Cookies en traceren van klanten

Landen en regio's over de hele wereld hebben regels ingevoerd die bepalen hoe bedrijven de gegevens van hun klanten verzamelen, verwerken en delen. Het verzamelen van klantgegevens, met name cookiegegevens en andere gegevens met betrekking tot browse-activiteit, is essentieel voor verkopers die op zoek zijn naar inzichten in het gedrag van hun klanten. Deze gegevens helpen verkopers ook bij het adverteren naar klanten op marketingplatforms van derden.

Om Merchants te helpen aan deze voorschriften te voldoen en vertrouwen op te bouwen bij hun klanten, biedt Shopify een verscheidenheid aan apps, functies en ontwikkelaarstools.

U kunt de Privacy Banner-app van klanten installeren die is gemaakt door Shopify of door de Shopify App Store bladeren voor Privacy banners van derden.

Bij het nemen van een beslissing over wat je bedrijf moet doen om te voldoen aan verschillende privacyregels, is het belangrijk om je advocaat te raadplegen.

Gegevens delen met advertentienetwerken

Om je marketingcampagnes te verbeteren, worden je klantgegevens gebruikt voor het de optimalisering en personalisering van de advertenties die aan bestaande en potentiële klanten zijn gericht. Advertentienetwerken vereisen dat persoonlijke gegevens van je klanten overeenkomen met dezelfde klanten in hun netwerk.

Deze persoonsgegevens kunnen e-mailadressen, telefoonnummers, IP-adressen, namen, postadressen en het traceren van externe cookies bevatten. Als een van deze persoonsgegevens overeenkomt met gebruikers in de database van het advertentienetwerk, kan het zijn dat advertenties zijn gericht op die gebruikers of dat informatie kan worden gebruikt voor het toekennen van marketing om te bepalen wanneer een campagne verantwoordelijk is voor een verkoop.

Wanneer je de persoonsgegevens van je klant deelt, moet je ervoor zorgen dat je dit doet met een marketingpartner die je vertrouwt. Het is belangrijk om je klanten te informeren over hoe je gegevens deelt en om te bepalen welk type gegevens, of hoeveel gegevens je wilt volgen en delen. Zorg ervoor dat je Privacybeleid actueel is om deze informatie aan je klanten te verstrekken.

Met sommige partners of kanalen, zoals Facebook, kun je het type en de hoeveelheid gegevens aanpassen die je bijhoudt en deelt.

Het traceren van Europese klanten en AVG-compliance

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Uniemoeten Europese klanten die jouw onlinewinkel bezoeken, toestemming geven voordat ze kunnen worden gevolgd. De meest gebruikelijke manier om klanten naar je onlinewinkel te volgen, is door browsercookies te gebruiken. Deze browsercookies worden niet-essentiële cookies genoemd en moeten in gebruik worden beperkt totdat toestemming is gegeven door de klant.

Beperk traceren voor bezoekers uit Europa

Om het volgen van Europese klanten die je onlinewinkel bezoeken, zoals bepaald door hun IP-adres, te beperken, kun je Beperk het traceren voor klanten in Europa inschakelen in je Shopify-winkelinstellingen. Indien ingeschakeld, beperkt deze functie het volgen door Shopify van onlinewinkelklanten en waarschuwt alle apps van derden die je in je winkel hebt geïnstalleerd om hun eigen tracering te beperken.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Online winkel.

2. Klik op Voorkeuren > Privacy van klanten.

3. Klik op Beperk tracering voor klanten in Europa.

Hoe Shopify tracering beperkt

Shopify beperkt het volgen van klanten door zijn eigen niet-essentiële cookies, beschreven in ons Cookiebeleid, te downgraden naar sessiecookies. Sessiecookies worden over het algemeen verwijderd wanneer de klant zijn browser sluit. Als een klant instemt met tracering, worden de niet-essentiële cookies geüpgraded naar permanente cookies, die niet worden verwijderd wanneer de klant zijn browser sluit.

Hoe Shopify het traceren door derden beperkt

Omdat Shopify niet kan bepalen of een app of script van een derde een klant volgt, bieden we derden een toestemming tot traceren-API waarmee ze kunnen integreren. De toestemming tot traceren-API vertelt de derde partij of een klant toestemming heeft gegeven om getraceerd te worden. Als Beperk tracering voor klanten in Europa niet is ingeschakeld, wordt aan derden die de toestemming tot traceren-API gebruiken, verteld dat een Europese klant kan worden getraceerd, tenzij de toestemming expliciet wordt ingetrokken.

Bekijk de servicevoorwaarden en het privacybeleid van apps en scripts van derden waarmee je werkt om te bepalen hoe zij de toestemming van de klant respecteren.

Toestemming krijgen om klanten te traceren

Als je toestemming van de klant verzamelt, kun je klanten volgen in landen en regio's die toestemming vereisen voordat ze worden getraceerd. De meest gebruikelijke manier om deze toestemming te verkrijgen, is door middel van privacybanners of cookiebanners. Deze banners verschijnen vaak onderaan websites en vragen de gebruiker om niet-essentiële cookies voor analyse en marketing te accepteren.

Als je een eigen privacybanner wilt implementeren of een cookiebanner van derden wilt gebruiken, controleer dan of de banner de toestemming tot traceren-API van Shopify gebruikt om de toestemming van de klant te lezen en te verzamelen. Zonder de toestemming tot traceren-API, blijven de niet-essentiële cookies van Shopify beperkt, wat van invloed is op de analyse- en marketingprestaties van je online winkel.

Verkoop door derden van klantgegevens uit Californië en CCPA-naleving

Volgens de California Consumer Privacy Act (CCPA) moeten klanten in Californië zich kunnen afmelden voor de verkoop van hun gegevens. Als je deze klanten geen optie biedt om zich af te melden, moeten ze automatisch worden vrijgesteld van de verkoop van hun gegevens. Voordat je beslist of dit iets is dat je zou moeten doen, dien je de CCPA-drempels door te nemen en met je advocaat te overleggen om te bepalen of jouw bedrijf onder deze regeling valt.

Beperk de verkoop door derden van de gegevens van je klanten in Californië

Als je de verkoop door derden van gegevens van klanten in Californië wilt beperken, kun je De verkoop door derden van de gegevens van je klanten in Californië beperkeninschakelen in je Shopify-winkelinstellingen. Indien ingeschakeld, informeert deze functie derden die de toestemming tot traceren-API gebruiken om de gegevens van je klanten in Californië niet te verkopen als ze dat wel doen.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Online winkel.

2. Klik op Voorkeuren > Privacy van klanten.

3. Klik op Beperk de verkoop door derden van de gegevens van je klanten in Californië.

Wanneer je besluit om de gegevens van je klant met derden te delen, houd er dan rekening mee dat Shopify geen controle heeft over hoe de gegevens door derden worden gebruikt en hen alleen kan informeren over hoe gegevens moeten worden behandeld. Je dient het privacybeleid van apps en scripts van derden waarmee je werkt door te nemen en je advocaat te raadplegen.

Shopify verkoopt je gegevens nooit zoals de term wordt gedefinieerd door de CCPA. Voor meer informatie raadpleeg Shopify's positie in de verkoop van persoonlijke informatie.

Afmelden bij gerichte advertenties

Iedereen kan zich afmelden voor gerichte advertenties die door specifieke externe verkopers worden gemaakt door naar de afmeldingspagina van de Digital Advertising Alliance afmeldingspagina of de Network Advertising Initiative afmeldingspaginate gaan.