Betalingen ontvangen via Exchange

Accepteer een aanbod van een koper dat u bevalt en creëer vervolgens de transactie in de Exchange Marketplace-app.

Exchange werkt samen met Escrow.com om de veiligste en efficiëntste manier aan te bieden om betaald te krijgen. Gebruik de betalingsprocedure van Exchange om uw account te laten overdragen aan uw koper en betaald te krijgen.

Accounts instellen en betalingen accepteren

In dit gedeelte wordt beschreven hoe u een aanbod van een koper kunt accepteren en de verkoop van uw bedrijf kunt afronden. Exchange draagt uw bedrijf pas veilig over nadat u uw betaling hebt ontvangen door dit proces te voltooien. Al het geld dat u verschuldigd is van de verkopen die zijn gedaan terwijl u de winkeleigenaar was, wordt ook aan u uitbetaald.

Als u geplande betalingen of tegoeden hebt bij Shopify Payments, ontvangt u het geld zoals gepland op voorwaarde dat u uw account correct overdraagt. Het Shopify Accounts-team zorgt ervoor dat betalingen worden overgemaakt naar de bankrekening die u had geregistreerd bij Shopify Payments.

Stap 1: De koper stuurt een aanbod

Eerst stuurt de koper u een bericht waarin hij interesse toont om uw bedrijf te kopen. U moet op dit bericht reageren voordat zij u een bod kunnen sturen. Dit bod moet minimaal 80% van uw prijs zijn. U krijgt vervolgens een melding dat een koper u een bod heeft gestuurd en u moet deze bekijken op het tabblad Inbox in de Exchange-app.

Navigeer naar het bericht van de koper om de banner met het aanbod te bekijken, die een knop bevat om het aanbod te accepteren.

Stap 2: Het aanbod accepteren en een transactie aanmaken

Klik op de knop Aanbod accepteren om het gewenste aanbod te accepteren. U wordt vervolgens gevraagd een nieuwe transactie te maken in de Exchange-app.

Verstrek de volgende gegevens om de transactie te starten:

• Beschrijving: Dit veld wordt gebruikt om precies te beschrijven wat u aan de koper overhandigt. Dit omvat het Shopify-account, domeinnamen, socialmedia-accounts, voorraad en alles wat verder nog van toepassing is.

• Inspectieperiode: Dit is een periode die de koper krijgt om de bedrijfsactiva te inspecteren en te beoordelen. De inspectieperiode kan variëren van 3 tot 30 dagen. Op elk moment tijdens de inspectieperiode kan de koper ervoor kiezen de bedrijfsactiva te accepteren en de inspectieperiode te beëindigen. Nadat dit gebeurt, gaat Escrow.com over tot het uitbetalen van uw betaling. Het eigendom van uw Shopify-account wordt binnen 3 werkdagen door het Shopify Accounts-team overgedragen aan de koper.

• Verkoopprijs: Dit is de uiteindelijke prijs voor uw bedrijf. Het bedrag van het bod van de koper wordt automatisch toegevoegd aan dit veld. De servicekosten worden berekend en weergegeven onder uw verkoopprijs. Zie Uw bedrijf te koop aanbieden op Exchange voor meer informatie over onze servicekosten.

Stap 3: Uw Exchange-account koppelen aan Escrow.com

Nadat u de informatie over de verkoop hebt ingevuld en de transactie hebt gemaakt, ontvangt u een e-mail waarin u wordt gevraagd een Escrow.com-account te koppelen en uw bankgegevens toe te voegen. Wanneer u zich aanmeldt voor een Escrow-account, moet u hetzelfde e-mailadres gebruiken waarnaar de link aan u is verstuurd. Als u zich aanmeldt met een ander e-mailadres, is uw transactie niet gekoppeld aan de Exchange-app. Als er al een Escrow.com-account is gekoppeld aan het e-mailadres van uw winkeleigenaar, kunt u op de knop Aanmelden klikken.

Nadat u uw account hebt aangemaakt, wordt u gevraagd een uitbetalingsmethode te selecteren. Hier ontvangt u de betalingen van uw kopers aan het einde van de transactie.

U heeft drie opties om betalingen te ontvangen: elektronische ACH-cheque, binnenlandse overboeking of internationale overboeking. Als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt, kunt u betalingen alleen ontvangen via internationale bankoverschrijving. Voor alle transacties, ook die buiten de VS, geldt een voorschotvergoeding van $ 10.

Wanneer u uw bankrekeninggegevens toevoegt, stelt Escrow.com uw koper op de hoogte dat hij de betaling nu kan doen. Zodra Escrow de betaling van de koper heeft ontvangen, stuurt Exchange u een e-mail met instructies over hoe u verder kunt gaan.

Stap 4: De koper betaalt

Nadat de bovenstaande stappen zijn voltooid, ontvangt uw koper een e-mail van Escrow.com met het verzoek om te betalen. De koper kan betalen met een creditcard, bankoverschrijving of PayPal. Hier is een volledige lijst met ondersteunde landen.

