Cookies en gegevensverzameling

Landen en regio's over de hele wereld hebben regels ingevoerd die bepalen hoe bedrijven de gegevens van hun klanten verzamelen, verwerken en delen. Het verzamelen van klantgegevens, met name cookiegegevens en andere gegevens met betrekking tot browse-activiteit, is essentieel voor merchants die op zoek zijn naar inzichten in het gedrag van hun klanten. Deze gegevens helpen merchants ook bij het adverteren naar klanten op marketingplatforms van derden.

Om Merchants te helpen aan deze voorschriften te voldoen en vertrouwen op te bouwen bij hun klanten, biedt Shopify een verscheidenheid aan apps, functies en ontwikkelaarstools.

Je kunt de Privacy Banner-app van klanten installeren die is gemaakt door Shopify of door de Shopify App Store bladeren voor Privacy banners van derden.

Bij het nemen van een beslissing over wat je bedrijf moet doen om te voldoen aan verschillende privacyregels, is het belangrijk om je advocaat te raadplegen.

Gegevens delen met advertentienetwerken

Om je marketingcampagnes te verbeteren, worden je klantgegevens gebruikt voor het de optimalisering en personalisering van de advertenties die aan bestaande en potentiële klanten zijn gericht. Advertentienetwerken vereisen dat persoonlijke gegevens van je klanten overeenkomen met dezelfde klanten in hun netwerk.

Deze persoonsgegevens kunnen e-mailadressen, telefoonnummers, IP-adressen, namen, postadressen en externe cookies voor gegevensverzameling bevatten. Als een deel van deze persoonsgegevens overeenkomt met gebruikers in de database van het advertentienetwerk, dan kan het zijn dat advertenties zijn gericht op die gebruikers of dat informatie kan worden gebruikt voor het toekennen van marketing om te bepalen wanneer een campagne verantwoordelijk is voor een verkoop.

Wanneer je de persoonsgegevens van je klant deelt, dien je ervoor te zorgen dat je dit doet met een marketingpartner die je vertrouwt. Het is belangrijk om je klanten te informeren over hoe je gegevens deelt en om te bepalen welk type of welke hoeveelheid gegevens je wilt verzamelen en delen. Zorg ervoor dat je privacybeleid actueel is om deze informatie aan je klanten te verstrekken.

Met sommige partners of kanalen, zoals Facebook, kun je het type en de hoeveelheid gegevens aanpassen die je verzamelt en deelt.

Europese klanten en AVG-naleving

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie dienen Europese klanten die je onlinewinkel bezoeken, toestemming geven voordat gegevens kunnen worden verzameld. De meest gebruikelijke manier om gegevens te verzamelen van klanten van je onlinewinkel is door browsercookies te gebruiken. Deze browsercookies worden niet-essentiële cookies genoemd en moeten in gebruik worden beperkt totdat toestemming is gegeven door de klant.

Het beperken van gegevensverzameling voor bezoekers uit Europa

Om de gegevensverzameling voor Europese klanten die je onlinewinkel bezoeken te beperken, zoals bepaald door hun IP-adres, kun je het beperkingsniveau kiezen voor het verzamelen van marketing- en analyticsgegevens voor klanten uit de EU, de EER, het VK en Zwitserland.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Onlinewinkel en klik vervolgens op Voorkeuren. Scroll omlaag naar het gedeelte Klantprivacy.

2. Kies het niveau van beperkingen voor Europese klanten: Verzameld vóór instemming, Deels verzameld vóór instemming of Verzameld na instemming. Als je Deels verzameld vóór instemming of Verzameld na instemming selecteert, wordt je gevraagd om een privacybanner-app te installeren. Raadpleeg de documentatie over e-Privacyrichtlijnen voor meer informatie over klantprivacy, cookies en beperkingsniveaus.

