Avancerad "Kontant betalning vid leverans"

Observera: Advanced Cash on Delivery är endast tillgängligt för butiker i Indien som använder indiska rupier (INR) som butiksvaluta. Om din butik inte är kvalificerad visar appen meddelandet Cash on Delivery payment method has been deactivated.

Appen Advanced Cash on Delivery ger dina kunder ett kontantbetalningsalternativ när de handlar i din butik:

Betalningsalternativet Advanced Cash on Delivery

Appen "Avancerad kontant betalning vid leverans" erbjuder funktioner som inte är tillgängliga när du anger "Kontant betalning vid leverans" (COD) med alternativet Manuell betalning i Betalningsinställningar i din admin. Till exempel, med appen "Avancerad kontant betalning vid leverans" kan du:

Obs! Om du redan har satt "Kontant betalning vid leverans (COD)" som ett manuellt betalningsalternativ i dina Betalningsinställningar, uppmanas du att avaktivera det här alternativet efter att ha ställt in appen "Avancerad kontant betalning vid leverans".

Ställ in Advanced Cash on Delivery-behörighet efter prisintervall

Du kan ange ett prisintervall för beställningar som tillåter "kontant betalning vid leverans" Detta prisintervall är det beräknade delbeloppet, före frakt och skatter. Till exempel kan du ställa in ett maximalt pris för "kontant betalning vid leverans"-beställningar om du inte vill riskera att skicka dyra beställningar utan förskottsbetalning. Om en beställning inte ligger inom det angivna prisintervallet och din kund har angett "kontant betalning vid leverans" som betalningsmetod får din kund ett felmeddelande när de försöker slutföra beställningen.

1. Öppna appen "Avancerad kontant betalning vid leverans".

2. I avsnittet Beställning delbelopp anger du det lägsta beställningspriset för "kontant betalning vid leverans" i fältet Lägsta pris. Du kan ställa detta till 0 om du inte vill ange ett lägsta pris.

3. Ange det högsta beställningspriset i fältet Högsta pris:

Att ställa in ett maximalt pris

Ställ in Advanced Cash on Delivery-behörighet efter postkod

Som standard är kontant betalning vid leverans tillgängligt för alla postnummer i Indien. Om du inte vill erbjuda kontant betalning för alla postnummer kan du ange vilka postnummer som ska vara giltiga med hjälp av appen Advanced Cash on Delivery. Du kan antingen ange dessa postnummer manuellt eller så kan du ladda upp en lista över dem i en CSV-fil till din Shopify-admin.

1. I avsnittet Postnummer väljer du Begränsa där "kontant betalning vid leverans" är tillgängligt:

Att filtrera med postnummer

2. För att ladda upp en .CSV-fil med en lista med postnummer klickar du på länken Ladda upp en CSV-fil eller drar och släpper .CSV-filen till området Postnummerområden som betjänas.

Tips! Du kan klicka på länken Exempel på CSV för att ladda ner en CSV-fil för en mall som visar hur du listar dina postnummer så att de känns igen av Shopify.

1. För att ange postnummer manuellt, klicka på länken manuell inmatning och ange sedan varje postnummer, avgränsade med kommatecken eller mellanslag.

Skapa fraktpriser för Advanced Cash on Delivery

Obs! Du måste ha kryssrutan Det här är en fysisk produkt aktiverad för alla dina produkter för att fraktpriser ska visas i din butiks kassaprocess.

Du kan debitera kunder en extra avgift för "kontant betalning vid leverans". Detta belopp beräknas som en fraktsats som inkluderar både fraktkostnaden och en "kontant betalning vid leverans"-avgift. När dina kunder gör ett köp kan de välja en fraktmetod som innehåller "kontant betalning vid leverans"-avgift:

Att välja en leveransmetod

Du kan skapa flera "kontant betalning vid leverans"-avgifter. Till exempel kanske du vill debitera en högre "kontant betalning vid leverans"-avgift för snabb frakt.

