Aktivera eller inaktivera kundkonton

När du aktiverar kundkonton lagrar Shopify lösenordsskyddad information om kundens identitet, orderhistorik och aktuell orderstatus. Dina kunders uppgifter, till exempel adressinformation, kommer fyllas i automatiskt vid utcheckningen med hjälp av den lagrade informationen.

Ange dina kundkontoinställningar

Du kan göra kundkonton obligatoriska eller valfria, eller avaktivera dem helt och hållet. När du skapar ett konto vidarebefordras kunderna till en separat sida för skapande av konton. Tänk på att kunder som behöver skapa konton kan minska försäljningskonverteringarna.

Så här redigerar du dina kundkontoinställningar:

1. I avsnittet Kundkonton väljer du ett kundkontoalternativ:
  • Konton är inaktiverade Kunderna ser inte alternativet att skapa ett konto eller logga in under utcheckningen. De måste ange sina uppgifter manuellt vid utcheckningen, eftersom fälten inte kommer fyllas i automatiskt.

• Konton är valfria En kund kan välja att skapa ett konto, men det är inte obligatoriskt att skapa ett konto för att checka ut. Om en kund har ett konto och är inloggad, är dennes adressfält redan ifyllt när denne gör en order.

• Konton krävs En kund måste skapa ett konto eller ha ett konto och vara inloggad för att kunna slutföra betalningen i utcheckningskassan. Den här inställningen är användbar om du t.ex. driver en grossist- eller medlemsbutik. Adressfälten är redan ifyllda när kunden gör en order.

Obs! När du väljer Konton krävs tar du inte bort alternativet för dina kunder att skapa konton. För att begränsa åtkomsten till din butik måste du anpassa din butiks tema.

1. Klicka på Spara för att bekräfta dina kundkontoinställningar.