Development stores maken

Als Shopify-partner kun je een onbeperkt aantal development stores maken. Een development store is een gratis Shopify-account met een paar beperkingen. Je kunt een development store gebruiken om thema's of apps die je maakt te testen of om een Shopify-account voor een klant in te stellen. Als je een development store opzet en deze aan een klant overdraagt, verdien je een terugkerende commissie.

Als je na 28 april 2023 en Shopify Partner-account hebt aangemaakt, wordt er automatisch een Quick Start development store voor je aangemaakt.

Kenmerken en beperkingen van development stores

Development stores bevatten de meeste functies die beschikbaar zijn in het Advanced Shopify-abonnement.

Je kunt het volgende doen tijdens het bouwen en testen van een development store:

• Een onbeperkt aantal testopdrachten verwerken
  • Een onbeperkt aantal unieke producten maken
  • Maximaal tien gepersonaliseerde apps aanmaken
  • Een aangepast domein toewijzen

Een ontwikkelingswinkel heeft de volgende beperkingen:

• Je kunt alleen gratis apps en partnervriendelijke apps installeren.
  • Je kunt alleen bestellingen testen met de Bogus Test-gateway of door de testmodus voor je betalingsprovider in te schakelen. Je kunt bestellingen niet testen met echte transacties via actieve betalingsproviders. Meer informatie over het testen van bestellingen in development stores.
  • Je kunt de wachtwoordpagina niet verwijderen.
  • Je ontwikkelingswinkel komt niet langer in aanmerking voor promoties of gratis promotie nadat je de winkel hebt verplaatst naar een live-abonnement.

Voorbeelden van ontwikkelaars

Wanneer je een development store maakt, kun je een voorbeeld voor ontwikkelaar inschakelen. Een voorbeeld voor ontwikkelaar geeft je vroege toegang tot nieuwe features van Shopify, zodat je je apps kunt bouwen en testen met aankomende features voordat deze worden vrijgegeven aan merchants.

Een development store met een preview-versie voor ontwikkelaars bevat alle features die beschikbaar zijn in het Advanced Shopify-abonnement, maar de winkel kan niet worden overgedragen aan een andere eigenaar of worden overgezet naar een betaald abonnement.

Soorten development stores

Partners gebruiken development stores voor de volgende hoofddoelen:

In beide gevallen is het proces voor het aanmaken van een development store hetzelfde. Bepaalde functies voor development stores, zoals de preview-versie voor ontwikkelaars en gegenereerde gegevens, zorgen er echter voor dat je de winkel niet naar een klant kunt overdragen.

Gegenereerde testgegevens

Shopify-winkels worden standaard leeg, dus zonder gegevens, aangemaakt. Om het ontwikkelings- en testproces te versnellen, kun je een development store maken die vooraf is gevuld met door Shopify gegenereerde testgegevens.

De gegenereerde set testgegevens bevat alle primitieven en configuraties voor handel die je nodig hebt om een app, thema of aangepaste webwinkel te testen, inclusief een aantal functies specifiek voor Plus.

Lees meer over de inhoud van de gegenereerde set testgegevens.

Quick Start development stores voor nieuwe Partner-organisaties

Wanneer er een nieuwe partnerorganisatie wordt aangemaakt, maakt Shopify automatisch een development store aan met de naam Quickstart als je organisatie van plan is apps of thema's voor de Shopify App/Theme Store aan te maken. Deze winkel is een niet-overdraagbare development store die wordt gevuld met gegenereerde testgegevens. Je kunt de dev store meteen gebruiken om apps, thema's en aangepaste webshops te testen.

Als je je aanmeldt via een SSO-provider (single sign-on) of via een bestaande Shopify-ID, wordt de snelstart-winkel meteen aangemaakt. Als je je aanmeldt via een e-mailadres, wordt de snelstart-winkel pas na verificatie van je e-mailadres aangemaakt.

Je hebt toegang tot de Quick Start-winkel vanuit de winkellijst in Shopify CLI of door in te loggen op je Partner-account en de winkel te zoeken op de pagina Winkels.

Als er niet automatisch een Quickstart-winkel is aangemaakt, kun je handmatig een development store aanmaken.

Creëer een development store voor het testen van apps of thema's

Voordat je een development store kunt maken, moet je een Shopify-partneraccount hebben.

