Vanliga frågor

Om du inte ser svaret du letar efter, kontakta din Affiliatechef eller Affiliatesupport.

Hur länge varar en affiliate-spårningscookie?

Våra spårningscookies varar i 30 dagar, vilket innebär att om en besökare klickar på din partnerskapslänk som publiceras på din webbplats kommer du att krediteras med referensen så länge besökaren registrerar sig för en 14-dagars gratis testperiod inom 30 dagar. När den 14-dagars gratis testperioden upphör och besökaren blir en betalande kund kommer du att få en provision.

Hur får jag betalt och hur ofta?

Om du vill veta mer om hur du får betalt, se Få betalt.

Accepterar ni andra utbetalningsmetoder än PayPal?

Nej. Shopifys affiliateprogram stöder endast PayPal för utbetalningar till en affiliate.

Hur kan jag bestrida ett betalningsbelopp?

Om du har några betalningstvister ska du kontakta din affiliatechef med alla uppgifter om problemet. Vi granskar ditt meddelande och gör vad vi kan för att lösa det.

Kan en handlare bli retroaktivt ansluten till mitt konto?

Shopifys affiliateprogram stöder inte retroaktiva manuella butiksanknytningar för affiliateaktiviteter. Det enda sättet att på ett tillförlitligt sätt spåra en hänvisning är genom din affiliatelänk. Denna integritetspolicy gjordes för att hålla Shopifys affiliateprogram så rättvist och tillförlitligt som möjligt.

Vilken information kan jag spåra om de handlare jag hänvisar till?

Du kan spåra vilka dina handlare är, den totala intäkten i den betalningsperioden från alla dina handlare och den totala intäkten hittills från alla dina handlare. Du kan spåra när en handlare har bytt från en provperiod till en betalplan, eller om de inte har konverterat kommer de att markeras som "frysta". Av sekretesskäl kan du inte se intäkterna från en viss handlare.

Kan jag ha flera webbplatser?

Ja. Du kan marknadsföra Shopify via alla webbplatser du äger eller tillåts marknadsföra så länge som du inte använder några begränsade metoder.

Tjänar jag provision från teman, appar och andra produkter utanför prenumerationen?

Nej, inte under affiliateprogrammet. Du tjänar provision på de prenumerationsabonnemang du tar till Shopify.

Shopifys webbplatser, appar och teman är mestadels utvecklade av utomstående partners, och de tjänar provision på att bygga upp dem. Du kan lära dig mer om vårt partnerprogram för designers och utvecklare här.

Var kan jag hitta Shopify-banners?

Du får banners i ditt välkomstmeddelande via e-post, men du kan även komma åt våra senaste och aktuella bannerpacks i olika storlekar här.

Kopiera och klistra in koden på din webbplats eller blogg när du har valt bannern du vill använda. Om du vill veta mer om hur du ställer in banners och textlänkar, se att använda banners och textlänkar.

Hur skapar jag en djuplänk till en annan sida på Shopify?

Du kan lägga till en djuplänk till den sidan genom att lägga till ?ref=[YOUR_UNIQUE_REF_HANDLE] i slutet på en shopify.com-sida. Här är några exempel på djuplänkar:

• Kanaler: https://www.shopify.com/channels?ref=[YOUR_UNIQUE_REF_HANDLE]
  • Prissättning: https://www.shopify.com/pricing?ref=[YOUR_UNIQUE_REF_HANDLE]
  • Gratis företagsverktyg: https://www.shopify.com/tools/?ref=[YOUR_UNIQUE_REF_HANDLE]
  • Guide till vad du ska sälja: https://www.shopify.com/guides/what-to-sell/?ref=[YOUR_UNIQUE_REF_HANDLE]
  • Shopify för Facebook: https://www.shopify.com/facebook/?ref=[YOUR_UNIQUE_REF_HANDLE]

Du kan även skapa djuplänkar för internationella versioner av Shopify-webbplatser genom att lägga till ?ref=[YOUR_UNIQUE_REF_HANDLE]. En lista över alla tillgängliga internationella versioner finns i internationella partnerskapslänkar.

Kan jag använda grafik och bilder från Shopifys webbplats för att marknadsföra Shopify?

Du måste få tillstånd från Shopify innan du använder något innehåll eller grafik från Shopify-webbplatsen.

Kan jag skapa min egen anpassade grafik och bilder för att marknadsföra Shopify?

Du kan skapa anpassade banners och material för att marknadsföra Shopify, men se till att följa varumärkemärksriktlinjerna när du arbetar med Shopify-bilder och logotyper.

Du kan använda marknadsföringsfraser som Try it free today i din grafik för att öka dina genomklick och konverteringar.

Var kan jag se exempel på framgångsrika handlare?

Du kan ta en titt på några av våra handlares framgångshistorier eller Shopifys exempelsida.

Vilka olika planer har Shopify för kunder?

En aspekt av att välja e-handelsplattform handlar om hur mycket plattformen kostar. Shopify erbjuder konkurrenskraftiga priser och olika prisplaner för att hjälpa din publik att hitta en som passar behov och budget. Uppmana dem att registrera sig för en 14-dagars gratis testperiod för att se hur Shopifys funktioner kan hjälpa dem att sälja sina produkter och bygga upp verksamheten. De kan alltid uppgradera planen för att lägga till nya funktioner och funktionalitet till sin butik. Du kan se alla våra prisplaner på Shopifys prissättningssida. Om du vill veta mer om avgifter och prissättning för Shopify-planer, se avgifter och kostnader för planer.

Var kan jag hitta rekommenderad läsning om affiliatemarknadsföring?

Följande resurser rekommenderas för att hjälpa dig att lyckas som Shopify affiliate-marknadsförare.

Shopify blogginlägg:

Böcker: