Bestellingen testen in development stores

Door een testbestelling te plaatsen, kun je controleren of het betalingsproces van je development store en de instellingen voor bestellingsverwerking, voorraadbeheer, verzending, e-mailmeldingen en belastingen allemaal goed werken. Development stores kunnen een onbeperkt aantal testbestellingen verwerken.

Testbestellingen plaatsen

Je kunt op verschillende manieren testbestellingen plaatsen in een development store:

• Gebruik de Bogus Gateway van Shopify om een transactie te simuleren.
  • Schakel de testmodus in voor je betalingsprovider en plaats testbestellingen via de checkout van de development store:

Je kunt ook testbestellingen aanmaken met behulp van de REST Admin API of GraphQL Admin API.

Beperkingen

Er zijn beperkingen wanneer je bestellingen test in een development store:

• Je kunt geen testbestellingen plaatsen met echte transacties. Echte transacties zijn transacties die worden verwerkt via een betalingsprovider die niet in de testmodus staat en die werkelijke betaalgegevens gebruikt, zoals een geldig creditcardnummer.
  • Je kunt geen testbestellingen plaatsen met handmatige betaalmethoden.
  • Je kunt geen testbestellingen plaatsen met conceptbestellingen die je in het Shopify-beheercentrum aanmaakt.

Draag de development store over naar een betaald abonnement om met deze transactietypes te testen. - Je kunt niet testen met conceptbestellingen die je in het Shopify-beheercentrum aanmaakt. Plaats testbestellingen bij de checkout van de development store.

Testen met Bogus Gateway van Shopify

Om een transactie in de onlinebetaalomgeving van je ontwikkelingswinkel te simuleren, kan je de Bogus Gateway van Shopify instellen. Bogus Gateway is een betalingsprovider die elke winkel kan gebruiken om testbestellingen te maken.

Om een bestelling te maken, moet je bij de checkout gegevens voor de testbetaling invoeren. Je kunt verschillende soorten transacties simuleren, afhankelijk van welke gegevens je invoert.

Stappen:

1. Als je een provider voor creditcardbetalingen hebt ingeschakeld, deactiveer deze voordat je verdergaat. Klik op Beheren > Deactiveren (met deze knop wordt ook de naam van je betalingsprovider weergegeven, bijvoorbeeld door Shopify Payments te deactiveren) en bevestig vervolgens de deactivering.
  2. Doe een van de volgende dingen:

1. Als je Shopify Payments hebt ingeschakeld:
      • Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
      • Klik op de onderkant van de pagina op Overschakelen naar een externe provider en daarna nogmaals op Overschakelen naar een externe provider om te bevestigen.
    2. Als je Shopify Payments niet hebt ingeschakeld, klik je in de sectie Shopify Payments op Alle andere providers bekijken.
    3. Als Shopify Payments niet beschikbaar is in je land, klik je in de sectie Betalingsproviders op Een provider kiezen.
  3. Selecteer (for testing) Bogus Gateway in de lijst.

4. Klik op (for testing) Bogus Gateway Activeren.

5. Klik op Opslaan.

6. Ga naar je webshop en plaats een bestelling zoals een klant dat zou doen. Voer bij de checkout de volgende creditcardgegevens in (gebruik geen echte gegevens):

Kaartgegevens die moeten worden ingevoerd bij het testen van je checkout met de pseudo-gateway
Veldnaam Gegevens om in te voeren
Naam op kaart Voer Bogus Gateway in
Creditcardnummer

Voer achtereenvolgens deze nummers in om verschillende soorten transacties te simuleren:

• Voer 1 in om een geslaagde transactie te simuleren.
  • Voer 2 in om een mislukte transactie te simuleren.
  • Voer 3 in om een uitzondering te simuleren (hierdoor wordt een bericht gegenereerd dat aangeeft dat er een fout is opgetreden met de provider).
CVV/CVC Voer een willekeurig nummer van drie cijfers in (bijvoorbeeld 111).
Vervaldatum Voer een datum in de toekomst in.
  1. Klik op Beheren naast (for testing) Bogus Gateway in het Shopify-beheercentrum als je klaar bent met testen.