Observera: Det är bra att skapa priser i appen Advanced Cash on Delivery som motsvarar fraktpriserna som du redan har skapat för din butik. För varje fraktkostnad i dina administratörs fraktinställningarkan du skapa en motsvarande "kontant betalning vid leverans"-avgift. Vi rekommenderar att du använder en namngivningskonvention för att hålla reda på detta. Till exempel för en expedierad fraktkostnad kan du skapa en "expedierad frakt + kontant betalning vid leverans"-fraktkostnad.

För att lägga till en avgift för kontant betalning vid leverans anger du en kombinerad avgift som inkluderar frakt och "kontant betalning vid leverans"-avgift. Till exempel, om du redan har en fraktkostnad på 30,00 Rs, och du vill lägga till en avgift för kontant betalning vid leverans på 10,00 Rs, kan du skapa en "Expedierad frakt + kontant betalning vid leverans"-sats på 40,00 Rs:

Att ställa in en

För att skapa en "kontant betalning vid leverans"-avgift:

1. Öppna appen "Avancerad kontant betalning vid leverans".

2. I avsnittet Fraktsatser för kontant betalning vid leverans väljer du Skapa nya "kontant betalning vid leverans"-avgifter och klickar sedan på Lägg till avgift.

3. Ange ett namn för avgiften i fältet Namn.

4. I fältet Beskrivning anger du en beskrivning av denna "kontant betalning vid leverans"-avgift.

5. Om du vill basera fraktkostnaden på pris väljer du Prisbaserad i avsnittet Räckvidd och anger de lägsta och högsta orderbeloppen i de angivna fälten.

6. Om du vill basera fraktkostnaden på vikt väljer du Viktbaserad i avsnittet Räckvidd och anger de lägsta och högsta ordervikterna i de angivna fälten.

7. Ange den avgift som du vill debitera för denna "kontant betalning vid leverans"-avgift i fältet Avgiftsbelopp. Detta inkluderar både fraktsatsen och den extra "kontant betalning vid leverans"-avgift du vill debitera.

8. Klicka på Spara.

Obs! Kunder som försöker fylla i "kontant betalning vid leverans"-beställning utan att välja en tillgänglig fraktmetod får ett felmeddelande och kan inte gå till kassan förrän de väljer en tillgänglig leveransmetod.

Lämna ett anpassat tackmeddelande

För att lämna ett tackmeddelande som visas på sidan för beställningsstatus efter det att kunden har beställt, anger du meddelandet i avsnittet Tackmeddelande:

Att ställa in ett tackmeddelande

Aktivera betalningsmetoden "Kontant betalning vid leverans"

När du är klar med att konfigurera appen Advanced Cash On Delivery måste du aktivera betalningsmetoden för att göra den tillgänglig för dina kunder.

Klicka på Aktivera nuför att aktivera Advanced Cash on Delivery-betalningar:

Klicka på

Lägg till en tillgänglighetskontroll för "Kontant betalning vid leverans"

Du kan lägga till en tillgänglighetskontroll till din butiks tema och låta dina kunder kontrollera tillgängligheten för Advanced Cash on Delivery för deras postnummer. Detta kan göras efter att du har aktiverat Advanced Cash on Delivery för din butik.

Felsökning av "Kontant betalning vid leverans"-beställningar

Viss tredjepartsdistribution eller redovisnings-appar kan kanske inte känna igen kontanter vid "Kontant betalning vid leverans"-betalningar efter det att du har uppdaterat beställningen med knappen Markera som betalad. Om du använder tredjepartsdistribution eller redovisnings-appar kan du markera din "Kontant betalning vid leverans"-beställning som betald genom att markera Markera som betald med kontanter i rullgardinsmenyn Appar på sidan Beställningsinformation.

För att markera "Kontant betalning vid leverans"-beställningar som betalda:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ordernumret:

Klicka på ordernumret

3. I rullgardinsmenyn Fler åtgärder markerar du Markera som betald med kontanter:

Inaktivera betalning via Advanced Cash on Delivery

Om du inte längre vill använda Advanced Cash on Delivery kan du sluta erbjuda den när som helst genom att inaktivera den i dina betalningsinställningar.