Een Exchange Marketplace-vermelding maken

Controleer of je bedrijf in aanmerking komt voor verkoop (zie hieronder) als je je bedrijf op de Exchange Marketplace te koop wilt aanbieden en installeer vervolgens de Exchange-app in je Shopify-beheercentrum. Er zijn twee manieren om de app te downloaden:

• Ga naar  exchangemarketplace.com en klik op de knop Verkoop je bedrijf in de kop van de site. Je moet dan inloggen op je Shopify-account om de app te installeren.
  • Of, ga vanuit je Shopify-account naar Instellingen > Abonnement en toestemmingen (of Instellingen > Account) en zoek naar de knop Je winkel verkopen of sluiten.

Geschiktheid vermeldingen

Op dit moment kunnen alleen Shopify-bedrijven live vermeldingen aanmaken op Exchange. Als je een Shopify-bedrijf heeft, kun je het echter verkopen, ongeacht het aantal verkopen. Er is geen minimaal aantal verkopen vereist om je bedrijf op Exchange te kunnen vermelden.

Je moet aan de volgende eisen voldoen voordat je je bedrijf op Exchange kunt plaatsen:

• Alleen de Shopify winkeleigenaar heeft toegang tot de Exchange-app en kan deze installeren in een Shopify-winkel.
  • Je Shopify-account moet een betaald abonnement of een ontwikkelingsabonnementzijn. Dit omvat het pauzeren en bouwen van de online winkel van Shopify.
  • Je bedrijf mag zich niet op het Shopify Plus-abonnement bevinden. Als je bedrijf zich momenteel in Shopify Plus bevindt, moet je contact opnemen met je Shopify Plus-ondersteuning en de mogelijkheid bespreken om te onderhandelen over je contract en te downgraden naar een voor jou geschikt abonnement.
  • Je bedrijf mag zich niet in de proefperiode bevinden. Je moet na betaling van je eerste factuur een dag wachten om in aanmerking te komen.
  • Als je Shopify Payments gebruikt, moet je account een goede reputatie hebben. Als je bedrijf is verwijderd uit Shopify Payments, dan kun je je bedrijf niet vermelden op Exchange.
  • Je kunt geen actieve financiering van Shopify Capital hebben.
  • Je kunt geen open tickets hebben met het Shopify Risk-team, het Shopify Recovery-team of het Shopify Legal-team. Eventuele openstaande kwesties moeten worden opgelost voordat je je winkel te koop kunt aanbieden.
  • Alle vermeldingen moeten voldoen aan de servicevoorwaarden van Shopify en het Partner-programma.

Zie de Exchange-voorwaarden voor alle beperkingen met betrekking tot de Exchange Marketplace.

Je Exchange Marketplace-vermelding aanmaken

Vul een vermelding met informatie over je bedrijf in zodra je de Exchange Marketplace-app hebt geïnstalleerd, voordat je publiceert. We hebben hier enkele tips waarmee je een geweldige vermelding kunt maken. Dit zijn de basisstappen voor het maken van een volledige Exchange-vermelding:

1. Controleer je contactgegevens. Kopers kunnen je e-mailadres niet zien, maar hun antwoorden worden anoniem doorgestuurd naar dat e-mailadres. Het e-mailadres dat onder Instellingen > Abonnement en toestemmingen ( of Instellingen > Account) in je Shopify-beheercentrum is opgegeven, wordt gebruikt voor alle meldingen van Exchange en Escrow. Het is belangrijk dat je toegang hebt tot deze mailbox. Als je dit e-mailadres wilt bijwerken, neem dan voor hulp contact op met exchange-support@shopify.com. Kopers kunnen je e-mailadres niet zien.
  2. Selecteer een branche voor je bedrijf. Als je bedrijf zich in de categorie starter Store bevindt, zie je geen optie om een branche te selecteren. Als je bedrijf minder dan $ 100 USD heeft aan geverifieerde verkopen, dan wordt deze automatisch in de categorie starter Store geplaatst. Zie onze gids voor het begrijpen van de omzetgegevens van je bedrijf voor meer informatie.
  3. Voer een beschrijving in voor je bedrijf. Gebruik dit om aan potentiële kopers belangrijke informatie te verstrekken, zoals informatie over je verkoop, marketingstrategieën, doelgroepen, de geschiedenis van je bedrijf en waarom je hebt besloten het bedrijf te verkopen.
  4. Als je een Partner bent die een ontwikkelingswinkel verkoopt, overweeg dan om het paswoord van de webwinkel in je vermelding toe te voegen zodat potentiële kopers je winkel kunnen bekijken.
  5. Controleer alle activa die in de verkoop zijn opgenomen.
  6. Exchange genereert automatisch een geschatte waarde, maar je kunt eventuele wijzigingen aanbrengen en de verkoopprijs instellen op een bedrag dat het beste overeenstemt met je bedrijf. De waardering is zichtbaar voordat de beoordeling van een vermelding is goedgekeurd. De verkoopprijs kan op elk gewenst moment worden ingesteld.
  7. Vink de opties af voor wat is inbegrepen in je verkoop.
  8. Voeg links toe aan je sociale media-accounts.
  9. Exchange genereert automatisch een schermafbeelding van je onlinewinkel. Als je automatische schermafbeelding verouderd is, neem dan contact met ons op om een nieuwe automatische schermafbeelding aan te vragen. Je kunt ook je eigen schermafbeeldingen uploaden van verkoop- of verkeersrapporten, advertenties die je hebt gemaakt of andere dingen die kopers zouden kunnen interesseren.

