Betalingen ontvangen via Exchange

Accepteer een aanbod van een koper dat je bevalt en creëer vervolgens de transactie in de Exchange Marketplace-app.

Exchange werkt samen met Escrow.com om de veiligste en efficiëntste manier aan te bieden om betaald te krijgen. Gebruik de betalingsprocedure van Exchange om je account te laten overdragen aan je koper en betaald te krijgen.

Accounts instellen en betalingen accepteren

In dit gedeelte wordt beschreven hoe je een aanbod van een koper kunt accepteren en de verkoop van je bedrijf kunt afronden. Exchange draagt je bedrijf pas veilig over nadat je je betaling hebt ontvangen door dit proces te voltooien. Al het geld dat je verschuldigd is van de verkopen die plaatsvonden terwijl jij de winkeleigenaar was, wordt ook aan jou uitbetaald.

Als je geplande betalingen of tegoeden hebt bij Shopify Payments, ontvang je het geld zoals gepland op voorwaarde dat je je account correct overdraagt. Het Shopify Accounts-team zorgt ervoor dat betalingen worden overgemaakt naar de bankrekening die je had geregistreerd bij Shopify Payments.

Stap 1: De koper stuurt een aanbod

Eerst stuurt de koper je een bericht waarin hij of zij interesse toont om je bedrijf te kopen. Je moet op dit bericht reageren voordat hij of zij je een bod kan sturen. Dit bod moet minimaal 80% van je prijs zijn. Je krijgt vervolgens een melding dat een koper je een bod heeft gestuurd. Bekijk dit op het tabblad Inbox in de Exchange-app.

Navigeer naar het bericht van de koper om de banner met het aanbod te bekijken, die een knop bevat om het aanbod te accepteren.

Stap 2: Het aanbod accepteren en een transactie aanmaken

Klik op de knop Aanbod accepteren om het gewenste aanbod te accepteren. Je wordt vervolgens gevraagd een nieuwe transactie te maken in de Exchange-app.

Verstrek de volgende gegevens om de transactie te starten:

• Beschrijving: Dit veld wordt gebruikt om precies te beschrijven wat je aan de koper overhandigt. Dit omvat het Shopify-account, domeinnamen, socialmedia-accounts, voorraad en alles wat verder nog van toepassing is.

• Inspectieperiode: Dit is een periode die de koper krijgt om de bedrijfsactiva te inspecteren en te beoordelen. De inspectieperiode kan variëren van 3 tot 30 dagen. Op elk moment tijdens de inspectieperiode kan de koper ervoor kiezen de bedrijfsactiva te accepteren en de inspectieperiode te beëindigen. Nadat dit gebeurt, gaat Escrow.com over tot het uitbetalen van je betaling. Het eigendom van je Shopify-account wordt binnen 3 werkdagen door het Shopify Accounts-team overgedragen aan de koper.

• Verkoopprijs: Dit is de uiteindelijke prijs voor je bedrijf. Het bedrag van het bod van de koper wordt automatisch toegevoegd aan dit veld. De servicekosten worden berekend en weergegeven onder je verkoopprijs. Zie Je bedrijf te koop aanbieden op Exchange voor meer informatie over onze servicekosten.

Stap 3: Je Exchange-account koppelen aan Escrow.com

Nadat je de informatie over de verkoop hebt ingevuld en de transactie hebt gemaakt, ontvang je een e-mail waarin je wordt gevraagd een Escrow.com-account te koppelen en je bankgegevens toe te voegen. Wanneer je je aanmeldt voor een Escrow-account, moet je hetzelfde e-mailadres gebruiken waarnaar de link aan je is verstuurd. Als je je aanmeldt met een ander e-mailadres, is je transactie niet gekoppeld aan de Exchange-app. Als er al een Escrow.com-account is gekoppeld aan het e-mailadres van je winkeleigenaar, kun je op de knop Aanmelden klikken.

Nadat je je account hebt aangemaakt, wordt je gevraagd een uitbetalingsmethode te selecteren. Hier ontvang je de betalingen van je kopers aan het einde van de transactie.

Je hebt drie opties om betalingen te ontvangen: elektronische ACH-cheque, binnenlandse overboeking of internationale overboeking. Als je je buiten de Verenigde Staten bevindt, kun je betalingen alleen ontvangen via internationale bankoverschrijving. Voor alle transacties, ook die buiten de VS, geldt een uitbetalingsvergoeding van $ 10.

Wanneer je je bankrekeninggegevens toevoegt, stelt Escrow.com je koper op de hoogte dat hij de betaling nu kan doen. Zodra Escrow de betaling van de koper heeft ontvangen, stuurt Exchange je een e-mail met instructies over hoe je verder kunt gaan.

Stap 4: De koper betaalt

Nadat de bovenstaande stappen zijn voltooid, ontvangt je koper een e-mail van Escrow.com met het verzoek om te betalen. De koper kan betalen met een creditcard, bankoverschrijving of PayPal. Hier is een volledige lijst met ondersteunde landen.

