B2B-kunder

När du har skapat en prislista och ett förtega får kunder för det företaget tillgång till prislistor genom att logga in på sin profil i din webbshop. Första gången kunden loggar in uppmanas den att ange en sexsiffrig verifieringskod som skickats till kundens e-postadress.

Behörigheter för B2B-kunder

När du tilldelar en kund till ett företag eller skapar en ny B2B-kundprofil väljer du de behörigheter som ska tilldelas dem från följande:

• Endast beställa – Kunden kan göra inköp för företagsplatsen och se listan över lagda ordrar.
  • Plats-admin – Kunden kan göra inköp för företagsplatsen och se listan över ordrar som alla kunder har lagt för den platsen.

Lägg till en kund till en företagsplats

Du kan lägga till en befintlig kund till ett företag eller skapa en ny kundprofil från företagssidan.

Steg:

1. I din Shopify-administratör går du till Kunder > Företag.
  2. Klicka på företaget som du vill lägga till en kund till.
  3. Klicka på platsnamnet i avsnittet för Plats.
  4. I avsnittet Platskontakt, klicka på Lägg till kontakt.
  5. Gör något av följande:
    • Om du vill lägga till en befintlig kund till företagets plats klickar du på rutan Hitta en kund och börjar skriva. Klicka på kundens namn när kunden som ska läggas till hittas.
    • För att skapa en ny kundprofil klickar du på sökrutan Hitta en kund och klickar sedan på Lägg till ny kund.

Du kan även lägga till en kund till ett företag från den kundens profilsida.

Steg:

1. I din Shopify-admin går du till Kunder.
  2. Klicka på kundens namn.
  3. I avsnittet Kund klicka på Lägg till i företag.
  4. Klicka på sökrutan Hitta företag och börja skriva. När företaget som dit kunden ska läggas till hittas, klicka på företagsnamnet.

Ta bort en kund från ett företag

1. I din Shopify-administratör går du till Kunder > Företag.
  2. Klicka på företaget som du vill radera kunder från.
  3. I avsnittet Kunder, klicka på ... och klicka sedan på Ta bort kunder.
  4. Kontrollera kunderna som ska tas bort från företaget.
  5. Klicka på Ta bort kunder.

Spara betalningsinformation

Om en kund sparar sina kreditkortsuppgifter kan de välja sitt kort från en lista med sparade betalningsmetoder vid framtida beställningar. Sparade kortnummer visas med endast de sista fyra siffrorna på kortet. När kreditkortsuppgifter har sparats kan varken handlaren eller kunden se hela kreditkortsnumret.

I kassan kan en kund välja att spara ett kort. Vid framtida inköp kan kunden välja detta från listan för att betala för en order.

Kreditkortsuppgifter kan inte redigeras eller raderas. Om ett kreditkortsnummer är felaktigt eller har löpt ut måste ny information läggas till i kassan.

B2B kundupplevelse

När en kund loggar in kommer de till kontosidan som visar deras kontoinformation och en lista över ordrar. Orderinformationen kan granskas genom att klicka på ordern.

För att lägga en order klickar kunden på Gå till butik på deras kontosida. Detta tar kunden till din webbshop. Kunden väljer produkter som ska läggas till i varukorgen som vanligt, med undantag för att priserna som erbjuds är de som du angav i din prislista för det företaget.

För att lägga en order går kunden igenom följande process:

1. Från kundens kontosida klickar kunden på Gå till butik, vilket tar dem till din webbshop.
  2. I din webbshop väljer kunden produkter och lägger till dem i varukorgen. Priserna som erbjuds är de som du angav i prislistan för det företaget.
  3. På kassasidan är leveransinformationen och betalningsalternativen ifyllda i förväg enligt informationen i företagsprofilen. Om företagets betalningsvillkor är inställda på Ingen anger kunden sina kreditkortsuppgifter för att slutföra ordern.
  4. Valfritt: När kunden har angett sina kreditkortsuppgifter har de möjlighet att spara sin information för framtida inköp.

När kunden når kassan är leveransinformationen för ordern ifylld i förväg enligt informationen i företagsprofilen. Betalningsalternativen beror på de betalningsvillkor du har ställt in för företaget.

Om företagets betalningsvillkor är inställda på Inga, måste kunden omedelbart betala för sin order. Kunden uppmanas att ange sina kreditkortsuppgifter för att slutföra ordern.