Affiliate-verktyg

På sidan Affiliate-verktyg i din partner-kontrollpanel kan du hitta din affiliate-länk, skapa nya affiliate-länkar, se dina totala intäkter från Shopifys affiliate-program och jämföra resultat från olika affiliate-kampanjer. Du kan också spåra framgången för dina affiliate-länkar och kampanjer.

Översikt över affiliate-verktyg

Istället för att dela samma affiliatelänk överallt, kan du använda unika affiliatelänkar för olika applikationer och plattformar. Detta gör det enkelt för dig att spåra länkarna som refererar till de flesta kunderna.

Partnerlänkar spåras utifrån kampanjer. Varje kampanj innehåller affiliatelänkar som innehåller UTM-parametrar. Du kan använda dessa parametrar för att identifiera var och hur varje affiliatelänk kommer att användas. Partnerlänkar stöder Googles UTM-parametrar och två anpassade Sub-ID-parametrar.

Du bestämmer dig till exempel för att skapa en vårpromotionskampanj som du vill marknadsföra både på företagets webbplats och på Facebook. Från din partnerpanel skapar du två separata affiliatelänkar som en del av denna kampanj:

• Den första länken är den du bäddar in på företagets webbplats. Skapa länken med kampanjnamnet inställt på spring-promo och källan inställd på website:
    Första exemplet
  • Den andra länken är den du bäddar in på din Facebooksida. Skapa länken med kampanjnamnet inställt på spring-promo och källan inställd på facebook:
    Första exemplet

När länkarna har publicerats kan du spåra deras resultat på sidan affiliates i din partnerpanel.

Skapa en affiliatelänk

Så här skapar du en affiliatelänk:

1. Klicka på Affiliate-verktyg från din partnerpanel.
  2. Klicka på Skapa affiliatelänk.
  3. På sidan Skapa en affiliatelänk anger du följande information:

- Kampanjnamn - namnet på den affiliatekampanj som kommer att innehålla denna affiliatelänk. Varje kampanj kan innehålla flera affiliatelänkar. - Innehåll -innehållet som kommer att förknippas med affiliatelänken. Till exempel welcome-email eller banner-ad. - Source -källan till trafiken, baserat på var du kommer att dela din affiliate-länk. Till exempel home-page eller facebook. - Sub-ID - en anpassad parameter för att skilja mellan flera versioner av din affiliatelänk. Du kan använda sub-ID för att segmentera eller spåra hänvisartrafik på sätt som kompletterar de tillgängliga parametrarna. - Medium -marknadsföringsmediet där du kommer att marknadsföra affiliatelänken. Till exempel social eller sponsored-link.

Denna information gör det möjligt att spåra olika affiliatekampanjer. Du kan inte använda mellanslag eller specialtecken i dessa beskrivningar eftersom denna information används i webbadressen till din affiliatelänk.

1. När du är klar klickar du på Kopiera för att kopiera affiliatelänken. Du kan sedan klistra in den i din kampanj.

Visa en affiliatekampanj

Så här visar du en affiliatekampanj:

1. Klicka på Affiliate-verktyg från din partnerpanel.
  2. Klicka på namnet på kampanjen som du vill visa. Om det inte visas på sidan Affiliateverktyg, klicka då på Visa alla kampanjer och välj den från sidan Alla kampanjer.

På kampanjsidan kan du se resultat för varje affiliatelänk som är kopplad till den kampanjen. Varje länk rankas utifrån följande egenskaper:

• Klick - antalet personer som klickade på affiliatelänken.
  • Testregistreringar - antalet personer som anmält sig för en testversion efter att ha klickat på affiliatelänken.
  • Betalda konverteringar - antalet personer som anmält sig för en betald Shopify-plan efter att ha klickat på affiliatelänken.
  • Vinst - det provisionsbelopp som du har tjänat från handlare som registrerade sig för Shopify från affiliatelänken.

Bästa praxis för affiliatelänkar

Det bästa sättet att marknadsföra dina affiliatelänkar är genom att använda dem i innehåll som du skapar och delar. Du kan till exempel dela dina affiliatelänkar i videoklipp, bloggar eller e-postnyhetsbrev som diskuterar e-handel, entreprenörskap eller Shopify. Partnerlänken kan dyka upp i en texthyperlänk, eller förknippas med visuella tillgångar som en banner eller Shopify-logotypen.

Oavsett hur du bestämmer dig för att dela dina affiliatelänkar, se till att du är bekant med följande riktlinjer:

• Shopify Affiliates måste följa FTC-kravoch avslöja för sin publik att de är Shopify Affiliates.
  • Direktlänkning och varumärkesanvändning tillåts inte i betald annonsering enligt Partnerprogramsavtalet (se avsnitt 2.5, punkterna 7 och 8).
  • Shopify Affiliates måste undvika cookie-fyllning.