Neem contact op met een verkoper

Heeft u een bedrijf gevonden dat u wilt kopen? De eerste stap is om via de vermelding rechtstreeks contact met de verkoper op te nemen.

Neem contact op met verkoper

Om u te beschermen tegen frauduleus gedrag moet alle communicatie worden gedaan in het berichtensysteem van Exchange Marketplace.

1. Maak een Exchange-account aan. Dit kan worden gedaan met Facebook of Google.
  2. Open de vermelding van het bedrijf waarover u meer wilt weten.
  3. Klik op Neem contact op met verkoper.
  4. Stel uw bericht op en klik wederom op de knop Neem contact op met verkoper.
  5. Zoek naar antwoorden in de Inbox Koper. Je kunt dit op uw bureaublad openen door op uw naam te klikken, en vervolgens op Inbox. Als u op uw mobiele apparaat of tablet werkt en u wilt naar uw Inbox Koper gaan, selecteer dan het menu en klik op Inbox.

Vragen die u de verkoper kunt stellen

Het is een goed idee om vragen te stellen zodat je kunt beslissen of het bedrijf waarin je geïnteresseerd bent, geschikt voor je is. Hier zijn enkele vragen die je mogelijk wilt stellen:

• Hoeveel tijd besteedt u wekelijks aan het bedrijf?
  • Welke vaardigheden heb ik nodig om het bedrijf te runnen?
  • Kun je me meer vertellen over het bedrijfsmodel?
  • Wat voor soort marketing doet u om klanten aan te trekken?
  • Wat kan ik doen om het bedrijf te verbeteren?
  • Hoe ziet uw winstmarge eruit?
  • Biedt u ondersteuning nadat het bedrijf is verkocht?
  • Wat is er bij deze transactie inbegrepen?
  • Hoe voert je je bestellingen uit?
  • Kan ik de volgnummers bevestigen?

Nadat je eerste vragen zijn beantwoord en je denkt dat je en de verkoper vertrouwen hebben opgebouwd, kunt je vragen of zij wat meer diepgaande informatie met je kunnen delen. Alleen-lezentoegang kan worden aangevraagd nadat je betaling is veiliggesteld in Escrow.

Wanneer u klaar bent om te kopen, stuurt u de verkoper een bod. Er is wellicht was onderhandeling nodig, maar als u eenmaal een prijs hebt vastgesteld, stuurt de verkoper u een Escrow.com transactie waarbij u veilig kunt betalen en waarmee u de nieuwe eigenaar kunt worden.

Wat moet ik doen als ik geen antwoord krijg van de verkoper?

Het kan frustrerend zijn om niets van de eigenaar van het bedrijf te horen nadat u ze een bericht hebt gestuurd. Hoewel Exchange namens u geen contact met de verkoper kan opnemen, is het mogelijk dat de verkoper waarmee u contact hebt opgenomen vragen van andere potentiële kopers behandelt of al geïnteresseerd is een aanbod van een andere koper.

Sommige verkopers krijgen veel belangstelling en kunnen mogelijk niet op elk bericht reageren. Daarom is het belangrijk om een gedetailleerd, persoonlijk bericht te sturen dat zich van de rest onderscheidt.

Terwijl u op antwoord wacht, kunt u gewoon verder op zoek gaan naar andere bedrijven die op Exchange te koop staan. Elke dag komen er nieuwe bij.

Stuur de verkoper een bod

De eerste stap om de nieuwe eigenaar van een bedrijf op Exchange te worden, is door een verkoper via zijn vermelding een bericht te sturen. Nadat u een antwoord van de verkoper hebt ontvangen in uw Inbox Koper, kunt u de verkoper een bod sturen door op de knop Een bod doen te klikken. De mogelijkheid om een bod te doen is alleen beschikbaar wanneer de verkoper op uw eerste bericht heeft gereageerd.

Klik op Bod toevoegen, voer de waarde van je bod in USD in en klik op Verzenden. Als je niet verder wilt gaan, kun je op Bod verwijderen klikken. Houd er rekening mee dat je moet bevestigen dat je financieel in staat bent om de transactie te voltooien, omdat er geen opties beschikbaar zijn voor termijn- en gedeeltelijke betalingen.

Als u al een bod hebt ingediend maar dat wilt annuleren, klikt u op Bod annuleren.

Zodra uw aanbod wordt geaccepteerd, maakt de verkoper de Escrow-transactie. Nadat de verkoper de Escrow-transactie heeft gemaakt voor uw bod, ontvangt u een e-mail van onze betalingspartner Escrow.com met de details van de transactie en instructies voor het betalen van de verkoper. Dit is waarom u alleen Escrow.com voor betalingen moet gebruiken.

Privévermeldingen

De optie om een privévermelding te maken, is beschikbaar voor bedrijven die aan een bepaalde verkoopdrempel voldoen en die hun bedrijf willen verkopen terwijl ze informatie zoals de naam van het bedrijf, social media-accounts of URL's privé houden.

Je kunt privévermeldingen een bericht sturen om rechtstreeks meer informatie over het bedrijf van de verkoper te ontvangen.

Geheimhoudingsovereenkomsten

Het online kopen of verkopen van een bedrijf vereist behoorlijk veel vertrouwen. Als je een bedrijf verkoopt, maakt je zich misschien zorgen dat gevoelige informatie over je bedrijf in verkeerde handen terechtkomt. Als je een bedrijf koopt, vereist due diligence vaak dat je diep in de financiën van een bedrijf moet duiken.

Daar kan een non-disclosure agreement (NDA, geheimhoudingsovereenkomst) uitkomst bieden. De NDA is een juridisch bindend contract dat kan helpen bij het waarborgen dat vertrouwelijke informatie die wordt gedeeld tussen verkopers en kopers vertrouwelijk wordt behandeld. Deze overeenkomsten beschrijven specifiek welke informatie tijdens en na de verkoop privé moet worden gehouden.

De NDA moet aangeven voor welke doeleinden de informatie bedoeld is en dat de informatie niet met anderen mag worden gedeeld of voor hun eigen commercieel voordeel wordt gebruikt.

Wanneer heb ik een NDA nodig?

Vaak moeten verkopers van grotere bedrijven vertrouwelijke of bedrijfseigen informatie vrijgeven aan kopers op het moment dat de koper zijn inspectie begint. De verkoper moet dan een NDA bemachtigen die wordt ondertekend door de koper of andere partijen die kunnen worden blootgesteld aan vertrouwelijke informatie over het bedrijf.

Waarom moet ik een NDA ondertekenen?

Als u echt van plan bent om online een groot bedrijf te kopen, wordt u waarschijnlijk door de verkoper gevraagd om een geheimhoudingsovereenkomst te ondertekenen. Als u dit doet, wordt het vertrouwen bij de verkoper versterkt en kunt u de informatie die u nodig heeft om een definitieve beslissing over kopen te nemen, doornemen.