Skapa och aktivera skript

Du skriver skript i Shopify-skript API. Detta API är en version av programmeringsspråket Ruby, så du behöver erfarenhet av programmering med Ruby. Använd Script Editor för att skapa, redigera, prova och publicera dina skript.

Innan du kan skriva ett skript bör du granska de olika typerna (rad, frakt och betalning) av skript så att du är medveten om de metoder som varje Skripttyp stöder. Till exempel kan ett radartikelskript inte använda leveransmetoder.

Endast ett skript per Skripttyp kan publiceras åt gången. Du kan till exempel publicera ett skript för radobjekt och ett skript för fraktkostnader, men du kan inte publicera två radobjektskript samtidigt.

Stödda kanaler

När du skapar (eller redigerar) ett skript väljer du om det bara ska köras i din online-butik eller i din online-butik och i följande appar:

Du hittar exempel på vanliga skript i skriptmallarnasom finns i Script Editor. För att se dessa mallar måste du skapa ett skript.

På den här sidan

Skapa ett skript

Så här skapar du ett skript:

Granska Shopify-skript API för en referens för att skriva kod för skript.

1. Öppna Skriptredigeraren. Översiktssidan skript visar en lista över skript för din butik.
  2. Klicka på skapa skript för att börja skapa ett nytt skript.
  3. I dialogrutan Välj skriptmall:

1. Välj den typ av skript som du vill skapa.
    2. Välj en exempelmall som startpunkt, eller Välj tom mall för att börja skriva ett skript från grunden.
    3. Klicka på skapa skript för att skapa ett skript med den typ du har valt.
  4. Ange ett namn för skriptet i rutan rubrik. Använd ett beskrivande namn så att du kort kan berätta vad skriptet gör.

5. Klicka på kod för att öppna Ruby källkods-konsol.

6. Ange koden för ditt skript. Använd Shopify-skript API-dokumentation som referens.

7. Klicka på Kör skript för att köra skriptet.

8. När du är klar:

• Klicka på Spara utkast för att spara ett opublicerat utkast av skriptet
    • klicka på spara och publicera för att skapa och publicera skriptet.

Nästa steg

När du har skrivit ett skript bör du prova och felsöka det innan du publicerar det. Du kan även uppdatera dina Liquid-mallfiler så att din webbshop svarar på de ändringar som dina skript gör.