Communiceren met potentiële kopers

Door goed met potentiële kopers te communiceren, kunt u uw bedrijf succesvol verkopen. De belangrijkste communicatie met potentiële kopers, van het ontvangen van het eerste bericht tot het accepteren van een aanbod om uw winkel te kopen, gebeurt rechtstreeks in de Exchange-app.

Reageren op berichten van potentiële kopers

Met de Exchange Marketplace kunt u privéberichten sturen naar potentiële kopers zonder je echte e-mailadres te onthullen.

Wanneer een koper u een bericht stuurt, kunt u het tabblad Inbox in de Exchange-app gebruiken om hierop te reageren. Zo kunt u eenvoudig al uw gesprekken met potentiële kopers bijhouden en zoeken naar nieuwe aanbiedingen.

Een aanbod van een koper accepteren

Wanneer u een aanbod van een koper ontvangt, krijgt u een e-mail van Exchange met een bericht van de koper en het bedrag dat zij aanbieden om uw bedrijf te kopen. Dit is een mooi moment voor zowel u als uw koper en u zult waarschijnlijk snel willen beginnen met het finaliseren van de deal.

Als u het aanbod wilt accepteren, gaat u naar het tabblad Inbox in de Exchange-app en opent u het gesprek met uw koper. Klik vervolgens op de knop Bod accepteren en volg de aanwijzingen om de Escrow-transactie te maken.

Wanneer hebt u een geheimhoudingsovereenkomst nodig?

Verkopers van grotere bedrijven moeten vaak vertrouwelijke of bedrijfseigen informatie vrijgeven aan kopers op het moment dat de koper zijn inspectieperiode begint. Dit is het moment waarop je een NDA moet regelen, die wordt ondertekend door de koper of andere partijen aan wie vertrouwelijke informatie over het bedrijf kan worden verstrekt.

We raden aan dat de koper een NDA ondertekent als u zich echt veilig wilt voelen wanneer u een van de volgende gegevens met een koper deelt:

• Privé-informatie over uw bedrijfsmodel.
  • Eigen informatie over elk hulpmiddel dat uw bedrijf gebruikt om te werken.
  • Informatie over uw klanten.