Bulk Account Inviter

Du kan använda appen Bulk Account Inviter för att bjuda in dina kunder att aktivera sina konton för din webbutik. Den här appen är användbar när du har importerat kundkonton från en annan plattform eller från en annan Shopify-butik.

Lägg till Shopifys SPF-post till din domänvärd (endast egna domäner)

Shopify använder Sender Policy Framework (SPF) för att verifiera e-postadressen du använder för de automatiska e-postmeddelanden som dina kunder får, den så kallade kund-e-postadressen. Detta förhindrar att e-postmeddelanden om aviseringar flaggas som skräppost. Den tar även bort anmärkningen via Shopify från avsändarens information och visar din kund-e-postadress i stället för no-reply@shopify.com i avsändarfältet.

Obs! Dessa anvisningar gäller för butiker som använder en anpassad domän och inte din standarddomän, myshopify-domän som ser ut som your-store-name.myshopify.com.

Steg:

1. Logga in på ditt konto hos din domänleverantör.

2. Hitta domänens TXT record. Denna finns vanligtvis bredvid CNAME record och MX record.

3. Lägg till följande SPF-post till din TXT-post:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all

4. Spara dina ändringar.

Skicka massinbjudan till kunder

Du kan bjuda in många kunder samtidigt genom att skicka e-postmeddelanden till en hel kundgrupp. Om du vill ha mer information om hur du skapar dessa grupper, se Skapa kundgrupper. Följ dessa steg för att bjuda in dina målkunder när du har skapat dessa anpassade kundgrupper.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Appar och öppnar appen Bulk Account Inviter.

2. I den rullgardinsmenyn Kundgrupp väljer du den kundgrupp som du vill bjuda in.

3. Klicka på Skapa e-post. Som standard genereras dina inbjudningar från din Aviseringsmall för din kontoinbjudan . Redigera fälten Ämne och Anpassat meddelande om du vill ändra ämnet eller innehållet i dessa e-postmeddelanden.

4. Välj en e-postadress från den nedrullningsbara e-postlistan. Det här är den e-postadress som dina kunder ser när de får inbjudan.

5. Klicka på Granska och klicka sedan på Skicka e-post.

Inbjudningar via e-post skickas. Beroende på antalet kunder som du bjuder in kan det ta en stund innan alla inbjudningar skickas.

Relaterade länkar