Migrera din IP-adress

Dina kunder kommer inte att kunna besöka din webbutik om du har domäner som pekar mot en felaktig IP-adress. Kontrollera butikens domäninställningar för att säkerställa att status för alla dina domäner visar Ansluten eller Konfigurerar:

Domänstatus

För varje domän som har en annan status måste du göra vissa justeringar av domänleverantörens inställningar för att peka mot Shopifys IP-adress, 23.227.38.32, och till shops.myshopify.com för eventuella underdomäner.

Därför behöver du göra detta

Dina kunder kommer inte att kunna besöka din butik om du inte uppdaterar domänens DNS-inställningar för var och en av dina underdomäner och din rotdomän. Din domänleverantör kan inte uppdatera IP-adresser automatiskt.

Beroende på din kunskap om domäner kan du även:

• Vända dig till din domänleverantör för hjälp
  • Göra ändringar i DNS själv

Observera: Det kan ta upp till 72 timmar innan ändringarna av DNS-inställningarna träder i kraft.

Vända dig till din domänleverantör för hjälp

Kontakta din domänleverantör och be dem att göra följande ändringar:

• OBS! Säkerställ att A-posten för din rotdomän pekar mot Shopifys IP-adress: 23.227.38.32

• Om du använder underdomäner måste du uppgradera domänens DNS-post för att använda en ALIAS- eller CNAME-post för att peka till shops.myshopify.com.

Göra ändringar i DNS själv

Steg:

1. Logga in på ditt domänkonto hos din tredjepartsleverantör.

Du kan filtrera din e-post och leta specifikt efter din domänleverantörs namn och se de äldsta e-postmeddelandena om du behöver se dina inloggningsuppgifter. De skickade förmodligen inloggningsuppgifterna till dig i samband med att du köpte domänen.

2. Öppna domänens DNS-poster.

3. I fältet A-post anger du Shopifys IP-adress: 23.227.38.32.

4. Skapa en ALIAS- eller CNAME-post som pekar dina rot-underdomäner till shops.myshopify.com.

5. Spara dina inloggningsuppgifter.