Een Exchange Marketplace-vermelding maken

Als je je bedrijf op de Exchange Marketplace te koop wilt aanbieden, moet je controleren of het in aanmerking komt voor verkoop (zie hieronder) en vervolgens de Exchange-app installeren in je Shopify-beheercentrum. Er zijn twee manieren om de app te downloaden:

• Ga naar  exchangemarketplace.com en klik op de knop Verkoop je bedrijf in de kop van de site. Je moet dan inloggen op je Shopify-account om de app te installeren.
  • Of, ga vanuit je Shopify-account naar Instellingen > Abonnement en toestemmingen (of Instellingen > Account) en zoek naar de knop Je winkel verkopen of sluiten.

Geschiktheid vermeldingen

Op dit moment kunnen alleen Shopify-bedrijven live vermeldingen aanmaken op Exchange. Als je een Shopify-bedrijf hebt, kunt je het echter verkopen, ongeacht het aantal verkopen. Er is geen minimaal aantal verkopen vereist om een vermelding te plaatsen.

Er zijn slechts enkele vereisten om uw bedrijf op Exchange te vermelden:

• Uw Shopify-account moet een betaald abonnement zijn. Dit omvat het gepauzeerde onlinewinkel-abonnement van Shopify.
  • Je bedrijf kan zich niet in de proefperiode bevinden. U moet een dag wachten nadat u uw eerste factuur hebt betaald om in aanmerking te komen.
  • Als u Shopify Payments gebruikt, moet uw account een goede reputatie hebben. Als uw bedrijf is verwijderd uit Shopify Payments, dan spijt het ons, maar u kunt geen vermelding plaatsen.
  • Je kunt geen actieve financiering van Shopify Capital hebben.
  • Je bedrijf kan niet op Shopify Plus zijn. Als uw bedrijf zich momenteel in Shopify Plus bevindt, moet u contact opnemen met uw Shopify Plus-ondersteuning en de mogelijkheid bespreken om te onderhandelen over uw contract en te migreren naar een voor u geschikt abonnement.

Uw Exchange Marketplace-vermelding aanmaken

Zodra je de Exchange Marketplace-app hebt geïnstalleerd, vul je een vermelding met informatie over je bedrijf in voordat je publiceert. We hebben hier enkele tips waarmee je een geweldige vermelding kunt maken. Dit zijn de basisstappen voor het maken van een volledige Exchange-vermelding:

1. Controleer je contactgegevens. Kopers kunnen je e-mailadres niet zien, maar hun antwoorden worden anoniem doorgestuurd naar dat e-mailadres. Het e-mailadres dat onder Instellingen > Abonnement en toestemmingen ( of Instellingen > Account) in je Shopify-beheercentrum is opgegeven, wordt gebruikt voor alle meldingen van Exchange en Escrow. Het is belangrijk dat je toegang hebt tot deze mailbox. Als je dit e-mailadres wilt bijwerken, neem dan voor hulp contact op met exchange-support@shopify.com. Kopers kunnen je e-mailadres niet zien.
  2. Selecteer een branche voor uw bedrijf. Alleen gevestigde bedrijven zien de optie om een branche te selecteren. Als uw bedrijf minder dan USD 100 aan inkomsten op de witte lijst heeft, wordt het automatisch in de categorie Starterswinkel geplaatst.
  3. Voer een beschrijving in voor uw bedrijf. Gebruik dit om aan potentiële kopers belangrijke informatie te verstrekken, zoals informatie over uw verkoop, marketingstrategieën, doelgroepen, de geschiedenis van uw bedrijf en waarom u hebt besloten het bedrijf te verkopen.
  4. Nadat uw vermelding door Exchange is gecontroleerd, kunt u een verkoopprijs instellen. We genereren automatisch een geschatte waarde, maar u kunt de verkoopprijs altijd veranderen in een waarde die u beter vindt passen bij uw bedrijf.
  5. Vink de opties af voor wat is inbegrepen in uw verkoop.
  6. Koppel uw social media-accounts.
  7. Jepload schermafbeeldingen. Exchange genereert automatisch een schermafbeelding van je onlinewinkel. Als je automatische schermafbeelding verouderd is, neem dan contact met ons op om een nieuwe automatische schermafbeelding aan te vragen. Je kunt ook zelf schermafbeeldingen uploaden van verkoop- of verkeersrapporten, advertenties die je hebt gemaakt of andere dingen die kopers zouden kunnen interesseren.

