Tweestapsverificatie met Shopify Mobile-prompts als back-upmethode

Shopify Mobile-prompt gebruikt een mobiel apparaat waarop je een bericht ontvangt als je inlogt waarin je wordt gevraagd te bevestigen dat je probeert in te loggen op je account.

Shopify Mobile-prompts kunnen alleen worden gebruikt als een back-upmethode voor tweestapsverificatie. Stel een van de volgende verificatiemethoden in als je primaire methode:

De Shopify-app moet geïnstalleerd zijn op het mobiele apparaat dat je gebruikt voor Shopify Mobile-prompts.

Voordat je begint

Voordat je de Shopify Mobile-prompts instelt, zorg je eerst voor het volgende:

• Stel een primaire verificatiemethode in.

• Installeer de Shopify-app op het mobiele apparaat dat je gebruikt voor Shopify Mobile-prompts. Als de Shopify-app al op je mobiele apparaat is geïnstalleerd, controleer dan of je de meest recente versie hebt.

• Meld je aan bij de Shopify-app op dat apparaat.

Shopify Mobile-prompts instellen

1. Meld je aan bij de Shopify-app op het mobiele apparaat dat je wilt gebruiken om pushmeldingen te ontvangen.

2. Klik in je Shopify-beheercentrum op je gebruikersnaam en accountafbeelding.

3. Klik op account beheren > beveiliging.

4. Klik in de sectie Tweestapsverificatie op Nog een methode toevoegen.

5. Voer je wachtwoord in en klik op Volgende.

6. Selecteer in de lijst Verificatiemethoden de optie Shopify Mobile-prompts.

7. Selecteer het mobiele apparaat dat je wilt gebruiken om meldingen te ontvangen. Als je apparaat niet in de lijst met beschikbare apparaten staat, controleer dan het volgende:

8. Als je apparaat niet op de lijst met beschikbare apparaten stond, dan log je op dat apparaat bij de Shopify-app in en voer je de volgende stappen opnieuw uit:

9. Klik op Mobiele prompt verzenden. Er wordt een testbericht weergegeven op het apparaat dat je hebt geselecteerd.

10. Tik op je mobiele apparaat op Goedkeuren. Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat dat je Shopify Mobile-prompts hebt ingeschakeld als een back-upmethode.

11. Klik in het Shopify-beheercentrum op Voltooien.

12. Sla je herstelcodes op voor het geval je de toegang tot je mobiele apparaat verliest. Bewaar ze veilig offline, bijvoorbeeld in een geprint document, op een locatie die op meerdere manieren toegankelijk is, zoals vanaf je desktopcomputer of mobiele apparaat.

Wanneer je nu inlogt, kun je je mobiele apparaat gebruiken voor tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatiemeldingen activeren

Als je geen meldingen ontvangt nadat je Shopify Mobile-prompts hebt ingesteld, is het misschien nodig dat je Beveiligingsupdates en Meerledige verificatie hebt ingeschakeld voor de Shopify-app op je mobiele apparaat.