Medewerkersmachtigingen voor verschillende medewerkers kiezen

De soorten machtigingen die je verleent, variëren afhankelijk van de behoeften van je medewerkers. Hier zijn enkele voorbeelden van normale posities binnen een bedrijf en de machtigingen die kunnen worden toegekend aan de medewerkers die die positie hebben. Je kunt deze voorbeelden gebruiken bij het kiezen van machtigingen voor je medewerkers.

Standaardmachtigingen voor medewerkers

Dit type account zal waarschijnlijk verschillen, afhankelijk van de behoeften van je bedrijf. Het is belangrijk dat je beslist wat je wilt dat je personeelsleden doen. Doet je personeelslid bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden, of beheert hij of zij je winkel?

Je moet je personeelsleden hun eigen account geven als zij het Shopify-beheercentrum regelmatig gebruiken. Als je personeelsleden contact op moeten nemen met Shopify-ondersteuning voor hulp, dan laat hun eigen account zien welke machtigingen ze hebben in je winkel, en krijgen ze de ondersteuning op basis van de machtigingen die je hebt toegekend. Je personeelsleden hebben hun eigen account voor Shopify-ondersteuning nodig om zich in te loggen bij je winkel terwijl ze hulp aanbieden.

Een medewerker die vooral belast is met het bijwerken van je onlinewinkel, kun je bijvoorbeeld de volgende machtigingen verlenen:

• Producten
  • Instellingen
  • Thema's
  • Blogposts en pagina's
  • Navigatie

Als je echter de toestemmingen instelt voor een medewerker die verkoop doet, kun je ze daarentegen de volgende toestemmingen geven:

• Bestellingen
  • conceptbestellingen
  • Cadeaubonnen
  • Klanten
  • Blogposts en pagina's

Personeelsmachtigingen voor de Shopify-app

Je medewerkers kunnen inloggen bij de mobiele app van Shopify met hun eigen Shopify-inloggegevens. Als een medewerker beperkte machtigingen heeft, kan hij of zij alleen de gedeeltes in de Shopify-app zien waar hij of zij een machtiging voor heeft. Als ze bijvoorbeeld geen machtigingen hebben om de pagina Start weer te geven in het Shopify-beheercentrum, dan wordt de knop Start niet weergegeven in de Shopify-app.

Om het scherm Bestellingen te zien, hebben je medewerkers meer nodig dan alleen toestemming om de pagina Bestellingen in het Shopify-beheercentrum te zien. Medewerkers hebben de volgende rechten nodig om het scherm Bestelingen te zien:

• Bestellingen
  • Producten

Medewerkers die deze rechten in het Shopify-beheercentrum niet hebben, kunnen het scherm Bestellingen niet zien wanneer ze zich aanmelden bij de Shopify-app.

Verkoopkanalen beheren op de Shopify-app

Als een medewerker bepaalde delen van de online winkel moet wijzigen in de Shopify-app, heeft die persoon meer machtigingen nodig dan de relevante machtigingen voor online winkels. Om wijzigingen in een verkoopkanaal aan te brengen, hebben personeelsleden de machtigingen Startpagina, Rapporten en Apps nodig, naast de machtigingen voor de specifieke taak. Als medewerkers bijvoorbeeld blogposts moeten maken en bewerken, hebben ze deze machtigingen nodig:

• Startpagina
  • Rapporten
  • Apps
  • Blogposts en pagina's

Medewerkers die deze rechten in het Shopify-beheercentrum niet hebben, kunnen het scherm Blog niet zien wanneer ze zich inloggen bij de Shopify-app.

Ontwikkelaarsmachtigingen

Dit is een voorbeeld van de soorten machtigingen die je kunt toestaan als iemand je winkel ontwerpt of opzet, zoals een ontwikkelaar of een samenwerker:

• Bestellingen
  • Producten
  • Thema's
  • Blogposts en pagina's
  • Navigatie
  • Domeinen

Over het algemeen mag dit accounttype geen toegang hebben tot accountdetails of iets dat te maken heeft met de financiën van de winkel (zoals de gedeelten Startpagina, Instellingen of Rapporten). De ontwikkelaar of ontwerper heeft toegang nodig tot plaatsen waar codering wordt gebruikt (bijvoorbeeld Navigatie, Thema's en Blogposts en -pagina's). Als de ontwikkelaar een betalingsprovider moet testen, is ook toegang tot Bestellingen nodig.

Het is mogelijk dat de ontwikkelaar op een bepaald moment een app nodig heeft. In dat geval adviseren we dat hij of zijn dan contact met je opneemt om die machtigingen aan te vragen, zodat je niet wordt gefactureerd voor de app zonder dat je ergens vanaf weet. Om dezelfde reden is het misschien beter als de ontwikkelaar vraagt om toegang tot Cadeaubonnen.

Accountantmachtigingen

Je kunt een volledige machtiging verlenen aan accountants, zodat je medewerker toegang heeft tot de informatie die ze nodig hebben (inclusief Bestellingen, Rapporten en toegang tot Shopify Payments).