Privata appar

Privata appar skapas uteslutande för din Shopify-butik (till skillnad från allmänna appar som är byggda för att fungera med många olika butiker). Du kan även använda privata appar för att lägga till funktioner i din Shopify-admin, få tillgång till din butiks data direkt via Shopifys API, eller expandera din onlinebutik till andra plattformar med anpassade butiksfronter.

Det finns många olika sätt att använda privata appar på:

• Skapa en importör för att migrera dina data från Magento, eller en annan leverantör, till Shopify.
  • Integrera din butiks data med en anpassad lösning som du använder för att hantera dina beställningar, produkter eller ditt lager utanför Shopify.
  • Erbjud produkter från din Shopify-butik på en anpassad butiksfront, såsom en mobil app, webbplats eller ett videospel.

Om din butik har en testplan kan du inte skapa fler än fem privata appar. Annars kan du skapa så många privata appar som du behöver. För att lära dig mer om hur du skapar en privat app, se Shopifys utvecklarinformation.

Generera referenser från Shopify-admin

Obs! Dokumentet Licens och användarvillkor för Shopify API reglerar din åtkomst till och användning av Shopifys API. Se till att du känner till dessa villkor innan du skapar en privat app.

Innan du kan autentisera en privat app till Shopify måste du generera de obligatoriska referenserna från Shopify-admin för den butik som du vill ansluta till din app.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Appar.

2. Klicka på Hantera privata appar.

3. Klicka på Skapa en ny privat app.

4. I avsnittet App-detaljer anger du ett namn för din privata app och en e-postadress för kontakt.

Shopify använder e-postadressen för att kontakta utvecklaren om det uppstår problem med den privata appen, såsom när en API-förändring kan göra att den inte fungerar.

5. I avsnittet Admin API väljer du de områden av din butik som du vill att appen ska ha åtkomst till.

6. Om du vill använda Storefront API väljer du Tillåt den här appen att få åtkomst till din butiksfront-data med Butiksfront API.

1. I avsnittet Butiksfront API-behörigheter väljer du vilken butiksdata du vill exponera för appen.

Som standard väljs fyra behörigheter: Läs produkter och kollektioner, Läs och ändra kunder, Läs och ändra kassatransaktioner och Läs bloggar och artiklar.

Varning! Butiksfront API är en icke-autentiserad allmän API, vilket innebär att all information du exponerar för appen kan ses av alla besökare i din butik. Du bör endast använda Butiksfront API om du är bekväm med denna risk och du bör endast ge behörigheter åt de datatyper som den privata appen behöver.

1. Klicka på Spara när du är klar.

API-nyckeln och lösenordet för din app visas nu på skärmen.

Varning! Hantera API-nyckeln och lösenordet på samma sätt som du hanterar andra lösenord, eftersom den som har tillgång till dessa uppgifter har full API-åtkomst till butiken.

När du har de referenser som krävs kan den privata appen komma åt din butiks data.

Ändra Butiksfront API-behörigheterna för en privat app

Om din privata app använder Butiksfront API kan du ändra de områden i din butik som appen kan komma åt genom att ändra appens behörigheter.

Obs! Ändringar av behörigheterna för en privat app kan göra att appen slutar fungera.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Appar.

2. Klicka på Hantera privata appar.

3. Klicka på namnet för den app vars behörigheter du vill ändra.

4. I avsnittet Butiksfront API, under Butiksfront API-behörigheter, väljer du vilken butiksdata som du vill att appen ska komma åt.

Som standard väljs fyra behörigheter: Läs produkter och kollektioner, Läs och ändra kunder, Läs och ändra kassatransaktioner och Läs bloggar och artiklar.

Varning! Butiksfront API är en icke-autentiserad allmän API, vilket innebär att all information du exponerar för appen kan ses av alla besökare i butiken. Du bör endast använda Butiksfront API om du är bekväm med denna risk och du bör endast ge behörigheter åt de datatyper som den privata appen behöver.

1. Klicka på Spara.

2. I dialogrutan Du har gjort ändringar i din app, klickar du på Spara.

Radera en privat app

På sidan Appar i din Shopify-admin kan du ta bort privata appar som du inte längre vill använda.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Appar.

2. Klicka på Hantera privata appar.

3. Klicka på radera-ikonen bredvid den app som du vill radera.