Voorbeelden van machtigingen voor personeelsaccounts

De soorten machtigingen die u toekent wisselen afhankelijk van uw behoeften. Hier volgen enkele voorbeelden van soorten medewerkers die u kunt hebben, en de machtigingen die u aan ze kunt toekennen om ervoor te zorgen dat ze toegang hebben tot de juiste delen van uw winkel.

Dit zijn algemene voorbeelden van hoe machtigingen voor personeelsaccounts eruit kunnen zien. Machtigingen verschillen van verkoper tot verkoper, afhankelijk van uw specifieke behoeften.

Standaardmachtigingen voor medewerkers

Dit type account zal waarschijnlijk verschillen, afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf. Het is belangrijk dat u beslist wat u wilt dat uw personeelsleden doen. Doet uw personeelslid bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden, of beheert hij of zij uw winkel?

Je moet uw personeelsleden hun eigen account geven als zij de Shopify-beheerder regelmatig gebruiken. Als uw personeelsleden contact op moeten nemen met Shopify Support voor hulp, dan laat hun eigen account zien welke machtigingen ze hebben in uw winkel, en krijgen ze de ondersteuning op basis van de machtigingen die u heeft toegekend. Jew personeelsleden hebben hun eigen account voor Shopify Support nodig om zich in te loggen bij uw winkel terwijl ze hulp aanbieden.

Een medewerker die vooral belast is met het bijwerken van je online winkel, kunt u bijvoorbeeld de volgende machtigingen verlenen:

• Producten
  • Instellingen
  • Thema's
  • Blogposts en pagina's
  • Navigatie

Als u echter de machtigingen instelt voor een personeelsaccount voor een medewerker die verkoop doet, kunt u ze daarentegen de volgende machtigingen geven:

• Bestellingen
  • conceptbestellingen
  • Cadeaubonnen
  • Klanten
  • Blogposts en pagina's

Personeelsmachtigingen voor de Shopify-app

Uw personeelsleden kunnen inloggen bij de Shopify-app met hun eigen Shopify-inloggegevens. Als een personeelslid beperkte machtigingen heeft, kan hij of zij alleen de gedeeltes in de Shopify-app zien waar hij of zij een machtiging voor heeft. Als ze bijvoorbeeld geen machtigingen hebben om de pagina Start weer te geven in de Shopify-beheerder, dan wordt de knop Start niet weergegeven in de Shopify-app.

Om het scherm Bestellingen te zien, heeft je personeel meer nodig dan alleen toestemming om de pagina Bestellingen in de Shopify-beheerder te zien. Personeel heeft de volgende rechten nodig om het scherm Bestelingen te zien:

• Bestellingen
  • Producten

Medewerkers die deze rechten in de Shopify-beheerder niet hebben, kunnen het scherm Bestellingen niet zien wanneer ze zich aanmelden bij de Shopify-app.

Verkoopkanalen beheren op de Shopify-app

Als een medewerker bepaalde delen van de online winkel moet wijzigen in de Shopify-app, heeft die persoon meer machtigingen nodig dan de relevante machtigingen voor online winkels. Om wijzigingen in een verkoopkanaal aan te brengen, hebben personeelsleden de machtigingen Startpagina, Rapporten en Apps nodig, naast de machtigingen voor de specifieke taak. Als medewerkers bijvoorbeeld blogposts moeten maken en bewerken, hebben ze deze machtigingen nodig:

• Startpagina
  • Rapporten
  • Apps
  • Blogposts en pagina's

Medewerkers die deze rechten in de Shopify-beheerder niet hebben, kunnen het scherm Blog niet zien wanneer ze zich inloggen bij de Shopify-app.

Ontwikkelaarsmachtigingen

Dit is een voorbeeld van de soorten machtigingen die u kunt toestaan als iemand uw winkel ontwerpt of opzet, zoals een ontwikkelaar of een samenwerker:

• Bestellingen
  • Producten
  • Thema's
  • Blogposts en pagina's
  • Navigatie
  • Domeinen

Over het algemeen mag dit accounttype geen toegang hebben tot accountdetails of iets dat te maken heeft met de financiën van de winkel (zoals de gedeelten Startpagina, Instellingen of Rapporten). De ontwikkelaar of ontwerper heeft toegang nodig tot plaatsen waar codering wordt gebruikt (bijvoorbeeld Navigatie, Thema's en Blogposts en -pagina's). Als de ontwikkelaar een betalingsprovider moet testen, is ook toegang tot Bestellingen nodig.

Het is mogelijk dat de ontwikkelaar op een bepaald moment een app nodig heeft. In dat geval adviseren we dat hij of zijn dan contact met u opneemt om die machtigingen aan te vragen, zodat u niet wordt gefactureerd voor de app zonder dat u ergens vanaf weet. Om dezelfde reden is het misschien beter als de ontwikkelaar vraagt om toegang tot Cadeaubonnen.

Accountantmachtigingen

Als een voorbeeld van de machtigingen die een accountant nodig kan hebben, kunt u overwegen om volledige machtigingen te geven, zodat uw personeelslid toegang heeft tot de informatie die hij of zij nodig heeft (zoals Bestellingen en Rapporten, en toegang tot Shopify payments).

Machtigingen voor Shopify Plus-medewerkers

Exportmachtigingen

In Shopify Plus-winkels staat de mogelijkheid om inhoud te exporteren los van de machtiging voor het object.

Dit betekent dat u in Shopify Plus-winkels medewerkers toegang kunt geven tot klanten, producten, bestellingen en conceptbestellingen zonder dat ze exportmachtigingen hoeven te hebben. Als u een medewerker van uw klantenservice bijvoorbeeld de machtiging Bestellingen geeft (maar niet de machtiging*Bestellingen exporteren*), kan hij of zij geen bestellingen exporteren.

App- en kanaaltoegang

In Shopify Plus-winkels kunt je bepalen welke individuele apps en kanalen toegankelijk zijn voor je medewerkers. Je kunt deze instellingen wijzigen in het gedeelte App- en kanaaltoegang.

Met elk toegangsniveau hebben je medewerkers een ander niveau van controle over de apps en kanalen van je winkel:

Toegangsniveau Beschrijving
Alle apps en kanalen Toegang tot alle apps en kanalen die in de winkel zijn geïnstalleerd. Medewerkers krijgen automatisch toegang tot nieuw geïnstalleerde apps. Medewerkers kunnen apps en kanalen installeren of verwijderen als ze over de benodigde machtigingen beschikken. Als een app bijvoorbeeld toegang tot bestellingen moet hebben, heeft de medewerker de machtiging Bestellingen nodig om de app te kunnen installeren. Ongeacht het toegangsniveau kan alleen de accounteigenaar kosten met betrekking tot apps goedkeuren.
Geselecteerde apps en kanalen Alleen toegang tot apps waarvoor de medewerker machtigingen heeft. Nieuw geïnstalleerde apps zijn niet toegankelijk voor medewerkers totdat u expliciet toegang hebt verleend. Medewerkers kunnen geen apps of kanalen installeren of verwijderen. Alleen apps waartoe de medewerker toegang heeft, zijn zichtbaar in de Shopify-beheerder. Alle kanalen zijn zichtbaar, maar alleen de kanalen waartoe de medewerker toegang heeft, zijn toegankelijk in de Shopify-beheerder.