Een back-upverificatiemethode toevoegen

Nadat je je primaire tweestapsverificatiemethode hebt ingesteld, kun je een of meer alternatieve verificatiemethoden als back-up instellen. Dit is handig wanneer je primaire verificatiemethode niet beschikbaar is.

Bovendien kunnen ingebouwde authenticators en sommige beveiligingssleutels alleen worden gebruikt op het specifieke apparaat waarop je tweestapsverificatie hebt ingesteld.Als je van plan bent met meerdere apparaten in te loggen, controleer je of je alternatieve verificatiemethoden als back-up hebt ingesteld naast de Beveiligingssleutel of Ingebouwde authenticator.Dit zorgt ervoor dat je niet wordt verhinderd om op die andere apparaten in te loggen.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op je gebruikersnaam en accountafbeelding.
  2. Klik op account beheren > beveiliging.

3. Klik in de sectie Tweestapsverificatie op Nog een methode toevoegen.

4. Voer je wachtwoord in en klik op Volgende.

5. Selecteer in de lijst met verificatiemethoden een van de volgende opties:

6. Stel de back-uptweestapsverificatie in op basis van de methode die je hebt geselecteerd.

7. Optioneel: stel een andere back-upmethode in met behulp van deze procedure.

8. Sla je herstelcodes op voor het geval je de toegang tot je mobiele apparaat verliest. Bewaar ze veilig offline, bijvoorbeeld in een geprint document, op een locatie die op meerdere manieren toegankelijk is, zoals vanaf je desktopcomputer of mobiele apparaat.

De volgende keer dat je bij je Shopify-beheercentrum inlogt, kun je selecteren welke verificatiemethode je wilt gebruiken.