Konfigurera vidarebefordran av e-post för din Shopify-domän

Shopify tillhandahåller inte hosting av e-post, men om du köper en domän genom Shopify eller överför din domän till Shopify kan du ställa in så många adresser för vidarebefordran av e-post som du behöver (t.ex. info@johns-apparel.com) utan att betala extra.

Du måste använda en e-posthostingtjänst från tredje part om du vill skicka ett e-postmeddelande från den anpassade domänens adress för vidarebefordran. Du kan ansluta hostingtjänsten till din domän i Shopify om du använder Zoho Mail eller G Suite. Om du använder en annan e-posthostingtjänst kan du lägga till en MX-post för att ansluta den till din domän genom att redigera dina DNS-inställningar.

Observera: Processen för att ställa in vidarebefordran av e-post är annorlunda om du har köpt din domän från en tredje part.

Konfigurera vidarebefordran av e-post

Alla nya e-postadresser måste vidarebefordras till en befintlig e-postadress (till exempel via Gmail eller Outlook). Du kan ställa in att flera e-postmeddelanden ska skickas till olika e-postadresser.

Steg:

1. Välj den domän som du vill konfigurera för vidarebefordran av e-post i avsnittet Shopify-hanterade domäner.

2. Klicka på Lägg till e-postadress för vidarebefordran:

Lägg till vidarebefordrad e-postadress

3. Ange den e-postadress som du vill skapa för din anpassade domän i textrutan Butikens e-postadress. Du behöver inte skriva in @-symbolen eller något som följer den.

4. Ange din fullständiga e-postadress i textrutan E-postadress för vidarebefordran:

Lägg till adress för vidarebefordran

5. Klicka på Spara.

Du kan skapa så många e-postadresser du vill för vidarebefordran av e-post.

Testa din vidarebefordran av e-post

För att se hur det fungerar kan du skicka ett e-postmeddelande från en annan e-postadress till var och en av adresserna för vidarebefordran som du har skapat.

Svara på kunders e-postmeddelanden

Du kan inte svara till kunder från e-postadressen som är ansluten din anpassade domän. Du måste svara till kunder direkt från den adress du vidarebefordrade e-postmeddelandena till — det här är adressen som kommer att synas i kundens inkorg.

Skicka e-postmeddelanden från din adress för vidarebefordran.

E-posthosting tillhandahålls inte när du köper en domän via Shopify. Du måste använda en e-posthostingtjänst från tredje part om du vill skicka ett e-postmeddelande från den anpassade domänens adress för vidarebefordran.

Vi föreslår följande alternativ:

• Zoho Mail tillhandahåller e-postkonton för din anpassade domän

• G Suite ansluter till Gmail-plattformen med e-postmeddelanden till din anpassade domän

Anslut Zoho Mail eller G Suite för hosting av e-post till din domän

Verifiera din domän och skapa din e-postadress i Zoho Mail eller G Suite innan du kan ansluta din e-posttjänst till Shopify.

Steg:

1. Klicka på namnet på den domän som du vill ansluta i avsnittet Shopify-hanterade domäner.

2. Klicka på Använd värdtjänster från tredje part.

3. Välj din leverantör och ange sedan informationen som du fick när du verifierade din domän:

- Ange TXT-koden eller metataggen om du använder G Suite. - Ange Zoho-koden om du använder Zoho Mail.

1. Klicka på Spara.