Privata appar

Privata appar skapas uteslutande för din Shopify-butik (till skillnad från offentliga appar som är byggda för att fungera med många olika butiker). Du kan använda privata appar för att lägga till funktioner i din Shopify-administratör, få tillgång till din butiks data direkt via Shopifys API, eller expandera din webbshop till andra plattformar som använder skyltfönster-API.

Ändra Butiksfront API-behörigheterna för en privat app

Om din privata app använder Butiksfront API kan du ändra de områden i din butik som appen kan komma åt genom att ändra appens behörigheter.

Obs! Ändringar av behörigheterna för en privat app kan göra att appen slutar fungera.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. Klicka på Utveckla appar.

3. Klicka på namnet för den app vars behörigheter du vill ändra.

4. I avsnittet Butiksfront API, under Butiksfront API-behörigheter, väljer du vilken butiksdata som du vill att appen ska komma åt.

Som standard väljs fyra behörigheter: Läs produkter och kollektioner, Läs och ändra kunder, Läs och ändra kassatransaktioner och Läs bloggar och artiklar.

Varning! Butiksfront API är en icke-autentiserad allmän API, vilket innebär att all information du exponerar för appen kan ses av alla besökare i butiken. Du bör endast använda Butiksfront API om du är bekväm med denna risk och du bör endast ge behörigheter åt de datatyper som den privata appen behöver.

1. Klicka på Spara.

2. I dialogrutan Du har gjort ändringar i din app, klickar du på Spara.

Ändra e-postadress för utvecklare

Shopify använder utvecklarens e-postadress för att kontakta utvecklaren om det uppstår ett problem med den privata appen, till exempel när en ändring av en API-nyckel förstör den. Se till att den här e-postadressen är korrekt och uppdaterad om du vill se till att din app fortsätter att fungera som förväntat.

Du kan ändra eller uppdatera utvecklarens e-postadress i Shopify-admin:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. Klicka på Utveckla appar.

3. Klicka på namnet på den app som du vill redigera.

4. Ange utvecklarens e-postadress i fältet E-postadress till utvecklare i händelse av en nödsituation.

Radera en privat app

På sidan Appar i din Shopify-admin kan du ta bort privata appar som du inte längre vill använda.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. Klicka på Utveckla appar.

3. Klicka på papperskorgen bredvid appen som du vill radera.

Knappen med soptunnan.