Tips voor nieuwe bedrijfseigenaren

Wanneer je eenmaal een bedrijf hebt gekocht via Exchange Marketplace, kun je aan de slag gaan. Hier zijn wat zaken die je kunt aanpassen, en ook wat tips voor het laten groeien van je bedrijf en hoe je het beste kunt verkopen.

Selecteer een abonnement

Nu je de winkeleigenaar bent, is de volgende stap om je aan te melden bij je account en een abonnement te kiezen. De eerste keer dat je je aanmeldt als de nieuwe bedrijfseigenaar, word je gevraagd een abonnement te selecteren. De prijsstellingspagina informeert je welke functies er in elk Shopify-plan zijn opgenomen.

De kosten voor het Shopify-abonnement worden van tevoren betaald en je ontvangt elke 30 dagen een factuur voor je abonnement. Wanneer je een abonnement selecteert, wordt er onmiddellijk een factuur voor je abonnement weergegeven. Je ontvangt je facturen volgens de bestaande factureringscyclus voor de winkel. De datum kan niet worden gewijzigd, maar je kunt wel je factureringsperiode updaten.

Je huidige factureringscyclus bekijken

Stappen:

1. Meld je aan bij je winkel als de eigenaar van de winkel.
  2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Facturering
  3. In het gedeelte Facturen vind je de begin-en einddatum van de factureringscyclus.

Wijzig je bedrijfsinstellingen

Heb je een bedrijf gekocht dat gevestigd is in de VS, en je wilt specifiek in Azië verkopen? Wilt je klanten in euro's laten betalen? Wat het geval ook is, het is belangrijk om je Shopify-instellingen te wijzigen op basis van waar je je bevindt en op welke markten je van plan bent te verkopen.

Zodra je je aanmeldt bij je Shopify-beheercentrum ga naar Instellingen, klik op Algemeen en vul de volgende secties in: Winkelgegevens, Winkeladres, standaarden en indelingen en Belastingen. Je belastinginstellingen worden standaard automatisch bijgewerkt op basis van je locatie.

Verwijder onnodige personeelsaccounts uit je winkel. Je kunt dit doen in je Shopify-beheercentrum doen via Instellingen > Abonnement en machtigingen. Als de verkoper je ondersteuning voor deze verkoop heeft aangeboden, kan het zijn dat je het personeelsaccount kunt houden totdat het niet meer nodig is.

Stel opties voor betaalmethoden in en wordt uitbetaald

Hoe meer betalingsopties je je klant bij het afrekenen biedt, hoe groter de kans is om een verkoop te doen.

Ga naar Instellingen > Betalingsverschaffers in je Shopify-beheercentrum om je opties in te stellen. Koppel een betalingsgateway om creditcards te accepteren.

Als Shopify Payments in jouw land beschikbaar is, klik je op Accountinstelling voltooien. Op basis van de voorkeuren van je klanten, kun je ook PayPal en andere opties instellen zoals Amazon Pay, cryptovaluta, lay-buy of onder rembours, om er maar een paar te noemen. Het is aan jou hoe je betalingen accepteert in je onlinewinkel.

Controleer je verzendinstellingen nogmaals

Verzending is een integraal onderdeel van je verkoop, dus zorg ervoor dat je de verzendmethode en -kosten van je leverancier te weten komt. Klik vanuit je Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens Verzenden, en bekijk wat al is ingesteld voor je verzendtarieven. Pas ze aan zoals je wilt. Voor dropshipping-bedrijven die de Oberlo-app gebruiken, wil je weten hoe verzending werkt en controleren of je bedrijf in aanmerking komt voor levering via ePacket, een betaalbare bezorgservice die je artikelen tussen 7 en 30 werkdagen belooft te leveren.

Je onlinewinkel aanpassen

Dit bedrijf is van jou en je hebt volledige toegang om het je helemaal eigen te maken. Wij hebben de tools om je bij deze wijzigingen op weg te helpen:

• Woon een van onze webinars bij of bekijk een van onze vooraf opgenomen webinars over het opzetten van je onlinewinkel.
  • Bekijk ons YouTube-kanaal voor snelle en eenvoudige instructies.
  • Wil je het ontwerp van je website veranderen? Kies uit meer dan 170 thema-templates uit onze Theme Store
  • Download de mobiele app van Shopify om je onlinewinkel aan te passen, bestellingen uit te voeren en je bedrijf onderweg te beheren!

Ontwerp je onlinewinkel met mobiele gebruikers in gedachten

Voordat je je bedrijf opent, moet je een voorbeeld van je winkel bekijken in de mobiele weergave om te verifiëren dat de ervaring positief is voor gebruikers van een mobiel apparaat.

Als je een voorbeeld wilt bekijken in de mobiele weergave, klik op Onlinewinkel en vervolgens op Thema's. Klik vervolgens op Aanpassen en selecteer in het voorbeeldscherm het mobiele pictogram.

Kies een themaontwerp dat specifiek voor mobiel is of mobielvriendelijk als je hebt gemerkt dat je site niet goed werkt op mobiel internet.

Standaardpagina's maken

Om sommige van de meestgestelde vragen van je klant te beantwoorden en vertrouwen te genereren in je bedrijf, is het belangrijk om een aantal van de meest voorkomende standaardpagina's te hebben, zoals een pagina Contact, een Over ons pagina, een voor Verzending en pagina's voor Veelgestelde vragen. Gebruik de pagina Over ons om het verhaal van je merk te vertellen. Als je leverancier meer dan twee weken nodig heeft om het product te leveren, wees dan eerlijk tegenover je klanten en leg de geschatte verzendtijden op je pagina Verzending duidelijk uit om mogelijke terugboekingen te voorkomen. Vul op je pagina Contact een e-mailadres in zodat je bereikbaar bent.