Wanneer Escrow.com de betaling van de koper ontvangt en veiligstelt, ontvang je per e-mail een melding.

Als je wijzigingen moet aanbrengen in de Escrow-mijlpalen nadat de transactie is gemaakt, kun je contact opnemen met Escrow-ondersteuning om deze wijzigingen aan te vragen. Nadat zowel de koper als de verkoper instemmen met de wijzigingen, zal Escrow deze toepassen.

Stap 5: Activa overbrengen naar de koper

Nadat je een e-mail hebt ontvangen waarin staat dat Escrow.com de betaling van de koper heeft ontvangen, is de volgende stap het overboeken van activa die je bent overeengekomen om aan de koper te verkopen.

Je moet eerst medewerkertoestemming geven aan je koper. De medewerker moet worden aangemaakt met behulp van het e-mailadres dat is gekoppeld aan het profiel van de koper. Kopers kunnen niet vragen dat een medewerker wordt aangemaakt met een ander e-mailadres. Het Exchange-systeem leest alleen dat een medewerker met succes is toegevoegd en geactiveerd zodra het overeenkomt met het e-mailadres dat is gekoppeld aan het profiel van de koper.

De koper heeft medewerkerstoestemmingen nodig om het Shopify-account goed te kunnen inspecteren. De koper wordt pas de winkeleigenaar van het Shopify-account zodra hij/zij alle Escrow-mijlpalen heeft geaccepteerd. Wanneer de Escrow-mijlpalen eenmaal zijn geaccepteerd, krijgt Escrow de instructie het geld van de koper aan je uit te betalen en maakt het Shopify Accounts-team de koper binnen 3 werkdagen tot de nieuwe winkeleigenaar.

Naast je Shopify-eigenaarsaccount moet je mogelijk ook resterende activa (zoals socialmedia-accounts en domeinen) overdragen en app-accountgegevens bijwerken.

Een Facebook-bedrijfspagina overdragen

Voordat je het eigendom van je Facebook-bedrijfspagina kunt overdragen, moet je koper een Facebook-account hebben en de bedrijfspagina leuk vinden of je Facebook-vriend zijn. Vervolgens kun je je koper een beheerder van de Facebook-pagina maken.

Stappen:

1. Ga naar de Facebook-pagina vanuit je Facebook-account.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Paginarollen.
  4. Voeg in het gedeelte Een nieuwe paginarol toewijzen de naam van je koper toe en voeg hem toe als een beheerder.

Zodra je koper een beheerder van de pagina is, kun je in het gedeelte Bestaande paginarollen ervoor kiezen jezelf als beheerder te verwijderen.

Een Instagram-account overdragen

Als je ermee hebt ingestemd om het Instagram-account van je bedrijf op te nemen in je aanbiedingen, ben je verantwoordelijk voor het overdragen van het eigendom van het account aan het bedrijf tijdens het overdrachtsproces.

Stappen:

1. Open de Instagram-app op je mobiele apparaat en ga naar Settings.
  2. Schakel tweestapsverificatie uit als deze is ingeschakeld. Je doet dit door te tikken op de link Two-factor Authentication onder Settings > Privacy and security.
  3. Tik in Settings op Linked accounts. Zorg ervoor dat je koper toegang heeft tot alle accounts die je wilt overdragen die hier worden vermeld (bijvoorbeeld een Facebook-bedrijfspagina of Twitter-account). Als er gekoppelde accounts zijn die je niet overdraagt aan je koper, verwijder deze dan hier.
  4. Tik onder Settings op Payments. Verwijder alle geregistreerde creditcards of pincodes.
  5. Ga naar Edit Profile > Private information om de geregistreerde contactgegevens te zien.
  6. Verwijder het telefoonnummer en bewerk het e-mailadres zodat dit overeenkomt met het e-mailadres van de koper.
  7. Tik op Done.  Als Instagram een e-mail stuurt waarin je wordt gevraagd de wijziging in profielgegevens te bevestigen, stuur deze e-mail dan door naar de koper zodat hij dit zelf kan bevestigen.

Voor de meeste andere socialmedia-accounts moet je de aanmeldingsgegevens voor je koper wijzigen.

Domeinnamen overdragen

Als je akkoord gaat met het verkopen van domeinnamen die aan je winkel zijn gekoppeld en je je domein via Shopify hebt gekocht, kun je het eigendom daarvan overdragen via het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Domeinen.
  2. Klik op de link Beheren naast het domein dat je wilt overdragen.
  3. Klik op de pagina Beheren op Bewerken naast Gegevens registrar.
  4. Verander de informatie in de naam en contactgegevens van je koper.

Nadat het eigendom is overgedragen aan je koper en hij/zij de nieuwe winkeleigenaar is, worden alle kosten voor domeinverlenging bij hem/haar in rekening gebracht. Als je je domein hebt gekocht via een externe host zoals GoDaddy of Namecheap, neem dan contact op met de domeinhost voor informatie over het overdragen van het eigendom van de domeinnaam aan je koper.

Sommige apps bevatten mogelijk je persoonlijke contactgegevens. Zorg er dus voor dat je elke app controleert, en werk ze met de informatie van je koper bij.

Update Oberlo instellingen

Als je bedrijf gebruikmaakt van Oberlo om bestellingen te vervullen, zorg er dan voor dat je koper toegang heeft tot hetzelfde Oberlo-account zodra hij of zij de nieuwe bedrijfseigenaar is geworden.

Stappen:

1. Ga naar Apps > Oberlo.

2. Klik in Oberlo op je profielnaam en klik vervolgens op Profiel.

3. Verander Je naam en E-mail naar de informatie van je koper.

4. Maak een nieuw uniek wachtwoord voor de koper. Geef dit wachtwoord aan je koper, want hij moet het wijzigen zodra hij de nieuwe eigenaar van de Shopify-winkel is geworden.

5. Klik op Save profile.

Wat te doen als de koper al een Oberlo-account heeft:

Oberlo beperkt het aantal accounts dat hetzelfde e-mailadres kan gebruiken tot één. Als het e-mailadres van je koper al wordt gebruikt door een Oberlo-account, zijn er twee opties:

• Je kunt de koper vragen om het e-mailadres dat voor de andere Oberlo-account wordt gebruikt, te wijzigen in iets anders. Dit maakt het e-mailadres vrij zodat het kan worden gebruikt op het Oberlo-account dat je overdraagt.
  • Als alternatief kun je de koper vragen of er een ander, ongebruikt e-mailadres is dat gebruikt kan worden voor het Oberlo-account dat je overdraagt.

Printful-account overzetten

Draag het eigendom van de Printful-app over aan je koper als je bedrijf afhankelijk is van deze app om bestellingen te vervullen. Controleer eerst of je creditcard uit het account is verwijderd en wijzig vervolgens de aanmeldingsgegevens van het account.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps > Printful.
  2. Klik op je naam en klik vervolgens op Facturering.
  3. Klik op de X naast je betaalmethode om te verwijderen.
  4. Neem al het geld op dat in je Printful-wallet zit.
  5. Klik in de Printful-app op je naam en klik vervolgens op Instellingen.
  6. Wijzig het wachtwoord in een generiek wachtwoord dat met je koper moet worden gedeeld wanneer de overdracht is voltooid. Je zult gevraagd worden je oude wachtwoord in te voeren en vervolgens om een nieuw wachtwoord te creëren.
  7. Wijzig de Volledige naam in de naam van je koper en klik op Wijzigingen opslaan.
  8. Wijzig het e-mailadres in het e-mailadres van de koper dat ze gebruiken als medewerker. Er wordt een e-mail verzonden naar je koper. Wanneer je koper de wijzigingen accepteert, zie je het nieuwe e-mailadres in je instellingen.
  9. Zodra het e-mailadres van de koper in je accountinstellingen wordt weergegeven, laat je hem/haar weten dat je de accountgegevens voor de Printful-app hebt gewijzigd. Je kunt het nieuwe e-mailadres en wachtwoord dat je hebt gemaakt, met de koper delen. Nu kan de koper het wachtwoord wijzigen.

Stap 6: Koper accepteert de activa

Nadat je alle overeengekomen activa hebt verstuurd en de koper ze heeft ontvangen en de inspectie heeft uitgevoerd, moet de koper alle activa als geaccepteerd markeren.

Zodra de koper accepteert, ontvang je een e-mail om je te laten weten dat je betaling onderweg is. Betalingen van Escrow.com gaan per overschrijving en het kan tot 5 werkdagen duren voordat deze in je account worden weergegeven.

Stap 7: Het Shopify Accounts-team draagt het eigendom van het bedrijf over

Op dit moment wordt Exchange op de hoogte gesteld dat de transactie is voltooid en wordt de koper gewijzigd van medewerker naar de winkeleigenaar. Overdracht van eigendom vindt plaats binnen 3 dagen.

Het Shopify Accounts-team verwijdert je creditcard en schakelt je Shopify Payments-account uit, zodat de nieuwe eigenaar zijn eigen financiële informatie kan invoeren. Zie Je bedrijf overdragen om te leren hoe het eigendomsoverdrachtproces werkt. Je ontvangt een melding per e-mail zodra de overdracht is voltooid.

Voordelen van het gebruik van Escrow

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom je Escrow-betalingen moet gebruiken wanneer je je bedrijf verkoopt:

• Er is geen risico dat je koper een terugvordering indient nadat je je bedrijf aan hen hebt overgedragen. Alle Escrow-transacties zijn definitief.
  • Escrow en Exchange werken samen om eventuele geschillen die tijdens de verkoop zouden kunnen ontstaan, te beslechten.
  • Escrow beschermt je tegen frauduleuze kopers door hun betaling te beveiligen en te controleren.
  • Exchange kan je financiële gegevens beschermen en het eigendom van je bedrijf veilig overdragen.