Een Exchange Marketplace-vermelding maken

Als je je bedrijf op de Exchange Marketplace te koop wilt aanbieden, moet je controleren of het in aanmerking komt voor verkoop en vervolgens de Exchange-app installeren in je Shopify-beheercentrum. Er zijn twee manieren om de app te downloaden:

• Ga naar  exchangemarketplace.com en klik op de knop Verkoop je bedrijf in de kop van de site. Je moet dan inloggen op je Shopify-account om de app te installeren.
  • Of ga in je Shopify-account naar Instellingen > Abonnement > Abonnement pauseren of annuleren. Klik in de banner Verkoop je winkel op Exchange op Meer informatie.

Geschiktheid vermeldingen

Op dit moment kunnen alleen Shopify-bedrijven live vermeldingen aanmaken op Exchange. Als je een Shopify-bedrijf hebt, kun je het echter verkopen, ongeacht het aantal verkopen. Er is geen minimaal aantal verkopen vereist om je bedrijf op Exchange te kunnen vermelden.

Je moet aan de volgende eisen voldoen voordat je je bedrijf op Exchange kunt plaatsen:

• Alleen de Shopify winkeleigenaar heeft toegang tot de Exchange-app en kan deze installeren in een Shopify-winkel.
  • Je Shopify-account moet een betaald abonnement of een ontwikkelingsabonnementzijn. Dit omvat het onlinewinkel-abonnement Pause and Build van Shopify.
  • Je bedrijf mag zich niet op het Shopify Plus-abonnement bevinden. Als je bedrijf zich momenteel in Shopify Plus bevindt, moet je contact opnemen met je Shopify Plus-ondersteuning en de mogelijkheid bespreken om te onderhandelen over je contract en te downgraden naar een voor jou geschikt abonnement.
  • Je bedrijf kan zich niet in de proefperiode bevinden. Je moet een dag wachten nadat je je eerste Shopify-abonnementskosten hebt betaald om in aanmerking te komen.
  • Als je Shopify Payments gebruikt, moet je account een goede reputatie hebben. Als je bedrijf is verwijderd uit Shopify Payments, dan kun je je bedrijf niet vermelden op Exchange.
  • Als je Shopify Balance gebruikt, kun je je bedrijf niet vermelden op Exchange.
  • Je kunt geen actieve financiering van Shopify Capital hebben.
  • Je kunt geen open tickets hebben met het Shopify Risk-team, het Shopify Recovery-team of het Shopify Legal-team. Eventuele openstaande kwesties moeten worden opgelost voordat je je winkel te koop kunt aanbieden.
  • Alle vermeldingen moeten voldoen aan de servicevoorwaarden van Shopify en het Partner-programma.

Zie de Exchange-voorwaarden voor alle beperkingen met betrekking tot de Exchange Marketplace.

Je Exchange Marketplace-vermelding aanmaken

Vul een vermelding met informatie over je bedrijf in zodra je de Exchange Marketplace-app hebt geïnstalleerd, voordat je publiceert. Hier vind je enkele tips waarmee je een geweldige vermelding kunt maken. Dit zijn de basisstappen voor het maken van een volledige Exchange-vermelding:

1. Controleer je contactgegevens. Je e-mailadres wordt niet weergegeven voor klanten, maar hun vragen en antwoorden worden anoniem doorgestuurd naar je e-mailadres. Het e-mailadres dat je invult bij Instellingen > Gebruikers en machtigingen in je Shopify-beheercentrum wordt gebruikt voor alle Exchange en Escrow-meldingen. Het is belangrijk dat je toegang hebt tot deze mailbox. Als je dit e-mailadres wil bijwerken, neem dan voor hulp contact op met exchange-support@shopify.com.
  2. Selecteer een branche voor je bedrijf. Als je bedrijf zich in de categorie starter Store bevindt, kun je geen branche selecteren. Als je bedrijf minder dan $ 100 USD heeft aan geverifieerde verkopen, dan wordt deze automatisch in de categorie starter Store geplaatst. Bekijk onze gids voor het begrijpen van de omzetgegevens van je bedrijf voor meer informatie.
  3. Voer een beschrijving in voor je bedrijf. Gebruik dit om potentiële klanten belangrijke informatie te geven, inclusief details over het volgende: - je verkopen

