Tips voor nieuwe bedrijfseigenaren

Wanneer u eenmaal een bedrijf hebt gekocht via Exchange Marketplace, kunt u aan de slag gaan. Hier zijn wat zaken die u kunt aanpassen, en ook wat tips voor het laten groeien van je bedrijf en hoe u het beste kunt verkopen.

Selecteer een abonnement

Nu je de winkeleigenaar bent, is de volgende stap om je aan te melden bij je account en een abonnement te kiezen. De eerste keer dat je inlogt als de nieuwe bedrijfseigenaar, wordt je gevraagd een abonnement te selecteren.

Je kunt de prijspagina zien om te bekijken welke features zijn opgenomen in elk Shopify-abonnement.

Wijzig je bedrijfsinstellingen

Heeft je een bedrijf gekocht dat gevestigd is in de VS, en je wilt specifiek in Azië verkopen? Wilt je klanten in euro's laten betalen? Wat het geval ook is, het is belangrijk om je Shopify-instellingen te wijzigen op basis van waar je zich bevindt en op welke markten je van plan bent te verkopen.

Zodra u zich aanmeldt bij uw Shopify-beheercentrum gaat u naar Instellingen, klikt u op Algemeen en vult u de volgende secties in: Winkelgegevens, Winkeladres, standaarden en indelingen en Belastingen. Je belastinginstellingen worden standaard automatisch bijgewerkt op basis van uw locatie.

Stel opties voor betaalmethoden in en wordt uitbetaald

Hoe meer betalingsopties u uw klant bij het afrekenen biedt, hoe groter de kans is om een verkoop te doen.

Ga naar Instellingen > Betalingsverschaffers in uw Shopify-beheercentrum om uw opties in te stellen. Koppel een betalingsgateway om creditcards te accepteren.

Als Shopify Payments in uw land beschikbaar is, klikt u op Accountconfiguratie voltooien. U kunt ook PayPal en andere opties instellen op basis van uw voorkeuren voor klanten, zoals Amazon Pay, cryptocurrency, lay-buy of onder rembours, om er maar een paar te noemen. Het is aan u hoe u de betaling via de checkout van uw onlinewinkel wilt accepteren.

Controleer je verzendinstellingen nogmaals

Verzending is een integraal onderdeel van uw verkoop, dus zorg ervoor dat u de verzendmethode en -kosten van uw leverancier te weten komt. Klik vanuit uw Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens Verzenden, en bekijk wat al is ingesteld voor uw verzendtarieven. Pas ze aan zoals u wilt. Voor dropshipping-bedrijven die de Oberlo-app gebruiken, wilt u weten hoe verzending werkt en controleren of uw bedrijf in aanmerking komt voor levering via ePacket, een betaalbare bezorgservice die uw artikelen tussen 7 en 30 werkdagen belooft te leveren.

Uw onlinewinkel aanpassen

Dit bedrijf is van u en u hebt volledige toegang om het volledig aan te passen naar uw wensen. En wij hebben een reeks hulpmiddelen om te zien hoe dat te doen:

• Woon een van onze webinars bij of bekijk een van onze vooraf opgenomen webinars over het opzetten van uw onlinewinkel.
  • Bekijk ons YouTube-kanaal voor snelle en eenvoudige instructies.
  • Wilt u het ontwerp van je website veranderen? Kies uit meer dan 170 themasjablonen uit onze Theme Store
  • Download de Shopify mobiele app om je onlinewinkel aan te passen, bestellingen uit te voeren en je bedrijf onderweg te beheren!

Ontwerp je onlinewinkel met mobiele gebruikers in gedachten

In 2018 was 64% van de verkoop van Black Friday/Cyber Monday afkomstig van mobiele apparaten. Voordat u uw bedrijf start, wilt u een voorbeeld bekijken in de mobiele weergave om ervoor te zorgen dat de ervaring overzichtelijk is voor mobiele gebruikers.

Als u een voorbeeld wilt bekijken in de mobiele weergave, klikt u op Onlinewinkel en vervolgens op Thema's. Klik vervolgens op Aanpassen en selecteer in het voorbeeldscherm het mobiele pictogram.

Als u heeft gemerkt dat uw site niet goed werkt op mobiel internet, kiest u een themaontwerp dat het eerst mobiel is of mobielvriendelijk.

Standaardpagina's maken

Om sommige van de meestgestelde vragen van uw klant te beantwoorden en vertrouwen te genereren in uw bedrijf, is het belangrijk om een aantal van de meest voorkomende standaardpagina's te hebben, zoals een pagina Contact, een Over ons pagina, een voor Verzending en pagina's voor Veelgestelde vragen. Gebruik de pagina Over ons om het verhaal van uw merk te vertellen. Als uw leverancier meer dan twee weken nodig heeft om het product te leveren, wees dan eerlijk tegenover uw klanten en leg uw geschatte verzendtijden op uw pagina Verzending duidelijk uit om mogelijke terugboekingen te voorkomen. Vul op uw pagina Contact een e-mailadres in zodat u bereikbaar bent.

