie-app op je mobiele apparaat. De app kan QR-codes scannen en verificatiegegevens voor je ophalen. Aanbevolen verificatie-apps zijn o.a.:

Wanneer je een verificatie-app installeert, volg dan de instructies van deze app nauwkeurig op. De Shopify-ondersteuning kan je niet helpen deze externe apps op je mobiele apparaten te installeren. Nadat je app is gedownload en ingesteld, kun je de functie in Shopify activeren.

Een verificatie-app activeren in Shopify

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op je gebruikersnaam en accountafbeelding.
  2. Klik op account beheren > beveiliging.

3. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Tweestapsverificatie inschakelen.

4. Selecteer Verificatie-app en klik daarna op Volgende.

5. Configureer je verificatie-app door een van de volgende dingen te doen:

- Om de geleverde QR-code te gebruiken, tik op Scan barcode en richt je je camera vervolgens op de QR-code op je computerscherm. - Om handmatige invoer te gebruiken, tik je op Een verstrekte sleutel invoeren en voer je het e-mailadres van je Shopify-account in. Typ de geheime sleutel op je computerscherm in het vak naast Sleutel en tik daarna op Toevoegen.

1. Voer je wachtwoord in.

2. Voer de zescijferige code in die door je verificatie-app wordt gegenereerd en klik vervolgens op Inschakelen.

3. Sla je herstelcodes op voor het geval je de toegang tot je mobiele apparaat verliest. Bewaar ze veilig offline, bijvoorbeeld in een geprint document, op een locatie die op meerdere manieren toegankelijk is, zoals vanaf je desktopcomputer of mobiele apparaat.

Wanneer je nu probeert om in te loggen, heb je je mobiele apparaat nodig voor tweestapsverificatie.