De verkoop- en verkeersgegevens van uw vermelding kunnen niet worden gewijzigd. Exchange toont alle verifieerbare verkoop- en verkeersgegevens in uw vermelding.

Als je klaar bent, klikt je op de knop Publiceren. Je vermelding komt mogelijk in aanmerking voor een beoordelingsproces door het Exchange-ondersteuningsteam. Je wordt op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen die moeten worden doorgevoerd voordat je publiceert. Zodra je vermelding is goedgekeurd, is deze live op Exchange. Je ontvangt mogelijk al snel berichten van potentiële kopers!

Hoe wordt de waarde van mijn bedrijf berekend?

De waarderingsfunctie van Exchange beveelt een verkoopprijs aan de hand van een aantal factoren, waaronder de inkomsten van de afgelopen 12 maanden, het verkeer en andere features zoals volgers op social media of e-mailabonnees. Bedrijven met features waarvan is bewezen dat ze worden verkocht, worden hoger gewaardeerd door onze evaluatietool.

De waardering is gebaseerd op beperkte informatie en bevat mogelijk niet alle informatie die relevant is voor de waarde van uw bedrijf. We raden u aan de catalogusprijs van uw bedrijf te bewerken om rekening te houden met alle informatie die waarde toevoegt aan uw bedrijf en waartoe onze waarderingshulpprogramma geen toegang heeft.

Vereisten en richtlijnen

Het is ons doel om een eerlijke en veilige omgeving te bieden voor iedereen die een bedrijf op Exchange wil kopen of verkopen. Om dat te realiseren, hebben we de volgende vereisten en richtlijnen opgesteld:

• Je moet ouder dan 18 jaar zijn
  • Als je in een van de volgende landen of regio's woont die escrow niet ondersteunt, kan je Exchange niet gebruiken: - Afghanistan, Alabama (Verenigde Staten), Algerije, Angola, Azerbeidzjan, Belarus, Burundi, Cambodja, Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Congo, de Democratische Republiek Congo, Cuba, Ivoorkust, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Ethiopië, Guinee, Guinee-Bissau, Haïti, Honduras, Islamitische Republiek Iran, Irak, Kazachstan, Democratische Volksrepubliek Korea, Kirgizië, Lao People's Democratic Republic, Libanon, Liberia, Libië, Moldavië, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Panama, Russische Federatie, Sierra Leone, Somalië, Zuid-Soedan, Soedan, Suriname, Syrische Arabische Republiek, Tadzjikistan, Oeganda, Oekraïne, Oezbekistan, Venezuela, Jemen, Zimbabwe

• Gebruik uw Exchange-vermelding niet om services te promoten.

• Vermeld niet uw persoonlijke e-mailadres, telefoonnummer of elke andere vorm van contactgegevens in uw vermelding. Kopers zouden alleen via Exchange contact met u op moeten nemen.

• Laat altijd Exchange het winkeleigendom voor je wijzigen.

• Kopers en verkopers moeten alleen berichten uitwisselen via Exchange.

• Alle vermeldingen moeten uniek zijn en geen kopieën van bestaande Exchange-vermeldingen.

• Sjablonen voor online winkels die op Exchange worden verkocht, moeten uniek zijn. Om problemen met ontevreden kopers te voorkomen, is het belangrijk dat elk verkocht bedrijf geen gedupliceerde versie van een ander is.

