Konfigurera vidarebefordran av e-postmeddelanden för din tredjepartsdomän

Vidarebefordran av e-post

Vidarebefordran av e-post är en tjänst som låter dig föra vidare ett e-postmeddelande från din anpassade domän till ett befintligt e-postkonto hos Gmail, Outlook, Yahoo eller en annan leverantör. Om du till exempel äger domännamnet johns-apparel.com så kan du skapa e-postmeddelandet info@johns-apparel.com för dina kunder. När kunderna skickar e-postmeddelanden info@johns-apparel.com, vidarebefordras deras meddelanden till ditt befintliga personliga konto, till exempel john@gmail.com.

Vidarebefordra dina e-postmeddelanden från din tredjeparts-domänleverantör

Vissa tredjeparts-domänleverantörer erbjuder hosting av e-post på domänen. Du kan ställa in vidarebefordran av e-post från domänen efter att du har lagt till din befintliga domän till Shopify.

Metoder för att vidarebefordra e-post från tredjepartsdomäner till din egen e-postadress varierar, och det är omöjligt att ge specifika instruktioner för varje domänleverantör.

I varje fall är ditt mål att få e-posten från din tredjepartsdomän omdirigerad till din egen e-posthost. Du måste troligtvis göra något av följande:

• Logga in på ditt tredjepartskonto och använd deras hemsida för att lägga till din e-postadress eller redigera dina MX-poster.
  • Kontakta din leverantörför hjälp med vidarebefordran av e-post. Berätta för dem att alla e-postmeddelanden ska vidarebefordras till din andra (föredragna) e-postadress.

När din tredjepartsleverantör inte erbjuder hosting av e-post

Du kan använda en värdtjänst från tredje part om hosting av e-post inte ingår när du köper din domän.

Du kan t.ex. använda:

• Zoho — Zoho Mail tillhandahåller e-postkonton för din anpassade domän med tillgängliga betalpaket. Zoho Mail kan anslutas till Zoho Business-appar.

• G Suite —Google Apps for Work ansluter till Gmail-plattformen med e-post för din anpassade domän till en kostnad av 5-10 USD per användare per månad. Du kan ta reda på mer om deras tjänster.

Observera: Du kan behöva konfigurera MX-poster med din domänleverantör om du väljer ett av dessa alternativ.