• marketingstrategieën - doelmarkten
    • de geschiedenis van je bedrijf
    • waarom je hebt besloten om het bedrijf te verkopen
    • StorefrontAccessToken, als je een Partner bent die een development store verkoopt
  4. Controleer alle activa die bij de verkoop zijn inbegrepen. Meerdere activa zijn aantrekkelijk voor potentiële klanten. De volgende activa worden aanbevolen: - voorraad

• logo- en merkactiva
    • persoonlijke ondersteuning na verkoop
    • domeinen
    • productfoto's
    • accounts en links voor social media
    • leveranciers
  5. Exchange genereert automatisch een geschatte waarde voor je bedrijf, maar je kunt alle wijzigingen aanbrengen en de verkoopprijs instellen op een bedrag dat het beste past bij je bedrijf. De waarde is gebaseerd op informatie, zoals omzet en verkeer. De waarde is zichtbaar voordat een beoordeling van de vermelding wordt goedgekeurd. De verkoopprijs kan op elk moment worden ingesteld.

6. Exchange genereert automatisch een schermafbeelding van je onlinewinkel. Als je geautomatiseerde schermafbeelding niet meer actueel is, neem dan contact met ons via exchange-support@shopify.com om een verzoek voor een bijgewerkte schermafbeelding te doen. Je kunt ook je eigen schermafbeeldingen van verkoop- of verkeersrapporten, advertenties die je hebt gemaakt of andere activa uploaden waarin klanten mogelijk geïnteresseerd zijn.

7. Gebruik het gedeelte Bedrijfsverhaal om klanten de volgende informatie te geven: - een achtergrond over waarom je het bedrijf hebt gestart

• waarom je het bedrijf verkoopt
    • hoe je je bedrijf runt, zoals dagelijkse activiteiten, fulfillments van bestellingen, klantenservice, marketing of meer.
  8. Controleer of de verkeers- en prestatiegegevens van je winkel juist zijn om klanten een duidelijk inzicht te geven in de prestaties van je bedrijven. De gemiddelde maandelijkse inkomsten en gemiddelde sessies per maand van je winkel worden rechtstreeks uit je account gehaald en geverifieerd door Shopify. Jij bent verantwoordelijk voor de juiste informatie wat betreft je winst-, winstmarge- en gemiddelde verkopen per maand. We stellen voor dat je onze Berekening van je gemiddelde maandelijkse winsthandleiding volgt voor het bepalen van de winst en winstmarge van je winkel. Als je een fysieke voorraad hebt die bij de verkoop is inbegrepen, zorg er dan voor dat de waarde de winkelkosten van de voorraad zijn, niet de groothandelskosten.

9. Bij het invullen van de uitgaven van je winkel, neem dan alle kosten op die je bedrijf maakt. Dit omvat je Shopify-abonnement, betaalde apps, marketing, domeinen en andere vereiste uitgaven voor het beheren van je bedrijf.

10. De secties Advies van de verkoper zijn niet vereist om je vermelding goed te keuren.

De verkoop- en verkeersgegevens van je vermelding kunnen niet worden gewijzigd. Exchange toont alle verifieerbare verkoop- en verkeersgegevens in je vermelding.

Als je klaar bent, klik op de knop Publiceren. Je vermelding komt mogelijk in aanmerking voor een beoordelingsproces door het Exchange-ondersteuningsteam. Je wordt op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen die moeten worden doorgevoerd voordat je publiceert. Zodra je vermelding is goedgekeurd, is deze live op Exchange. Je ontvangt mogelijk al snel berichten van potentiële klanten!

