Skicka meddelanden i arbetsflöden

Skapa arbetsflöden som skickar meddelanden till dig eller din personal. Du kan till exempel skapa ett arbetsflöde som skickar dig ett e-postmeddelande när du får en högriskbeställning.

Om du vill skicka ett meddelande i ett arbetsflöde väljer du en åtgärd som skickar ett meddelande. Den här åtgärden kan skapas av en partner eller det kan vara en av följande åtgärder:

• Skicka e-postmeddelanden: Använd den här åtgärden för att skicka ett e-postmeddelande. Dessa e-postmeddelanden skickas automatiskt från flow@shopify.com. Om du har problem med att ta emot e-postmeddelanden från Flow, se till att din e-posthanterare inte filtrerar ut e-postmeddelanden från den här adressen. För att skicka e-postmeddelanden till flera personer, skilj deras e-postadresser åt med ett kommatecken. Du kan inte använda mallvariabler för att anpassa adressen.

• Skicka HTTP-förfrågningar: Anslut ditt arbetsflöde till en webbserver eller URL och skicka HTTP-förfrågningar.

• Skicka Slack-meddelanden: Anslut Flow till Slack så att du kan skicka meddelanden till dina Slack-kanaler. För att ansluta Flow to Slack måste du ange dina Slack-uppgifter. Flow kan skicka meddelanden till alla Slack-kanaler som ditt Slack-konto har tillgång till. Om du till exempel vill att Flow ska skicka meddelanden till privata kanaler, se till att din Slack-användare har roller och behörigheter att göra det.

När du skickar ett meddelande är det ofta användbart att inkludera information om kunden, beställningen eller produkten som berörs. För att inkludera dessa detaljer måste du lägga till mallvariabler i dina meddelanden.

Relaterade länkar