Överför en tredjepartsdomän till Shopify

Om du redan äger en anpassad domän och vill hantera alla dina domäninställningar i din Shopify-administratör kan du överföra din domän till Shopify. När du har överfört din domän till Shopify behöver du inte längre använda den tredjeparts domäntjänst som du ursprungligen köpte domänen från.

Innan du överför din tredjepartsdomän till Shopify

Innan du börjar överföra din domän måste du:

Krav och överväganden för överföring av en domän till Shopify

Granska följande krav och överväganden innan du börjar:

• Du måste äga domänen som du vill överföra. Om du inte äger den och den är tillgänglig för registrering kan du köpa den.
  • Du måste vänta 60 dagar efter att du har registrerat din domän, överfört din domän till en annan domänleverantör eller gjort ändringar i din registratorsinformation för att kunna överföra din domän. För mer information, se Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).
  • Du måste betala registreringsavgiften för att förnya din domän i ytterligare 12 månader. Dessa 12 månader läggs till din domäns aktuella utgångsdatum.
  • Det kan tillkomma ytterligare kostnader i samband med överföring av din domän. Kontakta din domänleverantör för information om överföringskostnader.
  • Du måste ha tillgång till ditt ursprungliga domänleverantörskonto och det e-postkonto du använder för att logga in på det.
  • Du måste se till att din e-postadress inte tillhör domänen som du vill överföra. Under domänöverföringsprocessen måste du svara på e-postmeddelanden som tas emot på den här e-postadressen. Om din nuvarande e-postadress är ansluten till din domän inaktiveras den under överföringen. Om du till exempel vill överföra domänen johns-apparel.com ska du undvika att använda e-postadressen info@johns-apparel.com.
  • Du behöver övervaka och svara på bekräftelsemeddelanden för att slutföra överföringsprocessen.
  • Du måste använda en tredjeparts tjänst för e-post-webbhotell med vidarebefordran av e-postmeddelanden från Shopify. Shopify tillhandahåller inte webbhotellstjänster för e-post, men tillhandahåller obegränsade konton för vidarebefordran av e-postmeddelanden.
  • Det kan ta upp till 20 dagar att överföra din domän. Din domän fortsätter att fungera under överföringsprocessen.
  • Endast domäner som johns-apparel.com kan överföras till Shopify. Subdomäner som www.johns-apparel.com eller shops.johns-apparel.com kan inte överföras till Shopify.
  • Shopify kommer inte att göra en kopia av ytterligare anpassade DNS-poster. Se till att du har sparat en kopia av dina anpassade DNS-poster så att du kan lägga till dem i din domän när överföringen är klar.

Granska din domänleverantörs överföringspolicy

Kontrollera din domänleverantörs överföringspolicy för att se till att domänöverföringar stöds innan du påbörjar överföringsprocessen. De flesta domänleverantörer stöder domänöverföringar, men vissa gör det inte. Du kan hitta din domänleverantörs överföringspolicy genom att söka efter transfer domain i deras hjälpcenter:

Kontrollera din domäns berättigande till överföring

Du kan kontrollera om din domän är berättigad till överföring från din Shopify-administratör. Vissa domäner, som .ca- och .co.uk-domäner, är inte berättigade till överföring. Endast apex-domäner som johns-apparel.com kan överföras till Shopify. När en apex-domän har överförts till Shopify måste subdomäner återskapas.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Domäner i din Shopify-administratör.
  2. Gör något av följande:

• Om du inte har anslutit ytterligare domäner klickar du på Anslut befintlig domän och klickar sedan på överför den till Shopify.
    • Klicka på Överför domän om du har andra domäner anslutna.
  3. Ange den domän som du vill överföra till Shopify på sidan Överför en befintlig domän. Inkludera inte www. i början av domänen.

4. Klicka på Nästa.

5. Gör något av följande:

• Följ stegen för att överföra din domän till Shopify om din domän är berättigad till överföring.
    • Anslut tredjepartsdomänen till Shopify istället om din domän inte är berättigad till överföring.

