Tips voor nieuwe bedrijfseigenaren

Wanneer u eenmaal een bedrijf hebt gekocht via Exchange Marketplace, kunt u aan de slag gaan. Hier zijn wat zaken die u kunt aanpassen, en ook wat tips voor het laten groeien van uw bedrijf en hoe u het beste kunt verkopen.

Selecteer een abonnement

Nu u de winkeleigenaar bent, is de volgende stap om u aan te melden bij uw account en een abonnement te kiezen. De eerste keer dat u inlogt als de nieuwe bedrijfseigenaar, wordt u gevraagd een abonnement te selecteren.

U kunt de prijspagina zien om te bekijken welke features zijn opgenomen in elk Shopify-abonnement.

Wijzig uw bedrijfsinstellingen

Heeft u een bedrijf gekocht dat gevestigd is in de VS, en u wilt specifiek in Azië verkopen? Wilt uw klanten in euro's laten betalen? Wat het geval ook is, het is belangrijk om uw Shopify-instellingen te wijzigen op basis van waar u zich bevindt en op welke markten u van plan bent te verkopen.

Zodra u zich aanmeldt bij uw Shopify-beheercentrum gaat u naar Instellingen, klikt u op Algemeen en vult u de volgende secties in: Winkelgegevens, Winkeladres, standaarden en indelingen en Belastingen. Uw belastinginstellingen worden standaard automatisch bijgewerkt op basis van uw locatie.

Stel opties voor betaalmethoden in en wordt uitbetaald

Hoe meer betalingsopties u uw klant bij het afrekenen biedt, hoe groter de kans is om een verkoop te doen.

Ga naar Instellingen > Betalingsverschaffers in uw Shopify-beheercentrum om uw opties in te stellen. Koppel een betalingsgateway om creditcards te accepteren.

Als Shopify Payments in uw land beschikbaar is, klikt u op Accountconfiguratie voltooien. U kunt ook PayPal en andere opties instellen op basis van uw voorkeuren voor klanten, zoals Amazon Pay, cryptocurrency, lay-buy of onder rembours, om er maar een paar te noemen. Het is aan u hoe u de betaling via de checkout van uw onlinewinkel wilt accepteren.

Controleer uw verzendinstellingen nogmaals

Verzending is een integraal onderdeel van uw verkoop, dus zorg ervoor dat u de verzendmethode en -kosten van uw leverancier te weten komt. Klik vanuit uw Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens Verzenden, en bekijk wat al is ingesteld voor uw verzendtarieven. Pas ze aan zoals u wilt. Voor dropshipping-bedrijven die de Oberlo-app gebruiken, wilt u weten hoe verzending werkt en controleren of uw bedrijf in aanmerking komt voor levering via ePacket, een betaalbare bezorgservice die uw artikelen tussen 7 en 30 werkdagen belooft te leveren.

Uw onlinewinkel aanpassen

Dit bedrijf is van u en u heeft volledige toegang om het volledig aan te passen naar uw wensen. En wij hebben een reeks hulpmiddelen om te zien hoe dat te doen:

• Woon een van onze webinars bij of bekijk een van onze vooraf opgenomen webinars over het opzetten van uw onlinewinkel.
  • Bekijk ons YouTube-kanaal voor snelle en eenvoudige instructies.
  • Wilt u het ontwerp van uw website veranderen? Kies uit meer dan 170 themasjablonen uit onze Theme Store
  • Download de Shopify mobiele app om uw onlinewinkel aan te passen, bestellingen uit te voeren en uw bedrijf onderweg te beheren!

Ontwerp uw onlinewinkel met mobiele gebruikers in gedachten

In 2018 was 64% van de verkoop van Black Friday/Cyber Monday afkomstig van mobiele apparaten. Voordat u uw bedrijf start, wilt u een voorbeeld bekijken in de mobiele weergave om ervoor te zorgen dat de ervaring overzichtelijk is voor mobiele gebruikers.

Als u een voorbeeld wilt bekijken in de mobiele weergave, klikt u op Onlinewinkel en vervolgens op Thema's. Klik vervolgens op Aanpassen en selecteer in het voorbeeldscherm het mobiele pictogram.

Als u heeft gemerkt dat uw site niet goed werkt op mobiel internet, kiest u een themaontwerp dat het eerst mobiel is of mobielvriendelijk.

Standaardpagina's maken

Om sommige van de meestgestelde vragen van uw klant te beantwoorden en vertrouwen te genereren in uw bedrijf, is het belangrijk om een aantal van de meest voorkomende standaardpagina's te hebben, zoals een pagina Contact, een Over ons pagina, een voor Verzending en pagina's voor Veelgestelde vragen. Gebruik de pagina Over ons om het verhaal van uw merk te vertellen. Als uw leverancier meer dan twee weken nodig heeft om het product te leveren, wees dan eerlijk tegenover uw klanten en leg uw geschatte verzendtijden op uw pagina Verzending duidelijk uit om mogelijke terugboekingen te voorkomen. Vul op uw pagina Contact een e-mailadres in zodat u bereikbaar bent.

