Shop för iOS och Android

Shop är en gratis iOS-och Android-app för konsumenter. Appen innehåller följande funktioner:

• Snabbkassa för kunder som använder Shop Pay
  • Leveransspårning för onlineorder
  • Produktrekommendationer från godkända butiker
  • Klimatkompensation för berättigande order

Shop-appen förser kunderna med uppdaterad information så att de kan spåra sina ordrar. Om du säljer med hjälp av Shopify kan du ge kunderna möjlighet att installera Shop från din butiks orderstatussida.

Du kan inte inaktivera din butiks profil eller produktrekommendationer så att den inte visas i Shop.

Läs mer om hur du använder Shop från Shops hjälpsida.

Aktivera eller inaktivera Shop opt-in

Du kan aktivera eller inaktivera alternativet för att installera Shop på orderstatussidan. Detta påverkar inte huruvida din butiksprofil visas i Shop. Kunder i följande länder ser en länk för att installera Shop från orderstatussidan på mobila enheter när du har aktiverat opt-in för Shop:

• USA
  • Kanada
  • Australien

Kunder utanför dessa länder ser inte alternativet för att installera Shop på orderstatussidan.

Kunder som anmäler sig ombeds att ladda ner appen för Shop iOS eller Android och då synkroniseras deras orderinformation automatiskt från Shopify.

Du behöver inte göra någonting för att konfigurera den för dina kunder om registreringsalternativet för Shop är tillgängligt i din butik. Alternativet aktiveras automatiskt och dyker upp på orderstatussidan om du inte inaktiverar det.

Steg:

1. Gå till ditt Shopify-administratörskonto och klicka på Inställningar och sedan klickar du på Utcheckningskassa.
  2. Markera eller avmarkera Kunder kan ladda ned Shop-appen från orderstatussidan under För att ta emot leveransuppdateringar för att aktivera eller inaktivera alternativet för kunder.
  3. Klicka på Spara.

Installationskrav

Du behöver inte installera Shop-appen för att låta dina kunder spåra order från din butik. Om du vill använda Shop för att spåra leveranser för ordrar som du gör på webben kan du installera Shop-appen.

Shop är gratis och tillgängligt på mobila enheter med följande operativsystem:

• iOS(version 10.3 eller senare) för iPhone, iPad och iPod touch
  • Android(version 5.0 eller senare)

Shop-appens funktioner

Spårning av onlinebeställningar

När en kund använder Gmail kommer Shop automatiskt lokalisera e-postmeddelanden med spårningsnummer för att identifiera ordrar att spåra. Kunder som använder annan e-postadress kan lägga till spårningsnummer manuellt.

Shop söker efter e-postmeddelanden för att samla in orderinformation. Om du har frågor om sekretess kan du gå till integritetspolicyn för Shop.

När Shop spårar en order har den ibland inte tillräckligt med information för att visa en exakt plats för leveransen. Leveransstatusen är fortfarande korrekt.

Automatisk synkronisering av ordrar

Shop synkroniseras automatiskt med Shopify för att visa alla ordrar som en kund har gjort i Shopify-butiker.

När en kund påbörjar en order men inte slutför den kan det hända att en avisering om övergiven kassa även visas i Shop. Meddelandet uppmanar kunden att gå tillbaka till butiken för att slutföra ordern.

Butiksprofiler

Kunderna kan använda butiken för att följa och visa butiksprofiler. När en order har lagts till i butiken visas den relaterade butikens profil under fliken butiker i butiksappen.

Obs! Vissa Shopify-butiker kanske inte visas i butiksprofiler i Shop. Om du söker efter din butik i Shop-appen och inte hittar den kan du lägga till din kontaktinformation och butiksinformation till väntelistan.

När en kund följer en Shopify-butik i Shop-appen kan de se produktrekommendationer baserade på butikens trendande produkter. Trendande produkter genereras i Shopify baserat på försäljningsdata för butiken.

Butikens profil innehåller butikens logotyp, namn och beskrivning. Du kan anpassa följande uppgifter i butiksprofilen för din butik:

Dina kunder kan använda Shop även om du inte aktiverar alternativet för att installera appen från din butiks orderstatussida. Om en kund som använder Shop lägger en order i din butik kan de följa din butiksprofil, se sin orderhistorik och spåra hur ordern levereras.