Ontwikkelwinkels maken

Als Shopify Partner kan je een onbeperkt aantal ontwikkelingswinkels maken. Een ontwikkelingswinkel is een gratis Shopify-account met een paar beperkingen. Je kunt een ontwikkelingswinkel gebruiken om thema's of apps die je maakt te testen of om een Shopify-account voor een klant in te stellen. Een ontwikkelingswinkel opzetten en aan een klant overhandigen, geeft je een maandelijks terugkerend omzetaandeel.

Kenmerken en beperkingen van ontwikkelwinkels

Ontwikkelwinkels bevatten de meeste functies die beschikbaar zijn in het Advanced Shopify-abonnement.

Je kunt het volgende doen tijdens het bouwen en testen van een ontwikkelwinkel:

• Een onbeperkt aantal testbestellingen verwerken (bijvoorbeeld met behulp van de Bogus Gateway of de REST Admin-API)
  • Verwerking tot 50 bestellingen via een actieve betalingsgateway (bijvoorbeeld door een aankoop via de online winkel af te ronden) voor testdoeleinden in gevallen waar de nep-gateway onvoldoende is
  • Een onbeperkt aantal unieke producten maken
  • Tot 10 eigen apps maken
  • Een aangepast domein toewijzen

Er zijn echter enkele dingen die u niet kunt doen met een ontwikkelwinkel totdat u deze overzet naar een betaald abonnement, zoals:

Voorbeelden van ontwikkelaars

Wanneer je een ontwikkelingswinkel maakt, kunt je een voorbeeld voor ontwikkelaar inschakelen. Een voorbeeld voor ontwikkelaar geeft je vroege toegang tot nieuwe features van Shopify, zodat je je apps kunt bouwen en testen met aankomende features voordat deze worden vrijgegeven aan ondernemers.

Een ontwikkelingswinkel met een voorbeeld voor ontwikkelaars bevat alle features die beschikbaar zijn in het geavanceerde Shopify-abonnement, maar de winkel kan niet worden overgedragen aan een andere eigenaar of worden overgezet naar een betaald abonnement.

Een ontwikkelingswinkel maken

Voordat u een ontwikkelwinkel kunt maken, moet u een Shopify Partner-account hebben.

Stappen:

1. Log in bij het Partner Dashboard.
  2. Klik op Winkels.
  3. Klik op Winkel toevoegen.
  4. Selecteer Development store in het gedeelte Winkeltype.
  5. Voer in het gedeelte Inloggegevens een naam voor je winkel in en een wachtwoord waarmee u kunt inloggen. Het e-mailadres dat aan je Partner Dashboard is gekoppeld, wordt standaard als de gebruikersnaam gebruikt, maar u kunt dit wijzigen als u dat wilt.
  6. Optioneel: schakel een voorbeeld voor ontwikkelaar in door Maak een niet-overdraagbare winkel met een voorbeeld voor een ontwikkelaar aan te vinken. Selecteer een preview-versie voor een ontwikkelaar in de vervolgkeuzelijst.
  7. Optioneel: selecteer in het gedeelte Doel van winkel een reden waarom je deze development store maakt.
  8. Klik op Opslaan.

Wanneer u klaar bent met het werken aan een development store, kunt u deze aan een klant overdragen of archiveren.