De verkoop- en verkeersgegevens van je vermelding kunnen niet worden gewijzigd. Exchange toont alle verifieerbare verkoop- en verkeersgegevens in je vermelding.

Als je klaar bent, klik op de knop Publiceren. Je vermelding komt mogelijk in aanmerking voor een beoordelingsproces door het Exchange-ondersteuningsteam. Je wordt op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen die moeten worden doorgevoerd voordat je publiceert. Zodra je vermelding is goedgekeurd, is deze live op Exchange. Je ontvangt mogelijk al snel berichten van potentiële kopers!

Privévermeldingen

De optie om een privévermelding te maken, is beschikbaar voor bedrijven die ten minste USD 100 aan geverifieerde omzet hebben behaald. Exchange biedt de mogelijkheid een privévermelding te maken voor verkopers die geïnteresseerd zijn in de verkoop van hun bedrijf, maar die informatie zoals winkelnaam, socialmedia-accounts, schermafbeeldingen of URL's privé willen houden.

Potentiële kopers kunnen privévermeldingen verzenden om rechtstreeks meer informatie over het bedrijf van je te ontvangen.

Hoe wordt de waarde van mijn bedrijf berekend?

De waarderingsfunctie van Exchange beveelt een verkoopprijs aan de hand van een aantal factoren, waaronder de inkomsten van de afgelopen 12 maanden, het verkeer en andere features zoals volgers op social media of e-mailabonnees. Bedrijven met features waarvan is bewezen dat ze worden verkocht, worden hoger gewaardeerd door onze evaluatietool.

De waardering is gebaseerd op beperkte informatie en bevat mogelijk niet alle informatie die relevant is voor de waarde van je bedrijf. We raden je aan de catalogusprijs van je bedrijf te bewerken om rekening te houden met alle informatie die waarde toevoegt aan je bedrijf en waartoe onze waarderingshulpprogramma geen toegang heeft.

Vereisten van Exchange voor gebruikers

Het is ons doel om een eerlijke en veilige omgeving te bieden voor iedereen die een bedrijf op Exchange wil kopen of verkopen. Om dat te realiseren, hebben we de volgende vereisten en richtlijnen opgesteld:

• Je moet ouder dan 18 jaar zijn.
  • Als je in een van de volgende landen of regio's woont die escrow niet ondersteunen, kun je Exchange niet gebruiken: - Afghanistan, Algerije, Angola, Azerbeidzjan, Belarus, Burundi, Cambodja, Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Congo, de Democratische Republiek Congo, Cuba, Ivoorkust, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Ethiopië, Guinee, Guinee-Bissau, Haïti, Honduras, Islamitische Republiek Iran, Irak, Kazachstan, Democratische Volksrepubliek Korea, Kirgizië, Lao People's Democratic Republic, Libanon, Liberia, Libië, Moldavië, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Panama, Russische Federatie, Sierra Leone, Somalië, Zuid-Soedan, Soedan, Suriname, Syrische Arabische Republiek, Tadzjikistan, Oeganda, Oekraïne, Oezbekistan, Venezuela, Jemen, Zimbabwe

• Gebruik Exchange Marketplace niet om een product of dienst te promoten.

• Exchange Marketplace ondersteunt geen veilingen Van kopers wordt verwacht dat zij hun vraagprijs instellen en zich daar ook aan houden, zodat ze kopers niet in verwarring brengen en zo een negatieve ervaring creëren.