Ondersteuning van Shopify

Ons ondersteuningsteam is beschikbaar om je te helpen bij het lanceren van je onlinewinkel. Op dit moment hebben we 24 uur per dag live chat- en telefonische ondersteuning beschikbaar in het Engels. We bieden 24/7 e-mailondersteuning in de volgende talen:

• Chinees (vereenvoudigd)
  • Chinees (traditioneel)
  • Tsjechische
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Finse
  • Frans
  • Duits
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Noorse
  • Portugees (Brazilië)
  • Portugees (Portugal)
  • Spaans
  • Zweedse
  • Thais
  • Turkse
  • Vietnamees

Hier zijn een paar andere nuttige bronnen:

• Heb je een vraag? Ga naar het Shopify Help Center.
  • Op onze pagina Forums komen experts en merchants samen om hun vragen te plaatsen en tips te delen.
  • Onze blog is de perfecte plek om meer te leren over het runnen van een bedrijf. Van influencer marketing tot voorraadbeheer, wij zorgen dat je gedekt bent.
  • Als je nieuw bent op het gebied van e-commerce, bekijk dan de tools en e-booklets voor onze handleidingen over e-commerce.
  • Onze bedrijfsmiddelen bieden praktisch inzicht voor kleine bedrijven in elk stadium.

Je bedrijf marketen

Als je tevreden bent met de look-and-feel van je nieuwe onlinewinkel, is het tijd om verkoop te genereren. Dit gedeelte bevat een overzicht van de meest gebruikelijke manieren om te beginnen met het opbouwen van je klantenbestand.

Apps installeren

Met duizenden om uit te kiezen in de Shopify App Store, kunnen apps het gemakkelijker maken om je bedrijf te runnen en je omzet te verhogen. Denk aan een app als je virtuele medewerker.

Als apps zijn opgenomen in je zakelijke aankoop, moet de verkoper de inloggegevens van de apps al aan je hebben overgedragen. Als een bedrijf dropshipping-en print on demand-apps gebruikt, neem dan de tijd om je bestel-workflow te leren kennen en te verifiëren dat je factuurgegevens binnen de app worden bijgewerkt.

Maak ook kennis met de mogelijke kostprijs van de apps die je in je winkel hebt geïnstalleerd en de soorten kosten die op je factuur kunnen worden weergegeven.

Verkoopkanalen toevoegen

Denk aan een verkoopkanaal als een extra marktplaats om je product te verkopen. Door je producten in meerdere verkoopkanalen te promoten, zorg je ervoor dat je klant een betere kans heeft om je bedrijf te vinden. Wanneer je verkoopkanalen koppelt, kun je je producten, klanten en bestellingen vanaf één platform beheren. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Verkoopkanalen. Wil je je klanten offline bereiken? Onze POS-app is een kassasysteem om je producten persoonlijk te verkopen.

Analytics installeren

Google Analytics is een geweldige service om je onlinewinkelbezoeken en prestaties bij te houden. Met dit tool kun je meer te weten komen over je demografische gegevens, bijhouden hoeveel tijd op elke site-pagina wordt besteed en de prestaties van elke marketingcampagne of promotie bekijken.

Wanneer deze code wordt toegevoegd aan je onlinewinkel, kan Facebook-pixel deze de prestaties van je Facebook Ads bijhouden en waardevolle feedback geven over de kosten per advertentie-uitgaven en de klikfrequentie.

Je SEO optimaliseren

SEO (Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie) verbetert de positie van je onlinewinkel bij zoekmachines, waardoor klanten je gemakkelijker kunnen vinden wanneer ze een Google-zoekopdracht uitvoeren. Je wilt eerst zoekwoorden vinden waarvan je denkt dat je doelgroep deze bij het zoeken zal gebruiken.

Nadat je je zoekwoorden hebt gevonden, lees waar je ze aan je onlinewinkel kunt toevoegen. Als je geen tijd hebt, kun je apps zoals SEO Doctor of SEO Manager gebruiken die deze wijzigingen voor je beoordelen en uitvoeren.

Zorg er vervolgens voor dat je websitestructuur is geoptimaliseerd voor zoeken. Tenslotte, als dat allemaal is afgehandeld, is de laatste stap om je sitemap bij Google in te dienen, zodat deze kan worden geïndexeerd en gecrawld. Shopify heeft ook een SEO Checklist om mee samen te werken terwijl je de fundamenten behandelt.

Stel een marketingplan op

Om ervoor te zorgen dat je je geld verstandig uitgeeft, is het verstandig om wat tijd vrij te maken en een marketingplan op te stellen. Overweeg de volgende vragen terwijl je je plan uitschrijft:

1. Hoe zou je je merk omschrijven? Denk aan je merk als een persoon. Welke woorden zouden hun persoonlijkheid het beste beschrijven?
  2. Waarom zouden klanten bij je kopen? Denk aan enkele van de woorden die je merk in dit bericht beschrijven om je waardevoorstel te creëren. Dit zal helpen om een consistente merkboodschap te creëren voor al je advertenties en content.
  3. Wie zijn je klanten? Als je het geslacht, de leeftijd, de locatie en levensstijl van je klanten begrijpt, weet je waar je je marketingactiviteiten op moet richten en kun je je bericht fijnslijpen.

Marketingactiviteiten

Kies, nu je deze vragen hebt beantwoord, welke marketingactiviteiten het beste werken voor je merk, producten en klanten. De meeste marketingactiviteiten kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën:

Hoe je klanten je merk kunnen vinden

Hoe je klanten kunt bereiken

Als je het succes van elke marketingactiviteit wilt meten, stel dan een aantal kortetermijndoelen in die je kunt bijhouden in je Shopify-gedeelte met analyses en -rapporten en Google Analytics-dashboard.