Shopify-baserade filter för kundsegment

Använd den här referensguiden för att förstå filternamn, operatörer och värden som används för att bygga kundsegment som är baserade på standardfiltret för Shopify.

Datum för övergiven kassa

abandoned_checkout_date

Inkluderar kunder baserat på det datum de senast övergav sin varukorg.

Operatörer Exakt på datum: =
Inte på datum: !=
På eller före datum: <=
Före datum: <
På eller efter datum: >=
Efter datum: >
Mellan datum: BETWEEN <date1> AND <date2>
Finns inte: IS NULL
Finns: IS NOT NULL
Värden
Format Absolut datum: YYYY-MM-DD
Exempel på datumförskjutning: -4w, -10y
Namngivet datum:
  • I dag: = today
  • I går: = yesterday
  • Under de senaste 7 dagarna: >= 7_days_ago
  • Under de senaste 30 dagarna: >= 30_days_ago
  • Under de senaste 90 dagarna: >= 90_days_ago
  • Under de senaste 12 månaderna: >= 12_months_ago
De namngivna datumen är standardvärden och kan inte ändras. Använd datumförskjutning för anpassade datum
Exempel

Inkludera kunder som övergivit sin varukorg under den senaste veckan: abandoned_checkout_date >= 7_days_ago

Inkludera kunder som övergivit sin varukorg under de senaste åtta månaderna: abandoned_checkout_date > -8m

Anteckningar Datumvärden baseras på hela dagar och beror på vilken tidszon din butik befinner sig i.

Årsdag

anniversary()

Inkluderar kunder efter datumet för händelsen som är kopplad till datumparametern.

Funktionsparametrar date (krävs): Använd den här parametern för att ange vilken händelse du vill filtrera på.
Operatörer Exakt på datum: =
Mellan datum: BETWEEN <date1> AND <date2>
Värden
Format Absolut datum: YYYY-MM-DD
Exempel på datumförskjutning: +4w, +3m
Namngivet datum:
  • I dag: = today
  • Inom de kommande 7 dagarna: BETWEEN today AND +7d
  • Inom de kommande 30 dagarna: BETWEEN today AND +30d
Exempel

Inkludera kunder med en födelsedag under de kommande 30 dagarna:
anniversary(date: 'metafields.facts.birth_date') BETWEEN today AND +30d

Anteckningar
  • Året används inte för att segmentera när du använder absolut datum.
  • Datumvärden baseras på hela dagar och beror på vilken tidszon din butik befinner sig i.
  • Om du vill filtrera på födelsedatum måste du antingen aktivera facts.birth_date standard-metafält eller skapa ditt eget anpassade metafält. Läs mer om att lägga till standard-metafält eller skapa anpassade metafältdefinitioner.

Spenderat belopp

amount_spent

Inkluderar kunder baserat på hur mycket pengar de har spenderat i din butik.

Operatörer Är lika med: =
Är inte lika med: !=
Större än: >
Mindre än: <
Mindre eller lika med: <=
Större eller lika med: >=
Mellan: BETWEEN
Värden
Format Nummerintervall: # AND #
Nummer: #
Decimaltal: Decimalpunkt (.) används som decimalavgränsare.
Tusentalsavgränsare, såsom kommatecken eller mellanslag, accepteras inte.
Språkspecifika nummerformateringar accepteras inte.
Exempel Inkludera kunder som har spenderat 1 till 999,99 i din butik:
amount_spent BETWEEN 1 AND 999.99
Anteckningar
  • Den valuta som används baseras på den valuta som har valts för din butik. Ange inte vilken valuta som ska användas genom att ange en valutasymbol.
  • BETWEEN innehåller både start- och slutvärden. Till exempel inkluderar amount_spent BETWEEN 1 AND 100 kunder som har spenderat minst 1 och så mycket som 100.

Städer

customer_cities

Inkluderar kunder som har en adress på den angivna orten. Kunder som har flera adresser kan ingå i mer än ett kundsegment som använder det här filtret.

Operatörer Innehåller exakt denna stad: CONTAINS
Innehåller inte exakt denna stad: NOT CONTAINS
Finns inte: IS NULL
Finns: IS NOT NULL
Värden
Format countryCode-regionCode-cityCode
Exempel Inkludera kunder som har en adress i New York City:
customer_cities CONTAINS 'US-NY-NewYorkCity'
Anteckningar För att hitta en ort kan du börja skriva namnet på orten och sedan välja lämplig ort från den lista som visas.

