Aktivera eller inaktivera kundkonton

När du aktiverar kundkonton lagrar Shopify lösenordsskyddad information om kundens identitet, orderhistorik och aktuell orderstatus. Dina kunders uppgifter, till exempel adressinformation, kommer fyllas i automatiskt i kassan med hjälp av den lagrade informationen. Om du vill använda kundkonton måste du ha Webbutikens försäljningskanal.

Ange dina kundkontoinställningar

Du kan göra kundkonton obligatoriska eller valfria, eller avaktivera dem helt och hållet. När du skapar ett konto vidarebefordras kunderna till en separat sida för skapande av konton. Tänk på att kunder som behöver skapa konton kan minska försäljningskonverteringarna.

Så här redigerar du dina kundkontoinställningar:

1. I avsnittet Kundkonton väljer du ett kundkontoalternativ:

2. Klicka på Spara för att bekräfta dina kundkontoinställningar.

Kundadresser

Om kunder är inloggade under betalningen i kassan kan de välja en av adresserna som de använde nyligen. Alternativt kan de skriva sin adress. Kunderna kan inte välja de fem adresserna som de vill spara.