Ondersteuning van Shopify

Ons ondersteuningsteam is beschikbaar om u te helpen bij het lanceren van uw onlinewinkel. Op dit moment hebben we 24 uur per dag live chat- en telefonische ondersteuning beschikbaar in het Engels. We bieden 24/7 e-mailondersteuning in de volgende talen:

• Braziliaans Portugees
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Finse
  • Frans
  • Duits
  • Hindi
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Maleis
  • Noorse
  • Vereenvoudigd Chinees
  • Spaans
  • Zweedse
  • Thais
  • Traditioneel Chinees

Hier zijn een paar andere nuttige bronnen:

• Hebt u een vraag? Ga naar het Helpcentrum van Shopify.
  • Op onze pagina Forums komen experts en handelaren samen om hun vragen te plaatsen en tips te delen.
  • Onze blog is de perfecte plek om meer te leren over het runnen van een bedrijf. Van influencer marketing tot voorraadbeheer, wij zorgen dat u gedekt bent.
  • Als je nieuw bent op het gebied van e-commerce, bekijk dan de hulpmiddelen en e-booklets voor onze handleidingen over e-commerce.
  • Onze bedrijfsmiddelen bieden praktisch inzicht voor kleine bedrijven in elk stadium.

Uw bedrijf marketen

Als je tevreden bent met het uiterlijk van je nieuwe onlinewinkel, is het tijd om verkoop te genereren. Dit gedeelte bevat een overzicht van de meest gebruikelijke manieren om te beginnen met het opbouwen van je klantenbestand.

Apps installeren

Met duizenden om uit te kiezen in de Shopify App Store, kunnen apps het gemakkelijker maken om uw bedrijf te runnen en uw omzet te verhogen. Denk aan een app als uw virtuele medewerker.

Als apps zijn opgenomen in je zakelijke aankopen, dubbelklik je in de app-instellingen die je als eigenaar van de winkel hebt toegevoegd. Voor bedrijven die dropshipping- en Afdrukken op aanvraag-apps gebruiken, neem je de tijd om je bestel-workflow te leren kennen en ervoor te zorgen dat je factuurgegevens binnen de app worden bijgewerkt.

Verkoopkanalen toevoegen

Denk aan een verkoopkanaal als een extra marktplaats om je product te verkopen. Door je producten in meerdere verkoopkanalen te promoten, zorgt je ervoor dat je klant een betere kans heeft om je bedrijf te vinden. Wanneer je verkoopkanalen koppelt, kun je je producten, klanten en bestellingen op één platform beheren. Klik vanuit je Shopify-beheercentrum op Instellingen en selecteer Verkoopkanalen. Als verkoopkanalen zijn opgenomen in je aankoop, moet je ervoor zorgen dat je de winkeleigenaar bent, en dat je over de informatie beschikt om accounts te openen. Wilt je je klanten offline bereiken? Onze Kassasysteem-app is een verkooppuntsysteem om je producten persoonlijk te verkopen.

Analytics installeren

Google Analytics is een geweldig hulpmiddel om uw onlinewinkelbezoeken en prestaties bij te houden. Met dit hulpmiddel kunt u meer te weten komen over uw demografische gegevens, bijhouden hoeveel tijd op elke site-pagina wordt besteed en de prestaties van elke marketingcampagne of promotie bekijken.

Hetzelfde geldt voor Facebook Pixel. Wanneer deze code wordt toegevoegd aan uw onlinewinkel, kan deze de prestaties van uw Facebook Ads bijhouden en waardevolle feedback geven over de kosten per advertentie-uitgaven en de klikfrequentie.

Uw SEO optimaliseren

SEO (Search Engine Optimization) verbetert de positie van uw onlinewinkel bij zoekmachines, waardoor klanten u gemakkelijker kunnen vinden wanneer ze een Google-zoekopdracht uitvoeren. Je wilt eerst sleutelwoorden vinden waarvan u denkt dat uw doelgroep deze bij het zoeken zal gebruiken.

Nadat je je sleutelwoorden heeft gevonden, leest je waar je ze aan je onlinewinkel kunt toevoegen. Als je geen tijd heeft, kunt je apps zoals SEO Doctor of SEO Manager gebruiken die deze wijzigingen voor je beoordelen en uitvoeren.

Zorg er vervolgens voor dat je websitestructuur is geoptimaliseerd voor zoeken. Tenslotte, als dat allemaal is afgehandeld, is de laatste stap om je sitemap bij Google in te dienen, zodat deze kan worden geïndexeerd en gecrawld. Shopify heeft ook een SEO Checklist om mee samen te werken terwijl u de fundamenten behandelt.

Stel een marketingplan op

Om ervoor te zorgen dat u je geld verstandig uitgeeft, is het verstandig om wat tijd vrij te maken en een marketingplan op te stellen. Overweeg de volgende vragen terwijl u je plan uitschrijft:

1. Hoe je je merk omschrijven? Denk aan je merk als een persoon. Welke woorden zouden hun persoonlijkheid het beste beschrijven?
  2. Waarom zouden klanten bij u kopen? Denk aan enkele van de woorden die je merk in dit bericht beschrijven om je waardevoorstel te creëren. Dit zal helpen om een consistente merkboodschap te creëren voor al je advertenties en inhoud.
  3. Wie zijn uw klanten? Als u het geslacht, de leeftijd, de locatie en levensstijl van uw klanten begrijpt, weet u waar u uw marketingactiviteiten op moet richten en kunt u uw bericht fijnslijpen.

Marketingactiviteiten

Nu je deze vragen heeft beantwoord, kiest je welke marketingactiviteiten het beste werken voor je merk, producten en klanten. De meeste marketingactiviteiten kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën:

Hoe uw klanten uw merk kunnen vinden

Hoe je klanten kunt bereiken

Als u het succes van elke marketingactiviteit wilt meten, stelt u een aantal kortetermijndoelen in die u kunt bijhouden in uw Shopify-gedeelte met analyses en -rapporten en Google Analytics-dashboard.