Företag

companies

Inkluderar kunder från företag som har konfigurerats som B2B-kunder.

Operatörer Innehåller exakt företags-ID: CONTAINS
Innehåller inte exakt företags-ID: NOT CONTAINS
Finns inte: IS NULL
Finns: IS NOT NULL
Värden Företags-ID
Format
Exempel Är en B2B-kund:
companies IS NOT NULL
Är inte en B2B-kund:
companies IS NULL
Inkluderar kunder som är anslutna till ett specifikt företag:
companies CONTAINS 3778915041302
Anteckningar
  • När du skapar kundsegmentet kan du välja företaget efter dess namn eller bild från den lista som visas. Alternativt kan du börja skriva företagets namn och sedan välja det namnet från listan.
  • Företags-ID, inte företagsnamnet, anges i koden. När du för muspekaren över företags-ID visas företagsnamnet.

Länder eller regioner

customer_countries

Inkluderar kunder som har en adress i det angivna landet eller region. Kunder som har flera adresser kan inkluderas i mer än ett kundsegment som använder detta filter.

Operatörer Innehåller exakt denna plats: CONTAINS
Innehåller inte exakt denna plats: NOT CONTAINS
Finns inte: IS NULL
Finns: IS NOT NULL
Värden Använd ISO-landskoden med två bokstäver.
Format
Exempel Inkludera kunder som har en adress i USA:
customer_countries CONTAINS 'US'
Anteckningar För att hitta ett land kan du börja skriva namnet på landet och sedan välja lämpligt värde från den lista som visas.

Skapad via app-ID

created_by_app_id

Inkluderar kunder som har skapats av den angivna appen.

Operatörer Är lika med: =
Är inte lika med: !=
Värden ID för appen att segmentera på.
Format App-ID
Exempel Inkludera kunder som har skapats i Shopify-admin:
created_by_app_id = 1830279
Anteckningar
  • När du skapar kundsegmentet kan du välja en app efter dess namn från den lista som visas. Alternativt kan du börja skriva appens namn och sedan välja det namnet från listan.
  • App-ID, inte appnamnet, anges i koden. När du för muspekaren över app-ID visas appnamnet.

Kundkontostatus

customer_account_status

Inkluderar de kunder som har specificerad kundkontostatus.

Operatörer Är lika med: =
Är inte lika med: !=
Värden Avvisad: 'DECLINED' Kunden bjöds in till att skapa ett konto men tackade nej.
Inaktiverad: 'DISABLED' Kunden har inte skapat ett konto.
Aktiverad: 'ENABLED' Kunden har skapat ett konto.
Inbjuden: 'INVITED' Kunden har bjudits in till att skapa ett konto.
Format
Exempel Inkludera kunder som har bjudits in till att skapa ett konto, men som tackat nej:
customer_account_status = 'DECLINED'
Anteckningar

Datum då kunden lades till

customer_added_date

Inkluderar kunder baserat på det datum de lades till i din butik.

Operatörer Exakt på datum: =
Inte på datum: !=
På eller före datum: <=
Före datum: <
På eller efter datum: >=
Efter datum: >
Mellan datum: BETWEEN <date1> AND <date2>
Värden
Format Absolut datum: YYYY-MM-DD
Exempel på datumförskjutning: -4w, -10y
Namngivet datum:
  • I dag: = today
  • I går: = yesterday
  • Under de senaste 7 dagarna: >= 7_days_ago
  • Under de senaste 30 dagarna: >= 30_days_ago
  • Under de senaste 90 dagarna: >= 90_days_ago
  • Under de senaste 12 månaderna: >= 12_months_ago
Nämnda datum är inställda som standard och kan inte ändras. För anpassade datum, använd en datumförskjutning.
Exempel

Inkludera kunder som har lagts till under den senaste veckan:
customer_added_date >= 7_days_ago

Inkludera kunder som har lagts till under de senaste åtta månaderna:
customer_added_date > -8m

Inkludera kunder som har lagts till inom ett specifikt datumintervall:
customer_added_date BETWEEN 2022-12-01 AND 2022-12-31

Anteckningar Datumvärden baseras på hela dagar och beror på vilken tidszon din butik befinner sig i.

