Att konfigurera din webbshop

När du har konfigurerat Shopify är det mesta av arbetet gjort.

• Din online-butik använder automatiskt dina Shopify-inställningar för kassan och beställningsdistribution.
  • Dina produkter visas automatiskt i din online-butik.
  • Din webbshop tilldelas automatiskt ett unikt myshopify.com-domännamn eller webbadress. Ditt domännamn baseras på antingen det butiksnamn du angav när du registrerade dig eller domännamnet som genererades automatiskt om du inte angav ett butiksnamn vid det tillfället. Du kan välja ett nytt myshopify.com-domännamn efter att du har registrerar dig som Shopify kan visa i adressfältet för kunderna. Du kan bara ändra myshopify.com-domännamn en gång. Läs mer om att välja ett nytt .myshopify.com-domännamn.

Det finns några steg du bör följa innan du lanserar, för att se till att din online-butik är redo att ta emot kunder.

Redigera standardvärdena för teman

Din webbshop använder ett standardtema, Dawn, för att lägga upp innehållet. Du kan välja ett annat tema, men i sådana fall måste du redigera temats standardinställningar med hjälp av temaredigeraren.

Du kan även ändra de Allmänna inställningarna för temat för att anpassa färger och teckensnitt för att matcha ditt företag.

Du bör länka till butikspolicyer från din webbshopnavigering så att dina kunder kommer att veta vad som ska förväntas för beställningsdistribution och avkastning.

Anpassa och lansera din webbshop

Lansera din webbshop och öppna butiken genom att ta bort lösenordet. Du kan ytterligare anpassa din webbshop, men det är bäst att börja sälja så snart som möjligt. Om du startar din webbshop kan du börja marknadsföra dina produkter och arbeta med att öka trafiken till din butik. Då kan du använda rapporter och analyser för att se hur kunderna interagerar med din webbshop och göra förbättringar baserat på den informationen.

Det finns några saker du kan göra för att anpassa din webbutik:

Uppgradera från Shopify Lite

Online-butikens försäljningskanal läggs automatiskt till i din Shopify-admin, i listan Försäljningskanaler, såtillvida du inte har en Shopify Lite-plan. Om du uppgraderar din Shopify-plan från Shopify Lite kan du lägga till Online-butikens försäljningskanal.

Steg:

1. Från din Shopify-admin klickar du på + knappen bredvid rubriken Försäljningskanaler.
  2. I listan över tillgängliga kanaler klickar du på Läs mer bredvid Online-butik.
  3. Klicka på Lägg till kanal.