Veelgestelde vragen - Updates van onze API-licentie en gebruiksvoorwaarden en Partnerprogramma-overeenkomst

Op 2 december 2020 heeft Shopify een e-mail gestuurd om je op de hoogte te stellen van nieuwe updates voor de API-licentie en gebruiksvoorwaarden ('API-voorwaarden') en onze Partnerprogramma-overeenkomst ("PPA"). Deze wijzigingen zijn van invloed op Shopify-partners, ontwikkelaars en merchants die apps maken of anderszins communiceren met Shopify API's.

Deze bijgewerkte voorwaarden treden in werking op 1 januari 2021.

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen met betrekking tot deze wijzigingen en hoe deze van invloed zijn op merchants en ontwikkelaars.

Waarom introduceert Shopify nieuwe PPA- en API-voorwaarden?

We werken onze API-licentie en gebruiksvoorwaarden en onze Partnerprogramma-overeenkomst bij om duidelijk te maken hoe apps op ons platform moeten worden gebouwd en gedistribueerd om de veiligheid van onze merchants en hun gegevens te waarborgen en om de integriteit van het Shopify-platform te beschermen.

Stoppen de aangepaste of privé-apps in mijn winkel met werken op 1 januari 2021?

Nee. Het is echter belangrijk dat merchants alleen ontwikkelaars die ze kennen en vertrouwen, aangepaste en privé-apps voor hun winkels laten leveren, en dat merchants weten tot welke gegevens deze ontwikkelaars toegang hebben. Meer informatie over aangepaste en privé-apps.

Ik ben een Shopify Plus-merchant met meerdere winkels en gebruik apps op maat en/of privé-apps in die winkels. Kan ik in al mijn winkels dezelfde aangepaste en privé-apps blijven gebruiken?

Ja. Je kunt een privé-app of aangepaste app gebruiken voor meerdere winkels in dezelfde organisatie. Meerdere winkels die onder één merchant-account opereren, worden beschouwd als één individuele merchant-organisatie, en deze term is van toepassing op merchants bij de organisatie

Ik heb een app op maat die ik graag aan meerdere merchants wil aanbieden. Wat moet ik doen?

Om je app toegankelijk te maken voor meerdere merchants, kun je deze indienen bij de Shopify App Store. Als je app wordt goedgekeurd, wordt deze een openbare app en wordt deze beschikbaar gesteld aan meer dan een miljoen merchants.

Wat moet ik doen als ik een privé-app heb die ik momenteel aan meerdere merchants verkoop?

Als je app wordt gedistribueerd naar meerdere merchants, wordt deze door Shopify als een openbare app beschouwd en is deze onderworpen aan onze vereisten voor openbare apps.

We begrijpen dat in sommige gevallen het omzetten van een privé-app naar een openbare app een aanzienlijke hoeveelheid inspanning kan vergen. Ons doel is om met partners samen te werken om hen te helpen migreren om te voldoen aan de nieuwe voorwaarden.

Wat is een connector-app?

Connector-apps zijn apps die voornamelijk dienen om gegevens van merchants te delen met een derde partij.

Werken de connector-apps die ik gebruik straks niet meer?

Nee. Deze apps werken niet meer wanneer de wijzigingen van kracht worden. Connector-app Partners kunnen rechtstreeks met het partnerschapsteam aan de volgende stappen werken. Als je nog niets van ons hebt gehoord, hoef je op dit moment geen verdere actie te ondernemen.

Wat moet ik doen als mijn app mogelijk wordt beschouwd als een connector-app of als ik van plan ben er een te bouwen?

Als de hoofdfunctie van je bestaande app het delen van gegevens met een derde partij is en wordt beïnvloed door de wijziging, hebt je al van ons partnerschapsteam gehoord over de volgende stappen. Als je niets van ons hebt gehoord, hoef je op dit moment geen verdere actie te ondernemen.

Als je van plan bent om na 1 januari 2021 een nieuwe connector-app te lanceren, hebt je goedkeuring van Shopify nodig en ben je onderworpen aan aanvullend beleid dat is ontworpen om merchantgegevens te beschermen. In het nieuwe jaar vind je meer informatie over de aanvraagprocedure.

Hoe kan ik een afreken-app of -ervaring bouwen op een toegestane en veilige manier?

Om de integriteit van een veilige betalingservaring voor onze merchants en klanten te behouden, kunnen ontwikkelaars het Checkout-platform van Shopify niet omzeilen. Het is ontwikkelaars echter toegestaan om ervaringen op te bouwen bovenop de checkout met behulp van de API-abonnementen en de Productabonnement-extensie. We zijn van plan te blijven investeren in ons afrekenplatform en ontwikkelaars meer manieren te bieden om ervaringen op te bouwen bovenop Shopify Checkout.

Ik ben een merchant die momenteel een alternatieve betaalmethode gebruikt, zoals cryptovaluta. Kan ik na 1 januari nog steeds op deze manier betalingen accepteren?

Ja. Als je een alternatieve betalingsprovider gebruikt die wordt vermeld op de pagina betalingsproviders van je Shopify-beheercentrum, dan is de provider goedgekeurd door Shopify en kun je op deze manier betalingen blijven accepteren.

Wat als een app of partner werkt op een manier die niet voldoet aan de nieuwe voorwaarden, na 1 januari 2021?

Partners waarvan wordt vastgesteld dat ze niet voldoen aan de voorwaarden, kunnen worden vervolgd door het Partner Governance-team van Shopify.