Kundens e-postdomän

customer_email_domain

Inkluderar kunder vars e-postadress tillhör den angivna domänen. Domännamnet är den del av e-postadressen som kommer efter @-symbolen, till exempel gmail.com.

Operatörer Är lika med: =
Är inte lika med: !=
Finns inte: IS NULL
Finns: IS NOT NULL
Värden

Följande domännamn erbjuds som förslag. Du är inte begränsad till dessa domännamn. Du kan ange alla övriga giltiga domännamn manuellt.

gmail.com: 'gmail.com'
yahoo.com: 'yahoo.com'
hotmail.com: 'hotmail.com'
aol.com: 'aol.com'
msn.com: 'msn.com'
live.com: 'live.com'
outlook.com: 'outlook.com'
yahoo.ca: 'yahoo.ca'
Format
Exempel Inkludera kunder vars e-postdomän shopify.com:
customer_email_domain = 'shopify.com'
Anteckningar

Kundspråk

customer_language

Inkluderar kunder baserat på det språk som kunden använder för att kommunicera med din butik.

Operatörer Är lika med: =
Är inte lika med: !=
Finns inte: IS NULL
Finns: IS NOT NULL
Värden Använd språkkoden ISO 639-1 med två bokstäver.
Format

Följande värden är exempel på några vanliga ISO-språkkoder. Dina uppgifter är inte begränsade till dessa språkkoder. Du kan ange andra giltiga språkkoder manuellt, men de värden som erbjuds dig som föreslagna värden i redigeraren är de enda som finns tillgängliga i dina kunddata.

Engelska: 'en'
Franska: 'fr'
Spanska: 'es'
Tyska: 'de'
Italienska: 'it'
Japanska: 'ja'
Ryska: 'ru'
Exempel

Inkludera kunder som kommunicerar med din butik på engelska:
customer_language = 'en'

Uteslut kunder som kommunicerar med din butik på kanadensisk engelska:
customer_language != 'en‑CA'

Anteckningar
  • Du kan lägga till den lokala ISO-koden till värdet för att specificera en dialekt för det språket. Du kan till exempel använda 'en‑US' för USA och 'en‑GB' för Storbritannien eller 'pt‑PT' för Portugal och 'pt‑BR' för Brasilien.
  • Filtervärdet fungerar som ett wildcard om endast språkprefixet är specificerat. Om filtervärdet till exempel är ett 'en', inkluderar dina resultat kunder vars språk är inställt på 'en' och kunder vars språk är inställt på 'en‑GB', 'en‑CA' och så vidare.

Kundtaggar

customer_tags

Inkluderar kunder baserat på deras taggar.

Operatörer Innehåller exakt denna tagg: CONTAINS
Innehåller inte exakt denna tagg: NOT CONTAINS
Finns inte: IS NULL
Finns: IS NOT NULL
Värden Namnet på en kundtagg.
Format
Exempel Inkludera kunder som har GoldStatus-taggen:
customer_tags CONTAINS 'GoldStatus'
Anteckningar

Taggar är inte skiftlägeskänsliga.

Läs mer om taggar och deras överväganden.

E-posthändelser

shopify_email.EVENT()

Inkluderar kunder baserat på valda e-posthändelser. Händelser som stöds (EVENT) inkluderar följande:

• Studsat tillbaka: bounced
  • Klickat: clicked
  • Levererat: delivered
  • Markerat som skräppost: marked_as_spam
  • Öppnat: opened
  • Avanmält prenumeration: unsubscribed
Funktionsparametrar activity_id (valfritt): Använd den här parametern för att välja det marknadsföringsaktivitets-ID som du vill filtrera.
count_at_least (valfritt): Använd den här parametern för att ange minimalt antal gånger en e-posthändelse inträffade.
count_at_most (valfritt): Använd den här parametern för att ange maximalt antal gånger en e-posthändelse inträffade.
count (valfritt): Använd den här parametern för att ange det exakta antalet gånger en e-posthändelse inträffade.
since (valfritt): Använd den här parametern för att ange ett startdatum för händelsen.
until (valfritt): Använd den här parametern för att ange ett slutdatum för händelsen.
Operatörer Är lika med: =
Är inte lika med: !=
Värde true, false
Format Format som stöds för activity_id:
  • ID (enskilt värde)
  • List <ID>: En uppsättning värden med "OR". En List är en uppsättning kommaseparerade värden i parenteser. Till exempel: (1, 2, 3). Det finns en gräns på 500 aktivitets-ID i en lista.