Steg 1: Anslut din domän till Shopify

Du måste ansluta din domän till Shopify för att undvika avbrott i tjänsten. Besökare på din domän kan uppleva anslutningsfel under överföringsprocessen om du inte ansluter din domän innan du överför den.

Steg 2: Förbered din domän för överföring

Du måste låsa upp din domän och få en auktoriseringskod för överföring från din domänleverantör innan du kan överföra domänen till Shopify.

När du överför en domän till Shopify ställs domänens A-post och CNAME-post in som standard domänposter för Shopify. Om ytterligare poster finns på domänen före överföringen måste du lägga till en kopia av dessa poster i avsnittet Domäner i Shopify-administratören efter överföringen. Om du exempelvis behöver lägga till en MX-post för att återansluta domänen till ett webbhotell för e-post.

Steg:

1. Logga in på ditt konto hos din tredjeparts-domänleverantör.
  2. Bekräfta att e-postadressen som är kopplad till ditt konto är uppdaterad och inte tillhör domänen som du vill överföra.
  3. Gör en kopia av alla domänposter som du kan behöva för att konfigurera din domän efter överföringen.
  4. Klicka på Lås upp intill den domän som du vill överföra. Du kanske måste godkänna detta val genom att klicka på en länk i ett bekräftelsemejl.
  5. Klicka på Överför den här domänen, Överför ut eller liknande för att få en auktoriseringskod för överföring från din leverantör.

Steg 3: Överför din domän till Shopify

När du har förberett din domän för överföring kan du påbörja domänöverföringsprocessen från din Shopify-administratör.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Domäner i din Shopify-administratör.
  2. Gör något av följande:

• Om du inte har anslutit ytterligare domäner klickar du på Anslut befintlig domän och klickar sedan på överför den till Shopify.
    • Klicka på Överför domän om du har andra domäner anslutna.
  3. Ange den domän som du vill överföra till Shopify på sidan Överför domän. Inkludera inte www. i början av domänen.

4. Klicka på Nästa.

5. Ange auktoriseringskoden från din domänleverantör i fältet Auktoriseringskod.

6. Klicka på Verifiera domän.

7. På sidan Godkänn debitering, granska avsnittet Domän som ska registreras.Om du vill säkerställa att din domän automatiskt förnyas innan den löper ut väljer du Automatisk förnyelse av domänen varje år.

8. Granska avsnittet Kontaktinformation för att bekräfta att Shopify-butikens e-postadress och information stämmer.

9. Läs ICANN-policyn och domänregistreringsavtalet.

10. I avsnittet Debiteringssammanfattning, klicka på Godkänn.

11. Kontrollera det e-postkonto som är kopplat till din domän för ett meddelande om godkännande av överföring och följ sedan anvisningarna i det meddelandet för att godkänna domänöverföringen till Shopify. Om du inte godkänner överföringen kommer den inte att behandlas.

Det kan ta upp till 20 dagar för din domän att överföras. När den har överförts får du ett bekräftelsemejl från Shopify. Du kan komma åt dina domäninställningar på sidan Domäner i din Shopify-administratör.

Om din domän inte har överförts till Shopify efter 20 dagar kan du titta skräppostfoldern för din e-post för eventuella meddelanden om överföringen eller de åtgärder som krävs. Kontakta Shopify-support om du inte fått några e-postmeddelanden.

Om domänöverföringen inte lyckas återbetalas du för den ettåriga förnyelseavgiften.

Steg 4: Hantera inställningar för samtycke till dataanvändning

När du har slutfört din domänöverföring får du ett e-postmeddelande med ämnesraden Kontrollera hur dina data delas. E-postmeddelandet innehåller en länk som tar dig till Inställningar för medgivande av dataanvändning för Tucows Inc. Tucows är moderbolag till OpenSRS, den tjänst som Shopify använder för att sälja domäner till handlare. Det är frivilligt att ge medgivande, och du kan när som helst ta tillbaka det.

Nästa steg

När du har överfört din domän till Shopify kan du utföra följande uppgifter: