Kosten

Op je factuur staan verschillende kosten, afhankelijk van waar je winkel zich bevindt en welke services je winkel gebruikt. Shopify-factuurkosten worden op je creditcardafschrift weergegeven als: Shopify * <bill number>.

Abonnementskosten

Abonnementskosten zijn afhankelijk van je abonnement en de factureringsperiode van het abonnement.

Verzendlabelkosten

Nadat je een verzendlabel hebt gekocht, worden de kosten in rekening gebracht via je Shopify-account.

Verzendkosten worden apart van je Shopify-abonnement in rekening gebracht. Verzendlabels worden niet belast in de Verenigde Staten, maar de Canadese wet vereist dat belastingen worden berekend. Als je een verzendlabel annuleert, worden de kosten ervan terugbetaald als een tegoed voor toekomstige labelaankopen. De kosten worden niet rechtstreeks in je Shopify-account terugbetaald.

Als je je dagelijkse factureringsdrempel bereikt terwijl je verzendlabels koopt, kun je doorgaan met het kopen van verzendlabels tot 10% van het drempelbedrag terwijl er een factuur wordt gegenereerd. In het gedeelte Facturen van de pagina Facturering in het Shopify-beheercentrum kun je het drempelbedrag van je account bekijken. Alle aankopen in deze periode worden opgenomen op je volgende factuur. Neem contact op met Shopify-ondersteuning voor meer informatie over de facturering van verzendlabels.

Transactiekosten

Als je Shopify Payments gebruikt, worden er geen transactiekosten in rekening gebracht voor bestellingen. Transactiekosten worden ook niet in rekening gebracht voor handmatige betaalmethoden. Handmatige betaalmethoden omvatten onder rembours, bankoverschrijvingen, cheques, testbestellingen en conceptbestellingen die zijn gemarkeerd als betaald of in behandeling. Voor POS-bestellingen worden geen transactiekosten in rekening gebracht.

Als je geen gebruikmaakt van Shopify Payments of een handmatige betaalmethode, worden er transactiekosten voor bestellingen in rekening gebracht, naast de administratiekosten die door je betalingsprovider in rekening worden gebracht.

De manier waarop je account wordt gefactureerd, is afhankelijk van het transactievolume van je winkel, eventuele terugkerende app-kosten en de betalingsprovider die je gebruikt.

Je transactiekosten berekenen

Shopify gebruikt deze formule om transactiekosten voor een periode van 30 dagen te berekenen:

[(kosten van producten - kortingen) + belasting + verzendkosten] x tarief

Het tarief voor transactiekosten varieert afhankelijk van je abonnement.

Een overzicht van je transactiekosten bekijken

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen.

2. Klik op Facturering.

3. Klik in het gedeelte Facturen op de factuur die je wilt bekijken.

4. Als een factuur transactiekosten bevat, worden in het gedeelte Transactiekosten links naar de bijbehorende bestellingen weergegeven. Klik daarop om de gegevens te bekijken.

In het deelvenster dat wordt geopend, kun je de gegevens bekijken van de transactiekosten voor elke bestelling die onder deze factuur valt.

Klik op een bestelling om de volledige gegevens van een transactie te bekijken.

Tegoeden voor transactiekosten en annuleringen

Transactiekosten worden niet in rekening gebracht voor bestellingen waarbij onder rembours wordt betaald.

Annuleer de testbestelling als er transactiekosten in rekening zijn gebracht voor een testbestelling. Er wordt een transactietegoed toegevoegd aan je account en toegepast op je volgende set transactiekosten.

Domeinen, thema's en eenmalige app-kosten

Je ontvangt een factuur met eenmalige kosten voor acties zoals het registreren van een domein, het kopen van een thema of het kopen van een app. In het gedeelte Facturen van de pagina Facturering in het Shopify-beheercentrum kun je je accountgeschiedenis bekijken.

Voor aangekochte thema's is geen terugbetaling mogelijk.

Gebruik het Shopify-saldo om facturen te betalen

Als je winkel zich in de Verenigde Staten bevindt en je over voldoende saldo beschikt in het saldo van je Shopify Payments-account, wordt het Shopify-saldo geselecteerd als je standaard betaalmethode voor thema-aankopen en eenmalige app-aankopen. Als je terugkerende kosten wilt betalen met Shopify-saldo, wijzig dan je Factureringsinstellingen.

Als de kosten hoger zijn dan het bedrag in het saldo van je Shopify Payments-account, wordt de betaling niet van je saldo afgetrokken. In dat geval wordt het volledige bedrag van de factuur in rekening gebracht op de creditcard die je in het bestand hebt.

Btw

Als je bedrijf gevestigd is in een Canadees of Amerikaans rechtsgebied waar Shopify een zakelijke aanwezigheid heeft, is Shopify wettelijk verplicht om toepasselijke belastingen in rekening te brengen voor je abonnement. Shopify brengt alleen belastingen in rekening als de belastingautoriteiten van je rechtsgebied dit vereisen. Deze belastingen hebben betrekking op je Shopify-abonnement en worden niet beïnvloed door de producten of services die je verkoopt.