Format som Datum stöds för sedan och tills:
    Absolut datum: YYYY-MM-DD
    Exempel på kompensationsdatum:
    7 dagar sedan: :-7d
    4 veckor sedan: :-4w
    3 månader sedan: :-3m
    1 år sedan: :-1y

Namngivet datum: :today, :yesterday
    Nämnda datum är inställda som standard och kan inte ändras. Använd en datumförskjutning för anpassade datum.

E-posthändelser är tillgängliga för de senaste 26 månaderna med data från och med mars 2022.

Format som stöds för count_at_least, count_at_most, count:
    Nummer: #
  • Exempel Ange om en e-posthändelse inträffade med hjälp av en = eller != operator:
    shopify_email.opened(activity_id: 135195754518) = false
    shopify_email.opened(activity_id: 135195754518) != true

Använd parametern activity_id för att ange ID för den marknadsföringsaktivitet som du vill filtrera på:
    shopify_email.delivered(activity_id: 135195754518) = true

Använd parametern since för att ange startdatum för en e-posthändelse:
    shopify_email.delivered(activity_id: 135195754518, since: 2022-01-01) = false

Använd parametern until för att ange ett slutdatum för en e-posthändelse:
    shopify_email.delivered(activity_id: 135195754518, until: 2022-01-01) = true

Använd parametrarna since och until för att ange både ett start- och ett slutdatum för en e-posthändelse:
    shopify_email.bounced(activity_id: 135195754518, since: 12_months_ago, until: today) = false
    Anteckningar
    • När du skapar ett kundsegment med parametern activity_id kan du välja marknadsföringsaktivitet via namnet som visas i listan.
    • På grund av datalagring betyder frånvaron av parametrarna since och until att resultaten kommer filtreras för de senaste 26 månaderna, utan inställt start- eller slutdatum.
    • Om activity_id inte finns betyder det att ditt filter inkluderar alla Shopifys e-postaktiviteter.

Status för e-postprenumeration

email_subscription_status

Inkluderar kunder baserat på om de prenumererar på din e-postmarknadsföring.

Operatörer Är lika med: =
    Är inte lika med: !=
    Finns inte: IS NULL
    Finns: IS NOT NULL
    Värden Inte prenumerant: 'NOT_SUBSCRIBED' Kunden har inte prenumererat på din e-postmarknadsföring.
    Prenumerant: 'SUBSCRIBED' Kunden prenumererar på din e-postmarknadsföring.
    Väntande: 'PENDING' Kunden prenumererar på din e-postmarknadsföring.
    Ogiltig: 'INVALID' Kundens status för e-postmarknadsföring är ogiltig.
    Format
    Exempel Inkludera kunder som prenumererar på din e-postmarknadsföring:
    email_subscription_status = 'SUBSCRIBED'
    Anteckningar

Senaste orderdatum

last_order_date

Inkluderar kunder som lagt sin senaste order på angivet datum.

Operatörer Exakt på datum: =
    Inte på datum: !=
    På eller före datum: <=
    Före datum: <
    På eller efter datum: >=
    Efter datum: >
    Mellan datum: BETWEEN <date1> AND <date2>
    Finns inte: IS NULL
    Finns: IS NOT NULL
    Värden
    Format Absolut datum: YYYY-MM-DD
    Exempel på datumförskjutning: -4w, -10y
    Namngivet datum:
    • I dag: = today
    • I går: = yesterday
    • Under de senaste 7 dagarna: >= 7_days_ago
    • Under de senaste 30 dagarna: >= 30_days_ago
    • Under de senaste 90 dagarna: >= 90_days_ago
    • Under de senaste 12 månaderna: >= 12_months_ago
    Nämnda datum är inställda som standard och kan inte ändras. För anpassade datum, använd en datumförskjutning.
    Exempel

Inkludera kunder vars senaste order har lagts den senaste veckan:
    last_order_date >= 7_days_ago

Inkludera kunder vars senaste order lagts de senaste åtta månaderna:
    last_order_date > -8m

Anteckningar Datumvärden baseras på hela dagar och beror på vilken tidszon din butik befinner sig i.

Antal ordrar

number_of_orders

Inkluderar kunder baserat på antalet ordrar som de har lagt i din butik.