Stappen:

1. Klik vanuit het partnerdashboard op Winkels.
  2. Klik op Winkel toevoegen > Development store aanmaken.
  3. Selecteer Een winkel maken om te testen en te bouwen onder Gebruik van development store.
  4. Voer in het gedeelte Winkelgegevens een naam in voor je winkel.

De winkelnaam wordt gebruikt om de myshopify.com-URL van de winkel aan te maken. Je kunt deze URL niet wijzigen.

1. Bepaal welke build je wilt gebruiken.

Als je een preview-versie voor ontwikkelaars wilt selecteren, kun je dit doen in de vervolgkeuzelijst. Development stores die een preview-versie voor ontwikkelaars gebruiken, kunnen niet worden overgedragen aan een merchant.

1. Kies onder Gegevens en configuraties of je wilt beginnen met een lege winkel of met een winkel die vooraf is gevuld met door Shopify gegenereerde testgegevens. Winkels die met behulp van gegenereerde testgegevens worden opgezet, kunnen niet worden overgedragen aan een merchant.

2. Klik op Development store aanmaken.

Wanneer je klaar bent met het bewerken van een development store, kun je deze archiveren.

Creëer een development store voor een klant

Voordat je een development store kunt maken, moet je een Shopify-partneraccount hebben.

Stappen:

1. Klik vanuit het partnerdashboard op Winkels.
  2. Klik op Winkel toevoegen > Development store aanmaken.
  3. Selecteer Een winkel maken voor een klant onder Gebruik van development store.
  4. Voer in het gedeelte Winkelgegevens een naam in voor de winkel van de klant. De winkelnaam wordt gebruikt om de myshopify.com-URL van de winkel aan te maken. Je kunt deze URL niet wijzigen.
  5. Kies het land of de regio waar het bedrijf van de klant is gevestigd. Deze informatie wordt gebruikt om standaardverzendtarieven in te stellen en om apps aan te bevelen die geschikt zijn voor de regio.
  6. Klik op Development store aanmaken.

Wanneer je klaar bent met het werken aan een development store, kun je deze aan een klant overdragen of archiveren.

De wachtwoordpagina van de development store

Alle nieuwe development stores zijn beveiligd met een wachtwoord. Dit betekent dat bezoekers van development stores alleen toegang hebben tot jouw development store op de volgende manieren:

• Door een wachtwoord in te voeren op de wachtwoordpagina van de development store
  • Door in te loggen bij de beheerder van de development store
  • Via een Shopify Theme Store of de Shopify App Store demo link

In tegenstelling tot de aanpasbare wachtwoordpagina voor een winkel met een gratis proefperiode of betaald abonnement, is de wachtwoordpagina voor de development store niet gekoppeld aan het thema van de webshop. Deze kan niet worden aangepast.

Je kunt de wachtwoordpagina pas verwijderen nadat je de winkel hebt overgedragen aan een merchant, of de winkel overzet naar een betaald abonnement.

Het wachtwoord weergeven of instellen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar webshop > Voorkeuren.

2. Voer in het veld Wachtwoordbeveiliging > Wachtwoord een wachtwoord in. Dit is het wachtwoord dat je aan de bezoekers geeft die je toegang wilt geven tot de webshop. Gebruik niet hetzelfde wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen bij je beheerder.

3. Klik op Opslaan.

De aanpasbare wachtwoordpagina bekijken en bewerken

Hoewel de aanpasbare wachtwoordpagina niet wordt gebruikt om de toegang tot je development store te beheren, kun je deze nog steeds bekijken nadat je bent ingelogd of in het Shopify-beheercentrum.

Om de aanpasbare wachtwoordpagina weer te geven, kunnen ingelogde bezoekers naar https://your-store-name.myshopify.com/password gaan, waarbij your-store-name de naam van de development store is.

Je kunt de aanpasbare wachtwoordpagina bewerken met behulp van de thema-bewerker of door het password.liquid bestand van het thema te bewerken.

Vermeldingen in Shopify Theme Store en Shopify App Store

Je kunt een development store gebruiken als een demo-winkel in de Shopify Theme Store of App Store-vermeldingen. Wanneer een bezoeker op de voorbeeldlink in een vermelding klikt, wordt de wachtwoordpagina voor de development store niet weergegeven. Je hoeft geen instellingen in de development store te wijzigen om deze functionaliteit in te schakelen.

Meer informatie over demo-winkels voor de Shopify Theme Store.

Meer informatie over demo-links voor de Shopify App Store.