Ansluta en domän

Connecting your third-party domain to Shopify points your domain name at your Shopify store. This means that when someone enters your custom URL into their web browser, it takes them to your online store. You still use the third-party domain provider to manage your domain settings, pay for your domain, and renew it.

Third-party domain providers

Klicka på länken för att få specifika instruktioner för att ansluta din domän om du har en domän från en av följande leverantörer:

Information som du ska uppge till din tredjepartsleverantör

Din tredjeparts-domänleverantör är insatt i villkoren som är relaterade till domäner. När du ringer till din leverantör för support kan du berätta för dem att:

• du vill att din rotdomän (din A-post) pekar mot Shopifys IP-adress, vilken är 23.227.38.65
  • du vill att dina underdomäner (dina CNAME-poster) ska peka mot shops.myshopify.com.

Om du vill konfigurera vidarebefordran av e-post kan du även berätta för din tredjepartsleverantör att du vill använda deras e-postklient (om de har en) och att du behöver konfigurera dina MX-poster.

Hit kan du vända dig för hjälp

Du bör kontakta supportteamet hos din tredjepartsleverantör om du har problem eller behöver hjälp med att peka din anpassade domän mot din Shopify-butik. Shopify-supporten kan inte hjälpa dig i lika stor utsträckning eftersom varje leverantör har olika förfaranden.

Shopify-supporten kan inte logga in på ditt tredjeparts-domänkonto i ditt ställe även om du ger ditt uttryckliga samtycke.

Generic third-party domain setup guide

Om du inte hittar instruktioner till din leverantör kan du följa denna allmänna installationsguide för att ansluta din befintliga domän till Shopify.

Set up your domain automatically with GoDaddy or 1&1 IONOS

You can automatically connect your GoDaddy or 1&1 IONOS domain to your Shopify store.

Steg:

1. Klicka på Anslut befintlig domän.

2. Ange domänen du vill ansluta till, t.ex. johns-apparel.info.

3. Klicka på Nästa.

4. Click Connect automatically:

5. In the Sign In window, log in to your GoDaddy or 1&1 IONOS account.

6. Klicka på Anslut.

Lägg till en befintlig domän till din Shopify-butik

Först måste du lägga till din anpassade domän till din Shopify-butik. I detta steg kan Shopify identifiera att det är du som är ägare till din anpassade domän.

Steg:

1. Klicka på Anslut befintlig domän.

2. Ange domänen du vill ansluta till, t.ex. johns-apparel.info.

3. Klicka på Nästa.

Nu ska du konfigurera din befintliga domän att peka mot Shopify.

Konfigurera din befintliga domän för att ansluta till Shopify

Redigera följande DNS-inställningar om du har köpt din domän genom en tredje part:

• Din A-post bör peka mot Shopifys IP-adress, vilken är 23.227.38.65 Copy

• Din CNAME-post bör peka mot shops.myshopify.com Copy .

Andra saker, t.ex. vidarebefordran av e-post, kan påverkas om du ändrar dessa domäninställningar. Du kan kontakta din domänleverantör för att få reda på hur eventuella ändringar kan påverka dina DNS-inställningar.

Observera: Du kan bara ha en A-post associerad till din huvuddomän. Ta bort en eventuell äldre A-post om din domän redan är associerad med en A-post när du redigerar dina DNS-inställningar för att peka din A-post mot Shopifys IP-adress.

Steg:

1. Logga in på kontot du har hos din domänleverantör.

2. Hitta dina DNS-inställningar. Leta efter ditt domänhanteringsområde, DNS-konfiguration eller liknande.

3. Redigera din A-post för att peka den mot Shopifys IP-adress 23.227.38.65 Copy

Domäninställningspanelen kan innehålla nedrullningsbara eller redigerbara fält, eller så kan du behöva markera rutor eller redigera en tabell. Du ska:

- ange eller välja @-symbolen eller A-post - ange Shopifys IP-adress 23.227.38.65 Copy som destination för A-posten.

1. Spara A-posten (klicka på Spara, Spara områdesfil, Lägg till post eller liknande).

2. Hitta CNAME-posten i dina DNS-inställningar.

3. Ändra din www CNAME-post för att peka den mot shops.myshopify.com Copy . Ofta behöver du bara ange prefixet utan punkten, men för vissa domänleverantörer behöver du ange hela underdomänen. Använd befintliga poster som en guide, eller följ instruktionerna från din leverantör. CNAME-poster måste alltid peka mot ett domännamn, aldrig mot en IP-adress.

4. Spara CNAME-posten (vanligtvis genom att klicka på Spara eller Lägg till post eller liknande).

Nu måste du verifiera din anslutning i Shopify.

Verifiera din anslutning i Shopify

Klicka på Bekräfta anslutning i ditt Shopify admin-konto för att bekräfta att din anpassade domän har anslutits till din butik.

Observera: Det kan ta upp till 48 timmar för din anpassade domän att peka mot din Shopify-butik. Kontakta din leverantör om du har problem eller behöver hjälp med att konfigurera din tredjepartsdomän.

Ansluta en underdomän

En underdomän är en underuppsättning för din rotdomän som du använder som ett prefix. Till exempel är shop underdomän i webbadressen shop.johnsapparel.com. Den vanligaste underdomänen är www. Du kan använda underdomäner för att organisera din webbplats och göra det enklare för besökare att hitta den information som de letar efter.

Steg:

1. Logga in på kontot du har hos din domänleverantör.

2. Hitta dina DNS-inställningar. Leta efter ditt domänhanteringsområde, DNS-konfiguration eller liknande.

3. Hitta CNAME-posten i dina DNS-inställningar.

4. Ändra underdomänens CNAME-post för att peka den mot shops.myshopify.com Copy . Till exempel, om du vill att din underdomän shop.johns-apparel.com ska peka mot din Shopify-butik ska du ändra CNAME-posten för shop till att peka mot shops.myshopify.com Copy :

Anslutning av underdomän

5. Spara CNAME-posten (vanligtvis genom att klicka på Spara eller Lägg till post eller liknande).

6. Klicka på Webbutik och sedan Domäner från ditt Shopify-administratörskonto.

7. Klicka på Anslut befintlig domän:

Anslut befintlig domän

8. Ange din underdomän i textfältet (till exempel shop.johns-apparel.com).

9. Klicka på Nästa.

10. Klicka på Bekräfta anslutning i ditt Shopify admin-konto för att bekräfta att din anpassade domän har anslutits till din butik.

Observera: Din rotdomän kommer att läggas till automatiskt. Om du vill ansluta en underdomän men inte rotdomänen kan du radera rotdomänen genom att klicka på radera-ikonen intill avsnittet Hantera domäner.

Nästa steg efter att du har lagt till din anpassade domän till Shopify

När du har lagt till din domän i Shopify måste du välja din huvuddomän (domännamnet som kunderna ser i adressfältet medan de bläddrar i din webbutik).

Du kan konfigurera vidarebefordran av e-post från domänen efter att du har lagt till den till Shopify.