Teman

Ett tema styr organisering, utseende och stil i din webbutik. Olika teman har olika stilar och layouter och erbjuder olika upplevelser för dina kunder. Om du till exempel säljer spa-produkter vill du kanske att din webbutik känns avslappnad och lyxig. Om du säljer elektronik kanske du vill att din webbutik ska se energisk och elegant ut.

Shopify-teman erbjuder följande ytterligare funktioner:

• Avsnitt på varje sida – Anpassa innehållet på de flesta sidorna i din webbutik. Lägg till, ordna om eller ta bort avsnitt och block för att skapa unika sidolayouter.
  • Förbättrad appsupport – Installera eller ändra appar utan att behöva röra kod. Lägg till appfunktioner var som helst i ditt tema genom att använda appblock och appinbäddningar. Du kan bläddra i appsamlingen för att hitta appar som smidigt integreras med din webbutik.
  • Rikare innehåll med dynamiska källor – Lägg till dynamisk specialinformation i alla inställningar i ditt tema genom att ansluta inställningen till en dynamisk källa. En dynamisk källa kan vara ett resursattribut eller ett metafältsvärde.
  • Filtrering av produktserier – Gör det möjligt för kunder att filtrera produktserier i din butik efter tillgänglighet, pris och mer.

Du kan anpassa dina temainställningar i din Shopify-administratör genom att använda temaredigeraren. Du kan redigera din temakod om ditt tema inte har en inställning för en ändring som du vill göra.

Övriga delar av ditt konto påverkas inte när du gör ändringar i temat eller om du byter till ett nytt tema. Du kan experimentera med olika temastilar och inställningar utan att oroa dig för övrigt innehåll i din administratör.

Alla teman (gratis och betalda) från Shopifys temabutik är optimerade för försäljning online och innehåller följande funktioner som standard:

Funktioner som ingår i alla teman i Shopifys temabutik
Funktion Beskrivning
Kompatibilitet Alla teman är kompatibla med Online Store 2.0 och tillhandahåller avsnitt och block för att anpassa dina sidor.
Webbprestanda Din webbshops instrumentpanel för webbprestanda mäter inläsningshastighet, interaktivitet och visuell stabilitet. Mer information om instrumentpanelen Webbprestanda.
Tillgänglighet Alla teman har en minsta tillgänglighetspoäng på 90 så att din butik kan användas av alla.
Mobilredo Teman inkluderar mobila responsiva layouter som gör att kunder kan komma åt din butik på alla enheter med internetanslutning.
Rabatter Visa rabattbelopp för artiklar och order på sidorna varukorg, kassa och kundorder.
Dynamiska kassaknappar Lägg till dynamiska kassaknappar så att kunder snabbt kan köpa alla produkter som de tittar på. Dynamiska kassaknappar kan läggas till i din varukorg och på produktsidorna.
Filtrering med facetterad sökning Gör det möjligt för kunder att filtrera produkter baserat på produkttillgänglighet, pris, typ, säljare och andra varianter. Sökfilter kan läggas till i dina kategori- och söksidor.
Presentkort Visa en presentkortssida med instruktioner efter det att kunden har köpt ett presentkort.
Bilder för social delning Lägg till en miniatyrbild i ditt inlägg när du delar en länk till din butik på sociala medier.
Land och språkval Gör det möjligt för kunder att välja sitt land eller region och sin lokala valuta i din butik.
Menyer i flera nivåer Lägg till inbäddade rullgardinsmenyer i din butiks navigering.
Nyhetsbrevsformulär Lägg till nyhetsbrevsregistrering så att du kan samla in kunders e-postadresser för att använda i e-postmarknadsföringskampanjer.
Hämtningstillgänglighet Visa om en produkt är tillgänglig för lokal upphämtning för kunder på produktsidan.
Produktrekommendationer Visa en automatiskt genererad lista över rekommenderade produkter p[ dina produktsidor så att kunder kan upptäcka nya artiklar.
Produktbetyg Anpassa hur kundproduktrecensioner visas på dina sidor.
Rich product media Lägg till rich media till dina produktsidor, till exempel 3D-modeller, inbäddade videor och YouTube-videor.
Sökruta Visa en sökruta eller länk för kunder att hitta produkter och se resultaten på en sökresultatsida.
Säljande planer eller prenumerationer Visa säljande planer och prenumerationer för kunder. Dessa kan läggas till i din varukorg och på kundordersidorna.
Avbetalningar med Shop Pay Lägg till en banner för avbetalning med Shop Pay på dina produktsidor för att låta kunderna veta att de kan betala för sin order med hjälp av avbetalning.
Enhetsprissättning Visa ett pris per enhet för produkter med specifika kvantiteter eller mått för butiker i Tyskland och Frankrike.
Bilder för varianter Lägg till bilder till produktvarianter för att låta kunder se varje variant. Du kan till exempel visa olika bilder för en skjorta som finns i flera färger och storlekar.

Om du vill ha mer information om hur utvecklare bygger teman, besök bästa praxis för att bygga Shopify-teman.