Privévermeldingen

De optie om een privévermelding te maken, is beschikbaar voor bedrijven die ten minste USD 100 aan geverifieerde omzet hebben behaald. Exchange biedt de mogelijkheid een privévermelding te maken voor verkopers die geïnteresseerd zijn in de verkoop van hun bedrijf, maar die informatie zoals winkelnaam, socialmedia-accounts, schermafbeeldingen of URL's privé willen houden.

Potentiële klanten kunnen privévermeldingen verzenden om rechtstreeks meer informatie over het bedrijf van je te ontvangen.

Hoe wordt de waarde van mijn bedrijf berekend?

De waarderingsfunctie van Exchange beveelt een verkoopprijs aan de hand van een aantal factoren, waaronder de inkomsten van de afgelopen 12 maanden, het verkeer en andere features zoals volgers op social media of e-mailabonnees. Bedrijven met features waarvan is bewezen dat ze worden verkocht, worden hoger gewaardeerd door onze evaluatietool.

De waarde is gebaseerd op beperkte informatie en bevat mogelijk niet alle informatie die relevant is voor de waarde van je bedrijf. Je kunt de lijstprijs van je bedrijf bewerken om rekening te houden met alle informatie waar ons verwerker geen toegang toe heeft.

Vereisten van Exchange voor gebruikers

Het is ons doel om een eerlijke en veilige omgeving te bieden voor iedereen die een bedrijf op Exchange wil kopen of verkopen. Om dat te realiseren, hebben we de volgende vereisten en richtlijnen opgesteld:

• Je moet minstens 18 jaar oud zijn.
  • Als je in een van de volgende landen of regio's woont die escrow niet ondersteunen, kun je Exchange niet gebruiken: - Afghanistan, Algerije, Angola, Azerbeidzjan, Belarus, Burundi, Cambodja, Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Congo, de Democratische Republiek Congo, Cuba, Ivoorkust, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Ethiopië, Guinee, Guinee-Bissau, Haïti, Honduras, Islamitische Republiek Iran, Irak, Kazachstan, Democratische Volksrepubliek Korea, Kirgizië, Lao People's Democratic Republic, Libanon, Liberia, Libië, Moldavië, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Panama, Russische Federatie, Sierra Leone, Somalië, Zuid-Soedan, Soedan, Suriname, Syrische Arabische Republiek, Tadzjikistan, Oeganda, Oekraïne, Oezbekistan, Venezuela, Jemen, Zimbabwe

• Gebruik Exchange Marketplace niet om een product of dienst te promoten.

• Exchange Marketplace ondersteunt geen veilingen Van kopers wordt verwacht dat zij hun vraagprijs instellen en zich daar ook aan houden, zodat ze kopers niet in verwarring brengen en zo een negatieve ervaring creëren.

• Vraag niet naar of vermeld niet je persoonlijke e-mailadres, telefoonnummer of elke andere vorm van contactgegevens in een vermelding of communicatie, en verplaats het gesprek niet uit de Exchange Marketplace. Het is de bedoeling dat communicatie tussen kopers en verkopers alleen via Exchange plaatsvindt.

• Laat altijd Exchange het winkeleigendom voor je wijzigen.

• Exchange ondersteunt geen zoekopdrachten voor zakelijke samenwerkingen. Een bedrijf moet in zijn geheel te koop worden aangeboden om op Exchange te worden vermeld.

• Alle vermeldingen moeten uniek zijn en geen kopieën van bestaande Exchange-vermeldingen.

• Templates voor onlinewinkels die op Exchange worden verkocht, moeten uniek zijn. Om problemen met ontevreden kopers te voorkomen, is het belangrijk dat elk verkocht bedrijf geen gedupliceerde versie van een ander is.

• In tegenstelling tot gewone ontwikkelingswebshops die door partners worden gemaakt, komen bedrijven die op Exchange worden vermeld, niet in aanmerking voor een commissie.

• Je kunt worden onderworpen aan een "Ken je klant"-verzoek, om je identiteit te bevestigen.