• Vermeld niet je persoonlijke e-mailadres, telefoonnummer of elke andere vorm van contactgegevens in je vermelding. Kopers en verkopers zouden alleen via Exchange contact met je op moeten nemen.

• Laat altijd Exchange het winkeleigendom voor je wijzigen.

• Exchange ondersteunt geen zoekopdrachten voor zakelijke samenwerkingen. Een bedrijf moet in zijn geheel te koop worden aangeboden om op Exchange te worden vermeld.

• Alle vermeldingen moeten uniek zijn en geen kopieën van bestaande Exchange-vermeldingen.

• Templates voor onlinewinkels die op Exchange worden verkocht, moeten uniek zijn. Om problemen met ontevreden kopers te voorkomen, is het belangrijk dat elk verkocht bedrijf geen gedupliceerde versie van een ander is.

• In tegenstelling tot gewone ontwikkelingswebshops die door partners worden gemaakt, komen bedrijven die op Exchange worden vermeld, niet in aanmerking voor een commissie.

• Je kunt worden onderworpen aan een "Ken je klant"-verzoek, om je identiteit te bevestigen.

• Moedig geen van beide partijen aan om een betalingstransactie te starten buiten de betalingsstroom van Exchange. Als een transactie buiten de flow van Exchange Marketplace Escrow.com wordt voltooid, kan Shopify je niet helpen met problemen die betrekking hebben op die transactie. Als je Escrow.com buiten Exchange gebruikt om te beginnen met een nieuwe transactie, wordt dit beschouwd als buiten de toegestane betalingsflow van Exchange. Voor alle officiële Exchange-transacties wordt exchange-payments@shopify.com vermeld als de makelaar in de Escrow.com-transactie.

Belangrijk: als je je niet aan deze vereisten en richtlijnen houdt, kan dat ertoe leiden dat het gebruik van de Exchange Marketplace je permanent wordt ontzegd.

Alle vermeldingen worden gecontroleerd door het Exchange-ondersteuningsteam. Overtreding van bovenstaande richtlijnen kan ertoe leiden dat je de mogelijkheid verliest om je bedrijf te vermelden, dus lees alles zorgvuldig door tijdens het opstellen van je vermelding.

Wanneer je bent verbannen van Exchange, kan dit besluit niet worden teruggedraaid. Deze beslissingen worden zorgvuldig genomen en beschermen uiteindelijk onze community van verkopers en kopers. Hoewel er andere online marktplaatsen zijn waar je je bedrijf kunt verkopen, kan Exchange geen uitzondering maken en je je bedrijf niet opnieuw te koop laten aanbieden.

Servicekosten

De berekende servicekosten bevinden zich in dezelfde sectie waar je je vermeldingsprijs invoert. Deze servicekosten worden in mindering gebracht op de uiteindelijke verkoopprijs die jij en de koper bepalen. De servicekosten zijn een combinatie van de Escrow-kosten en de geschatte Exchange-kosten, exclusief de standaard $ 10 uitbetalingskosten van Escrow. De kosten van Exchange worden geschat op basis van de uiteindelijke verkoopprijs van het bedrijf, maar wijzigen als de verkoper een lager of hoger bod accepteert. De uiteindelijke kosten worden weergegeven in de daadwerkelijke Escrow-transactie.

Exchange brengt een servicevergoeding in rekening voor de succesvolle verkoop van je bedrijf via de betalingsprocedure van Exchange. Deze servicevergoeding is een combinatie van Escrow- en Exchange-vergoedingen die in mindering wordt gebracht op de opbrengst die je van de verkoop ontvangt. Er zijn geen kosten verbonden aan het vermelden van je bedrijf op Exchange en de vergoeding is alleen van toepassing als je je bedrijf succesvol verkoopt via de betalingsprocedure van Exchange. Voor onze servicevergoeding krijg je praktische ondersteuning bij je overdracht, een veilig betalingssysteem waarmee je gegarandeerd betaald krijgt via Escrow.com en de wetenschap dat je financiële informatie tijdens en na je verkoop wordt beschermd.

