De koper toestemmingen voor medewerkers toekennen

Voordat je koper de nieuwe eigenaar van je bedrijf wordt, heeft die zelf medewerkerstoestemmingen nodig. Het enige wat je nodig hebt, is de volledige naam en het e-mailadres van de koper. Die worden aan je bekendgemaakt tijdens de fase van de overdracht van activa. Het is belangrijk dat het e-mailadres dat voor de medewerker wordt gebruikt, exact overeenkomt met wat jij in je Exchange-app ziet. Als er een ander e-mailadres wordt gebruikt, kan de procedure niet worden voortgezet in de Exchange-app.

Nadat de uitnodiging is verzonden, moet de koper zijn e-mail controleren op de link om zijn account te activeren. Zij zijn verantwoordelijk voor het aanmaken van hun wachtwoord wanneer zij hun account activeren.

Accountmachtigingen voor kopers

De medewerker heeft standaard volledige machtigingen, wat betekent dat ze toegang hebben tot alles behalve je factuur- en betalingsinformatie.

Het is aan u om te bepalen welk type rechten de koper moet hebben. We raden aan volledige rechten toe te staan, zodat de koper zijn inspectieperiode grondig kan uitvoeren. Als u zich zorgen maakt over privacykwesties, kunt u ervoor zorgen dat de koper een geheimhoudingsovereenkomst ondertekent.

Exchange zorgt ervoor dat je koper de nieuwe winkeleigenaar wordt.

Belangrijk: je moet nooit de inloggegevens van je winkeleigenaar delen of zelf de koper tot winkeleigenaar maken. Dat kan leiden tot een permanent verbod op het gebruik van Exchange, zoals vermeld in onze richtlijnen.