Ondersteuning van Shopify

Ons ondersteuningsteam is beschikbaar om u te helpen bij het lanceren van uw onlinewinkel. Op dit moment hebben we 24 uur per dag live chat- en telefonische ondersteuning beschikbaar in het Engels. We bieden 24/7 e-mailondersteuning in de volgende talen:

• Chinees (vereenvoudigd)
  • Chinees (traditioneel)
  • Tsjechische
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Finse
  • Frans
  • Duits
  • Hindi
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Maleis
  • Noorse
  • Poolse
  • Portugees (Brazilië)
  • Portugees (Portugal)
  • Spaans
  • Zweedse
  • Thais
  • Turkse

Hier zijn een paar andere nuttige bronnen:

• Heeft u een vraag? Ga naar het Helpcentrum van Shopify.
  • Op onze pagina Forums komen experts en handelaren samen om hun vragen te plaatsen en tips te delen.
  • Onze blog is de perfecte plek om meer te leren over het runnen van een bedrijf. Van influencer marketing tot voorraadbeheer, wij zorgen dat u gedekt bent.
  • Als u nieuw bent op het gebied van e-commerce, bekijk dan de hulpmiddelen en e-booklets voor onze handleidingen over e-commerce.
  • Onze bedrijfsmiddelen bieden praktisch inzicht voor kleine bedrijven in elk stadium.

Uw bedrijf marketen

Als u tevreden bent met het uiterlijk van uw nieuwe onlinewinkel, is het tijd om verkoop te genereren. Dit gedeelte bevat een overzicht van de meest gebruikelijke manieren om te beginnen met het opbouwen van uw klantenbestand.

Apps installeren

Met duizenden om uit te kiezen in de Shopify App Store, kunnen apps het gemakkelijker maken om uw bedrijf te runnen en uw omzet te verhogen. Denk aan een app als uw virtuele medewerker.

Controleer in de app-instellingen dat u als eigenaar van de winkel bent toegevoegd als apps deel uitmaken van uw zakelijke aankoop. Neem de tijd om uw bestel-workflow te leren kennen en ervoor te zorgen dat uw factuurgegevens binnen de app worden bijgewerkt voor bedrijven die dropshipping- en Afdrukken op aanvraag-apps gebruiken.

Verkoopkanalen toevoegen

Denk aan een verkoopkanaal als een extra marktplaats om uw product te verkopen. Door uw producten in meerdere verkoopkanalen te promoten, zorgt u ervoor dat uw klant een betere kans heeft om uw bedrijf te vinden. Wanneer u verkoopkanalen koppelt, kunt u uw producten, klanten en bestellingen op één platform beheren. Klik vanuit uw Shopify-beheercentrum op Instellingen en selecteer Verkoopkanalen. Zorg ervoor dat u de winkeleigenaar bent, en dat u over de informatie beschikt om accounts te openen als verkoopkanalen deel uitmaken van uw aankoop. Wilt u uw klanten offline bereiken? Onze Kassasysteem-app is een verkooppuntsysteem om uw producten persoonlijk te verkopen.

Analytics installeren

Google Analytics is een geweldig hulpmiddel om uw onlinewinkelbezoeken en prestaties bij te houden. Met dit hulpmiddel kunt u meer te weten komen over uw demografische gegevens, bijhouden hoeveel tijd op elke site-pagina wordt besteed en de prestaties van elke marketingcampagne of promotie bekijken.

Hetzelfde geldt voor Facebook Pixel. Wanneer deze code wordt toegevoegd aan uw onlinewinkel, kan deze de prestaties van uw Facebook Ads bijhouden en waardevolle feedback geven over de kosten per advertentie-uitgaven en de klikfrequentie.

Uw SEO optimaliseren

SEO (Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie) verbetert de positie van uw onlinewinkel bij zoekmachines, waardoor klanten u gemakkelijker kunnen vinden wanneer ze een Google-zoekopdracht uitvoeren. U wilt eerst sleutelwoorden vinden waarvan u denkt dat uw doelgroep deze bij het zoeken zal gebruiken.

Nadat u uw sleutelwoorden heeft gevonden, leest u waar u ze aan uw onlinewinkel kunt toevoegen. Als u geen tijd heeft, kunt u apps zoals SEO Doctor of SEO Manager gebruiken die deze wijzigingen voor u beoordelen en uitvoeren.

Zorg er vervolgens voor dat uw websitestructuur is geoptimaliseerd voor zoeken. Tenslotte, als dat allemaal is afgehandeld, is de laatste stap om uw siteoverzicht bij Google in te dienen, zodat deze kan worden geïndexeerd en gecrawld. Shopify heeft ook een SEO Checklist om mee samen te werken terwijl u de fundamenten behandelt.

Stel een marketingplan op

Om ervoor te zorgen dat u uw geld verstandig uitgeeft, is het verstandig om wat tijd vrij te maken en een marketingplan op te stellen. Overweeg de volgende vragen terwijl u uw plan uitschrijft:

1. Hoe zou u uw merk omschrijven? Denk aan uw merk als een persoon. Welke woorden zouden hun persoonlijkheid het beste beschrijven?
  2. Waarom zouden klanten bij u kopen? Denk aan enkele van de woorden die uw merk in dit bericht beschrijven om uw waardevoorstel te creëren. Dit zal helpen om een consistente merkboodschap te creëren voor al uw advertenties en inhoud.
  3. Wie zijn uw klanten? Als u het geslacht, de leeftijd, de locatie en levensstijl van uw klanten begrijpt, weet u waar u uw marketingactiviteiten op moet richten en kunt u uw bericht fijnslijpen.

Marketingactiviteiten

Nu u deze vragen hebt beantwoord, kiest u welke marketingactiviteiten het beste werken voor uw merk, producten en klanten. De meeste marketingactiviteiten kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën:

Hoe uw klanten uw merk kunnen vinden

Hoe uw klanten kunt bereiken

Als u het succes van elke marketingactiviteit wilt meten, stelt u een aantal kortetermijndoelen in die u kunt bijhouden in uw Shopify-gedeelte met analyses en -rapporten en Google Analytics-dashboard.