Operatörer Är lika med: =
    Är inte lika med: !=
    Större än: >
    Mindre än: <
    Mindre eller lika med: <=
    Större eller lika med: >=
    Mellan: BETWEEN
    Värden Det värde du anger måste vara ett helt nummer.
    Format Nummerintervall: # AND #
    Nummer: #
    Exempel Inkludera kunder som har lagt fler än 10 ordrar:
    number_of_orders > 10
    Anteckningar BETWEEN innehåller både start- och slutvärden. Till exempel inkluderar number_of_orders BETWEEN 1 AND 100 kunder som har lagt minst en order och så många som 100 ordrar.

Lagda ordrar

orders_placed()

Inkluderar kunder som lagt ordrar eller spenderat ett visst belopp under ett specifikt datumintervall.

Funktionsparametrar

count_at_least (valfritt): Använd den här parametern för att ange det minimala antalet gånger en order lades.

count_at_most (valfritt): Använd denna parameter för att ange max antal gånger en order lades.

count (valfritt): Använd denna parameter för att ange exakt antal gånger en order lades.

amount_at_least (valfritt): Använd denna parameter för att ange lägsta belopp som spenderats på en order.

amount_at_most (valfritt): Använd denna parameter för att ange högsta belopp som spenderats på en order.

amount (valfritt): Använd denna parameter för att ange exakt belopp som spenderats på en order.

sum_amount_at_least (valfritt): Använd denna parameter för att ange lägsta belopp som spenderats på alla ordrar.

sum_amount_at_most (valfritt): Använd denna parameter för att ange högsta belopp som spenderats på alla ordrar.

sum_amount (valfritt): Använd denna parameter för att ange det belopp som spenderats på alla ordrar.

since (valfritt): Använd denna parameter för att ange ett startdatum för händelsen.

until (valfritt): Använd denna parameter för att ange ett slutdatum för händelsen.

Operatörer

Är lika med: =

Är inte lika med: !=

Värden true, false
    Format

Format som stöds för count_at_least, count_at_most, count:
    Nummer: #

Format som stöds för amount_at_least, amount_at_most, amount:
    Nummer: #

Format som stöds för sum_amount_at_least, sum_amount_at_most, sum_amount:
    Nummer: #

Stödda Date format för since och until:
    Absolut datum: YYY-MM-DD
    Exempel på kompensationsdatum:

7 dagar sedan: :-7d
    4 veckor sedan: :-4w
    3 månader sedan: :-3m
    1 år sedan: :-1y

Namngivet datum:

• I dag: :today
    • I går: :yesterday

Nämnda datum är inställda som standard och kan inte ändras.

Exempel Ange om en order har lagts med hjälp av en = eller != operatör:

orders_placed() = true

orders_placed() = false

Filtrera kunder som har lagt mer än 3 ordrar (inklusive) under de senaste 6 månaderna:

orders_placed(count_at_least:3, since:-6m) = true

Filtrera kunder som spenderat mer än 1 000 USD (inklusive) under de senaste 3 månaderna:

orders_placed(sum_amount_at_least: 1000, since:-90d) = true

Filtrera kunder som spenderat mindre än 100 USD (inklusive) förra veckan:

orders_placed(sum_amount_at_most: 100, since:-7d) = true

Filtrera kunder som har spenderat mer än 1 000 USD (inklusive) och lagt fler än 3 ordrar (inklusive) sedan den 1 januari 2023:

orders_placed(sum_amount_at_least: 1000, count_at_least: 3, since: 2023-01-01) = true

I datumintervall spelar ordningen av since- och until-parametrarna ingen roll. Du kan uttrycka från den 1:a januari 2023 fram till och med den 1:a juni 2023 (inklusive) på något av följande sätt:

Mellan den 1 januari 2023 och den 1 juni 2023 (inklusive):

orders_placed(count_at_least:3, since: 2023-01-01, until: 2023-06-01) = true

Mellan den 1 januari 2023 och den 1 juni 2023 (inklusive):

orders_placed(count_at_least:3, until: 2023-06-01, since: 2023-01-01) = true

Anteckningar
    • När du för muspekaren över beloppet visas den valuta som används för att filtrera dina kunder.
    • När du för muspekaren över följande syntax:
      amount_at_least,amount_at_most amount,sum_amount_at_least,sum_amount_at_most, sum_amount visas beskrivningen av syntaxen.
    • Frånvaron av parameters innebär att ditt filter inkluderar alla ordrar som gjorts för all tid.

Förutsägbar utgiftsnivå

predicted_spend_tier

Inkluderar kunder som befinner sig i specificerad förutspådd spender-kategori.

Detta filter är endast tillgängligt om din butik har genomfört mer än 100 försäljningar.

Läs mer om förutspådd spender-kategori.

Operatörer Är lika med: =
    Är inte lika med: !=
    Finns inte: IS NULL
    Finns: IS NOT NULL
    Värden 'HIGH'
    'MEDIUM'
    'LOW'
    Format
    Exempel Inkludera kunder som ingår i HÖG-kategori:
    predicted_spend_tier = 'HIGH'
    Anteckningar

Status för produktprenumeration

product_subscription_status

Inkluderar kunder som har specificerad produktprenumeration-status.

Detta filter är endast tillgängligt om du använder en prenumerationsapp.

Operatörer Är lika med: =
    Är inte lika med: !=
    Finns inte: IS NULL
    Finns: IS NOT NULL
    Värden Aktiv: 'SUBSCRIBED' Kunden har en aktiv produktprenumeration.
    Avbruten: 'CANCELLED' Kunden har avbrutit sin produktprenumeration.
    Löpt ut: 'EXPIRED' Kundens produktprenumeration har gått ut.
    Misslyckades: 'FAILED' Kunden har en misslyckad betalning.
    Aldrig prenumerant: 'NEVER_SUBSCRIBED' Kunden har aldrig varit prenumerant.
    Pausad: 'PAUSED' Kunden har pausat sin produktprenumeration.
    Format
    Exempel Inkludera kunder som har en aktiv produktprenumeration:
    product_subscription_status = 'SUBSCRIBED'
    Anteckningar

Inköpta produkter

products_purchased()

Inkluderar kunder som köpt den angivna produkten. Du kan även inkludera kunder som köpt produkten inom ett specifikt datumintervall.

Funktionsparametrar id (valfritt): Använd den här parametern för att ange den produkt som en kund har köpt och som du vill filtrera.
    quantity_at_least (valfritt): Använd den här parametern för att ange den minsta kvantiteten av produkter som köps per order.
    quantity_at_most (valfritt): Använd denna parameter för att ange den maximala kvantiteten av produkter som köps per order.
    quantity (valfritt): Använd den här parametern för att ange antalet produkter som köps per order.
    sum_quantity_at_least (valfritt): Använd denna parameter för att ange den minsta kvantiteten av produkter som köps för alla ordrar.
    sum_quantity_at_most (valfritt): Använd denna parameter för att ange den maximala kvantiteten av produkter som köps för alla ordrar.
    sum_quantity (valfritt): Använd denna parameter för att ange antalet produkter som köps för alla ordrar.
    since (valfritt): Använd den här parametern för att ange ett startdatum för händelsen.
    tag (valfritt): Använd den här parametern för att ange en produkttagg för köpta produkter som du vill filtrera.
    until (valfritt): Använd den här parametern för att ange ett slutdatum för händelsen.
    Operatörer Är lika med: =
    Är inte lika med: !=
    Värde true, false
    Format Format som stöds för tagg:
    Sträng (enskilt värde)
    Format som stöds för id: ID (enskilt värde)
    List <ID>: En uppsättning värden som anges som en lista. T.ex: (1012132033639, 2012162031638, 32421429314657). En lista kan innehålla max 500 produkt-ID.

Format som Datum stöds för sedan och tills:
    Absolut datum: YYYY-MM-DD
    Exempel på kompensationsdatum:
    7 dagar sedan: :-7d
    4 veckor sedan: :-4w
    3 månader sedan: :-3m
    1 år sedan: :-1y

Namngivet datum: :today, :yesterday
    Nämnda datum är inställda som standard och kan inte ändras. Format som stöds för quantity_at_least, quantity_at_most, quantity:
    Nummer: #
    Format som stöds för sum_quantity_at_least, sum_quantity_at_most, sum_quantity:
    Nummer: #
    Exempel Ange om en produkt har köpts med hjälp av en = eller flera != operatörer: products_purchased() != true
    products_purchased(id: 2012162031638) = true
    products_purchased(id: (2012162031638, 1012132033639)) = false products_purchased(tag: 'red') = true