• Moedig geen van beide partijen aan om een betalingstransactie te starten buiten de betalingsstroom van Exchange. Als een transactie buiten de flow van Exchange Marketplace Escrow.com wordt voltooid, kan Shopify je niet helpen met problemen die betrekking hebben op die transactie. Als je Escrow.com buiten Exchange gebruikt om te beginnen met een nieuwe transactie, wordt dit beschouwd als buiten de toegestane betalingsflow van Exchange. Voor alle officiële Exchange-transacties wordt exchange-payments@shopify.com vermeld als de makelaar in de Escrow.com-transactie.

Alle vermeldingen worden gecontroleerd door het Exchange-ondersteuningsteam. Overtreding van bovenstaande richtlijnen kan ertoe leiden dat je de mogelijkheid verliest om je bedrijf te vermelden, dus lees alles zorgvuldig door tijdens het opstellen van je vermelding.

Wanneer je bent geband van Exchange, kan dit besluit niet worden teruggedraaid. Deze beslissingen worden zorgvuldig genomen en beschermen uiteindelijk onze community van verkopers en klanten. Hoewel er andere online marktplaatsen zijn waar je je bedrijf kunt verkopen, kan Exchange geen uitzondering maken en je je bedrijf niet opnieuw te koop laten aanbieden.

Servicekosten

De berekende servicekosten bevinden zich in dezelfde sectie waar je je vermeldingsprijs invoert. Deze servicekosten worden in mindering gebracht op de uiteindelijke verkoopprijs die jij en de klant bepalen. De servicekosten zijn een combinatie van de Escrow-kosten en de geschatte Exchange-kosten, exclusief de standaard USD 10 uitbetalingskosten van Escrow. De kosten van Exchange worden geschat op basis van de uiteindelijke verkoopprijs van het bedrijf, maar wijzigen als de verkoper een lager of hoger bod accepteert. De uiteindelijke kosten worden weergegeven in de daadwerkelijke escrow-transactie.

Exchange brengt een servicevergoeding in rekening voor de succesvolle verkoop van je bedrijf via de betalingsprocedure van Exchange. Deze servicevergoeding is een combinatie van Escrow- en Exchange-vergoedingen die in mindering wordt gebracht op de opbrengst die je van de verkoop ontvangt. Er zijn geen kosten verbonden aan het vermelden van je bedrijf op Exchange en de vergoeding is alleen van toepassing als je je bedrijf succesvol verkoopt via de betalingsprocedure van Exchange. Voor onze servicevergoeding krijg je praktische ondersteuning bij je overdracht, een veilig betalingssysteem waarmee je gegarandeerd betaald krijgt via Escrow.com en de wetenschap dat je financiële informatie tijdens en na je verkoop wordt beschermd.

Om transparant te zijn over de vergoedingen die van toepassing zijn op een geslaagde verkoop schat Exchange het bedrag dat je mogelijk moet betalen wanneer je voor het eerst je vermelding maakt. De definitieve servicekosten worden bekendgemaakt nadat je een bod hebt geaccepteerd en een transactie in de betalingsstroom hebt gemaakt. Wanneer je kiest voor een verkoopprijs voor je bedrijf, moet je er rekening mee houden dat de servicekosten moeten worden betaald door jou, de persoon die het bedrijf verkoopt. Neem dat in overweging bij de verkoopprijs.

Categorieën bedrijven

Nadat je je vermelding hebt gepubliceerd, plaatst Exchange je vermelding automatisch in categorieën van bedrijfstype die je vermelding de meeste zichtbaarheid kunnen geven voor de juiste klanten.

Als je meer dan USD 100 aan geverifieerde verkopen (verkopen via Shopify) hebt gedaan, kun je het bedrijfstype van je vermelding kiezen. De opbrengst wordt aan het begin van elke maand bijgewerkt in de vermelding van de Exchange Marketplace. Deze bedrijfstakken bevatten Mode en kleding, Elektronica en gadgets, Gezondheid en schoonheid, enzovoort. Als je bedrijf minder dan USD 100 aan inkomsten heeft gegenereerd, kun je geen branche voor je bedrijf selecteren.

