Herstelcodes voor tweestapsverificatie

Wanneer je een tweestapsverificatiemethode instelt, heb je de mogelijkheid om tien herstelcodes op te slaan en op een veilige plek te bewaren. Met herstelcodes behoud je toegang tot je Shopify-beheercentrum als er geen andere verificatiemethode beschikbaar is. Als je bijvoorbeeld geen toegang hebt tot je mobiele apparaat, kun je een van je herstelcodes gebruiken om bij je account in te loggen als tweestapsverificatie is ingeschakeld.

Zorg ervoor dat je je herstelcodes op een veilige plek bewaart. Je kunt de herstelcodes afdrukken, kopiëren of downloaden. Daarnaast kun je je herstelcodes opslaan in een cloudopslaglocatie waar je eenvoudig toegang toe hebt, zoals:

Je kunt wachtwoordbeheer gebruiken, zoals:

Je herstelcodes ophalen en opslaan

Als je je herstelcodes niet hebt opgeslagen bij het instellen van je verificatiemethode, kun je ze op elk moment ophalen. Om je herstelcodes op te halen, moet je ingelogd zijn bij je Shopify-account.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op je gebruikersnaam en accountafbeelding.
  2. Klik op account beheren > beveiliging.

3. In het gedeelte Tweestapsverificatie klik je onder Je herstelcodes opslaan op Codes bekijken.

4. Optioneel: als je alle tien de herstelcodes al hebt gebruikt, klik je op Nieuwe codes genereren.

5. Doe een van de volgende dingen:

• Klik op Codes afdrukken om een pdf of hardcopy van de herstelcodes af te drukken.
    • Als je de herstelcodes wilt kopiëren en in een elektronisch document wilt plakken, klik je op Codes kopiëren.
    • Klik op Codes downloaden om de herstelcodes naar een txt-bestand op je apparaat te downloaden.
  6. Bewaar je herstelcodes op een veilige plek.