Zawieszanie lub zamykanie sklepu

Jeśli jesteś właścicielem sklepu, możesz tymczasowo zawiesić swój sklep lub całkowicie go zamknąć w panelu administracyjnym Shopify. Musisz skontaktować się z zewnętrznymi dostawcami usług, z których korzysta Twój sklep, aby upewnić się, że zawieszenie sklepu przebiegło prawidłowo.

Przed zawieszeniem lub zamknięciem sklepu musisz zapłacić wszelkie zaległe opłaty. Jeśli nie masz zaległych opłat na koncie, nie otrzymasz rachunku po zamknięciu sklepu. Aby uzyskać więcej informacji na temat rachunku, zapoznaj się z treścią sekcji Wyświetl rachunek Shopify.

Oprócz zawieszenia sklepu Shopify, musisz anulować poszczególne aplikacje, w przeciwnym razie będziesz nadal obciążany(-a) opłatami za aplikację.

Jeśli korzystasz z bezpłatnej wersji próbnej i nie wybrałeś(-aś) jeszcze planu cenowego, nie musisz podejmować żadnych działań, aby anulować swoje konto. Zawieszenie sklepu podczas bezpłatnego okresu próbnego nie przedłuża bezpłatnego okresu próbnego. W przypadku odwieszenia konta po wygaśnięciu bezpłatnego okresu próbnego trzeba wybrać płatny plan, aby kontynuować działalność w swoim sklepie.

Aby uzyskać dodatkową pomoc przy zawieszaniu lub zamykaniu sklepu, skontaktuj się z pomocą techniczną.

Zawieś sklep Shopify

Zawieszenie sklepu wyłącza realizację zakupu, ale pozwala zachować możliwość prowadzenia sklepu za obniżoną cenę 14 $ miesięcznie. Oznacza to, że klienci mogą wyświetlić Twoje produkty, ale nie mogą ich kupić. Możesz także uzyskać dostęp do swojego panelu administracyjnego Shopify i edytować swoje produkty, gdy zajdzie taka potrzeba.

Jeśli chcesz ponownie rozpocząć sprzedaż produktów, możesz w dowolnym momencie odwiesić swój sklep, wybierając nowy plan Shopify.

Kroki:

  1. Zaloguj się jako właściciel sklepu.
  1. W sekcji Status sklepu kliknij opcję Zawieś sklep.

  2. Jeśli zgadzasz się na warunki i opłaty, kliknij opcję Zawieś sklep.

Twój sklep zostanie zawieszony i będzie działać za niższą cenę. Gdy będziesz gotowy(-a), aby ponownie zacząć sprzedawać produkty, możesz odwiesić swój sklep.

Korzystanie z zawieszonego sklepu

Po zawieszeniu sklepu klienci nadal będą mogli zobaczyć Twoje produkty, ale nie będą mogli ich kupić. Możesz dostosować swój szablon w celu ukrycia cen produktów i ukrycia przycisków Dodaj do koszyka, tak aby klienci nie mieli możliwości robienia zakupów w czasie zawieszenia sklepu.

Jeśli nie chcesz, by Twoje produkty były wyświetlane podczas zawieszenia sklepu, możesz zabezpieczyć swój sklep internetowy hasłem. Dzięki temu klienci nie będą widzieć Twoich produktów w czasie zawieszenia sklepu. Możesz dostosować stronę hasła i napisać wiadomość dla klientów, która będzie wyświetlana podczas zawieszenia sklepu. Może to być przydatne, jeśli sklep działa sezonowo lub jest otwarty tylko przez określony czas.

Wszystkie Twoje aplikacje pozostają aktywne po zawieszeniu sklepu. Jeśli chcesz zawiesić swoje aplikacje, musisz je anulować indywidualnie.

Podczas gdy Twój sklep jest uśpiony, możesz wykonywać następujące czynności:

  • uzyskiwanie dostępu do panelu administracyjnego Shopify
  • uzyskiwanie dostępu do podstawowych raportów dotyczących wydajności strony
  • wyświetlanie witryny sklepu online
  • akceptowanie płatności ręcznych za pomocą wersji roboczych zamówień

Zawieszenie sklepu uniemożliwia korzystanie z realizacji zakupu w sklepie online, POS, rabatów, możliwości odzyskiwania porzuconych koszyków, kart prezentowych i integracji z mediami społecznościowymi, jak na przykład publikowanie nowych produktów na Facebooku i Pintereście.

Odwieś sklep Shopify

Gdy będziesz gotowy(-a), aby ponownie zacząć sprzedawać swoje produkty, możesz odwiesić swój sklep.

Kroki:

  1. Zaloguj się jako właściciel sklepu.

  2. W panelu administracyjnym Shopify kliknij opcję Ustawienia, a następnie opcję Plan i uprawnienia lub Konto.

  1. Kliknij opcję Porównaj plany.

  2. Wybierz plan cenowy z dostępnych opcji. Nie powrócisz automatycznie do planu, z którego korzystałeś(-aś) przed zawieszeniem sklepu.