Naast Branche wordt je vermelding automatisch in veel andere categorieën geplaatst. Dit zijn de categorieën waarin je bedrijf kan worden weergegeven en wat in aanmerking komt voor weergave in deze categorieën.

Starterwinkels

Een Starterwinkel is een bedrijf dat wordt vermeld met verkopen van minder dan USD 100 geverifieerde omzet (dat is gemaakt via Shopify) en dat een maximum verkoopprijs heeft van USD 10.000. Als dit met je bedrijf het geval is, kun je geen branche kiezen bij het maken van je vermelding. Dit is de populairste categorie op Exchange en als je in deze categorie wordt geplaatst, krijgt je vermelding veel visibiliteit en vergroot je je kansen om te verkopen.

Dropshipping

Als je onlinewinkel een dropshipping-app heeft geïnstalleerd, wordt deze automatisch in de categorie Dropshipping op Exchange geplaatst. Dropshipping-apps omvatten Oberlo, Spocket, Modalyst en meer. Je bedrijf vertrouwt mogelijk niet op deze apps als een primaire fulfillmentmethode, maar wordt weergegeven in de dropshipping-categorie om klanten te helpen die een bedrijf willen laten betalen met dropshipping.

Gevestigde bedrijven

Als je bedrijf meer dan USD 20.000 aan inkomsten heeft gegenereerd, dan wordt je vermelding toegevoegd aan de categorie Gevestigde winkel. Wanneer klanten deze categorie bekijken, kunnen ze de selectie ook filteren op bedrijfstype dat je selecteert bij het maken van je vermelding.

Bedrijven die apps voor Print on demand hebben geïnstalleerd, zoals Printful of Teelaunch, worden automatisch in deze categorie geplaatst. Hiermee weten klanten die geïnteresseerd zijn in het runnen van een bedrijf dat Print on demand kan verzorgen dat je vermelding geschikt is voor hen.

Voorraad

Als je de optie hebt geselecteerd om fysieke voorraad op te nemen in je verkoop, wordt je vermelding weergegeven in de categorie Voorraad. Dit wordt geselecteerd wanneer je je vermeldingen maakt.

Partnerwinkels

Een bedrijf dat door een partner is gebouwd en nog niet door een afzonderlijke bedrijfseigenaar is beheerd, wordt in de categorie Partnerwinkels geplaatst. Partners zijn professionele ontwerpers, ontwikkelaars, marketeers en influencers die deel uitmaken van het Partner-programma van Shopify. Wat deze bedrijven anders maakt, is dat ze zijn ingesteld met alles wat je nodig hebt om te gaan verkopen en zijn gebouwd voor mensen die op zoek zijn naar een kant-en-klare onlinewinkel. Deze bedrijven hebben geen vorige eigenaar gehad, behalve de partner die ze heeft gemaakt.

Een vermelding uit een categorie verwijderen

Je kunt geen wijzigingen aanbrengen in welke categorieën je vermelding wordt weergegeven. Exchange heeft dit systeem ontworpen om alle vermeldingen een maximale blootstelling aan potentiële klanten te geven. Als je denkt dat je vermelding niet n een categorie thuishoort, kun je het beste je beschrijving gebruiken om klanten te laten weten wat voor soort bedrijf het is.

Uitgelichte en gepromote vermeldingen

Slechts een beperkt aantal vermeldingen kan tegelijkertijd op Exchange worden weergegeven. Eén tot drie hoogwaardige vermeldingen van elke categorie worden tegelijkertijd weergegeven, waarvan er enkele op de homepage verschijnen. De bedrijven die worden vermeld, worden vaak geroteerd om kwaliteitsvermeldingen exposure te geven aan de duizenden klanten die dagelijks Exchange gebruiken.