Hoe Shopify gegevensverzameling beperkt

Shopify beperkt gegevensverzameling door diens eigen niet-essentiële cookies, beschreven in ons cookiebeleid, te degraderen naar sessiecookies. Sessiecookies worden over het algemeen verwijderd wanneer de klant diens browser sluit. Als een klant instemt met gegevensverzameling, dan worden de niet-essentiële cookies geüpgraded naar permanente cookies, die niet worden verwijderd wanneer de klant diens browser sluit.

Hoe Shopify gegevensverzameling door derden beperkt

Omdat Shopify niet kan bepalen of een app van derden of script gegevens van een klant verzamelt, bieden we derden een API voor toestemming tot gegevensverzameling die ze kunnen integreren. De API voor toestemming tot verzameling laat derden weten of een klant toestemming heeft gegeven tot gegevensverzameling.

Bekijk de servicevoorwaarden en het privacybeleid van apps en scripts van derden waarmee je werkt om te bepalen hoe zij de toestemming van de klant respecteren.

Toestemming krijgen tot gegevensverzameling

Als je toestemming van de klant krijgt, dan kun je gegevens verzamelen van klanten in landen en regio's die toestemming vereisen voordat gegevens mogen worden verzameld. De meest gebruikelijke manier om deze toestemming te verkrijgen, is door middel van privacybanners of cookiebanners. Deze banners verschijnen vaak onderaan websites en vragen de gebruiker om niet-essentiële cookies voor analytics en marketing te accepteren.

Als je een eigen privacybanner wilt implementeren of een cookiebanner van derden wilt gebruiken, controleer dan of de banner de API voor toestemming tot verzameling van Shopify gebruikt om de toestemming van de klant te lezen en te verzamelen. Zonder de API voor toestemming tot verzameling blijven de niet-essentiële cookies van Shopify beperkt, wat invloed heeft op de analytics en marketingprestaties van je onlinewinkel.

Verkoop door derden van klantgegevens uit Californië en CCPA-naleving

Volgens de California Consumer Privacy Act (CCPA) moeten klanten in Californië zich kunnen afmelden voor de verkoop van hun gegevens. Als je deze klanten geen optie biedt om zich af te melden, moeten ze automatisch worden vrijgesteld van de verkoop van hun gegevens. Voordat je beslist of dit iets is dat je zou moeten doen, dien je de CCPA-drempels door te nemen en met je advocaat te overleggen om te bepalen of je bedrijf onder deze regeling valt.

Beperk de verkoop door derden van de gegevens van je klanten in Californië

Volgens de California Consumer Privacy Act (CCPA) hebben klanten in Californië het recht zich af te melden voor de verkoop van hun gegevens. Je kunt de verzameling van gegevens van klanten in Californië beperken via het gedeelte Klantprivacy in het Shopify-beheercentrum, waar je gevraagd zal worden om de app voor klantprivacy te installeren om voldoen aan de CCPA.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Onlinewinkel en klik vervolgens op Voorkeuren. Scroll omlaag naar het gedeelte Klantprivacy.
  2. Beperk gegevensverzameling voor klanten in Californië door te klikken op Activeren.
  3. Klik op de knop App installeren om de app voor klantprivacy van Shopify te downloaden en te installeren.

Wanneer je besluit om de gegevens van je klant met derden te delen, houd er dan rekening mee dat Shopify geen controle heeft over hoe de gegevens door derden worden gebruikt en hen alleen kan informeren over hoe gegevens moeten worden behandeld. Je dient het privacybeleid van apps en scripts van derden waarmee je werkt door te nemen en je advocaat te raadplegen.

Shopify verkoopt je gegevens nooit zoals de term wordt gedefinieerd door de CCPA. Voor meer informatie raadpleeg Shopify's positie in de verkoop van persoonlijke informatie.

Afmelden bij gerichte advertenties

Iedereen kan zich afmelden voor gerichte advertenties die door specifieke externe verkopers worden gemaakt door naar de afmeldingspagina van de Digital Advertising Alliance afmeldingspagina of de Network Advertising Initiative afmeldingspaginate gaan.