Filtrera kunder som har köpt en specifik produkt efter den 1 januari 2022 fram till idag:
    products_purchased(id: 1012132033639, since: 2022-01-01, until: today) = true
    Filtrera kunder som har köpt en produkt med taggen 'red' efter den 1 januari 2022 fram till idag:
    products_purchased(tag: 'Red', since: 2022-01-01, until: today) = true
    Inom de senaste 30 dagarna:
    products_purchased(since: -30d) = true
    Fram till den 1 januari 2022:
    products_purchased(until: 2022-01-01) = true

I datumintervall spelar ordningen av since- och until-parametrarna ingen roll. Du kan uttrycka från den 1:a januari 2022 fram till och med den 1:a juni 2022 (inklusive) på något av följande sätt:

Från den 1:a januari 2022 fram till och med den 1:a juni 2022:
    products_purchased(id: 1012132033639, since: 2022-01-01, until: 2022-06-01) = true
    Från den 1:a januari 2022 fram till och med den 1:a juni 2022:
    products_purchased(id: 1012132033639, until: 2022-06-01, since: 2022-01-01) = true
    Filtrera kunder som nyligen har köpt många produkter med en specifik tagg:
    products_purchased(tag: 'product_tag', sum_quantity_at_least: 3, since: -90d) = true
    Anteckningar
    • När du skapar kundsegmentet med hjälp av id-parametern kan du välja produkt efter namn eller bild från listan som visas. Alternativt kan du börja skriva produktens namn och sedan välja namnet från listan.
    • Produkt-ID, inte produkttiteln, anges i koden. När du för muspekaren över produkt-ID visas produktnamn och bild.
    • Om ingen av parametrarna since och until finns innebär det att alla resultat filtreras, utan inställt start- eller slutdatum.
    • Frånvaro av parameters innebär att ditt filter inkluderar alla produkter som köps för all tid

SMS-prenumerationsstatus

sms_subscription_status

Inkluderar kunder baserat på om de prenumererar på dina marknadsförings-SMS.

Läs mer om att samla in kudkontaktinformation.

Operatörer Är lika med: =
    Är inte lika med: !=
    Finns inte: IS NULL
    Finns: IS NOT NULL
    Värden Prenumererar: 'SUBSCRIBED' Kunden prenumererar på dina marknadsförings-SMS.
    Väntande: 'PENDING' Kunden håller på att registrera sig för dina marknadsförings-SMS.
    Borttagen: 'REDACTED' Kunden väntar på en borttagning baserat på en GDPR-borttagningsförfrågan
    Avanmäld: 'UNSUBSCRIBED' Kunden har avanmält sig från dina marknadsförings-SMS.
    Prenumererar inte: 'NOT_SUBSCRIBED' Kunden har aldrig prenumererat på dina marknadsförings-SMS.
    Format
    Exempel Inkludera kunder som prenumererar på dina marknadsförings-SMS:
    sms_subscription_status = 'SUBSCRIBED'
    Anteckningar

Stater eller provinser

customer_regions

Inkluderar kunder som har en adress i den angivna regionen inom ett land. Kunder som har flera adresser kan inkluderas i mer än ett kundsegment som använder detta filter.

Operatörer Innehåller exakt denna plats: CONTAINS
    Innehåller inte exakt denna plats: NOT CONTAINS
    Finns inte: IS NULL
    Finns: IS NOT NULL
    Värden Använd ISO-landskoden med ISO 3166-2-underindelningskoden.
    Format
    Exempel Inkludera kunder som har en adress i delstaten New York:
    customer_regions CONTAINS 'US-NY'
    Anteckningar För att hitta en region kan du börja skriva in namnet på regionen och sedan välja lämpligt värde från den lista som visas.

Skyltfönsterhändelser

storefront.EVENT()

Inkluderar kunder baserat på butikshändelser. Händelser som stöds (EVENT) inkluderar följande:

• Visad produkt: product_viewed
    • Visad produktserie: collection_viewed

Funktionsparametrar id (valfritt): Använd den här parametern för att ange produkterna eller produktserierna du vill filtrera på.
    since (valfritt): Använd den här parametern för att ange ett startdatum för händelsen.
    until (valfritt): Använd den här parametern för att ange ett slutdatum för händelsen.count_at_least (valfritt): Använd den här parametern för att ange det minimala antalet gånger en produkt eller en produktserie visades.
    count_at_most (valfritt): Använd den här parametern för att ange det maximala antalet gånger en produkt eller en produktserie visades.
    count (valfritt): Använd den här parametern för att ange det exakta antalet gånger en produkt eller en produktserie visades.
    Händelsespecifika parametrar tag (valfritt): Använd den här parametern för att ange den produkttagg du vill filtrera efter.Detta fungerar på samma sätt som filtrering för varje produkt-ID med den taggen.
    Operatörer Är lika med: =
    Är inte lika med: !=
    Värde true, false
    Format Format som stöds för id:
  • ID (enskilt värde)
  • List <ID>: En uppsättning värden som anges som en lista.T.ex: (1012132033639, 2012162031638, 32421429314657).En lista kan innehålla max 500 produkt-ID.

Format som stöds för tag:
  • String (enskilt värde)

Date-format som stöds för since och until:

Absolut datum: YYYY-MM-DD
    Exempel på kompensationsdatum:
    • Sju dagar sedan: :-7d
    • 4 veckor sedan: :-4w
    • 3 månader sedan: :-3m
    • Ett år sedan: :-1y
    • Under de senaste 90 dagarna: >= 90_days_ago
    Namngivet datum:
    • I dag: :today
    • I går: :yesterday
    Skyltfönsterhändelser är tillgängliga under de senaste 26 månaderna, med data från och med maj 2023.

Nämnda datum är inställda som standard och kan inte ändras. För anpassade datum, använd en datumförskjutning.
  • Exempel Ange om en skyltfönster-händelse inträffade med hjälp av en eller = ! = operatör: storefront.product_viewed() = true
    storefront.collection_viewed() = false

Använd parametern id för att ange de produkter som du vill filtrera efter:
    storefront.product_viewed(id: 2012162031638) = true
    storefront.collection_viewed(id: (2012162031638, 456, 789)) = true

Använd parametern tag till de produkttaggar som du vill filtrera efter:
    storefront.product_viewed(tag: 'jeans') = true

Använd parametern since för att ange ett startdatum för en butiksfront-händelse:
    storefront.product_viewed(id: 2012162031638, since: 2023-04-03) = true
    storefront.collection_viewed(id: 2012162031638, since:-30d) = true

Använd parametern until för att ange ett slutdatum för en butiksfront-händelse:
    storefront.product_viewed(id: 2012162031638, until: 2023-04-30) = true
    storefront.collection_viewed(id: 2012162031638, until:-7d) = true

Använd parametrarna since och until för att ange både ett start- och slutdatum för en butiksfront-händelse:
    storefront.product_viewed(id: 2012162031638, since: 2023-04-03, until: 2023-04-30) = true
    storefront.collection_viewed(id: 2012162031638, since: -90d, until: -30d) = true

Filtrera kunder som visade en specifik produkt under de senaste 30 dagarna:
    storefront.product_viewed(id:2012162031638, sedan: -30d) = sant

Filtrera kunder som har tittat på en specifik produktserie sedan den 1 januari 2023 fram till idag:
    storefront.collection_viewed(id: 2012162031638, since: 2023-01-01, until: today) = true

I datumintervall spelar ordningen av since- och until-parametrarna ingen roll. Du kan uttrycka från den 1:a januari 2023 fram till och med den 1:a juni 2023 (inklusive) på något av följande sätt:

Mellan den 1 januari 2023 och (till och med) den 1 juni 2023:
    storefront.collection_viewed(id: 2012162031638, since: 2023-01-01, until: 2023-06-01) = true

Mellan den 1 januari 2023 och (till och med) idag:
    storefront.collection_viewed(id: 2012162031638, until: today, since: 2023-01-01,) = true
    Anteckningar
    • När du skapar kundsegmentet med hjälp av id-parametern kan du välja produkt eller produktserie efter namn eller bild från listan som visas. Alternativt kan du börja skriva produktens eller produktseriens namn och sedan välja namnet från listan.
    • Produkt- eller produktserie-ID, inte titeln, anges i koden. När du för muspekaren över ID-numret visas produkt- eller produktserietiteln och bilden.
    • Produktserier använder bilden som sparats som miniatyrbild för produktserien, om tillämpligt. Om inte visas en generisk bildplatshållare.
    • På grund av datalagring betyder frånvaron av parametrarna since och until att resultaten kommer filtreras för de senaste 26 månaderna, utan inställt start- eller slutdatum.
    • Om id saknas inkluderar ditt filter alla produkter.