Shopify Flow-referens

Se dessa referenssidor om du behöver mer information om de komponenter som utgör ett arbetsflöde.

Utlösare

Utlösare är händelser som startar arbetsflöden. En utlösare kan vara en intern händelse i Shopify, en specifik tid och ett datum eller en extern händelse i en tredjeparts applikation. För varje utlösare finns det en lista över relaterade åtgärder som du kan använda i ditt arbetsflöde.

Villkor

Villkor startar endast åtgärder när vissa villkor uppfylls. Villkor är uttalanden av typen "Om... så". De kan kontrollera egenskaperna för utlösarhändelsen och egenskaper för objekt som är inblandade i händelsen, till exempel ordrar, produkter och kunder.

Åtgärder

Åtgärder är uppgifter som kan göra ändringar i din Shopify-butik eller i appar eller påverka uppgifter i ett arbetsflöde.Åtgärder kan även hämta uppgifter från din butik, skicka e-postmeddelanden och Slack-meddelanden och göra HTTP webhook-samtal till externa tjänster.

Åtgärder kan endast påverka uppgifter som har importerats till arbetsflödet. En utlösare eller en Hämta-åtgärd importerar vissa uppgifter från din butik till ett arbetsflöde, som sedan används i de åtgärder som följer den. Åtgärden som används i ett arbetsflöde måste dela sammanhang med uppgifter i arbetsflödet, vilket innebär att de uppgifter som åtgärden kräver för att arbetet ska finnas i arbetsflödet. Om du väljer en åtgärd som inte delar sammanhang med din valda utlösare eller uppgifter från en Hämta-åtgärd, så körs inte arbetsflödet och ett felmeddelande visas.

Till exempel skapar du ett arbetsflöde som börjar med den kundskapade utlösaren. Detta utlöser import av kunddata till arbetsflödet. Du följer den utlösaren med åtgärden Lägg till ordertaggar . Åtgärden Lägg till ordertaggar fungerar med orderdata, inte kunddata, vilket leder till ett fel i sammanhangsmatchning.

Granska utlösare och åtgärder om du är osäker på vilka utlösare och åtgärder du kan använda tillsammans i ett arbetsflöde.

Variabler

Variabler är platshållare som hänvisar till information som läggs till när ett arbetsflöde körs. Dessa variabler kan beskriva attribut för kunder, ordrar och produkter som ingår i dina arbetsflöden. Det finns till exempel variabler för ordernummer, orderpris och kundnamn.

Liquid-variabler är avancerade variabler som möjliggör iterationsinnehåll eller villkorligt innehåll. Du kan till exempel använda liquid-variabler för att skapa meddelanden som innehåller uppgifter, till exempel produktnamn, SKU, pris och kvantitet för varje radartikel i en order, så att dina mottagare inte behöver leta upp den här informationen.

Kontakter

Med anslutningsappar kan du använda specifika appar för att skapa utlösare baserat på information från appen eller för att skapa en åtgärd som använder en app. När du använder en utlösare skickar appen data till Flow. När du använder en åtgärd skickar Flow information till appen.

Meddelanden

Ett arbetsflöde kan inkludera en åtgärd som skickar ett e-postmeddelande från adressen flow@shopify.com till de mottagare som du anger. Variabler kan användas för att anpassa e-postmeddelanden eller för att lägga till detaljer.

HTTP-begäranden

Alla arbetsflöden kan innehålla en åtgärd som skickar en HTTP-förfrågan om att ansluta ditt arbetsflöde till en URL eller server.

Exempel

Granska några exempel på arbetsflöden som du kan använda i Shopify Flow.

Data

Läs mer om hur du visar din butiksdata så att du kan skapa arbetsflöden i Shopify Flow som använder dessa.

Skyddade data

Läs mer om personligt identifierbar information (PII) och hur du hanterar den på ett säkert sätt.