Exempel på Launchpad-evenemang

Du kan använda Launchpad för att köra evenemang såsom försäljning, produktsläpp och lageråterställningar.

Automatisera rabatter

Du kan använda Launchpad för att rabattera priserna för dina produkter under ett försäljningsevenemang. När du lägger till produkter i ditt evenemang kan du välja att lägga till följande:

• produktkollektioner och ange en procentuell rabatt för varje kollektion
  • produkter individuellt och ange antingen fastställda priser för produkterna eller ange procentuella rabatter

Överväganden för rabatter

Under hela försäljningsevenemanget erbjuds dina kunder dina produkter till rabatterat pris. När evenemanget slutar ändras dina priser tillbaka till deras värden innan rean.

Till exempel är det vanliga priset för ett par bebisstrumpor 2 USD och ordinarie pris är 5 USD. Du skapar en händelse som erbjuder dessa strumpor med 50 % rabatt.

Under evenemangets varaktighet prissätts strumporna enligt följande:

• Priset på strumporna är 1 USD.
  • Strumpornas ordinarie pris är 2 USD (vanligt pris för strumporna).

Presentkort följer regler som är lite annorlunda än de för standardprodukter eftersom presentkort är en form av valuta. Om du rabatterar presentkort i samband med din händelse rabatteras de med det belopp du väljer. Värdet som de kan lösas in för minskas med det beloppet.

Du kan till exempel lägga till ett presentkort på 50 USD till din händelse där du säljer babystrumpor, rabatterat med 50 %. Följande inträffar under hela händelsen:

• Priset på strumporna är 1 USD.
  • Strumpornas ordinarie pris är 2 USD.
  • Priset på presentkortet 25 USD.
  • Värdet av presentkortet 25 USD.

Du kan inte sälja ett presentkort värt 50 USD för 25 USD med hjälp av Launchpad.

Överväganden för bulkrabatter

När du skapar en bulkrabatt har du följande alternativ:

• Procentandel sänker priset för produkterna till en procentandel av det ordinarie priset. Det här alternativet gäller för produktserier och produkter.
  • Nytt enhetspris anger exakt vad priset för alla artiklar kommer att vara. Det här alternativet gäller endast produkter, inte produktserier.
  • Fast belopp sänker priset för alla artiklar med ett fastställt belopp. Det här alternativet gäller endast produkter, inte produktserier.

Till exempel så skapar du en händelse och anger rabatter för strumpor, som vanligtvis säljs för 5 USD, och skjortor, som vanligtvis säljs för 20 USD.

• Om du ställer in en procentuell rabatt på 50 % kommer strumporna under händelsen att kosta 2,50 USD och skjortorna kommer att kosta 16 USD.
  • Om du anger ett nytt enhetspris på 4 USD kommer både strumporna och skjortorna att kosta 4 USD.
  • Om du ställer in ett fast belopp på 4 USD kommer strumporna att kosta 1 USD och skjortorna kommer att kosta 16 USD.

Skapa automatiska rabatter

1. Skapa en Launchpad-händelse.
  2. I avsnittet Rabatter markerar du Tillämpa rabatter på dina produkter och produktserier.
  3. Om du vill lägga till rabatter för produkter klickar du på Lägg till produkter. Om du vill lägga till rabatter till hela produktserier klickar du på Lägg till produktserier.
  4. Valfritt: Om du vill tillämpa samma rabatt på flera produkter och produktserier klickar du på Bulkrabatter.
  5. Valfritt: Om du vill ange rabatter för enskilda produkter och produktserier anger du den procentuella rabatten eller det nya försäljningspriset.
    1. Välj Procentandel, Nytt enhetspriseller Fast belopp.
    2. Ange värdet för rabatten som du vill erbjuda.
    3. Klicka på Tillämpa.

Automatisera produktsläpp

Du kan schemalägga när en ny produkt visas i din webbutik och andra försäljningskanaler. Produktsläpp benämns även som product drops eller produktlanseringar. Om du släpper en produkt blir den tillgänglig på dina försäljningskanaler.

Steg:

1. Lägg till en ny produkt i din Shopify-administratör.
  2. I avsnittet Produktstatus klickar du på rullgardinsmenyn och väljer Aktiva.
  3. I avsnittet Försäljningskanaler och appar klickar du på Avmarkera alla.
  4. Spara din nya produkt.
  5. Skapa en händelse i Launchpad och gör följande:
    1. Välj Publicera produkter över dina försäljningskanaler och sedan de produkter som du vill göra tillgängliga på de stödda försäljningskanalerna. Det här alternativet gör en produkt tillgänglig för en försäljningskanal. Launchpad ändrar inte produktstatus.
    2. Om du vill erbjuda dessa produkter eller andra produkter till rabatterat pris väljer du Tillämpa rabatter på dina produkter och produktserier.

Automatisera tillägg till lager

Du kan skapa händelser för att uppdatera ditt lager och göra produkter tillgängliga i din online-butik och andra försäljningskanaler. När sådana evenemang upphör finns dessa produkter tillgängliga i försäljningskanalerna. Lagerbelopp ändras inte när ett evenemang slutar.

Stegen för att uppdatera ditt lager är desamma som stegen för att göra produkter tillgängliga för dina försäljningskanaler.

Steg:

1. Skapa en händelse i Launchpad och aktivera publicering av produkter över dina försäljningskanaler.
  2. Följ anvisningarna för att öka lagren av dina produkter.