Om transparant te zijn over de vergoedingen die van toepassing zijn op een geslaagde verkoop, schat Exchange het bedrag dat je mogelijk moet betalen wanneer je voor het eerst je vermelding maakt. De definitieve servicekosten worden bekendgemaakt nadat je een bod hebt geaccepteerd en een transactie in de betalingsstroom hebt aangemaakt. Wanneer je kiest voor een verkoopprijs voor je bedrijf, moet je er rekening mee houden dat de servicekosten moeten worden betaald door jou, de persoon die het bedrijf verkoopt. Neem dat dat in overweging bij de verkoopprijs.

Categorieën bedrijven

Nadat je je vermelding hebt gepubliceerd, wordt deze automatisch ingedeeld in categorieën van bedrijfstypes waarvan Exchange gelooft dat je vermelding de meeste zichtbaarheid heeft voor de juiste kopers.

Als je meer dan $ 100 USD aan geverifieerd omzet hebt (verkoop via Shopify), kun je kiezen in welk type branche je vermelding wordt weergegeven. De opbrengst wordt aan het begin van elke maand bijgewerkt in de vermelding van de Exchange Marketplace. Deze bedrijfstakken bevatten Mode en kleding, Elektronica en gadgets, Gezondheid en schoonheid, enzovoort. Als je bedrijf minder dan $ 100 USD aan inkomsten heeft gegenereerd, zie je geen optie om een branche voor je bedrijf te selecteren.

Naast Branche wordt je vermelding automatisch in veel andere categorieën geplaatst. Dit zijn de categorieën waarin je bedrijf kan worden weergegeven en wat in aanmerking komt voor weergave in deze categorieën.

Starterwinkels

Een Starterwinkel is een bedrijf dat wordt vermeld met verkopen van minder dan $100 geverifieerde omzet (dat is gemaakt via Shopify). Als dit met je bedrijf het geval is, zie je niet de optie om een branche te kiezen bij het maken van je vermelding. Dit is de populairste categorie op Exchange en als je in deze categorie wordt geplaatst, krijgt je vermelding veel visibiliteit en vergroot je je kansen om te verkopen.

Dropshipping

Als je onlinewinkel een dropshipping-app heeft geïnstalleerd, wordt deze automatisch in de dropshipping-categorie op Exchange geplaatst. Dropshipping-apps zijn onder andere Oberlo, Spocket, Modalyst etcetera. Je bedrijf is mogelijk niet afhankelijk van deze apps als primaire orderverwerkingsmethode, maar wordt nog steeds weergegeven in de dropshipping-categorie. Dit is nog steeds nuttig voor kopers die op zoek zijn naar een bedrijf dat is uitgerust voor dropshipping.

Gevestigde bedrijven

Als je bedrijf meer dan $ 20.000 aan inkomsten heeft gegenereerd, dan wordt je vermelding toegevoegd aan de categorie Gevestigde winkel. Wanneer kopers deze categorie bekijken, kunnen ze de selectie ook filteren op bedrijfstype dat je selecteert bij het maken van je vermelding.

Bedrijven die apps voor Print on demand hebben geïnstalleerd, zoals Printful of Teelaunch, worden automatisch in deze categorie geplaatst. Hiermee weten kopers die geïnteresseerd zijn in het runnen van een bedrijf dat Print on demand kan verzorgen, dat je vermelding geschikt is voor hen.

Voorraad

Als je de optie hebt geselecteerd om fysieke voorraad op te nemen in je verkoop, wordt je vermelding weergegeven in de categorie Voorraad. Dit wordt geselecteerd wanneer je je vermeldingen maakt.

Partnerwinkels

Een bedrijf dat door een partner is gebouwd en nog niet door een afzonderlijke bedrijfseigenaar is beheerd, wordt in de categorie Partnerwinkels geplaatst. Partners zijn professionele ontwerpers, ontwikkelaars, marketeers en influencers die deel uitmaken van het Partner-programma van Shopify. Wat deze bedrijven anders maakt, is dat ze zijn ingesteld met alles wat je nodig hebt om te gaan verkopen en zijn gebouwd voor mensen die op zoek zijn naar een kant-en-klare onlinewinkel. Deze bedrijven hebben geen vorige eigenaar gehad, behalve de partner die ze heeft gemaakt.

Een vermelding uit een categorie verwijderen

Je kunt geen wijzigingen aanbrengen in welke categorieën je vermelding wordt weergegeven. Exchange heeft dit systeem ontworpen om alle vermeldingen een maximale blootstelling aan potentiële kopers te geven. Als je denkt dat je vermelding niet n een categorie thuishoort, kun je het beste je beschrijving gebruiken om kopers te laten weten wat voor soort bedrijf het is.