• In tegenstelling tot gewone ontwikkelingswebshops die door partners worden gemaakt, komen bedrijven die op Exchange worden vermeld, niet in aanmerking voor een inkomstenaandeel.

• Moedig kopers niet aan om u buiten de betalingsstroom van Exchange om te betalen. Dit is waarom.

Alle vermeldingen worden gecontroleerd door het Exchange-ondersteuningsteam. Overtreding van bovenstaande richtlijnen kan ertoe leiden dat u de mogelijkheid verliest om je bedrijf te vermelden, dus lees alles zorgvuldig door tijdens het opstellen van je vermelding.

Wanneer u bent verbannen van Exchange, kan dit besluit niet worden teruggedraaid. Deze beslissingen worden zorgvuldig genomen en beschermen uiteindelijk onze gemeenschap van verkopers en kopers. Hoewel er andere online marktplaatsen zijn waar u uw bedrijf kunt verkopen, kan Exchange geen uitzondering maken en u uw bedrijf niet opnieuw te koop laten aanbieden.

Servicekosten

De servicekosten worden in de Exchange-app getoond nadat de vermelding is goedgekeurd in het proces voor beoordeling van de vermelding, en is een combinatie van Escrow-kosten en de geschatte Exchange-kosten, exclusief de standaard $10 uitbetalingskosten van Escrow. De servicekosten worden getoond in de Exchange-app nadat de vermelding is goedgekeurd in het proces voor het beoordelen van vermeldingen. De kosten van Exchange worden geschat op basis van de uiteindelijke verkoopprijs van het bedrijf, maar worden gewijzigd in het geval de verkoper een lager of hoger bod accepteert. De uiteindelijke kosten worden weergegeven in de daadwerkelijke escrow-transactie.

Exchange brengt een servicevergoeding in rekening voor de succesvolle verkoop van uw bedrijf via de betalingsprocedure van Exchange. Deze servicevergoeding is een combinatie van Escrow- en Exchange-vergoedingen die in mindering wordt gebracht op de opbrengst die u van de verkoop ontvangt. Er zijn geen kosten verbonden aan het vermelden van uw bedrijf op Exchange en de vergoeding is alleen van toepassing als je je bedrijf succesvol verkoopt via de betalingsprocedure van Exchange. Voor onze servicevergoeding krijgt u praktische ondersteuning bij uw overdracht, een veilig betalingssysteem waarmee u gegarandeerd betaald krijgt via Escrow.com en de wetenschap dat uw financiële informatie tijdens en na uw verkoop wordt beschermd.

We willen transparant zijn over de vergoedingen die gelden voor een geslaagde verkoop, daarom maken we een schatting van het bedrag dat u moet betalen wanneer u voor het eerst uw vermelding opstelt. De definitieve servicevergoeding wordt bekendgemaakt nadat u een bod heeft geaccepteerd en een transactie in de betalingsprocedure heeft gemaakt. Houd bij het bepalen van de verkoopprijs van uw bedrijf rekening met de servicevergoeding die u als verkoper van het bedrijf moet betalen.

Categorieën bedrijven

Nadat je je vermelding heeft gepubliceerd, wordt deze automatisch ingedeeld in categorieën van bedrijfstypes waarvan Exchange gelooft dat uw vermelding de meeste zichtbaarheid heeft voor de juiste kopers.

Als u een gevestigd bedrijf hebt, kunt u ook kiezen in welk type branche uw vermeldingen moeten worden ondergebracht. Deze industrieën variëren van Mode en kleding, Elektronica en gadgets, Gezondheid en schoonheid en nog veel meer. Als uw bedrijf minder dan $100 aan inkomsten genereert, ziet u geen optie om een branche voor uw bedrijf te selecteren.

Naast Branche wordt je vermelding automatisch in veel andere categorieën geplaatst. Dit zijn de categorieën waarin je bedrijf kan worden weergegeven en wat in aanmerking komt voor weergave in deze categorieën.