Shopify is een Canadees bedrijf dat actief is in Canada en aanwezig is in de volgende Amerikaanse staten en districten:

• Arizona
  • City of Chicago, Illinois
  • Connecticut
  • City of Denver, Colorado
  • Hawaï
  • Indiana
  • Kentucky
  • Massachusetts
  • New Mexico
  • New York
  • Ohio
  • Pennsylvania
  • Rhode Island
  • South Carolina
  • South Dakota
  • Tennessee
  • Texas
  • Utah
  • Washington D.C.
  • Washington
  • West Virginia

Als je winkel zich in Canada of in een van de vermelde staten of districten bevindt, worden voor je abonnement de toepasselijke belastingen (HST/PST/GST of staats-/provinciale/gemeentelijke belastingen) in rekening gebracht. Als je winkel zich buiten Canada of de staten en districten bevindt waar Shopify aanwezig is, worden er geen belastingen berekend op je abonnementskosten.

De belastingen worden op een aparte regel in je factuurweergegeven.

Belastingen op rekening kosten

Als je in een regio woont waar Shopify verplicht is belasting in rekening te brengen voor een van je accountbetalingen, worden deze kosten weergegeven op je Shopify-factuur.

GST in rekening gebracht in Singapore

Als je winkel zich in Singapore bevindt, wordt vanaf 2019 december de belasting op goederen en diensten (GST) van je Shopify-kosten in rekening gebracht. Dit bedrag wordt weergegeven op je maandelijkse Shopify-facturen. Op dit moment kun je je GST-nummer niet opgeven als vrijgesteld van belasting.

Btw-nummer voor winkels in Europa

Als je winkel zich in Europa bevindt, moet je een btw-nummer opgeven of aangeven dat je er geen heeft.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.
  2. Geef je btw-gegevens op in het gedeelte btw-nummer :

- Klik op btw-nummer toevoegen, voer het in de daarvoor bestemde ruimte in en klik op Opslaan als je een btw-nummer hebt. - Als je geen btw-nummer hebt, klik op Ik heb geen btw-nummer en klik op bevestigen. Het btw-nummer wordt als NVT weergegeven.

1. Klik op Opslaan.

Shopify controleert je btw-nummer via VAT Information Exchange System (VIES) en wijzigt de status van het nummer van pending in verified zodra de verificatie is voltooid.

Btw in rekening gebracht in Ierland

Als je winkel zich in Ierland bevindt, wordt er 23% btw in rekening gebracht op je relevante Shopify-kosten. Deze kosten worden weerspiegeld in al je maandelijkse facturen na 1 juni 2019.

Btw-nummer voor winkels in Zuid-Afrika

Als je winkel zich in Zuid-Afrika bevindt, betaal je in 2020 15% btw. Je kunt ervoor kiezen om een btw-nummer op te geven of aan te geven dat je geen btw-nummer hebt.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.
  2. Geef in de sectie Belastingregistratie je btw-informatie op: - Klik op Btw-nummer toevoegen, voer dit in de daarvoor bestemde ruimte in en klik op Btw-nummer toevoegen als je een btw-nummer hebt.
    • Klik op Ik heb geen btw-nummer en daarna op Bevestigen als je geen btw-nummer hebt.

Vrijstelling van Australische GST

Als je winkel in Australië is gevestigd, is de Australische belasting op goederen en diensten (GST) van toepassing op je Shopify-abonnement tegen een tarief van 10%. Shopify past echter geen GST op je betalingen toe als je je registreert voor Australische GST en je Australische bedrijfsnummer (ABN) toevoegt aan je Shopify-winkel.

Je ABN is een 11-cijferig nummer dat door de Australische overheid wordt gebruikt om je bedrijf te identificeren. Als je bent geregistreerd voor Australische GST, voegt je je ABN toe om in aanmerking te komen voor GST-vrijstelling. Het toevoegen van je ABN aan je Shopify-winkel en het registreren voor Australische GST zijn beide noodzakelijk om in aanmerking te komen voor GST-vrijstelling.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.

2. Klik in het gedeelte Bedrijfsregistratie op ABN toevoegen en voer je ABN in.

3. Als je bent geregistreerd voor Australische GST, klik op I am registered for GST (Ik ben geregistreerd voor GST).

4. Klik op Opslaan.

Factureringstegoeden

Tegoeden op je account worden gegroepeerd in de volgende categorieën:

• Abonnementstegoed wordt toegepast als een korting op je abonnementskosten.
  • App-tegoed wordt toegepast als een korting op je app-kosten.
  • Verzendtegoed wordt toegepast als een korting op je verzendkosten.
  • Transactietegoed wordt toegepast als een korting op je transactiekosten.

Tegoeden worden op je volgende factuur berekend in de bijbehorende categorie. Tegoeden in de ene categorie kunnen niet worden toegepast op een andere.

Je beschikbare factureringstegoeden controleren

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Facturering.

2. Controleer je beschikbare tegoeden in het gedeelte Tegoeden.

Als er tegoed beschikbaar is in een tegoedcategorie, wordt dit in de tabel Credit category (Tegoedcategorie) weergegeven.