Communiceren met potentiële kopers

Door goed met potentiële kopers te communiceren, kun je je bedrijf succesvol verkopen. De belangrijkste communicatie met potentiële kopers, van het ontvangen van het eerste bericht tot het accepteren van een aanbod om je winkel te kopen, gebeurt rechtstreeks in de Exchange-app.

Reageren op berichten van kopers

Met de Exchange Marketplace kun je privéberichten sturen naar potentiële kopers zonder je echte e-mailadres te onthullen.

Wanneer een koper je een bericht stuurt, kun je het tabblad Inbox in de Exchange-app gebruiken om hierop te reageren. Zo kun je eenvoudig al je gesprekken met potentiële kopers bijhouden en zoeken naar nieuwe aanbiedingen.

Een aanbod van een koper accepteren

Wanneer je een aanbod van een koper ontvangt, krijg je een e-mail van Exchange met een bericht van de koper en het bedrag dat zij aanbieden om je bedrijf te kopen. Dit is een mooi moment voor zowel jij als je koper en je zult waarschijnlijk snel willen beginnen met het finaliseren van de deal.

Ga naar het tabblad Inbox in de Exchange-app om het bod te accepteren en open vervolgens het gesprek met je koper. Klik op Aanbieding accepteren en volg de instructies om de Escrow-transactie in je Exchange Marketplace-app te maken.

Wanneer heb je een geheimhoudingsovereenkomst nodig?

Verkopers van grotere bedrijven moeten vaak vertrouwelijke of bedrijfseigen informatie vrijgeven aan kopers wanner de koper zijn inspectieperiode begint. Dit is het moment waarop je een NDA moet regelen, die wordt ondertekend door de koper of andere partijen aan wie vertrouwelijke informatie over het bedrijf kan worden verstrekt. Raadpleeg een juridische instantie om je NDA op te stellen, omdat Exchange Support je hierbij niet kan helpen.

We raden aan dat de koper een NDA ondertekent als je je echt veilig wilt voelen wanneer je een van de volgende gegevens met een koper deelt:

• Privé-informatie over je bedrijfsmodel.
  • Eigen informatie over elk tool dat je bedrijf gebruikt om te werken.
  • Informatie over je klanten.