Wanneer Escrow.com de betaling van de koper ontvangt en veiligstelt, ontvangt u per e-mail een melding.

Als u wijzigingen moet aanbrengen in de Escrow-mijlpalen nadat de transactie is gemaakt, kunt u contact opnemen met Escrow-ondersteuning om deze wijzigingen aan te vragen. Nadat zowel de koper als de verkoper instemmen met de wijzigingen, zal Escrow deze toepassen.

Stap 5: Activa overbrengen naar de koper

Nadat u een e-mail hebt ontvangen waarin staat dat Escrow.com de betaling van de koper heeft ontvangen, is de volgende stap het overboeken van activa die u bent overeengekomen om aan de koper te verkopen.

U moet eerst medewerkertoestemming geven aan uw koper. De medewerker moet worden aangemaakt met behulp van het e-mailadres dat is gekoppeld aan het profiel van de koper. Kopers kunnen niet vragen dat een medewerker wordt aangemaakt met een ander e-mailadres. Het Exchange-systeem leest alleen dat een medewerker met succes is toegevoegd en geactiveerd zodra het overeenkomt met het e-mailadres dat is gekoppeld aan het profiel van de koper.

De koper heeft medewerkerstoestemmingen nodig om het Shopify-account goed te kunnen inspecteren. De koper wordt pas de winkeleigenaar van het Shopify-account zodra hij/zij alle Escrow-mijlpalen heeft geaccepteerd. Wanneer de Escrow-mijlpalen eenmaal zijn geaccepteerd, krijgt Escrow de instructie het geld van de koper aan u uit te betalen en maakt het Shopify Accounts-team de koper binnen 3 werkdagen tot de nieuwe winkeleigenaar.

Naast uw Shopify-eigenaarsaccount moet u mogelijk ook resterende activa (zoals socialmedia-accounts en domeinen) overdragen en app-accountgegevens bijwerken.

Een Facebook-bedrijfspagina overdragen

Voordat u het eigendom van uw Facebook-bedrijfspagina kunt overdragen, moet uw koper een Facebook-account hebben en de bedrijfspagina leuk vinden of uw Facebook-vriend zijn. Vervolgens kunt u uw koper een beheerder van de Facebook-pagina maken.

Stappen:

1. Ga naar de Facebook-pagina vanuit uw Facebook-account.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Paginarollen.
  4. Voeg in het gedeelte Een nieuwe paginarol toewijzen de naam van uw koper toe en voeg hem toe als een beheerder.

Zodra uw koper een beheerder van de pagina is, kunt u in het gedeelte Bestaande paginarollen ervoor kiezen uzelf als beheerder te verwijderen.

Een Instagram-account overdragen

Als u ermee hebt ingestemd om het Instagram-account van uw bedrijf op te nemen in uw aanbiedingen, bent u verantwoordelijk voor het overdragen van het eigendom van het account aan het bedrijf tijdens het overdrachtsproces.

Stappen:

1. Open de Instagram-app op uw mobiele apparaat en ga naar Settings.
  2. Schakel tweestapsverificatie uit als deze is ingeschakeld. U doet dit door te tikken op de link Two-factor Authentication onder Settings > Privacy and security.
  3. Tik in Settings op Linked accounts. Zorg ervoor dat uw koper toegang heeft tot alle accounts die u wilt overdragen die hier worden vermeld (bijvoorbeeld een Facebook-bedrijfspagina of Twitter-account). Als er gekoppelde accounts zijn die u niet overdraagt aan uw koper, verwijdert u deze hier.
  4. Tik onder Settings op Payments. Verwijder alle geregistreerde creditcards of pincodes.
  5. Ga naar Edit Profile > Private information om de geregistreerde contactgegevens te zien.
  6. Verwijder het telefoonnummer en bewerk het e-mailadres zodat dit overeenkomt met het e-mailadres van de koper.
  7. Tik op Done.  Als Instagram een e-mail stuurt waarin u wordt gevraagd de wijziging in profielgegevens te bevestigen, stuur deze e-mail dan door naar de koper zodat hij dit zelf kan bevestigen.

Voor de meeste andere socialmedia-accounts moet u de aanmeldingsgegevens voor uw koper wijzigen.

Domeinnamen overdragen

Als u akkoord gaat met het verkopen van domeinnamen die aan uw winkel zijn gekoppeld en u uw domein via Shopify hebt gekocht, kunt u het eigendom daarvan overdragen via de Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Online winkel > Domeinen.
  2. Klik op de link Beheren naast het domein dat u wilt overdragen.
  3. Klik op de pagina Beheren op Bewerken naast Gegevens registrar.
  4. Verander de informatie in de naam en contactgegevens van uw koper.

Nadat het eigendom is overgedragen aan uw koper en hij de nieuwe winkeleigenaar is, worden alle kosten voor domeinverlenging bij hem in rekening gebracht. Als u uw domein hebt gekocht via een externe host zoals GoDaddy of Namecheap, neem dan contact op met de domeinhost voor informatie over het overdragen van het eigendom van de domeinnaam aan uw koper.

