Förnya din Shopify-domän

Du kan automatiskt förnya din domänprenumeration på ditt Shopify-administratörskonto om du har köpt en domän via Shopify. Detta gör att din äganderätt inte upphör att gälla.

Som standard används Shopify-kontoägarens e-postadress och information för att köpa och förnya domäner. Se till att din e-post är uppdaterad så att du får meddelanden om din domänprenumeration.

Aktivera automatisk domänförnyelse

Steg:

1. Välj den domän som du vill ska förnyas automatiskt i avsnittet Shopify-hanterade domäner:

Klicka på domännamnet

Observera: Du behöver endast förnya din rotdomän. Alla dina underdomäner förnyas automatiskt tillsammans med rotdomänen.

1. Markera rutan Förnya automatiskt varje år i avsnittet Automatisk förnyelse:

Förnya den här domänen automatiskt varje år

Din domän förnyas automatiskt på det datum som visas.

Observera: Domänfakturor är inte inkluderade i dina månatliga prenumerationsavgifter. Du debiteras separat för din domänförnyelse.

Inaktivera automatisk domänförnyelse

Du kan inaktivera funktionen på ditt Shopify-administratörskonto om du inte vill att din domänprenumeration ska förnyas automatiskt.

Steg:

1. Klicka på ett domännamn i avsnittet Shopify-hanterade domäner:

Klicka på domännamnet

2. Avmarkera kryssrutan Förnya den här domänen varje år i avsnittet Automatisk förnyelse:

Avmarkera kryssrutan

Inaktivera automatisk förnyelse för .de-domäner

Du kan inte förhindra att en .de-domän som du köper genom Shopify förnyas automatiskt från ditt Shopify-administratörskonto. Domänen förnyas automatiskt om du inte fyller i ett Formulär för uppsägning/borttagning av domän. Skicka det ifyllda formuläret till Shopifys tyska supportteam på hilfe@shopify.com, som kommer att skicka in det till OpenSRS. Detta formulär måste lämnas in minst 5 dagar innan domänens schemalagda förnyelsedatum.

Förnya en förfallen domän

Du måste manuellt förnya din domän för att förhindra att den förfaller om du inte har aktiverat automatisk förnyelse för din domän.

Du måste kontakta Shopify-supporten inom 40 dagar efter att en prenumeration har gått ut om du vill förnya den. Du kan inte på egen hand förnya en förfallen domän.