Herstelcodes voor tweestapsverificatie

Wanneer je een tweestapsverificatiemethode instelt, heb je de mogelijkheid om tien herstelcodes op te slaan en op een veilige plek te bewaren. Met herstelcodes behoud je toegang tot je Shopify-beheercentrum als er geen andere verificatiemethode beschikbaar is. Als je bijvoorbeeld geen toegang hebt tot je mobiele apparaat, kun je een van je herstelcodes gebruiken om bij je account in te loggen als tweestapsverificatie is ingeschakeld.

Bewaar je herstelcodes op een veilige, geheime locatie waar jij altijd en overal bij kunt. Je kunt de herstelcodes afdrukken, kopiëren of downloaden. Je kunt je herstelcodes ook opslaan in een cloudopslaglocatie waar je eenvoudig toegang toe hebt, zoals:

Je kunt wachtwoordbeheer gebruiken, zoals:

Je herstelcodes ophalen en opslaan

Als je je herstelcodes niet hebt opgeslagen toen je de verificatiemethode hebt ingesteld, kun je ze op elk gewenst moment terughalen. Als je je herstelcodes wilt terughalen, zorg je er eerst voor dat ingelogd bent bij je Shopify-account.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op je gebruikersnaam en accountafbeelding.
  2. Klik op account beheren > beveiliging.

3. In het gedeelte Tweestapsverificatie klik je onder Je herstelcodes opslaan op Codes bekijken.

4. Optioneel: als je alle tien de herstelcodes al hebt gebruikt, klik je op Nieuwe codes genereren.

5. Doe een van de volgende dingen:

6. Bewaar je herstelcodes op een veilige, geheime locatie.