Prestaties van beheerde winkels bekijken

Je kunt prestatiegegevens voor je beheerde winkels bekijken in het partnerdashboard.

Waarom prestatie belangrijk is

Prestatie- of winkelsnelheid kan de ervaring, conversieratio en vindbaarheid van een webshop verbeteren.

• Als een webshop snel is, kan een klant met een langzame verbinding een positieve koopervaring hebben.
  • Het weigeringspercentage is lager voor een snellere winkel.
  • Snellere winkels scoren hoger in de zoekresultaten.

Meer informatie over prestaties kun je vinden in Webprestaties.

Prestatiegegevens weergeven

Je kunt prestatiegegevens voor je winkels bekijken op de pagina Winkelprestaties.

Stappen:

1. Log in bij je partnerdashboard en navigeer naar de pagina Winkels.
  2. Klik op Winkelprestaties weergeven.

Prestatiegegevens voor winkels waartoe jij toegang hebt, worden weergegeven in de tabel Overzicht. De tabel toont de meest recente snelheidsscore en ranking van elke winkel. Je kunt zoeken op de naam van een winkel om deze in de tabel weer te geven.

De lijst is gesorteerd van de laagste naar de hoogste vergelijkende ranking en van de laagste naar de hoogste snelheidsscore. Winkels zonder beschikbare gegevens staan onder aan de lijst.

Klik op een winkel om het detailvenster te bekijken. In het detailvenster worden de pagina's weergegeven die worden gebruikt voor het berekenen van de score en de datum waarop de score en ranking voor het laatst zijn bijgewerkt. Klik op Inloggen onder in het detailvenster om in te loggen bij de winkelbeheerder. Als de winkel geen prestatiegegevens heeft, is het deelvenster mogelijk leeg.

Meer informatie over de snelheidsscore en ranking van een winkel is te vinden in Webprestatiedashboard.

Waarom kan ik niet al mijn winkels zien?

Een winkel wordt alleen weergegeven op de pagina Winkelprestaties als deze aan de volgende criteria voldoet:

• De winkel is een beheerde winkel. Ontwikkel- of sandbox-winkels verschijnen niet op deze pagina.
  • Je hebt in de afgelopen 13 maanden ingelogd bij de winkel met je partner-account.
  • Je hebt de machtiging Rapporten voor de winkel.
  • De winkel is niet gepauzeerd.
  • De winkel is niet beveiligd met een wachtwoord.

Als je 100 of meer winkels beheert, toont de pagina maximaal 99 van de winkels waarbij je onlangs inlogde.

Prestaties verbeteren

Verschillende factoren hebben invloed op de prestaties van elke winkel, op sommige ervan heb je invloed. Zie Prestaties verbeteren voor meer informatie over de factoren die van invloed zijn op de snelheid van een winkel en hoe je deze kunt aanpakken.