Starterwinkels

Een Starterwinkel is een bedrijf dat wordt vermeld met verkopen van minder dan $100 op de witte lijst (die zijn gemaakt via Shopify). Als dit met uw bedrijf het geval is, ziet u niet de optie om een branche te kiezen bij het maken van uw vermelding. Dit is de populairste categorie op Exchange en als u in deze categorie wordt geplaatst, krijgt uw vermelding veel zichtbaarheid en vergroot u uw kansen om te verkopen.

Dropshipping

Als je onlinewinkel een dropshipping-app heeft geïnstalleerd, wordt deze automatisch in de dropshipping-categorie op Exchange geplaatst. Dropshipping-apps zijn onder andere Oberlo, Spocket, Modalyst etcetera. Je bedrijf is mogelijk niet afhankelijk van deze apps als primaire vervullingsmethode, maar wordt nog steeds weergegeven in de dropshipping-categorie. Dit is nog steeds nuttig voor kopers die op zoek zijn naar een bedrijf dat is uitgerust voor dropshipping.

Gevestigde winkels

Als uw bedrijf meer dan $100 aan inkomsten genereert, wordt uw vermelding toegevoegd aan de categorie Gevestigde winkel. Wanneer kopers deze categorie bekijken, kunnen ze de selectie ook filteren op bedrijfstype dat u selecteert bij het maken van uw vermelding.

Afdrukken op aanvraag

Bedrijven die apps voor Afdrukken op aanvraag hebben geïnstalleerd, zoals Printful of Teelaunch, worden automatisch in deze categorie geplaatst. Hiermee weten kopers die geïnteresseerd zijn in het runnen van een bedrijf dat Afdrukken op aanvraag kan verzorgen, dat je vermelding geschikt is voor hen.

Voorraad

Als u de optie hebt geselecteerd om fysieke voorraad op te nemen in uw verkoop, wordt uw vermelding weergegeven in de categorie Voorraad. Dit wordt geselecteerd wanneer je je vermeldingen maakt.

Partnerwinkels

Een bedrijf dat door een partner is gebouwd en nog niet door een afzonderlijke bedrijfseigenaar is beheerd, wordt in de categorie Partnerwinkels geplaatst. Partners zijn professionele ontwerpers, ontwikkelaars, marketeers en influencers die deel uitmaken van het Partnerprogramma van Shopify. Wat deze bedrijven anders maakt, is dat ze zijn ingesteld met alles wat u nodig hebt om te gaan verkopen en zijn gebouwd voor mensen die op zoek zijn naar een kant-en-klare onlinewinkel. Deze bedrijven hebben geen vorige eigenaar gehad, behalve de partner die ze heeft gemaakt.

Privévermeldingen

De optie om een privévermelding te maken, is beschikbaar voor bedrijven die ten minste USD 100 omzet op de witte lijst hebben behaald. Exchange biedt de mogelijkheid een privévermelding te maken voor verkopers die geïnteresseerd zijn in de verkoop van hun bedrijf, maar informatie zoals winkelnaam, socialmedia-accounts, schermafbeeldingen of URL's privé willen houden.

Potentiële kopers kunnen privévermeldingen verzenden om rechtstreeks meer informatie over het bedrijf van u te ontvangen.

Een vermelding uit een categorie verwijderen

Je kunt geen wijzigingen aanbrengen in welke categorieën uw vermelding wordt weergegeven. Exchange heeft dit systeem ontworpen om alle vermeldingen een maximale blootstelling aan potentiële kopers te geven. Als u denkt dat uw vermelding niet n een categorie thuishoort, kunt u het beste uw beschrijving gebruiken om kopers te laten weten wat voor soort bedrijf het is.

Uitgelichte en gepromote vermeldingen

Slechts een beperkt aantal vermeldingen kan tegelijkertijd op Exchange worden weergegeven. Eén tot drie hoogwaardige vermeldingen van elke categorie worden tegelijkertijd weergegeven, waarvan er enkele op de startpagina verschijnen. De bedrijven die worden vermeld, worden vaak geroteerd om kwaliteitsvermeldingen exposure te geven aan de duizenden kopers die dagelijks Exchange gebruiken.