2. Klik op (for testing) Bogus Gateway Deactiveren om deze gateway uit je checkout te verwijderen.

Testen met behulp van de testmodus Shopify Payments

Om je instellingen van Shopify Payments te testen, schakel je de testmodus in en gebruik je testcreditcards om betalingen te simuleren.

Testmodus inschakelen voor Shopify Payments

Voordat je testbestellingen kunt maken, moet je de testmodus inschakelen voor Shopify Payments.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.

2. Selecteer in het gedeelte Testmodus de optie Testmodus inschakelen.

3. Klik op Opslaan.

Volgende stappen:

Je kunt bestellingen maken en vervolgens transacties simuleren met behulp van een testcreditcardnummer. Er zijn testnummers om geslaagde transacties, mislukte transacties en transacties in verschillende valuta's te maken.

Geslaagde transacties simuleren

Gebruik de volgende gegevens wanneer je bij de checkout om creditcardgegevens wordt gevraagd om een geslaagde transactie te simuleren:

• Naam op kaart: voer minimaal twee woorden in.
  • Vervaldatum: voer een willekeurige datum in de toekomst in.
  • Beveiligingscode: voer drie cijfers in.
  • Kaartnummer: gebruik een van de volgende nummers:
Simuleer een geslaagde transacties met deze kaartnummers
Kaarttype Testcreditcardnummer
Visa 4242424242424242
MasterCard 5555555555554444
American Express 378282246310005
Discover 6011111111111117
Diners Club 30569309025904
JCB 3530111333300000

Mislukte transacties simuleren

Als je de foutmeldingen wilt zien die een klant bij het gebruik van een creditcard bij de checkout te zien kan krijgen, kun je deze testnummers voor creditcards gebruiken om verschillende soorten mislukte transacties te simuleren:

• Gebruik creditcardnummer 4000000000000002 om de melding kaart geweigerd te genereren.
  • Gebruik creditcardnummer 4242424242424241 om de melding onjuist kaartnummer te genereren.
  • Gebruik creditcardnummer 4000000000000259 om een betwiste transactie te simuleren.
  • Gebruik een ongeldige vervalmaand, bijvoorbeeld 13, om de melding vervalmaand onjuist te simuleren.
  • Gebruik een vervaljaar in het verleden om de melding ongeldig vervaljaar te simuleren.
  • Gebruik een beveiligingscode van twee cijfers om een bericht voor ongeldige beveiligingscode te genereren.

Testmodus voor externe betalingsproviders

Sommige externe betalingsproviders bieden een testmodus die je kunt inschakelen in het Shopify-beheercentrum. Je kunt externe betalingsproviders alleen testen in een development store als de optie Testmodus inschakelen is ingesteld voor die provider. Raadpleeg de documentatie van de betalingsprovider voor meer informatie over het gebruik van de testmodus met een specifieke externe betalingsprovider.

Wanneer een betalingsgateway in de testmodus staat, bevatten aanvragen van Shopify het attribuut test. Als test is ingesteld op true, wordt de betaling verwerkt als een testbetaling en wordt er geen daadwerkelijke transactie uitgevoerd.

Voeg Sandbox-URL's voor betalingen toe aan je betalingsapp-extensie in het partnerdashboard als je een externe betalingsprovider bent en de optie Testmodus inschakelen aan je instellingen wilt toevoegen.

Testen met echte transacties

Zet je winkel over naar een betaald abonnement om je development store te testen met echte transacties. Raadpleeg voor meer informatie Development stores overdragen aan klanten.

Als je van een development store naar een betaald abonnement wil omschakelen, maar wel de winkeleigenaar wil blijven, kies dan een abonnement in het Shopify-beheercentrum.