Ontwikkelwinkels maken

Als Shopify Partner kan je een onbeperkt aantal ontwikkelingswinkels maken. Een ontwikkelingswinkel is een gratis Shopify-account met een paar beperkingen. Je kan een ontwikkelingswinkel gebruiken om thema's of apps die je maakt te testen of om een Shopify-account voor een klant in te stellen. Als je een ontwikkelingswinkel opzet en deze aan een klant overdraagt, verdien je een terugkerende commissie.

Kenmerken en beperkingen van ontwikkelingswinkels

Ontwikkelwinkels bevatten de meeste functies die beschikbaar zijn in het Advanced Shopify-abonnement.

U kunt het volgende doen tijdens het bouwen en testen van een ontwikkelingswinkel:

• Een onbeperkt aantal testopdrachten verwerken
  • Een onbeperkt aantal unieke producten maken
  • Tot 10 eigen apps maken
  • Een aangepast domein toewijzen

Er zijn echter enkele dingen die u niet kunt doen met een ontwikkelingswinkel totdat u deze overzet naar een betaald abonnement, zoals:

• Betaalde apps installeren (behalve een selectie van partnervriendelijke apps)
  • Verwerk bestellingen via een actieve betalingsprovider, bijvoorbeeld door een aankoop te voltooien via de online winkel

Voorbeelden van ontwikkelaars

Wanneer u een ontwikkelingswinkel maakt, kunt u een voorbeeld voor ontwikkelaar inschakelen. Een voorbeeld voor ontwikkelaar geeft u vroege toegang tot nieuwe features van Shopify, zodat je je apps kunt bouwen en testen met aankomende features voordat deze worden vrijgegeven aan verkopers.

Een ontwikkelingswinkel met een preview-versie voor ontwikkelaars bevat alle features die beschikbaar zijn in het Advanced Shopify-abonnement, maar de winkel kan niet worden overgedragen aan een andere eigenaar of worden overgezet naar een betaald abonnement.

Een ontwikkelingswinkel maken

Voordat u een ontwikkelingswinkel kunt maken, moet u een Shopify Partner-account hebben.

Stappen:

1. Log in bij het Partner Dashboard.
  2. Klik op Winkels.
  3. Klik op Winkel toevoegen.
  4. Selecteer Development store in het gedeelte Winkeltype.
  5. Voer in het gedeelte Inloggegevens een naam voor uw winkel in en een wachtwoord waarmee u kunt inloggen. Het e-mailadres dat aan uw Partner Dashboard is gekoppeld, wordt standaard als de gebruikersnaam gebruikt, maar u kunt dit wijzigen als u dat wilt.
  6. Optioneel: schakel een voorbeeld voor ontwikkelaar in door Maak een niet-overdraagbare winkel met een voorbeeld voor een ontwikkelaar aan te vinken. Selecteer een preview-versie voor een ontwikkelaar in de vervolgkeuzelijst.
  7. Optioneel: selecteer in het gedeelte Doel van winkel een reden waarom u deze development store maakt.
  8. Klik op Opslaan.

Wanneer u klaar bent met het werken aan een development store, kunt u deze aan een klant overdragen of archiveren.