De koper toestemmingen voor medewerkers toekennen

Voordat je koper de nieuwe eigenaar van je bedrijf wordt, heeft deze zelf medewerkerstoestemmingen nodig. Het enige wat je nodig hebt, is de volledige naam en het e-mailadres van de koper. Die worden aan je bekendgemaakt tijdens de fase van de overdracht van activa. Het is belangrijk dat het e-mailadres dat voor de medewerker wordt gebruikt, exact overeenkomt met wat je in je Exchange-app ziet. Als er een ander e-mailadres wordt gebruikt, kan de procedure niet worden voortgezet in de Exchange-app.

Nadat de uitnodiging is verzonden, moet de koper zijn e-mail controleren op de link om zijn account te activeren. Zij zijn verantwoordelijk voor het aanmaken van hun wachtwoord wanneer zij hun account activeren.

Accountmachtigingen voor kopers

De medewerker heeft standaard volledige machtigingen, wat betekent dat ze toegang hebben tot alles behalve je factuur- en betalingsinformatie.

Het is aan jouom te bepalen welk type rechten de koper moet hebben. We raden aan volledige rechten toe te staan, zodat de koper zijn inspectieperiode grondig kan uitvoeren. Als je je zorgen maakt over privacykwesties, kun je ervoor zorgen dat de koper een geheimhoudingsovereenkomst ondertekent.

Wanneer de Escrow-transactie is voltooid, maakt het Shopify-accounts-team je koper de nieuwe eigenaar van de winkel

Belangrijk: deel nooit de accountgegevens van je winkeleigenaar en maak nooit zelf de koper tot winkeleigenaar. Dat kan leiden tot een permanent verbod van Exchange Marketplace, zoals vermeld in vereisten van Exchange voor gebruikers.