Uitgelichte en gepromote vermeldingen

Slechts een beperkt aantal vermeldingen kan tegelijkertijd op Exchange worden weergegeven. Eén tot drie hoogwaardige vermeldingen van elke categorie worden tegelijkertijd weergegeven, waarvan er enkele op de homepage verschijnen. De bedrijven die worden vermeld, worden vaak geroteerd om kwaliteitsvermeldingen exposure te geven aan de duizenden kopers die dagelijks Exchange gebruiken.

Uitgelichte vermeldingen worden niet handmatig gekozen. Exchange gebruikt een tool die automatisch topvermeldingen selecteert om op aanbevolen plekken op de marktplaats te plaatsen. Deze tool analyseert je vermelding op informatie die belangrijk is voor onze kopers, en houdt rekening met het aantal kopers dat je vermelding bekijkt en aanspreekt.

Verbeter je kans om uitgelicht te worden

Iedereen die zijn bedrijf op exchange te koop aanbiedt, hoopt uitgelicht te worden, maar met beperkte ruimte kan niet elke vermelding worden gepromoot. Er zijn wel wijzigingen die je in je vermelding kunt aanbrengen, waardoor je kansen om uitgelicht te worden aanzienlijk worden verbeterd.

Het komt allemaal neer op het maken van een kwaliteitsvermelding die de aandacht van kopers zal trekken. Dit zou je moeten doen:

• Spendeer minstens 280 woorden aan de beschrijving van je vermelding. Het is belangrijk om de beschrijving te gebruiken om je bedrijf en reden voor verkoop nauwkeurig uiteen te zetten. Als je op zoek bent naar hulp bij het bedenken van wat je in de beschrijving van je vermelding wilt opnemen, kun je ons artikel lezen overwat je in je vermelding moet opnemen.
  • Probeer de bestellingsafhandeling en de gebruikelijke bedrijfsactiviteiten niet te stoppen zodra je een vermelding opgeeft. Blijf gewoon goed verkopen.
  • Registreer een aangepast domein bij je onlinewinkel en voeg dit toe aan de verkoop.
  • Breng kopers op de hoogte van alle andere artikelen die je bij de verkoop toevoegt. Dit kunnen social media-accounts zijn, productfoto's, persoonlijke ondersteuning na de verkoop, enz.
  • Upload kwaliteitsfoto's naar je vermelding. Een schermafbeelding van je onlinewinkel is geweldig, maar het uploaden van extra schermafbeeldingen is nog beter.

Uitgelichte bedrijven worden elke dag geüpdatet om nieuwe hoogwaardige aanbiedingen weer te geven. Exchange verzendt ook een wekelijkse e-mail waarin een handvol uitgelichte vermeldingen wordt gepromoot waarvan wij denken dat ze aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar bedrijven. We hebben momenteel niet de mogelijkheid om te betalen om je vermelding te promoten, het is gratis.

Blijven verkopen terwijl je bedrijf wordt vermeld.

Bedrijven die nog steeds verkopen terwijl ze te koop staan op Exchange, hebben een grotere kans om te verkopen. Dit toont kopers aan dat het bedrijf nog steeds actief en gezond is, waardoor het des te aantrekkelijker wordt om te kopen. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van alle verkopen terwijl jij de eigenaar bent.

Je kunt een bedrijf niet sluiten wanneer het eenmaal wordt vermeld

Je bedrijf moet open zijn en een betaald abonnement hebben om op Exchange te verkopen. Op deze manier kunnen potentiële kopers nog steeds je website bezoeken om te beslissen of ze deze willen kopen. Je kunt ook blijven verkopen terwijl je je bedrijf vermeldt, waardoor je je kansen om je bedrijf te verkopen vergroot.

Je Exchange-vermelding verwijderen

Als je hebt besloten dat je niet langer wilt dat je bedrijf te koop wordt aangeboden op Exchange, kun je deze stappen volgen om je vermelding te verwijderen:

1. Log in op je Shopify-account en ga naar je Apps.
  2. Klik op de Exchange Marketplace-app.
  3. Klik op het tabblad Vermelding.
  4. Klik op de knop Ongedaan maken en bevestig.

Je vermeldingsgegevens worden opgeslagen in het geval je besluit je vermelding in de toekomst opnieuw te publiceren. Als je besluit je bedrijf niet te verkopen op Exchange en je je bedrijf sluit, wordt je vermelding automatisch ongedaan gemaakt.