Redigera inställningar och överföra Shopify-domäner

Du kan se och redigera DNS-inställningarna för din domän, eller överföra din domän till en annan butik eller domänleverantör från sidan Domäner på Shopify-administratörskontot.

Visa eller redigera DNS-inställningarna för en domän

Du kan visa och redigera följande DNS-inställningar i avsnittet Domäner i Shopify:

• A-post
  • CNAME-post
  • MX-post
  • TXT-post
  • AAAA-post
  • SRV-post

Shopify ställer automatiskt in A-posten och CNAME-posten för din domän. Du kan redigera DNS-inställningarna för din webbutik om du vill lägga till MX-, TXT-, SRV- eller AAAA-poster. Du kan behöva redigera dessa poster om du konfigurerar en e-posttjänst från tredje part på din domän, om du vill peka en underdomän mot en annan webbplats eller om du behöver verifiera din domän med en tredjepartstjänst.

OBS! Se till att du förstår A-posten och CNAME-posten innan du gör några ändringar. Anslutningen mellan din domän och Shopify kan avbrytas om du ändrar dessa poster, vilket skulle kunna leda till att din webbutik inte kan hittas via ditt domännamn. Läs mer om DNS-poster.

Steg:

1. Klicka på namnet på domänen du vill redigera i avsnittet Shopify-hanterade domäner.

2. Klicka på DNS-inställningar:

Knapp för inställning av DNS

3. Om du vill göra ändringar kan du redigera följande DNS-inställningar:

• Klicka på Lägg till anpassad post, välj posttyp och ange och bekräfta detaljerna för att lägga till en ny post.
  • Klicka på Åtgärder> Redigera intill posten och ange och bekräfta detaljerna för att ändra en befintlig post.
  • Klicka på Åtgärder > Ta bort och sedan på Ta bort igen för att bekräfta om du vill radera en post.

Återställ DNS-inställningar

Du kan återställa dina DNS-inställningar till Shopifys standardkonfiguration. Detta kommer att radera alla dina poster, förutom Shopifys DNS- och A-poster.

Steg:

1. Klicka på namnet på domänen du vill redigera i avsnittet Shopify-hanterade domäner.

2. Klicka på DNS-inställningar:

Knapp för inställning av DNS

3. Klicka på Återställ DNS-inställningar i avsnittet Avancerade inställningar:

Knapp för återställning av DNS

4. Klicka på Bekräfta för att återställa dina DNS-inställningar.

Överför din Shopify-domän till en annan Shopify-butik

Du kan överföra din primära Shopify-domän från en butik till en annan Shopify-butik på sidan Domäner. Vidarebefordran av e-post och DNS-poster överförs tillsammans med domänen. Du måste vara butiksägare för att överföra en Shopify-domän. Läs mer om Personalbehörigheter.

Steg:

1. Logga in på Shopify-butiken som använder domänen du vill överföra.
  1. Klicka på Hantera för att öppna inställningarna för domänen du vill överföra.

2. Klicka på Överför domän.

3. Klicka på Överför till en annan Shopify-butik.

4. Bekräfta att registreringsinformationen är uppdaterad och att den anslutna e-postadressen är korrekt och klicka sedan på Skicka överföringslänk. Du får ett e-postmeddelande som innehåller en överföringslänk.

5. Klicka på överföringslänken i e-postmeddelandet.

6. Logga in på Shopify-butiken till vilken du vill överföra domänen.

Observera: Butiksägaren måste logga in till Shopify-butiken direkt från överföringslänken i e-postmeddelandet för att domänöverföringen ska lyckas. Vidarebefordra e-postmeddelandet till butiksägaren så att denna kan logga in till Shopify om du överför domänen till en annan butiksägare.

Domänöverföringen slutförs inom 24 timmar.

Överför din Shopify-domän från Shopify

Observera: Du kan inte överföra din domän inom 60 dagar efter det att du köpte den.

För att överföra din domän till en annan domänvärd måste du låsa upp din Shopify-domän och ge din nya värd en auktoriseringskod för din domän.

Observera: Du kan inte överföra en domän själv utan att kontakta Shopify-supporten om din domän har en av ändelserna .co.uk, .eu, eller .be.

Steg:

1. Klicka på namnet på domänen du vill överföra i avsnittet Shopify-hanterade domäner.

2. Klicka på Överför domänen> Överför till en annan leverantör högst upp på sidan:

Klicka på överföring

3. Granska informationen och klicka på Bekräfta.

4. Auktoriseringskoden för din domän kommer att visas på informationssidan. Du ger sedan denna kod till din nya leverantör för att verifiera överföringen.

Auktoriseringskod för domänöverföring

5. Klicka på Avbryt överföring om du vill avbryta din domänöverföring.

Din domän kommer att låsas igen om du inte slutför din överföring inom 30 dagar.