Aktivera eller inaktivera kundkonton

När du aktiverar kundkonton lagrar Shopify lösenordsskyddad information om kundens identitet, orderhistorik och aktuell orderstatus. Dina kunders uppgifter, till exempel adressinformation, kommer fyllas i automatiskt från den lagrade informationen i kassan. För att kunna använda kundkonton måste du ha en försäljningskanal för webbutiken.

Ange dina kundkontoinställningar

Du kan göra kundkonton obligatoriska eller valfria, eller avaktivera dem helt och hållet. När du skapar ett konto vidarebefordras kunderna till en separat sida för skapande av konton. Tänk på att kunder som behöver skapa konton kan minska försäljningskonverteringarna.

Så här redigerar du dina kundkontoinställningar:

1. I avsnittet Kundkonton väljer du ett kundkontoalternativ:
  • Konton är inaktiverade: Kunderna ser inte alternativet att skapa ett konto eller logga in i kassan. De måste ange sina uppgifter manuellt i kassan, eftersom fälten inte kommer vara ifyllda i förväg. Om kunden kryssar i rutan "Spara denna information för nästa gång", sparar en webbläsarcookie endast kundens information i den butiken.

• Konton är valfria: Kunder kan välja att skapa ett konto, men det är inte obligatoriskt att skapa ett konto för att gå till kassan. Om kunden har ett konto och är inloggad, är deras adressfält redan ifyllda när de lägger en order. Kunder har möjlighet att logga in via länken Har du redan ett konto? Logga in ovanför fältet för inmatning av e-post. Om användaren klickar på den här länken ombeds denne att antingen ange sin e-postadress och sitt lösenord, skapa ett nytt konto eller fortsätta att gå till kassan som en gäst.

• Konton krävs: En kund måste skapa ett konto eller ha ett konto och vara inloggad för att kunna slutföra betalningen i kassan. Den här inställningen är användbar om du till exempel driver en grossist- eller medlemsbutik. Adressfälten är redan ifyllda när kunden gör en order.

Obs! När du väljer Konton krävs tar du inte bort alternativet för dina kunder att skapa konton. För att begränsa åtkomsten till din butik måste du anpassa din butiks tema.

1. Klicka på Spara för att bekräfta dina kundkontoinställningar.

Kundadresser

Om kunder är inloggade under betalningen i kassan kan de välja en av adresserna som de använde nyligen. Alternativt kan de skriva sin adress. Kunderna kan inte välja de fem adresserna som de vill spara.