Sommige apps bevatten mogelijk uw persoonlijke contactgegevens. Zorg er dus voor dat u elke app controleert, en werk ze met de informatie van uw koper bij.

Update Oberlo instellingen

Als uw bedrijf gebruikmaakt van Oberlo om bestellingen te vervullen, zorg er dan voor dat uw koper toegang heeft tot hetzelfde Oberlo-account zodra hij of zij de nieuwe bedrijfseigenaar is geworden.

Stappen:

1. Ga naar Apps > Oberlo.

2. Klik in Oberlo op uw profielnaam en klik vervolgens op Profiel.

3. Verander Uw naam en E-mail naar de informatie van uw koper.

4. Maak een nieuw uniek wachtwoord voor de koper. Geef dit wachtwoord aan uw koper, want hij moet het wijzigen zodra hij de nieuwe eigenaar van de Shopify-winkel is geworden.

5. Klik op Save profile.

Wat te doen als de koper al een Oberlo-account heeft:

Oberlo beperkt het aantal accounts dat hetzelfde e-mailadres kan gebruiken tot één. Als het e-mailadres van uw koper al wordt gebruikt door een Oberlo-account, zijn er twee opties:

• U kunt de koper vragen om het e-mailadres dat voor de andere Oberlo-account wordt gebruikt, te wijzigen in iets anders. Dit maakt het e-mailadres vrij zodat het kan worden gebruikt op het Oberlo-account dat u overdraagt.
  • Als alternatief kunt u de koper vragen of er een ander, ongebruikt e-mailadres is dat gebruikt kan worden voor het Oberlo-account dat u overdraagt.

Printful-account overzetten

Draag het eigendom van de Printful-app over aan uw koper als uw bedrijf afhankelijk is van deze app om bestellingen te vervullen. Controleer eerst of uw creditcard uit het account is verwijderd en wijzig vervolgens de aanmeldingsgegevens van het account.

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Apps > Printful.
  2. Klik op uw naam en klik vervolgens op Facturering.
  3. Klik op de X naast uw betaalmethode om te verwijderen.
  4. Neem al het geld op dat in uw Printful-wallet zit.
  5. Klik in de Printful-app op uw naam en klik vervolgens op Instellingen.
  6. Wijzig het wachtwoord in een generiek wachtwoord dat met uw koper moet worden gedeeld wanneer de overdracht is voltooid. U zult gevraagd worden uw oude wachtwoord in te voeren en vervolgens om een nieuw wachtwoord te creëren.
  7. Wijzig de Volledige naam in de naam van uw koper en klik op Wijzigingen opslaan.
  8. Wijzig het e-mailadres in het e-mailadres van de koper dat ze gebruiken als medewerker. Er wordt een e-mail verzonden naar uw koper. Wanneer uw koper de wijzigingen accepteert, ziet u het nieuwe e-mailadres in uw instellingen.
  9. Zodra het e-mailadres van de koper in uw accountinstellingen wordt weergegeven, laat u hem weten dat u de accountgegevens voor de Printful-app heeft gewijzigd. U kunt het nieuwe e-mailadres en wachtwoord dat u heeft gemaakt, met de koper delen. Nu kan de koper het wachtwoord wijzigen.

Stap 6: Koper accepteert de activa

Nadat u alle overeengekomen activa hebt verstuurd en de koper ze heeft ontvangen en de inspectie heeft uitgevoerd, moet de koper alle activa als geaccepteerd markeren.

Zodra de koper accepteert, ontvangt u een e-mail om u te laten weten dat uw betaling onderweg is. Betalingen van Escrow.com gaan per overschrijving en het kan tot 5 werkdagen duren voordat deze in uw account worden weergegeven.

Stap 7: Het Shopify Accounts-team draagt het eigendom van het bedrijf over

Op dit moment wordt Exchange op de hoogte gesteld dat de transactie is voltooid en wordt de koper gewijzigd van medewerker naar de winkeleigenaar. Overdracht van eigendom vindt plaats binnen 3 dagen.

Het Shopify Accounts-team verwijdert uw creditcard en schakelt uw Shopify Payments-account uit, zodat de nieuwe eigenaar zijn eigen financiële informatie kan invoeren. Zie Uw bedrijf overdragen om te leren hoe het eigendomsoverdrachtproces werkt. U ontvangt een melding per e-mail zodra de overdracht is voltooid.

Voordelen van het gebruik van Escrow

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom u Escrow-betalingen moet gebruiken wanneer u uw bedrijf verkoopt:

• Er is geen risico dat uw koper een terugvordering indient nadat u uw bedrijf aan hen heeft overgedragen. Alle Escrow-transacties zijn definitief.
  • Escrow en Exchange werken samen om eventuele geschillen die tijdens de verkoop zouden kunnen ontstaan, te beslechten.
  • Escrow beschermt u tegen frauduleuze kopers door hun betaling te beveiligen en te controleren.
  • Exchange kan uw financiële gegevens beschermen en het eigendom van uw bedrijf veilig overdragen.