Ändra din huvuddomän

Din huvuddomän är det domännamn som visas i adressfältet när kunder bläddrar i din webbutik. Som standard använder din huvuddomän formatet your-store-name.myshopify.com när du registrerar dig för Shopify. Om du vill ändra domänen som kunderna använder för att besöka din butik, kan du lägga till en anpassad domän och sedan ställa in din anpassade domän som din huvuddomän.

Innan du börjar

Innan du ändrar din huvuddomän måste du göra följande:

• Lägga till en anpassad domän till Shopify.
  • Verifiera att din domän har status Ansluten på sidan Domäner i din Shopify-administratör. Det kan ta upp till 48 timmar för din domän att anslutas.

Ändra din huvuddomän

1. Gå till Webbutik > Domäner i din Shopify-administratör.

2. I avsnittet Huvuddomän klickar du på Ändra huvuddomän.

3. Välj domänen du vill ställa in som din huvuddomän.

4. Klicka på Spara.

När du har ändrat din huvuddomän visas den nya huvuddomänen för kunder som besöker din webbutik.