App voor klantenprivacy

Met de app voor klantenprivacy van Shopify kun je toestemming voor tracering verkrijgen van bezoekers van onlinewinkels om te voldoen aan voorschriften zoals de California Consumer Privacy Act (CCPA) of de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je kunt de app voor klantenprivacy gebruiken om je te helpen de volgende taken uit te voeren:

• Bouw vertrouwen op bij klanten door een banner toe te voegen waarmee bezoekers kunnen kiezen of ze cookies willen accepteren of niet.
  • Gebruik sjablonen die privacyvereisten hebben voor verschillende regio's die vooraf zijn ingevuld.
  • Selecteer en bewerk eenvoudig het gewenste privacybericht in je webwinkel.

De app voor klantenprivacy is een gratis app die je kunt toevoegen vanuit de Shopify App Store.

Deactivering van de Beperk de verkoop door derden van de gegevens van je klanten in Californië

Als je de Beperk de verkoop door derden van de gegevens van je klanten in Californië hebt ingeschakeld in het gedeelte Klantenprivacy van je voorkeuren voor onlinewinkels, moet je je onlinewinkel naar de laatste versie bijwerken voor november 2021. Je kunt de instructies vinden in de voorkeuren van je onlinewinkel.

Vanaf 1 november 2021 kun je geen oudere versies gebruiken van Beperk de verkoop door derden van de gegevens van je klanten in Californië, omdat hierdoor automatisch alle gegevensuitwisseling van klanten in Californië wordt geblokkeerd. In plaats daarvan moet je bezoekers in Californië van je onlinewinkel de optie geven om zich af te vragen of hun informatie wordt gedeeld.

Als je de optie Beperk de verkoop door derden van de gegevens van je klanten in Californië, installeer dan de app voor klantenprivacy om je te helpen aan de CCPA-vereisten te voldoen.