Uitgelichte vermeldingen worden niet handmatig gekozen. Exchange gebruikt een tool die automatisch topvermeldingen selecteert om op aanbevolen plekken op de marktplaats te plaatsen. Deze tool analyseert uw vermelding op informatie die belangrijk is voor onze kopers, en houdt rekening met het aantal kopers dat uw vermelding bekijkt en aanspreekt.

Verbeter je kans om uitgelicht te worden

Iedereen die zijn bedrijf op exchange te koop aanbiedt, hoopt uitgelicht te worden, maar met beperkte ruimte kan niet elke vermelding worden gepromoot. Er zijn wel wijzigingen die u in uw vermelding kunt aanbrengen, waardoor uw kansen om uitgelicht te worden aanzienlijk worden verbeterd.

Het komt allemaal neer op het maken van een kwaliteitsvermelding die de aandacht van kopers zal trekken. Dit zou je moeten doen:

• Spendeer minstens 280 woorden aan de beschrijving van je vermelding. Het is belangrijk om de beschrijving te gebruiken om je bedrijf en reden voor verkoop nauwkeurig uiteen te zetten. Als je op zoek bent naar hulp bij het bedenken van wat je in de beschrijving van je vermelding wilt opnemen, kunt je ons artikel lezen overwat je in je vermelding moet opnemen.
  • Probeer de bestellingsafhandeling en de gebruikelijke bedrijfsactiviteiten niet te stoppen zodra je een vermelding opgeeft. Blijf gewoon goed verkopen.
  • Registreer een aangepast domein bij je online winkel en voeg dit toe aan de verkoop.
  • Breng kopers op de hoogte van alle andere items die u bij de verkoop toevoegt. Dit kunnen social media-accounts zijn, productfoto's, persoonlijke ondersteuning na de verkoop, enz.
  • Upload kwaliteitsfoto's naar uw vermelding. Een schermafbeelding van uw onlinewinkel is geweldig, maar het uploaden van extra schermafbeeldingen is nog beter.

Uitgelichte bedrijven worden elke dag geüpdatet om nieuwe hoogwaardige aanbiedingen weer te geven. Exchange verzendt ook een wekelijkse e-mail waarin een handvol uitgelichte vermeldingen wordt gepromoot waarvan wij denken dat ze aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar bedrijven. We hebben momenteel niet de mogelijkheid om te betalen om uw vermelding te promoten, het is gratis.

Blijven verkopen terwijl uw bedrijf wordt vermeld.

Bedrijven die nog steeds verkopen terwijl ze te koop staan op Exchange, hebben een grotere kans om te verkopen. Dit toont kopers aan dat het bedrijf nog steeds actief en gezond is, waardoor het des te aantrekkelijker wordt om te kopen. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van alle verkopen terwijl u de eigenaar bent.

Je kunt een bedrijf niet sluiten wanneer het eenmaal wordt vermeld

Je bedrijf moet open zijn en een betaald abonnement hebben om op Exchange te verkopen. Op deze manier kunnen potentiële kopers nog steeds uw website bezoeken om te beslissen of ze deze willen kopen. Je kunt ook blijven verkopen terwijl je je bedrijf vermeldt, waardoor je je kansen om uw bedrijf te verkopen vergroot.

Uw Exchange-vermelding verwijderen

Als u heeft besloten dat u niet langer wilt dat uw bedrijf te koop wordt aangeboden op Exchange, kunt u deze stappen volgen om uw vermelding te verwijderen:

1. Log in op je Shopify-account en ga naar je Apps.
  2. Klik op de Exchange Marketplace-app.
  3. Klik op het tabblad Vermelding.
  4. Klik op de knop Ongedaan maken en bevestig.

Je vermeldingsgegevens worden opgeslagen in het geval je besluit je vermelding in de toekomst opnieuw te publiceren.