Instellingen voor klantprivacy

De instellingen voor het verzamelen van gegevens van bezoekers van onlinewinkels zijn gewijzigd vanwege de e-Privacyrichtlijn.

Als je een merchant bent die actief is in of met klanten uit de EU, de EER (Europese Economische Ruimte, waaronder alle EU-landen plus IJsland, Liechtenstein en Noorwegen vallen), het VK of Zwitserland, dan ben je verplicht om toestemming van de klant te verkrijgen voordat je cookies installeert of gegevens van de gebruiker verzamelt. Cookies worden op de computer van de klant of mobiel apparaat opgeslagen, wat betekent dat je onlinewinkel de klanten om hun toestemming moet vragen voordat we analyticscookies kunnen laden.

Privacyinstellingen voor klanten in Europa

Merchants die in de EU, de EER, het VK of Zwitserland zijn of verkopen aan klanten uit deze gebieden kunnen kiezen tussen drie opties voor hoe Shopify cookies gebruikt om de gegevens van je bezoekers te verzamelen en op te slaan: Verzameld vóór instemming, Deels verzameld vóór instemming en Verzameld na instemming.

Opties voor gegevensverzameling voor onlinewinkels
Optie Definitie Impact
Verzameld vóór instemming Gegevens worden verzameld voordat een klant ermee heeft ingestemd. Dit is mogelijk niet in overeenstemming met toepasselijke wetgeving met betrekking tot gegevensbeveiliging en privacy, maar heeft geen effect op analytics en advertentiecampagnes. Geen invloed op analytics of verzameling van marketinggegevens.
Deels verzameld vóór instemming Analytics-gegevensverzameling is beperkt tot de duur van een gebruikerssessie en verzameling van marketinggegevens is geblokkeerd voordat de klant toestemming heeft gegeven. Deze optie heeft mogelijk invloed op analytics- en marketinggegevens en analytics-gegevensverzameling is mogelijk verminderd.

Als je deze optie selecteert wordt je gevraagd om een privacybanner-app te installeren.

Verzameld na instemming (Aanbevolen) Gegevens worden pas verzameld als een klant daarmee instemt. Dit kan vereist zijn door de toepasselijke wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensbeveiliging en -privacy, maar kan invloed hebben op analytics en advertentiecampagnes. Door de mogelijkheid dat gebruikers geen toestemming geven voor gegevensverzameling, kan deze optie invloed hebben op analytics- en marketinggegevens. Er vindt mogelijk een daling van het totale aantal sessies plaats. Andere statistieken die afhankelijk zijn van een nauwkeurige sessietelling voor hun berekeningen kunnen ook beïnvloed worden, bijvoorbeeld conversiepercentage.

Als je deze optie selecteert wordt je gevraagd om een privacybanner-app te installeren.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Onlinewinkel en klik vervolgens op Voorkeuren. Scroll omlaag naar het gedeelte Klantprivacy.

2. Kies het niveau van beperkingen voor Europese klanten: Verzameld vóór instemming, Deels verzameld vóór instemming of Verzameld na instemming. Als je Deels verzameld vóór instemming of Verzameld na instemming selecteert, wordt je gevraagd om een privacybanner-app te installeren. Raadpleeg de documentatie over e-Privacyrichtlijnen voor meer informatie over klantprivacy, cookies en beperkingsniveaus.

Privacyinstellingen voor klanten in Californië

Volgens de California Consumer Privacy Act (CCPA) hebben klanten in Californië het recht zich af te melden voor de verkoop van hun gegevens. Je kunt de verzameling van gegevens van klanten in Californië beperken via het gedeelte Klantprivacy in het Shopify-beheercentrum, waar je gevraagd zal worden om de app voor klantprivacy te installeren om voldoen aan de CCPA.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Onlinewinkel en klik vervolgens op Voorkeuren. Scroll omlaag naar het gedeelte Klantprivacy.
  2. Beperk gegevensverzameling voor klanten in Californië door te klikken op Activeren.
  3. Klik op de knop App installeren om de app voor klantprivacy van Shopify te downloaden en te installeren.

App voor klantenprivacy

Met de app voor klantprivacy van Shopify kun je toestemming voor gegevensverzameling verkrijgen van bezoekers van onlinewinkels om te voldoen aan voorschriften zoals de California Consumer Privacy Act (CCPA) of de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je kunt de app voor klantprivacy gebruiken om je te helpen de volgende taken uit te voeren:

• Bouw vertrouwen op bij klanten door een banner toe te voegen waarmee bezoekers kunnen kiezen of ze cookies willen accepteren of niet.
  • Gebruik templates die privacyvereisten hebben voor verschillende regio's die vooraf zijn ingevuld.
  • Selecteer en bewerk eenvoudig het gewenste privacybericht in je webwinkel.

De app voor klantprivacy is een gratis app die je kunt toevoegen vanuit de Shopify App Store. Je kunt ook een van de goedgekeurde privacybanner-apps van derden gebruiken die je in de Shopify App Store kunt vinden.