Po tym, jak wybierzesz plan Shopify, Twój sklep zostanie odwieszony.

Jeśli ustawiłeś(-aś) hasło w swoim sklepie, gdy było on zawieszony, możesz usunąć swoje hasło do sklepu online.

Zamknij sklep Shopify

Jeśli nie chcesz już prowadzić sklepu internetowego, możesz go zamknąć w dowolnym momencie. W przeciwieństwie do zawieszenia sklepu, po jego zamknięciu nie będziesz mieć dostępu do swojego panelu administracyjnego Shopify. Aby się zalogować, musisz wprowadzić dane swojej karty kredytowej i ponownie aktywować sklep.

Jeśli zamkniesz sklep online, nie możesz utworzyć nowego sklepu online, który używa tej samej nazwy sklepu lub tej samej domeny myshopify.

Zanim zamkniesz swój sklep

Jeśli korzystasz z aplikacji firm zewnętrznych, których informacje o płatnościach znajdują się poza Shopify, anuluj usługę realizowaną za pomocą tych aplikacji, aby uniknąć rozliczenia zewnętrznego po zamknięciu sklepu.

Jeśli masz domenę niestandardową, którą kupiłeś(-aś) za pośrednictwem Shopify, możesz przenieść ją do innego dostawcy.

Jeśli masz domenę niestandardową, którą kupiłeś(-aś) za pośrednictwem firmy zewnętrznej, możesz usunąć ją ze swojego sklepu w panelu administracyjnym. Jeśli nie usuniesz swojej domeny ze sklepu Shopify przed jego zamknięciem, możesz nie być w stanie użyć jej na potrzeby innej strony internetowej.

Jeśli planujesz zamknąć swój sklep i przenieść domenę na nową platformę, pamiętaj, że HTTP Strict Transfer Security (HSTS) Shopify będzie nadal działać dla Twojej domeny przez 90 dni po zamknięciu sklepu w celu zapewnienia bezpieczeństwa Twoich danych oraz danych Twoich klientów.

Kroki:

  1. Zaloguj się jako właściciel sklepu.
  1. W sekcji Status sklepu kliknij opcję Sprzedaj lub zamknij sklep.

  2. Kliknij opcję Zamknij sklep.

  3. Wprowadź swoje hasło, aby kontynuować.

  4. W tym momencie możesz skontaktować się z Shopify, aby sprawdzić, czy możemy Ci pomóc. Jeśli na pewno chcesz zamknąć swój sklep, wybierz powód z menu rozwijanego, a następnie kliknij opcję Zamknij sklep.

Aby potwierdzić, że Twój sklep jest zamknięty, możesz przejść do adresu URL sklepu i zobaczyć, że Twój sklep już się nie wyświetla.

Jeśli zdecydujesz się ponownie otworzyć sklep w ciągu 30 dni od jego zamknięcia, Shopify gwarantuje, że wszystkie dane Twojego sklepu i dane konfiguracyjne będą zachowane. Shopify nie może zagwarantować, że jakiekolwiek dane zostaną zachowane, jeśli minie więcej niż 30 dni od zamknięcia sklepu.

Odblokuj sklep Shopify

Jeśli nie dokonałeś(-aś) płatności lub płatność nie powiedzie się trzy razy, Twój sklep zostanie zablokowany do momentu uregulowania rachunku w Shopify. Twój sklep nie zostanie zablokowany aż do terminu płatności rachunku.

Rachunki Shopify w strefie czasowej UTC. Jeśli płatność kartą kredytową nie powiedzie się w trzeciej i ostatniej próbie, sklep zostaje automatycznie zablokowany o godzinie 12:00 UTC w terminie płatności rachunku. Jeśli Twoja lokalna strefa czasowa różni się od strefy czasowej UTC, na przykład jest strefą w Ameryce Północnej, Twój sklep może zostać zablokowany dzień wcześniej. Zapłać rachunek, aby odblokować swój sklep.

Kroki:

  1. Zaloguj się jako właściciel sklepu.

  2. Zapłać zaległe saldo na swoim koncie.

Jeśli masz wiele zaległych rachunków, zostaniesz poproszony(-a) o całkowite zapłacenie każdej z faktur w celu odblokowania sklepu.

Sprzedaj swój sklep Shopify w Exchange Marketplace

Jeśli nie chcesz już prowadzić swojego sklepu Shopify, ale jesteś zainteresowany(-a) sprzedażą swojej firmy, wtedy może pomóc platforma Shopify Exchange Marketplace. Wystawienie oferty firmy w Exchange to wygodny sposób na sprzedaż online, a Exchange współpracuje z Escrow.com, zapewniając, że płatności, oferty i procesy transferu są proste i bezpieczne. Aby dowiedzieć się więcej o Exchange i sprawdzić, czy Twoja firma kwalifikuje się do sprzedaży, zapoznaj się z sekcją Sprzedaż firmy w Exchange Marketplace.

Gotowy(-a) do rozpoczęcia sprzedaży za pomocą Shopify?

Wypróbuj za darmo