Controlelijst voor 3D-modellering voor Shopify Partners

Gebruik deze controlelijst om ervoor te zorgen dat een 3D-model klaar is om bij een merchant te worden bezorgd. Zie 3D-modellen maken voor merchants voor meer informatie over een goede modelleringstechniek.

Als een merchant vraagt waar ze het 3D-model kunnen inspecteren, laat je weten dat ze de model-viewer kunnen gebruiken door het GLB-bestand naar de webpagina te slepen. Daarna openen ze voor USDZ-bestanden het bestand op een iOS of MacOS-apparaat.

Verplichte vereisten

De volgende punten zijn verplicht voor alle 3D-modellen voor Shopify-merchants.

Technische vereisten

• Geometrie van model
  • 1 basiskleur textuur
  • 1 normale kaart textuur
  • 1 textuur met ambient occlusion, ruwheid en metalliteit, toegewezen aan de RBG-kanalen
  • 1 emissieve kaart (indien van toepassing)

Visuele nauwkeurigheid

Mesh-kwaliteit

Rendering op fysieke basis (PBR)

Materiaalkwaliteit

Modellering voor revisies

Realiteitsschaal

UV-indeling

Herkomst van het product

Exporteerwerkwijzen

Praktische tips

Houd bij het modelleren rekening met de volgende praktische tips. Ze kunnen van model tot model verschillen, maar ze moeten meestal worden gevolgd.