Uitgelichte vermeldingen worden niet handmatig gekozen. Exchange gebruikt een tool die automatisch topvermeldingen selecteert om op aanbevolen plekken op de marktplaats te plaatsen. Deze tool analyseert je vermelding op informatie die belangrijk is voor onze klanten, en houdt rekening met het aantal klanten dat je vermelding bekijkt en aanspreekt.

Verbeter je kans om uitgelicht te worden

Iedereen die zijn bedrijf op exchange te koop aanbiedt, hoopt uitgelicht te worden, maar met beperkte ruimte kan niet elke vermelding worden gepromoot. Er zijn wel wijzigingen die je in je vermelding kunt aanbrengen, waardoor je kansen om uitgelicht te worden aanzienlijk worden verbeterd.

De volgende suggesties zijn om je te helpen een kwaliteitsvermelding te maken die de aandacht van klanten trekken:

• Spendeer minstens 280 woorden aan de beschrijving van je vermelding. Het is belangrijk om de beschrijving te gebruiken om je bedrijf en reden voor verkoop nauwkeurig uiteen te zetten. Als je op zoek bent naar hulp bij het bedenken van wat je in de beschrijving van je vermelding wilt opnemen, kun je ons artikel lezen overwat je in je vermelding moet opnemen.
  • Probeer de bestellingsafhandeling en de gebruikelijke bedrijfsactiviteiten niet te stoppen zodra je een vermelding opgeeft. Blijf gewoon goed verkopen.
  • Registreer een aangepast domein bij je onlinewinkel en voeg dit toe aan de verkoop.
  • Breng klanten op de hoogte van alle andere artikelen die je bij de verkoop toevoegt. Dit kunnen social media-accounts zijn, productfoto's, persoonlijke ondersteuning na de verkoop, enz.
  • Upload kwaliteitsfoto's naar je vermelding. Een schermafbeelding van je onlinewinkel is geweldig, maar het uploaden van extra schermafbeeldingen is nog beter.

Uitgelichte bedrijven worden elke dag bijgewerkt om nieuwe hoogwaardige aanbiedingen weer te geven. Exchange stuurt ook een wekelijkse e-mail waarin een aantal samengestelde bedrijfsvermeldingen wordt gepromoot die mensen momenteel zoeken. Exchange heeft momenteel niet de mogelijkheid om te betalen om je vermelding te laten promoten, het verkrijgen van uitgelichte advertenties is gratis.

Blijven verkopen terwijl je bedrijf wordt vermeld.

Bedrijven die nog steeds verkopen terwijl ze te koop staan op Exchange hebben een grotere kans om te verkopen. Dit toont klanten aan dat het bedrijf nog steeds actief en gezond is, waardoor het des te aantrekkelijker wordt om te kopen. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van alle verkopen terwijl je de eigenaar bent.

Je kunt een bedrijf niet sluiten wanneer het eenmaal wordt vermeld

Je bedrijf moet open zijn en een betaald abonnement hebben om op Exchange te verkopen. Op deze manier kunnen potentiële klanten nog steeds je website bezoeken om te beslissen of ze deze willen kopen. Je kunt ook blijven verkopen terwijl je je bedrijf vermeldt, waardoor je je kansen om je bedrijf te verkopen vergroot.

Je Exchange-vermelding verwijderen

Als je hebt besloten dat je niet langer wilt dat je bedrijf te koop wordt aangeboden op Exchange, kun je deze stappen volgen om je vermelding te verwijderen:

1. Log in op je Shopify-account en ga naar je Apps.
  2. Klik op de Exchange Marketplace-app.
  3. Klik op het tabblad Vermelding.
  4. Klik op de knop Ongedaan maken en bevestig.

Je vermeldingsgegevens worden opgeslagen in het geval je besluit je vermelding in de toekomst opnieuw te publiceren. Als je besluit je bedrijf niet te verkopen op Exchange en je je bedrijf sluit, wordt je vermelding automatisch ongedaan gemaakt.